Bende tam olarak bundan bahsediyorum ...Siz cerrah olsaniz evlenmeyi dusundugunuz insan bakkal olsa evet zorluk yasardiniz cevrelerinizden oturu ancak sizin durumunuzda bir denk olmama durumu yok ki.
Şu yazım yanlışlarına takılanlarına cevap bile vermemek gerekiyor aslında.Türkçe öğretmeniyiz diye sözlük muamelesi görüyoruz.
Liseden terk olan abim ben dahil tanıdığım onca üni mezunu insanı cebinden çıkarır. Babam ilkokul mezunu idi o da oyleydi. Ha çok fazla da yüksek lisans mezunu olup iki lafı bir araya getiremeyen, hayattaki tek başarısı “yüksek yapmış olmak” olan insan da tanıdım. Bak burda bile ne Dr lar okuyoruz meselaArkaslar herkese merhaba. Bir konu hakkinda fikirlerini ve goruslerinizi almak istiyorum. Uzun bir iliskim var.ben tukce ogretmeniyim evlenmeyi dsundgum insanda elektrik teknisyeni.lise kpss yle grdgi bir kamu kurumunda calsyor.ayni zamnda su anda aciktan universitesini okuyor.cevremdeki insanlar evlenmk istedgmzi ogrendikleri anda daha tanimadan etmeden karsmdaki insanin bana denk olmadgni sylediler ve bunu bir engel olarak onumuze koyuyorlar.ben ise oyle dsunmuyorum.ama yakin cevrem bunda israr ettgi icn evlenemyecgmzden korkyorum.byle bir durumu yasayan varmi varsa snrasnda ne oldu nasil sonlandi bu durum.icimin rahatlamsina ihryacim var.cevap yazarsaniz sevinirim
Aferin madalya takalım arkadaşa.cunku,dogru yazıp,insanları eleştirmekİmla kılavuzu demek istediniz sanırım cunku kelimelerin dogru yazımı sözlükte degil imla kılavuzunda yazar.
Türkçe ögretmeniyim deyip , bitişik yazilmasi gereken -ki yi siz de ayrı yazmışsınız diger mesajinizda ama eminim sizin de telefonunuz bozuktur ya da otomatik düzeltmiştir,ah bu telefonlar.
Milana Abla siz hangi üniversiteden mezundunuz?Gercekten ogretmen misiniz?
Sizin su yazdiklarinizi okuyan bir veli sizin cocugunun ogretmeni olmanizi ister mi sizce?
Hani cevap verecekseniz bende yaziyim , ulkenin en iyi universitesinden mezun , yurtdisi masterli , 2 yabanci dil bilen , kendi isyeri sahibi 40 yasinda bir anneyim
Burada buyuklerinize laf yetistireceginize azicik dusunun insanlar ne demeye calisiyor diye , ayip yahu , siz yakistiriyor musunuz yukarida yazdiklarinizi kendinize???
Bravo valla ne guzel anlatmissin... ben sadece basit bir muhasebe personeliyim.. ama de lere ki lere ekstra dikkat etmeye calisirim kisaca imlaya.. bazen yazi dilinde sölim yapiyim kullanirim.. yani dedigim gibi yazarim... Turkce ogretmeni olup da boyle bir yaziyla karsilastigimda direk konudan cikip buna takildim... hayir bir de bunun tersini savunan ogretmenler var hayretle okuyorum... hayir deseler ki biliyoruz fakat burada dikkat etmiyoruz amenna... ama yok:)))İmla kılavuzu demek istediniz sanırım cunku kelimelerin dogru yazımı sözlükte degil imla kılavuzunda yazar.
Türkçe ögretmeniyim deyip , bitişik yazilmasi gereken -ki yi siz de ayrı yazmışsınız diger mesajinizda ama eminim sizin de telefonunuz bozuktur ya da otomatik düzeltmiştir,ah bu telefonlar.
Bravo valla ne guzel anlatmissin... ben sadece basit bir muhasebe personeliyim.. ama de lere ki lere ekstra dikkat etmeye calisirim kisaca imlaya.. bazen yazi dilinde sölim yapiyim kullanirim.. yani dedigim gibi yazarim... Turkce ogretmeni olup da boyle bir yaziyla karsilastigimda direk konudan cikip buna takildim... hayir bir de bunun tersini savunan ogretmenler var hayretle okuyorum... hayir deseler ki biliyoruz fakat burada dikkat etmiyoruz amenna... ama yok:)))
Türkçede "y" ünsüzünün daraltıcı etkisi vardır. bu etki -(i)yor ekini düz geniş ünlü ile biten bir sözcüğe eklediğinizde görülür.Deyip-diyip,çunku-çünkü,dogru-doğru,diger-diğer.Sizin de telefonunuz bozuk ya da ğ harfi ile bir sorunuz var.İmla kılavuzu demek istediniz sanırım cunku kelimelerin dogru yazımı sözlükte degil imla kılavuzunda yazar.
Türkçede "y" ünsüzünün daraltıcı etkisi vardır. bu etki -(i)yor ekini düz geniş ünlü ile biten bir sözcüğe eklediğinizde görülür.Deyip-diyip,çunku-çünkü,dogru-doğru,diger-diğer.Sizin de telefonunuz bozuk ya da ğ harfi ile bir sorunuz var.
cabalamıyorum,çabalıyorum.Diyip kelimesi ünlü daralması kuralına göre doğrudur.Satır atlarken sona virgül koyulmaz.Hukukcu-hukukçuYazıp sizi utandırmak istemezdim ama beni düzeltmeye cabalarken bile yanlış yazıyorsunuz,
Dogru kullanım ,benim de yazdıgım gibi "deyip"tir . Sizin savundugunuz "diyip" yazımı yanlıştır ,diger yazdiklariniza cevap verme geregi bile duymuyorum.
Neyse,bir hukukcu olarak benden bu kadar Türkçe dersi yeterli.
Gayette denksiniz yani.denk olmadığınızı söyleyenlere aldırmayın.diyeceğim ama yine de bir bildikleri var mı acaba demeden geçemeyeceğim.verdiğiniz bilgilere göre denksiniz ama.Arkaslar herkese merhaba. Bir konu hakkinda fikirlerini ve goruslerinizi almak istiyorum. Uzun bir iliskim var.ben tukce ogretmeniyim evlenmeyi dsundgum insanda elektrik teknisyeni.lise kpss yle grdgi bir kamu kurumunda calsyor.ayni zamnda su anda aciktan universitesini okuyor.cevremdeki insanlar evlenmk istedgmzi ogrendikleri anda daha tanimadan etmeden karsmdaki insanin bana denk olmadgni sylediler ve bunu bir engel olarak onumuze koyuyorlar.ben ise oyle dsunmuyorum.ama yakin cevrem bunda israr ettgi icn evlenemyecgmzden korkyorum.byle bir durumu yasayan varmi varsa snrasnda ne oldu nasil sonlandi bu durum.icimin rahatlamsina ihryacim var.cevap yazarsaniz sevinirim
Okuduğunu anlamak mı? :))))))Önce okuyun sonra okuduğunuzu anlamaya çalışın.Burda eleştirilen ben değilim.Konuyu açan arkadaş.
Fahri kadınlar klübü Türkçe öğretmenleri(diplomaları yok ama olsun,bu onlara engel değil.)Okuduğunu anlamak mı? :))))))
Burada eleştirilen siz ve konu sahibi gibi dile ve imla kurallarına ızdırap çektiren Türkçe öğretmenleri.
(Bkz: Çevrenizde ki.)
Düşünün işte durumunuzun vahametini. Diploması olmayan bizleri geçtim, 9. sınıf öğrencilerim bile imla konusunda sizden durumda.Fahri kadınlar klübü Türkçe öğretmenleri(diplomaları yok ama olsun,bu onlara engel değil.)
Düşünün işte durumunuzun vahametini. Diploması olmayan bizleri geçtim, 9. sınıf öğrencilerim bile imla konusunda sizden durumda.
Klüp dedi ya.
Hadi Canım hadi.Seni ciddiye alacak değilim.Profesörler değerlendirdi,diploma verdi.Sen kimsin seni ciddiye alıcam.Tek tek her kelimeyi okuyarak,hata bulmaya çalışıyor.Düşünün işte durumunuzun vahametini. Diploması olmayan bizleri geçtim, 9. sınıf öğrencilerim bile imla konusunda sizden durumda.
Klüp dedi ya.
+100000Başka bir şehirde, kendi başıma örgün üniversite okudum. Okurken ve mezun olduktan sonra türkiyeyi bazen arkadaşlarımla bazen de tek başıma şehir şehir gezdim.
Okulu bitirince tek başıma bir şehirde çalıştım. Kendi başıma yaşadım.
Çok kitap okurum. Çok bilgi yarışması izlerim.
Ama gel gelelim ki işsizim. Bunlar pek fazla prim yapmıyor demek ki... en azından cahil bir toplumda yaptığın yemeğin tuzu daha önemli olabiliyor .
Bence kampüse girmek, kampüs havası solumak, binbir çeşit kültürden cıkmış arkadaşlar edinmek bir insanin hayatı için devrim noktasıdır . Lamicimi yok. Okumayan insanların "üniversite mezunu olmayı çok bi şey sanıyorsunuz" yorumları aşağılık kompleksinden başka bir sey degildir.
Okuyan insanları küçümsemeye çalışan insan benim için cahildir. Çünkü herhangi birini küçümsemek eğitimsizligin ta kendisidir. Ben kimseyi kücük goremedigim gibi kimse de beni göremez ve görmemeli.
Bununla beraber kampüs havasi almış bir insanla almamış bir insanın evlenme vakaları (benim gördüğüm kadarıyla) daima facia ile bitmiştir. Aksi vardir ama zannımca istisnadır.
Bence eğitim durumları denk ya da en azından benzer olmalıdır.
Bir ortamda tanıştırırken kimsenin kötü hissetmemesi açısından da önem arz eder.
Hakkınizda hayırlısı olsun.
Öyle bir çaba içerisine girmeme gerek yok. Yazım yanlışlarınızla gözlerimizi kanatıyorsunuz zaten.Hadi Canım hadi.Seni ciddiye alacak değilim.Profesörler değerlendirdi,diploma verdi.Sen kimsin seni ciddiye alıcam.Tek tek her kelimeyi okuyarak,hata bulmaya çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?