Evlilikte denklik

Şu yazım yanlışlarına takılanlarına cevap bile vermemek gerekiyor aslında.Türkçe öğretmeniyiz diye sözlük muamelesi görüyoruz.

İmla kılavuzu demek istediniz sanırım cunku kelimelerin dogru yazımı sözlükte degil imla kılavuzunda yazar.

Türkçe ögretmeniyim deyip , bitişik yazilmasi gereken -ki yi siz de ayrı yazmışsınız diger mesajinizda ama eminim sizin de telefonunuz bozuktur ya da otomatik düzeltmiştir,ah bu telefonlar.

Liseden terk olan abim ben dahil tanıdığım onca üni mezunu insanı cebinden çıkarır. Babam ilkokul mezunu idi o da oyleydi. Ha çok fazla da yüksek lisans mezunu olup iki lafı bir araya getiremeyen, hayattaki tek başarısı “yüksek yapmış olmak” olan insan da tanıdım. Bak burda bile ne Dr lar okuyoruz mesela İnsanın kendini geliştirmesi önemli olan ve hepsinden de öte, yanında huzur buluyorsan ve tek dert buysa dön bi kendine bak arkadasım sorun sende bence, etme

Aferin madalya takalım arkadaşa.cunku,dogru yazıp,insanları eleştirmek

Milana Abla siz hangi üniversiteden mezundunuz?

Türkçede "y" ünsüzünün daraltıcı etkisi vardır. bu etki -(i)yor ekini düz geniş ünlü ile biten bir sözcüğe eklediğinizde görülür.Deyip-diyip,çunku-çünkü,dogru-doğru,diger-diğer.Sizin de telefonunuz bozuk ya da ğ harfi ile bir sorunuz var.

Bravo valla ne guzel anlatmissin... ben sadece basit bir muhasebe personeliyim.. ama de lere ki lere ekstra dikkat etmeye calisirim kisaca imlaya.. bazen yazi dilinde sölim yapiyim kullanirim.. yani dedigim gibi yazarim... Turkce ogretmeni olup da boyle bir yaziyla karsilastigimda direk konudan cikip buna takildim... hayir bir de bunun tersini savunan ogretmenler var hayretle okuyorum... hayir deseler ki biliyoruz fakat burada dikkat etmiyoruz amenna... ama yok:)))

Türkçede "y" ünsüzünün daraltıcı etkisi vardır. bu etki -(i)yor ekini düz geniş ünlü ile biten bir sözcüğe eklediğinizde görülür.Deyip-diyip,çunku-çünkü,dogru-doğru,diger-diğer.Sizin de telefonunuz bozuk ya da ğ harfi ile bir sorunuz var.

Denkligi problem yapan sizsiniz bence.
Bu konuda icinizde sıkıntı olmasaydı, etrafinizin ne dedigini hic onemsemezdiniz.
Ben eşimle tanistigimda ikimizde lise mezunuyduk. O Türkiye'nin en iyi liselerinden birinin mezunu olmasina ragmen malesef orgun kazanamadi. Aciktan okumaya basladi. Daha sonra beni okumam icin zorladi ve sinava onun ısrarlarıyla girerek öğretmenlik kazandim.
Simdi ben ogretmenim, o ikisi aciktan, biri orgun, uc universite mezunu.
Ben öğretmen oldugumda cevremde ayni seyi soylemeye calisanlar oldu, aninda agizlarini kapattim.
Ayrica erkek arkadaşınız issiz, sapsiz bir insan degil.

Yazıp sizi utandırmak istemezdim ama beni düzeltmeye cabalarken bile yanlış yazıyorsunuz,

Dogru kullanım ,benim de yazdıgım gibi "deyip"tir . Sizin savundugunuz "diyip" yazımı yanlıştır ,diger yazdiklariniza cevap verme geregi bile duymuyorum.

Neyse,bir hukukcu olarak benden bu kadar Türkçe dersi yeterli.

cabalamıyorum,çabalıyorum.Diyip kelimesi ünlü daralması kuralına göre doğrudur.Satır atlarken sona virgül koyulmaz.Hukukcu-hukukçu .Savundugunuz-savunduğunuz,yazdıgım-yazdığım. Önce ğ ile olan sorununu çöz sonra Türkçe dersi verirsin sevgili "Hukukcu"

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayette denksiniz yani.denk olmadığınızı söyleyenlere aldırmayın.diyeceğim ama yine de bir bildikleri var mı acaba demeden geçemeyeceğim.verdiğiniz bilgilere göre denksiniz ama.

Önce okuyun sonra okuduğunuzu anlamaya çalışın.Burda eleştirilen ben değilim.Konuyu açan arkadaş.
Okuduğunu anlamak mı? :))))))

Burada eleştirilen siz ve konu sahibi gibi dile ve imla kurallarına ızdırap çektiren Türkçe öğretmenleri.
(Bkz: Çevrenizde ki.)

Okuduğunu anlamak mı? :))))))

Burada eleştirilen siz ve konu sahibi gibi dile ve imla kurallarına ızdırap çektiren Türkçe öğretmenleri.
(Bkz: Çevrenizde ki.)
Fahri kadınlar klübü Türkçe öğretmenleri(diplomaları yok ama olsun,bu onlara engel değil.)

Fahri kadınlar klübü Türkçe öğretmenleri(diplomaları yok ama olsun,bu onlara engel değil.)
Düşünün işte durumunuzun vahametini. Diploması olmayan bizleri geçtim, 9. sınıf öğrencilerim bile imla konusunda sizden durumda.

Klüp dedi ya.

Düşünün işte durumunuzun vahametini. Diploması olmayan bizleri geçtim, 9. sınıf öğrencilerim bile imla konusunda sizden durumda.

Klüp dedi ya.
Hadi Canım hadi.Seni ciddiye alacak değilim.Profesörler değerlendirdi,diploma verdi.Sen kimsin seni ciddiye alıcam.Tek tek her kelimeyi okuyarak,hata bulmaya çalışıyor.

+100000
Eğitim farkının zamanla uçuruma dönüştüğünü gördüğüm evlilikler var
Para dahi kurtarmıyor aradaki farkı

Hadi Canım hadi.Seni ciddiye alacak değilim.Profesörler değerlendirdi,diploma verdi.Sen kimsin seni ciddiye alıcam.Tek tek her kelimeyi okuyarak,hata bulmaya çalışıyor.
Öyle bir çaba içerisine girmeme gerek yok. Yazım yanlışlarınızla gözlerimizi kanatıyorsunuz zaten.

Eğitim fakültelerinin niteliği arttırılıp öğrenci sayısı azaltılmalı kesinlikle. Bu sorunun temsiline yönelik çok iyi bir örneklemsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…