Evlilikte dış görünüş önemli mi

Bakin iste bu cok guzel tesbit.soyle izah edeyim. Ben 33 yasimda evlendim.cok guzel bir evim, işim, sosyal cevrem ,ailem var.toksik hicbir iliskiye, baskilara, kiskancliklara evliligin o baskin yonlerine tahammum yoktu.evlilik ile ilgili bazi kaliplar varya(dugun dahil) bana asiri uzakti. Eşim karsima cikmasa evlenmezdimde.oda aynisini bana soyler hep.cok benzerdi beklentilerimiz, bakiş acimiz.basit bir nikah ile evlendik..birbirimize uyuyoruz.yoksa cidden zor..yani ilgi duymak yeterli degil maalesef.mesela basitce benden ev isi bekleyen, yemek bekleyen bunu kadinin gorevi gibi hogoren bir adamla olamazdim(yapmadigimdan degil, konu kafa yapisi).bazilarida tam tersidir, oylesini ister...istedigini bulmak onemli burda..
öyle adamla zaten kimse olmak istemez. ama görüyorum var. 20li yaşlarda insan biraz daha böyle toy oluyor ve tolere ediyor. ama bir yerden sonra uğraşmak zor geliyor. hem geçmiş ilişki deneyimlerin faturası hem de tahammül. şimdiki nişanlımla ilişkim bu yaşında başlamış olsaydı tahammül etmezdim çoğu şeye

Görüştürülmek istendiğim kişiler çıkıyor karşıma ama hiçbirine karşı bir şey hissetmiyorum. Nerede beğendiğim varsa o da beni beğenmiyor. Artık çok sıkıldım. Yaş ilerliyor kriterleri mi düşürmek gerek bilmiyorum ki

Babam demişti ki o senin beğendiğin kişiler çoktan evlendi ve kapıldı. Güldüm ve bir yandan da üzüldüm. Gerçekten böyle mi?
Evlenmek istiyor musunuz?
Evlenmek zorunda mısınız?
Ben bu "artık yaş ilerledi" diye sırf eşe dosta "bakın evlendim" demek için evlenmelere çok karşıyım. Evliliği bir hayat amacı olmaktan, hayatınızın merkezi olmaktan çıkarırsanız, "Amaaan karşıma aşık olduğum biri çıkarsa evlenirim" rahatlığına da erişirsiniz.
Böylelikle "Neden kimse beni beğenmiyor" diye kendinize ekstra yükler yüklememiş olursunuz.

Dış görünüşün önemli olmadığı söylemek isterdim ama ne yazık ki öyle değil. Kadın erkek bir çok kişi direk dış görünüş bakıyor Kendimden örnek vereyim karşı cinste aradığım birinci özelik uzun boy. Yoksa hiç şans vermiyorum. Tabi dış görünüşe bakmayan değilde önemsemeyen bir çok kişi de var.

Görüştürülmek istendiğim kişiler çıkıyor karşıma ama hiçbirine karşı bir şey hissetmiyorum. Nerede beğendiğim varsa o da beni beğenmiyor. Artık çok sıkıldım. Yaş ilerliyor kriterleri mi düşürmek gerek bilmiyorum ki

Babam demişti ki o senin beğendiğin kişiler çoktan evlendi ve kapıldı. Güldüm ve bir yandan da üzüldüm. Gerçekten böyle mi?
Kısmen dogru bencede... ama her insanin az cok bi albenisi vardir ve hayallerinizin erkegi gibi gorunmesede belki huyu suyu vede albenisi ile sizi etkileyebilir. Yasiniz kac belkide bu kadar kafaya takmaniz gerektigi bir yasta degilsinizdir daha yani secicilikte cimri olmaniz gerekmez belki daha.

O tipi güzellerin illa ki başka yönleri eksik oluyor😂önce zengin sonra zengin ve cömert olanına bak cömert olan kibar da oluyor mesela cömert ise sana özel günlerde çiçek alıyor çiçek almasa çikolata alıyor illa ki senin gönlünü yapıyor ama o dış görünüşüne bakarsan ayvayı yemişsindir bilesin😂😂

Kenan İmirzalıoğlu'nu neden yakışıklı bulmuyorum? Hatta son birkaç yılına kadar Kıvanç Tatlıtuğ da aynı şekilde.

Yani kesinlikle bende bir sorun var, çoğu yakışıklı diye yutturulan aktör bence hiç değil. Gerçi onlar da kapımda beni bekliyorladı sanki... :KK51:
Vallahi ben de beğenmiyorum onlardan çok Haluk Bilginer daha çok dikkatimi çekiyor 😂😂

“O derece dış görünüşün kriter olmayacağının bilincindeyim” dedim. Tamamen kriter değil demedim😅 bazı sözde çok yakışıklı erkeklerin nasıl nasıl şeref yoksunu olduğunu gördüğüm için, gözüme aşırı itici gelen bir yanı yoksa karşımdakine şans veriyordum 🤭
Ben bekar iken birini çok beğeniyordum dış görünüş olarak ailesini de tanıdığım için aman Allahım iyi ki aramda bir şey olmamış adam evlendi karısını çocuğuyla bırakıp başka kadına gitti

Olsa bile seni mi bulacak bakalım.bu tarz mesajlar çok sinir bozucu geliyor bana.sokağa bir baksan her taraf genç yakişıklı adam kaynıyor. Ama nerede tanışacaksın, konuşacaksın da sevgili olacaksın ki.senin hayatının içinde kimle yolun kesişirse artık.sokaktan adam mı çevireceğiz sanki.bazı üyeler bazı dertlere tuz basmayı seviyor valla.
2024e giricez ama ilişkiler zaten hep ilkel. erkek beğenir erkek ilk adımı atar rtkek çabalar. yani bunları düşünmesi gereken kişi erkek. kadınlar genelde adım atmıyor çaba göstermiyor tanışmak için. o kadar insan var birlikte bir şekilde yolları kesişiyor demek ki.

Ben eşimi ilk gördüğümde hiç beğenmedim hatta gıcık kaptım sonra arkadaş grubumuzla sohbet ederken bana bir şey sordu gülümseyerek ama çok güzel gülümsedi aahhh ben orada eridim bittim sonrası evlilik işte 😍 nasıl oldu anlamadım da o gülümsemeden sonra çok karizmatik biri olarak geldi gözüme hep ve hâlâ da öyle.

Yani bence biraz karşınıza çıkanlara fırsat verin ilk etapta beğenmeyip sonradan da beğenebilirsiniz. 😉
Ben de gıcık kapmıştım :KK70: şimdi nasıl seviyorum üstünden 13 yıl geçti 🤩

Yani biraz da gönül kimi severse güzel o, şimdiki flörtüm bence dünya yakışıklısı Brad Pitt gelse al veriyoruz bu adamdan vazgeç deseler vazgeçmem:KK37:Ailem öyle ahım şahım yakışıklı bulmadı vasat bir tip dediler ama ben bayıldımmmm, gözleri mavinin çok güzel bir tonu, gülümsemesi, konuşurken başını yana çevirmesi derken yazarken fark ettim sanırsam ben aşık olmuşum:KK35:
🧿🧿🧿🧿🧿🧿

Kenan İmirzalıoğlu'nu neden yakışıklı bulmuyorum? Hatta son birkaç yılına kadar Kıvanç Tatlıtuğ da aynı şekilde.

Yani kesinlikle bende bir sorun var, çoğu yakışıklı diye yutturulan aktör bence hiç değil. Gerçi onlar da kapımda beni bekliyorladı sanki... :KK51:
Ben Yurt disinda yasiyorum. TV de Kivanc Tatlitug gozukuyordu. Esime dedimki. Türkiyenin en yakisikli erkegi buymus dedim. Adamin agzi acik kaldi bu mu yakisikli diye. Yani bencede yakisikli degil onca esmer erkek dururken 😏 bence erkek dedigin esmer olsa daha iyi ya. Bu benim şahsi fikrimdir.

Ben bekar iken birini çok beğeniyordum dış görünüş olarak ailesini de tanıdığım için aman Allahım iyi ki aramda bir şey olmamış adam evlendi karısını çocuğuyla bırakıp başka kadına gitti

Kesinlikle öyle, tipe bakalır ama kesinlikle ilk kriterlerden biri olmamalı. Ayy Allahım eski günleri düşünüyorum da, cahilllik işte😂

Ve arkadaşların dediği gibi gönül kimi severse güzel gerçekten o oluyor 🥰

Daha 27 yaşındasın, hangi erkek kapıldı ya? Ne saçma bir bakış açısı 😅 dışarısı otuzluk çıtır,işi gücü yerinde erkek kaynıyor valla. Ama evden çıkmadan tabii ki bulamazsın. Biraz hayata karis, bazı ortamlara gir çık ki birileriyle iletişim kurasin
Yaa hayata da karışsan olmuyor bazen🥲😒

Küçük bir şehirde okudum, orada da okulu geç TEGV , tema gibi stklarda, seyahatlerde, etkinliklerde tanışirdim yasitim delikanlilarla.
Her şeyi geçtim, benim arama kurtarma kulübümün neredeyse her şehirde eğitimleri oluyor, benimki olmazsa akutun,akomun, başka arama kurtarma kulüplerinin her şehirde eğitimleri var. Bu eğitimlerde uygulamalı şeyler de oluyor haliyle, bir adranelin , gruplar falan herkes herkesle istemese de samimi oluyor. Bunlara katılan ksii sosyal farkındalığı yüksek biridir, oradan bir artı. Eli matkap hilti tutacak, güçlü biridir. Buradan bir artı. Ve böyle yerlere gelen yüzde yetmiş erkektir.
Daha ben ne diyeyim yani 😅😅😅
Hemenn Akut'a yazilıyorum🤣

Yaa hayata da karışsan olmuyor bazen🥲😒
Bazi şeyler kader kısmet
Elif Safak'in bir sözü var "kaderinse dünya küçüktür, ama kaderin değilse çıkmaz sokakta bile karşılaşmazsın".
Hayata karışırsan da aşkı bulacağının garantisi yok ama en azından elinden geleni yapmış olursun. Benim de yalnız arkadasim var. Görücü usulünü çağ dışı buluyor,kendine yakistiramiyor. Bin yer öneriyorum,kulupler geziler etkinlikler kamplar, "tek gitmem" diyor. "İnternetten tanış" diyorum "internete guvenemem" diyor. "Bari instani aç, bazı yerlere yorum yap,dmden yürüyen çıkar" diyorum.
Anca eve gelir ise gider,markete bile çıkmaz. Biz buluşurken bile ya benim evde buluşuruz ya onun evde. Hangi erkek seni nerede görsün de hoşlanasiniz birbirinizden

Bir örnekte kendimden vereyim ... eşimi ilk görüşte vurulmuşum aslında bundan haberim yıllar sonra oldu benim 😅
Gel zaman Git zaman ben kimseyi sevemem sevemedim evet çok kişiyle konuştum hayallere daldım aşk sandım ama yok hep bir eksik vardı ...hatta biriyle öyle ciddiyiz ki ayrı şehirlerdeydik evleneceğiz yani istiyoruz
Dualar ediyorum benim için doğru kişi mi diye istihareye yatıyorum falan .. tipide öyle aman aman iyi değil sanırım bana olan aşkı etkilemiş beni .. neyse
İstihare rüyasından önce
Namaz kılarken hep dua ederim evlenelim güzel yuvamız olsun hepte huzurla kalkardım o seccadeden
Taki bi gün içime sıkıntı düşüp ağlayana kadar
Yine dua ederken birden kasıldım sıkıntı düştü içime ağlamaya başladım ama nasıl bir ağlama
Ettiğim duaysa benim için hayırlı mıdır değil midir evlenecek miyiz görmek bilmek hissetmek istedim hep
O gün o sıkıntıyla ağlamayla anladım dedim biz evlenmeyeceğiz benim kısmetim o değil
Bunu kendisine de söyledim ağladı deme öyle dedi ( içime doğan herşey nerdeyse o dönem hep olurdu özellikle rüyalarım hep çıkardı)
Ertesine istihare rüyasına yattım
Şuan rüyada hatırladığım annesine dair bir kırmızı renkti sanırım eşarbı kırmızıydı
İstihare rüyasında renkler mesaj verir yeşil ve beyaz iyidir kırmızı ve siyah fenalıktır hayırlı değildir
Ailesinden ilk annesine söylemişti bizi evlenmek istediğimizi
Annesi öyle iyi karşılamıştı ki şaşırmıştık
( ben evlenip ayrılmış ve bir oğlu olan biriydim )
Meğer bu iyi karşılamanın arkasında bir oyun varmış
İstihare rüyası yakın zamanda çıktı ortaya
Bi kız bulmuş annesi evlendirmek için onu sonra babasıyla bizim için konuşmak yerine kız istemeye zorlamaya başladılar
Beni istedikçe dayaklar hakaretler yedi
Ayrıldık ... nihayetinde insan bi şekilde kısmeti olup olmadığını aslında ne yaşarsa yaşasın anlıyor
Gelelim Şuan kör kütük aşık olduğum adama kocam beye 🥰
Hep bir çekim hissettiğim heyecan duyduğum ama adını koyamadığı im tek insandı ... meğer o benim kısmetim eşim hayat arkadaşım olacakmış herşey karşılıklıymış da biz uzun süre anlamayıp adını koyamamışız hislerimizin... o bana adım atana kadar süren bu hisler Adım attıktan sonra heyecan sevgi saygı aşk evlilik hepsi çorap söküğü gibi geldi 🥰
İnsan eşini görünce henüz eşi olacağını bilmese de öyle bir şekilde çekimi hissediyor ki afallıyor hatta bizim gibi yok artık deyip kaçabiliyor bile 😂 ama yazılan bir birliktelik varsa ne yaparsan yap nereye gidersen git önünde sonunda o evlilik oluyor 🥰
:KK64::KK57::KK57:

2024e giricez ama ilişkiler zaten hep ilkel. erkek beğenir erkek ilk adımı atar rtkek çabalar. yani bunları düşünmesi gereken kişi erkek. kadınlar genelde adım atmıyor çaba göstermiyor tanışmak için. o kadar insan var birlikte bir şekilde yolları kesişiyor demek ki.
Evet ama seç beğen al da olmuyor yani.önüne gelenlerden.zor işler valla işi rast gitmeyenlen için.can sıkıcı.

Son düzenleme:
Ben zayıf erkek hiç sevmezdim, eşimle tanıştığımız zaman o kadar zayıftı ki anlatamam ama ilk görüşte vuruldum😄. Nasıl oldu anlamadım vallahi. Çekim diye bir şey var, bir noktadan sonra kriter mriter hikâye .
Bende kilolu sevmezdim ama kocam bey 175 boyunda 100 kiloya yakındı tanıdığımda öyle filinta gibi geliyor ki insana aşık olunca göz başka şey görmüyor 🙈😂😂😂

Back
X