Evlilikte eğitim ve maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an bu konularda konuşmadılar arkadaşım kırılır diye maaş konusunu açmaya çekiniyor..
Sadece maddi açıdan değil sosyal açıdan da sorun olur. Arkadaşınız kendi iş çevresindeki insanlarla sosyalleşecek. Hakim-hakim, hakim-savcı, hakim-doktor vs çifterin arasına kendi polis eşini sokarken çekinecek. Ya da polis eş o ortamda gerilecek, komplekse girecek. Bu gerginlikler muhakkak ev hayatına yansıyacak.

hakime olarak atanmış bir kadın olsam polisle işim olmaz.
davul bile dengi dengine, hiç gerek yok.
mesleğinden ve çevresinden dolayı çok daha iyi insanlarla karşılaşacaktır.
zaten kadının hakim olmasından ziyade polis olan bir erkekle zor, her türlü zor. ev hanımı için de zor yani polis eşi olmak.
çok zor görevleri var ve psikolojik olarak fazla yıpranıyorlar. üstelik silahlı falan neticede.
bitirsin bir an önce derim ben, aile haklı yani.
inanın bana bir aile eğer kızına bir damat adayını yakıştırmıyorsa ve sebepleri de mantıklıysa bi kulak vermek lazım diye düşünüyorum.

Sorun olur. İlerde cicim ayları geçince evin giderlerinin çoğunu kadın karşılayacağı için, kendi hayat standartları düşeceği için huzursuzluk başlar.
Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Erkeğin maddiyatının daha çok olması sorun teşkil etmez ama kadının ki büyük oranda eder.

Yeni atanan hakimler köyden az hallice ilçelere atanıyor. Meslekte ilk yılları olmasa, büyükşehirde olsalar statü farkı o kadar sorun olmayabilirdi ama küçük ilçelerde herkes herkesi tanıyor sorun olabilir..

Ilk evliliği liseden sonra mesleğine başlamış aralarında 1 yaş fark var

buraya kadar neden olmasın demiştim

lakin liseden sonra nasıl polis oldu, polis kolej mezunu mu

dışarıdan lise mezunu polis alınıyor mu son yıllarda

ben direkt üniversite mezunu polis düşünmüştüm

8 yıldır sivil polis vs ibareleri de garip geldi

polis polistir, birimi değişir vs neden sivil polis olduğu vurgulanıyor

adam cidden polis mi yoksa ben sivil polisim yeah diye ortada dolaşan mini mafyacıklardan mı

buraya kadar neden olmasın demiştim

lakin liseden sonra nasıl polis oldu, polis kolej mezunu mu

dışarıdan lise mezunu polis alınıyor mu son yıllarda

ben direkt üniversite mezunu polis düşünmüştüm

8 yıldır sivil polis vs ibareleri de garip geldi

polis polistir, birimi değişir vs neden sivil polis olduğu vurgulanıyor

adam cidden polis mi yoksa ben sivil polisim yeah diye ortada dolaşan mini mafyacıklardan mı
Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okumuş daha sonra polis olmuş. Polisliğin çok farklı çeşitleri var asayiş narkotik vs hepsinin statüsü farklı o yüzden özellikle sivil polis diye belirttim. Gercekten polis onda sıkıntı yok:)

Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okumuş daha sonra polis olmuş. Polisliğin çok farklı çeşitleri var asayiş narkotik vs hepsinin statüsü farklı o yüzden özellikle sivil polis diye belirttim. Gercekten polis onda sıkıntı yok:)

adam bu hesaba göre 28 yaşında olur

27 yaşındaki hakime hanım da çok genç değildir

liseden sonra başlamış deyince o yorumu yazmıştım

polislerin farklı statüsü yok, onlar iç ayrımlar

komiserlik, baş polislik, polislik gibi ayrımlar var

İngilizce öğretmeni İngilizce öğretmenidir

bu sene ilkokulda seneye ortaokulda

bir başka sene Anadolu lisesinde bir başka sene imam hatip lisesinde çalışır

bu kişi İngilizce öğretmenidir

adam bu hesaba göre 28 yaşında olur

27 yaşındaki hakime hanım da çok genç değildir

liseden sonra başlamış deyince o yorumu yazmıştım

polislerin farklı statüsü yok, onlar iç ayrımlar

komiserlik, baş polislik, polislik gibi ayrımlar var

İngilizce öğretmeni İngilizce öğretmenidir

bu sene ilkokulda seneye ortaokulda

bir başka sene Anadolu lisesinde bir başka sene imam hatip lisesinde çalışır

bu kişi İngilizce öğretmenidir
Polislik mesleğini yakından biliyorum karakolda çalışan sivil polisle narkotikte çalışan veya korumalık yapan aynı statüde olmuyor öğretmenlik gibi değil

sorun olur bencede. sorun sadece eğitim ve meslek farkı da değil, arkadaşınız 27 yaşında ama ilk ilişkisi. yaş, meslek olgunluğu olabilir ama ilişkilerde toy. ilişkilerde acele etmesi yanlış kararları peşine getirir. ailesini dinlesin.

Bence kadın daha eğitimli ve maasi da belirgin derecede erkege göre yuksekse sorun olur.
Bir de nasilsa kadin daha cok kazaniyor diyerek kredidir, evdeki paylasimdir kadina daha cok yüklenebilir.
Yani iki kisi çalışır ama kadina ev isleri kitlenir üstüne maddi anlamda da daha cok harcama yapmasi beklenir, kadının parasini yemek bile için araba ev alinarak kredisini kadindan ödemesini bekleyebilir.
Arkadasiniz hukukçu, bence bu tür konularda daha gozu acik olabilir diye düşündüm ama ilk iliskisiymis.
Acikca konuşsun, bir de mesela bir üst makam icin ugrasacagim ya da yüksek lisans/doktora yapacağım desin bakalim.cevap ne olacak? Ne gerek var derse o adamda is yoktur

Şu an bu konularda konuşmadılar arkadaşım kırılır diye maaş konusunu açmaya çekiniyor..
Benimde bu şekilde kendisi hakime olup eşi polis olan arkadaşım vardı. Evlendikleri sırada çocukta hukuk okuyordu. Özelde tam paralı okudu. Sonra bitirdi oda savcı oldu. Böyle bir şey düşünülebilir. Hukuk devam zorunluluğu olan bir okul değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X