- 11 Kasım 2016
- 1.691
- 1.738
- 63
- Konu Sahibi Gamzenurlua
-
Şu an çalışmıyorum, ama evlenince çalışırım tabii neden olmasın. Biraz da bir kaç yerden "seninle paran için beraber" lafları duydum. Böyle bir şeyin en ufak imkanı yok. Ama beni üzmeye yetiyor işte.Çalışıyorsan neden olmasın
Baban destekler
Birlikte çalışırsınız
Bu zaten benim görüşüm değil öyle bir düşüncesi asla olamaz.Çalışmıyorsan nasıl paran için seninle oluyorki babanın varlığından evlenince sizine hem
Ee millete niye yorum yaptırıyorsun arkadaşlarında olsa kimseye bu kadar had verme bence ilişkinin bu kadar içinde olmaları doğru değil belliki paylaşıyosun onlarla. Ailelerin gelirlerinin değil sizin gelirlerinizin uyumlu olması önemli kaldıki ben eşimin iki katı kazanıyorum hiçte ego yapmadım kusura bakma ama biraz büyüksünme gördüm sende sanırım babanın evinde yaşayacağın için odaBu zaten benim görüşüm değil öyle bir düşüncesi asla olamaz.
Hayır yanlış anlamışsın asla egom yok bu konuda. Benim aslında dert ettiğim konu evlenene kadar olan kısım. Konumda bahsettiğim şeyler. Nişan, düğün, takı vs.Ee millete niye yorum yaptırıyorsun arkadaşlarında olsa kimseye bu kadar had verme bence ilişkinin bu kadar içinde olmaları doğru değil belliki paylaşıyosun onlarla. Ailelerin gelirlerinin değil sizin gelirlerinizin uyumlu olması önemli kaldıki ben eşimin iki katı kazanıyorum hiçte ego yapmadım kusura bakma ama biraz büyüksünme gördüm sende sanırım babanın evinde yaşayacağın için oda
O lafı diyenler arkadaşlarım değil, benim görgüsüz kuzenlerimdi.Bizim aramızdaki fark çok çok çok daha fazla.
Ama rahmetli babasının evi birikimi falan vardı evimiz hazırdı o yüzden hallettik.şuan evliyiz düğünümüz haftaya. İlla erkek tarafı düğünü yapacak diye birşey yok,düğün masrafını aileler karşıladı,ev eşyalarımızı biz aldık. Ha şuanda da fark var mı hemde bayağı bir fark var. İleride aynı evde ne olacak bilemem ama bir arkadaşım bana "seninle paran için beraber) dese gelişi güzel sayop sayıştırırım. 6 yılda para için beraber olmaz insan.
Nişanı ve kınayı kız tarafı yapar ailen nişanı yemekli organize edebilir düğünde içlerinde kalmaz hem. Ev için bütçe olmayacağı içinde erkek arkadaşın evi döşer ailen sadece kız çeyizi hazırlar. Takı konusunu adetleriniz belirler eğer gelin damatta kalacaksa ev düzülür düğün salonu ödemesi için nakitlerden kapatılır. Ailen karşı taraftan settir altındır çok istemeyecekse hiç sıkıntı olmaz.Hayır yanlış anlamışsın asla egom yok bu konuda. Benim aslında dert ettiğim konu evlenene kadar olan kısım. Konumda bahsettiğim şeyler. Nişan, düğün, takı vs.
Bu konularda iki aile arası çok sorun olur mu, olursa nasıl atlatmalıyım tek düşündüğüm bu. Bu evreleri geçersek gerisi kolay zaten.
Para senin değil babanınŞu an çalışmıyorum, ama evlenince çalışırım tabii neden olmasın. Biraz da bir kaç yerden "seninle paran için beraber" lafları duydum. Böyle bir şeyin en ufak imkanı yok. Ama beni üzmeye yetiyor işte.
Ailen bu konuda ne diyor?O lafı diyenler arkadaşlarım değil, benim görgüsüz kuzenlerimdi.
Zaten ailesi hiçbir şeye yardım etmeyecek. Düğünü, eşyaları, düğünde takılacak takıyı, gelinliği kısaca her şeyi erkek arkadaşım yapacak. Keşke ailesi yardım edebilseydi en azından düğüne.
Yorumun bana iyi geldi, umarım çok mutlu olursunuz
Kına gecesinde yemek verildiğini bilmiyordum, hep düğünde denk geldim demek ki.Nişanı ve kınayı kız tarafı yapar ailen nişanı yemekli organize edebilir düğünde içlerinde kalmaz hem. Ev için bütçe olmayacağı içinde erkek arkadaşın evi döşer ailen sadece kız çeyizi hazırlar. Takı konusunu adetleriniz belirler eğer gelin damatta kalacaksa ev düzülür düğün salonu ödemesi için nakitlerden kapatılır. Ailen karşı taraftan settir altındır çok istemeyecekse hiç sıkıntı olmaz.
Evet ama üstüme bir kaç yer var. İki aile arasında durum farkı olunca böyle denmiyor işte. Sevgiliyken bilmiyordum.Para senin değil babanın
Şu an çalışmıyorum, ama evlenince çalışırım tabii neden olmasın. Biraz da bir kaç yerden "seninle paran için beraber" lafları duydum. Böyle bir şeyin en ufak imkanı yok. Ama beni üzmeye yetiyor işte.
Şu an yapmaz diyorum ama ilerde ne olur bilemem tabii.Benim çok yakın bir arkadaşımda sizin bahsettiğiniz gibi bir durumdayken evlendi. Ama kızın babası herşeyi yaptı, maddiyatı sorun etmedi. Çocukları oldu herşeyini yine dede karşılıyor. Çocuğun birikim hesabına kadar dede ödüyor. Arkadaşımın eşi sürekli bi söylenme halinde, sürekli şunu yapmıyorsun, bunu etmiyorsun. Kompleks mi yaptı, g.tü mü kalktı bilemedim. Ama ben çocuğa bayaaa sinir oluyorum. Arkadaşım bugün boşanıcam diye gelse vazgeçmesin diye elimden gelen gazı veririm. Gerçekten böyle şeyler yapmaz diyorsanız sorun olmaz. Ama geneli yapıyor.
Nişanla düğün arasını bir sene kadar tutarsanız kolay olur. Sevgilin hemen beyaz eşya alıp bekletsin. Mobilyaları altın yaldızlı istemediğin sürece çok pahalı değiller. Yani bu durumda senin neyle ne kadar başa çıkabileceğin önemli seviyorsan en makul yoldan halledersin sevgilin dediğim gibi temel eşyaları alır ıvır zıvırları kız tarafı yapar zaten onları gönlünce alırsın. Şuda var 2500 maaş özel isteklerin gezmelerin falan çoksa yetmezKına gecesinde yemek verildiğini bilmiyordum, hep düğünde denk geldim demek ki.
Şu an çeyrek altın bile 400 olmuş az taksa bile takıya nerden baksak 20bin gider. Düğün salonları burda güzel bir yerde 10.bin lira o da en azEşyaya hiç girmiyorum bile.
Hepsini sadece erkek arkadaşım yapacağı için sorun ediyoruz zaten. Eşyaya ya da düğüne ailesinin katkısı olsaydı bu kadar dert etmezdik.
Ve üzülerek söylüyorum ki ailem (annem babam değil akrabalarım) biraz görgüsüz.
Düğün otelde olmucak tabii ki ama bunu duyduklarında bile yapa yapa salonda mı yapacaksınız diyebilecek tipler işte.
Çok teşekkür ederimAilen bu konuda ne diyor?
En azından düğün için ortak para falan koyun ortaya derim aileleri çok zorlamadan.
Dengesiz insanların ağzına da laf verme lütfen,aklın karışır ilişkini sağlıklı yaşayamazsın.
Teşekkür ederim darısı senin başına umarım çok mutlu olursun. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?