Evlilikte Maddi Fark

Hiç mi durumları yok?
Borç alamazlar mı ki?
Herşeyi erkek arkadaşın yaparsa çok erken bunalır daralır.

Artık milleti yedirip icirip borcunu odedigin düğünün çok saçma , gereksiz olduğunu düşünüyorum.

En güzeli nikah , o parayla balayı.
Evet evet bu tam da benim düşüncem. Özellikle yemekli düğünler 50-60 bini buluyor
Ama bunu asla kabul ettiremem. Lafını geçirdiğim an bile susturuluyorum

Evet evet bu tam da benim düşüncem. Özellikle yemekli düğünler 50-60 bini buluyor
Ama bunu asla kabul ettiremem. Lafını geçirdiğim an bile susturuluyorum

Çok lüks bir yer olmasa , tavuk menü ile o kadar tutmaz da yine de ben olsam ikna etmenin yollarını arardım.
Mesela maddi yönden değilde öyle düğünlerden haz almadigimi , hayalimi yapmak istediğimi söylerdim.

Bizde beyaz eşyayı kız tarafı alıyor. Oturma odası ve salon erkeğe ait. Yatak odası, beyaz eşya, mutfak kıza ait.
Ya da her eşya alınıp ikiye bölünüyor.
Gezmeyi çok seviyorum. Yurt içi, yurt dışı. Dışarda yemek yemek, sinemaya gitmek mesela şu an bunlar her zaman yaptığımız şeyler, olmazsa olmazlarım. Bir şekilde evlendikten sonra ben de çalışırım hallolur diye düşünüyorum aslında.

Hiç mi durumları yok?
Borç alamazlar mı ki?
Herşeyi erkek arkadaşın yaparsa çok erken bunalır daralır.
Evleri, arabaları, tarlaları vs hiçbir şey yok.
Borç alacakları bir kişi de yok.
Evet asıl sorun bu zaten. Çok bunalmış durumdayız. Her şeyi, kendisi yapacak ne yazık ki. Ailesinin de umrunda değil açıkçası.

Bu durumda birşey diyemem o zaman dur bir düşün derim,neden umurlarında değil?

Çok lüks bir yer olmasa , tavuk menü ile o kadar tutmaz da yine de ben olsam ikna etmenin yollarını arardım.
Mesela maddi yönden değilde öyle düğünlerden haz almadigimi , hayalimi yapmak istediğimi söylerdim.
Bir kişilik yemekli düğün 30-50 lira arası.
Çok kalabalık bir düğün olacağı için tutuyor maalesef. Yemekli düğünden ailemi vazgeçirdim sayılır aslında. Yine aynı yerde yemeksiz düğün olacak gibi.
Ben zaten düğün seven biri değilim. Ama bu düşüncemin önemi yok çünkü asla ikna edemem. Ailem çok gelenekçi

O zaman sende düşüncesiz ol,hiç mi düşünmemişler oğullarının evlenebileceğini.
Düşünmemişler. 1 lira bile yok. Dedim ya ben hep takılar hazırdır düğünü onlar yapar eşyayı erkek arkadaşım yapar diyordum.
Arada da masraflar oluyo tabii garip gelenekler sağolsun.
Şu an kara kara düşünüyoruz ne olacak diye. Zaten ailesiyle çok iyi anlaşabileceğimi düşünmüyorum.

Dediğim gibi; senin annen baban sana bir bütçe ayırıyorsa onun ailesininde bunu düşünmesi lazımdı.
Erkek arkadaşın senin ailenin yanında küçük düşecek,sıkılacak,ailesi bundan zevk mi alacak? Bunu düşünememişler mi?
Her neyse. Tavsiyem tanışma olsun ama düğün için acele etme.
Belli ki para mevzusu dönecek ortalıkta.
Nişanlılık döneminde en çok bu konulardan tartışma çıkıp çiftler ayrılıyor.
Sen hemen acele etme herşeyi ağırdan alın,erkek arkadaşında ailesiyle konuşmalı para düğün takı konusunu.
Erkek arkadaşının borç ödemekten çok sıkılacağını bunalacağını düşünüyorum ama umarım öyle olmaz.

Benim asıl sorunumu çok iyi anlamışsın.
Üstesinden nasıl geliriz bilmiyorum. Erkek arkadaşıma kızamıyorum çünkü ailesini o seçmedi sonuçta. Şu an bile para biriktiremiyor mesela çünkü eve çok harcıyor.
Ailesinden bu yüzden haz etmiyorum. Ona da söylüyorum keşke yapsalardı diye, o da aynı görüşte ama elinden gelen yok.

Bugün ev sizin olur ileride eşiniz de alır.

Hayat musterek ve sizin sartlariniz iyiyken bunu paylasmaniz doğal. Eşiniz öyle olsaydı siradan olacaktı bu durum. Ki simdi de siradan mühim olan mutlulugunuz.

6 yıl dile kolay siz zaten birbirinizi az çok bilirsiniz. Durumunuza göre ortada bulusabilirsiniz.

Takılar düğünden sonra da olur. Otel düğünü ise ilk oradan başlasın para biriktirmeye sevdiğiniz.

Çok kafaniza takmayin her şeyin yolu bulunur mutlu geçirin bu zamanlarinizi.

Çok teşekkür ederim
Evet ne yazık ki erkek arkadaşımın durumu daha iyi olsa kimse bunu sorun yapmayacaktı. Ama şu an işler böyle değil.
Takılar düğünden sonra olmasın ben zaten bilezik takacak biri değilim ki önemli olan düğünde olması. Aile, akrabalar bilirsiniz işte her şeye laf ederler

Hayırlısı olsun diyelim.
Ama sen yine de bu evliliği bir düşün.
Ailesinin durumu ortada.

Seninle paran için evlenecek kadar durumunun iyi olduğunu sanmıyorum yani şahsi olarak senin. Sonuçta baban ne kadar zengin olursa olsun onun adına tahsis edilecek bir araba ev başına geçirilecek müdür yapılacak bir şirket sahibi değilsiniz. Orta yolu illaki bulunur eğer iki tarafta iyi niyetliyse. Unutma bir düşmez kalkmaz Allah. Bugün böyle farkı konuşur yarın gelir durumumuz kötüye gidyor diye konu açarsın. Evet önemli maddiyat ama şöyle, ailende gördüğün rahatlığı asla veremeyecekse, bir plan yaparken sürekli param yok kafımı duyacaksan, 2,5 tl maaş alan birine 3 bin tl lik atıyorum bir marka ayakkabı aldıracaksan dediğin gibi bu iş zor. Ama düğün için dert ediyorsan en iyiini yapsan da kimseyi mutlu edemeyeceksin ve unutulacak sadece aklında güzel anılar kalacak. En iyi yerde otelde ve yemekli alkollü düğün yaptım herşey muhteşemdi ama sadece düşündüğümde sahnenin hep dolu olduğu kimsenin oturmadığı bir düğün geliyor aklıma... sitres yapıyorsun anlıyorum ama bunlar konuşularak yapılacak ve siz iatiyorsunuz diye herşeyi karşı tarafa yıkılarak olmaz ortaklaşa yapılır. Sadece huzur iste. Mutlu ol.

Ilımlı görünüyorsunuz ama pek de ılımlı olduğunuz söylenemez. Düşmez kalkmaz bir Allah. Yokmuş işte durumları. En azından takılarla düğün parasini biriktirmişlerdir sanıyorum demişsiniz. Ki sizin standartlarınıza göre bu yaklasık 70-80bin falan ediyor. Bu devirde o parayı biriktirmek kolay mı sanıyorsunuz? Millet ayı zor döndürüyor. Eskidenmiş öyle anne baba düğünü yapar, evi düzer. Ev dedigin bir dösek, iki sedirmiş o zamanlar. Şimdiki gibi varaklı oymalı koltuklar değil. Düğün de kapı önünde eş dost imece usulu yapilan kendi çapında bir kutlamaymiş. Altinin o zamanki degerini hiç soylemiyorum bile. 2 sene once 180liraydi ceyrek simdi 400kusur. Anne baba degil mi, eşşek gibi yapicak mantigi cok yanliş o yuzden.

Ailenizi memnun etmek istiyorsaniz siz de elinizi tasin altina sokup ortak bir hesap acip para biriktirin derim. 6 sene ciktiktan sonra daha da uzatmak istemezdim ben ama madem ailenizin standartlarindan feragat ettitemiyorsunuz, o zaman 2 3 sene daha disinizi sıkıp para biriktireceksiniz. Sonra agzinizla kus tutsaniz kimseye yaranamayacaginiz bir dugun yapip prensesler gibi olsaniz da kimseye begendiremeyeceginiz o gelinligi giyip o biriktirdiginiz paralari bir gecede hiç edeceksiniz. Dugunun ozeti budur. Yasadum oradan biliyorum.

Sevgiliniz adina uzuldum. Keske kendi standardinda bir kiz bulsaymis. 6 sene boyunca hic mi kafasina dank etmemis bu durum. Ama yapacak bir sey yok. Allah kolaylik versin ikinize de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…