- 28 Haziran 2018
- 2.748
- 3.784
- 48
- Konu Sahibi Gamzenurlua
-
Hiç mi durumları yok?
Çok teşekkür ederim
Annem ve babam bir şekilde halledilir diyor. Ailesinin yardımcı olmayacağını bilmiyorlar, ben de zaten yeni öğrendim.En azından takıları yapmışlardır ve düğün parasını karşılarlar sanıyordum açıkçası.
Evet evet bu tam da benim düşüncem. Özellikle yemekli düğünler 50-60 bini buluyorArtık milleti yedirip icirip borcunu odedigin düğünün çok saçma , gereksiz olduğunu düşünüyorum.
En güzeli nikah , o parayla balayı.
Evet evet bu tam da benim düşüncem. Özellikle yemekli düğünler 50-60 bini buluyor
Ama bunu asla kabul ettiremem.Lafını geçirdiğim an bile susturuluyorum
Bizde beyaz eşyayı kız tarafı alıyor. Oturma odası ve salon erkeğe ait. Yatak odası, beyaz eşya, mutfak kıza ait.Nişanla düğün arasını bir sene kadar tutarsanız kolay olur. Sevgilin hemen beyaz eşya alıp bekletsin. Mobilyaları altın yaldızlı istemediğin sürece çok pahalı değiller. Yani bu durumda senin neyle ne kadar başa çıkabileceğin önemli seviyorsan en makul yoldan halledersin sevgilin dediğim gibi temel eşyaları alır ıvır zıvırları kız tarafı yapar zaten onları gönlünce alırsın. Şuda var 2500 maaş özel isteklerin gezmelerin falan çoksa yetmez
Evleri, arabaları, tarlaları vs hiçbir şey yok.Hiç mi durumları yok?
Borç alamazlar mı ki?
Herşeyi erkek arkadaşın yaparsa çok erken bunalır daralır.
Bu durumda birşey diyemem o zaman dur bir düşün derim,neden umurlarında değil?Evleri, arabaları, tarlaları vs hiçbir şey yok.
Borç alacakları bir kişi de yok.
Evet asıl sorun bu zaten. Çok bunalmış durumdayız. Her şeyi, kendisi yapacak ne yazık ki. Ailesinin de umrunda değil açıkçası.
Bir kişilik yemekli düğün 30-50 lira arası.Çok lüks bir yer olmasa , tavuk menü ile o kadar tutmaz da yine de ben olsam ikna etmenin yollarını arardım.
Mesela maddi yönden değilde öyle düğünlerden haz almadigimi , hayalimi yapmak istediğimi söylerdim.
Biraz düşüncesizler. Yoksa az çok birikim yaparlardı sanki.Bu durumda birşey diyemem o zaman dur bir düşün derim,neden umurlarında değil?
O zaman sende düşüncesiz ol,hiç mi düşünmemişler oğullarının evlenebileceğini.Biraz düşüncesizler. Yoksa az çok birikim yaparlardı sanki.
Düşünmemişler. 1 lira bile yok. Dedim ya ben hep takılar hazırdır düğünü onlar yapar eşyayı erkek arkadaşım yapar diyordum.O zaman sende düşüncesiz ol,hiç mi düşünmemişler oğullarının evlenebileceğini.
Dediğim gibi; senin annen baban sana bir bütçe ayırıyorsa onun ailesininde bunu düşünmesi lazımdı.Düşünmemişler. 1 lira bile yok. Dedim ya ben hep takılar hazırdır düğünü onlar yapar eşyayı erkek arkadaşım yapar diyordum.
Arada da masraflar oluyo tabii garip gelenekler sağolsun.
Şu an kara kara düşünüyoruz ne olacak diye. Zaten ailesiyle çok iyi anlaşabileceğimi düşünmüyorum.
Benim asıl sorunumu çok iyi anlamışsın.Dediğim gibi; senin annen baban sana bir bütçe ayırıyorsa onun ailesininde bunu düşünmesi lazımdı.
Erkek arkadaşın senin ailenin yanında küçük düşecek,sıkılacak,ailesi bundan zevk mi alacak? Bunu düşünememişler mi?
Her neyse. Tavsiyem tanışma olsun ama düğün için acele etme.
Belli ki para mevzusu dönecek ortalıkta.
Nişanlılık döneminde en çok bu konulardan tartışma çıkıp çiftler ayrılıyor.
Sen hemen acele etme herşeyi ağırdan alın,erkek arkadaşında ailesiyle konuşmalı para düğün takı konusunu.
Erkek arkadaşının borç ödemekten çok sıkılacağını bunalacağını düşünüyorum ama umarım öyle olmaz.
Çok teşekkür ederimBugün ev sizin olur ileride eşiniz de alır.
Hayat musterek ve sizin sartlariniz iyiyken bunu paylasmaniz doğal. Eşiniz öyle olsaydı siradan olacaktı bu durum. Ki simdi de siradan mühim olan mutlulugunuz.
6 yıl dile kolay siz zaten birbirinizi az çok bilirsiniz. Durumunuza göre ortada bulusabilirsiniz.
Takılar düğünden sonra da olur. Otel düğünü ise ilk oradan başlasın para biriktirmeye sevdiğiniz.
Çok kafaniza takmayin her şeyin yolu bulunur mutlu geçirin bu zamanlarinizi.
Hayırlısı olsun diyelim.Benim asıl sorunumu çok iyi anlamışsın.
Üstesinden nasıl geliriz bilmiyorum. Erkek arkadaşıma kızamıyorum çünkü ailesini o seçmedi sonuçta. Şu an bile para biriktiremiyor mesela çünkü eve çok harcıyor.
Ailesinden bu yüzden haz etmiyorum. Ona da söylüyorum keşke yapsalardı diye, o da aynı görüşte ama elinden gelen yok.
Düşünmesem konuyu açar mıydım hiç. Sürekli düşünüyorumHayırlısı olsun diyelim.
Ama sen yine de bu evliliği bir düşün.
Ailesinin durumu ortada.
Evliliği bir süre ertelemeyi düşün diyorum :)Düşünmesem konuyu açar mıydım hiç. Sürekli düşünüyorum
Zor bir durum. Allah düşmanımın başına vermesin. O ruh halini yaşayan bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?