• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Maddi Fark

bence siz sorun yaşarsınız.
çünkü diyorsun ki yurtiçi, yurtdışı gezen biriyim, dışarda yemek yemeyi eğlenmeyi severim. bunlar gayet normal şeyler aslında.
ama 2,500 maaş alan biri bi 2-3 yıl evlilik borcu öder. bu sürede dışarda kafede oturmak bile lüks olur sana.
erkek arkadaşın para için evlenecek falan diyemem ama sorun yaşarsınız bence.
biz iki çalışan olarak herşeyi en cüzi şekilde yaptık ve bir yerden bir para geldi de evlilik borcundan 1 yılda kurtulduk. şu şartlarınızda zor yani.

3 yıllık evliyim, öncesinde 10 yıllık beraberliğim vardı, işin ucu bir yerde gelip takılıyor maddiyata,
çok seviyor her iki taraf da birbirini, ama maddi yetersizlikler yoruyor da bir noktadan sonra,
mesela oğlumun ilk yaş günü, babaannesi diyor ki şunu yapmak isterdim bunu yapmak isterdim, öteki taraftan anneanne yapıyor her şeyi, bu sefer kimse kırılmasın diye siz eğilip bükülüyorsunuz..
iki taraf arasında denge kurmak zor oluyorsa herşeyi siz yapacaksınız onlara birşey bırakmayacaksınız..
her şeyi kendiniz yapamıyorsanız, evlilikte aileler arasındaki maddi fark yoruyor..gerçekten yoruyor..

Bence herseyi baban halletmesin alışırlar. Birde bazisi cok ukala olur ailesi hem hicbiseye elini surmez hemde aldiklariniza yaptıklarınıza laf edebilir. Var oyle tipler.
Nasillar bu arada ailesi.
Bence her şeye laf edecek ya da ukala olan insanlar değiller, sanmıyorum. Ama burda öğrendiğim kadarıyla her şey evlendikten sonra belli olurmuş:deli:
Ama bence düşüncesizler. Mesela keşke para biriktirselerdi dediğim çok yanlış anlaşılmış. Benim etrafımda oğlu olanlar 2 bilezik de olsa attı kenara zamanla. Bundan bahsetmiştim. Tabii tutup 50/60 bin biriktiremezler yoksa. Belki de ben yanlış biliyorumdur.:110:

Bana böyle emanet altın takma aşırı saçma geliyor, evlenmeye karar veriyorsunuz ama kendi düğününüz üzerinde bile söz hakkınız yok. "Ailem gelenekçi." lafını asla kabul etmiyorum ben. Siz de istemeseniz yaptırmazsınız, bu kadar basit. Böyle durumlarda oluru olmadığı için kızların ailelerini araya sokarak bir şeyler yaptırmasına çok karşıyım ben. Bu kafayla sizin aileniz evlendikten sonra da size karışır.
Ben de öyle derdim de yok olmuyor işte. Düğün seven, bayramlarda şıngır şıngır bilezik takabilecek olan biri değilim. Bana kalsa güzel bir nikah, ufak bir kokteyl 50 kişilik tamamdır.
Başkaları eğlensin diye verilen paralar boş geliyor.:bicak: Ama konusunu bile açsam hoşlanmadığım şeyler duyuyorum. Annem babam okumuş insanlar, daha anlayışlılar. Ama bunları söylediğimde babaannem "dul kadın" (nefret ettiğim bi tabir) olduğumu söyledi.:işsiz: Benim için düğün vs yaptırmamak bütün ailemi karşıma almak olur ve bana göre bu basit değil.

Bu konuda anlayışlı olması gereken taraf aileniz ve sizsiniz,sevgilinizin durumu malum,ailenizin ve sizin uç talepleri olmazsa evlenirsiniz,beraber çalışırsınız gayet de güzel geçinirsiniz.
Evlendikten sonra da ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerekir tabi,insanlar iyiye güzele çabuk alışır ama tam tersi olduğunda alışması daha zor olur.Siz onun size sunabileceği hayata alışabilecek misiniz,üç gün sonra istekleriniz ve arzularınız öne çıkarsa bu ilişki kopar.

6 senede anlamadın mı ablacım paran için mi beraber yoksa senin için mi?Biyere gidince eli cebine gitmiyorsa,sana ödetiyorsa,borcum var vs diyosa paran için.Değilse zaten seni seviyordur.Ailen ezmediği sürece damadı sorun çıkmaz.Ama bütçesine saygı duyup bi düğün planı yapın derim.

6 senede anlamadın mı ablacım paran için mi beraber yoksa senin için mi?Biyere gidince eli cebine gitmiyorsa,sana ödetiyorsa,borcum var vs diyosa paran için.Değilse zaten seni seviyordur.Ailen ezmediği sürece damadı sorun çıkmaz.Ama bütçesine saygı duyup bi düğün planı yapın derim.
Tabii ki param için değil öyle şey mi olur. Bunu düşünen 1-2 ahlak yoksunu kuzenimdi. Cevaplarını verip susturdum. Ama böyle düşünüp tanımadan etmeden yargılamaları bana çok dokundu. Kendimi sevilmeyecek biri gibi hissettim aynı zamanda.

Gittiğimiz yerlerde %60 o, %40 ben ödedim . Ben ısrar etmesem elimi cebime de attırmazdı. Yiyici biri asla değil, zaten kusursuz bir karakteri var bence demiştim.:emir_bebek:

Arkadaşlar üstüme ne kadar gelen olmuş yahu.:işsiz: Biri zor durum dedim diye alay etmiş. Karşımdaki kişi sürekli bunu takıp üzülürken zil takıp oynayamıyorum. Evet bu zamana kadar büyük dertlerim olmadı o yüzden bu bana çok ağır geldi.
Komik bulanlar da kendine göre haklıdır belki, zaten farklı yorumlar için açtım konuyu ne diyeyim.

parası olduğu halde düğün masrafına karışmayanlar yada kız tarafına yıkanlar da oluyor ama önemli olan evleneceğin kişiyle mutlu olman bence..sonuçta adam çalışıyor sen de çalışırsın mis gibi hayat neyi dert ettin ki

Damadın babası ev alsa araba alsa iş kursa herkese normal gelir, hatta yapmazsa yerden yere vurursunuz var da yapmadı diye.
Gelin babası yapınca damada bi aşşağalamalar, bi küçümsemeler... niye baba bizim babamız değil mi? Kimde varsa o yapacak tabi.
Sonra da kadın erkek eşitliği... işinize gelince... hadi ordan...
Kesinlikle katılıyrm ,kimde varsa o yapsın madem.Düğüne gelenlere tek tek düğünü biz yaptık oğlan tarafı yapmadı diye açıklama yapılmıcak sonuçta.Aİlesine dis bilemiş biraz arkadaş ama ona yapacak bisy yok.Benim esiminde ailesi 1 bilezik yaptı onuda konu komsu eline sıkıştırmış düğünden önce onla yapmışlar.aMA Bizim düğünden sonra tüm beyaz eşyayı değiştirdi kvdem:)Yani yapmak istmeyene zorla yaptıramıyorsun.

3 yıllık evliyim, öncesinde 10 yıllık beraberliğim vardı, işin ucu bir yerde gelip takılıyor maddiyata,
çok seviyor her iki taraf da birbirini, ama maddi yetersizlikler yoruyor da bir noktadan sonra,
mesela oğlumun ilk yaş günü, babaannesi diyor ki şunu yapmak isterdim bunu yapmak isterdim, öteki taraftan anneanne yapıyor her şeyi, bu sefer kimse kırılmasın diye siz eğilip bükülüyorsunuz..
iki taraf arasında denge kurmak zor oluyorsa herşeyi siz yapacaksınız onlara birşey bırakmayacaksınız..
her şeyi kendiniz yapamıyorsanız, evlilikte aileler arasındaki maddi fark yoruyor..gerçekten yoruyor..
Var da mı yapmıyor?Yoksa nasılsa yapan var diye mi?Bu ayrım cok önemli.Yoksa canını alamazsın sonuçta yapcak bisey yok.

bi arkadaşım evlenirken kefil olup kredi çektirmişti sevgilisine, evlendikten sonra da beraber ödediler ama kimseye laf vermedi mesela herşeyi takısını eşyasını eşi almış oldu işte, sonrasından kime ne?

ama burda sizden bir fark var, arkadaşım da çalışıyordu, ve 4-5 katı geçtim aradaki farkta dağ kadardı gerçekten. şimdi çok mutlular, eğer gerçekten çalışmak isteyen biriyse her türlü çalışıp parasını kazanıyor.

bu arada kirada oturuyolar. aileden gelen bir şeyi kabul etmiyormuş eşi, gerçi hem kira hem kredi hemde lüksten kaçınılmayan yaşamda he he diyor insan ama olsun yine de.

parası olduğu halde düğün masrafına karışmayanlar yada kız tarafına yıkanlar da oluyor ama önemli olan evleneceğin kişiyle mutlu olman bence..sonuçta adam çalışıyor sen de çalışırsın mis gibi hayat neyi dert ettin ki
Evlendikten sonrası değil evlenene kadar olan kısım sorun zaten.
Erkek arkadaşım çok dert ediyor. Bu artık ilişkimize de yansıyor. Sevgiliyken bu böyle değildi. Ama okullar bitince ee napalım evlenelim kafasına girdik, ya da toplum baskısı bizi bu hale getirdi.
Evlendikten sonra bu aşamaları sorunsuz atlatırsak çok mutlu olacağıma inanıyorum zaten:KK49:

Nişanı ve kınayı kız tarafı yapar ailen nişanı yemekli organize edebilir düğünde içlerinde kalmaz hem. Ev için bütçe olmayacağı içinde erkek arkadaşın evi döşer ailen sadece kız çeyizi hazırlar. Takı konusunu adetleriniz belirler eğer gelin damatta kalacaksa ev düzülür düğün salonu ödemesi için nakitlerden kapatılır. Ailen karşı taraftan settir altındır çok istemeyecekse hiç sıkıntı olmaz.
Bu işler kumar, mesela eşimin kuzeni ailesi çok varlıklı nişanlısı fakirdi herşeyi yemekli vs yaptılar, ailesini özel arabayla hastanelere bile taşıdılar sonuç ne oldu çocuk başkasını buldu kızı tek kelimeyle terk etti kimse inanamadı bu varlıklı kızı bizim kızı yani niye terketti oğlanın işi bile yoktu okulu geç bitirmişti kız banka Md yrd düşünün birde başkasını bulmuş oğlan ondan ayrilmis, sanırım komplekse kapıldı aklımiza başka bişey gelmiyor neyse sonuç
Oğlan ne oldu bilmem bizim kız buldu başkasını evlendi bebeği oldu kocası otel aldı çalıştırıyor ve o oğlanın evinin dibinde otel, Allah işte böyle çarpar adamı :halay:

Allah evlenecek insanlara yardım ediyor. Ama sizde çok babanıza güvenmeyin bence bir işe girin ortak hesap açıp her ay maaşın 2/3 sini bankaya atın bir senede bile güzel bi para birikir. Kaç yaşındasınız bu arada.

Şu an çalışmıyorum, ama evlenince çalışırım tabii neden olmasın. Biraz da bir kaç yerden "seninle paran için beraber" lafları duydum. Böyle bir şeyin en ufak imkanı yok. Ama beni üzmeye yetiyor işte.
ya millet iki taraftada çook önyargili erkegede bu kadin senin paranla beraber..
kadinda bu adam seninle paranla beraber..
siz mutlu olun kikmsenin lafi dinlemeyin
evet evlilik çok sorumluluk iş.. sende işe girersin beraber ödersin kimseye muhtaç degilsin.

Evet haaa delikanlılık hikaye olmus resmen lafa bak "dayin bak onlara ev almis senin baban bize ne aldi" demek ne ayip yakisirmi hic bi erkege . Ohaaa artık yani. Benim.kocam sanirim biraz eski model çıktı şansıma ay ne igrenc erkekler var sinirlerim bozuldu gülüyorum suanda .

Yok yok delikanlılık kimsenin umurunda değil. Erkekler zengin kız bulup kayın pedere kendini yaslama peşinde, artık erkekler kız tarafının destek vermesinden ezilmiyor, hani o eski Türk filmlerindeki kuru ekmek yiyen ama gururundan vazgeçmeyen erkek modelleri orada kaldılar yani.

Tabi ki durumu iyi olan destek olsun, kız erkek tarafı ne fark eder sıkıntı adamın zihniyeti ve adamın beklentilerini cürretkar bir şekilde haklıymış gibi dile getirip yüzsüzce beklenti içine girdiğini açık açık belli etmesi..

Allah evlenecek insanlara yardım ediyor. Ama sizde çok babanıza güvenmeyin bence bir işe girin ortak hesap açıp her ay maaşın 2/3 sini bankaya atın bir senede bile güzel bi para birikir. Kaç yaşındasınız bu arada.
22 yaşındayım. Ortak hesabımız var, ufak bir miktar da birikmişimiz var şimdilik.

Yok yok delikanlılık kimsenin umurunda değil. Erkekler zengin kız bulup kayın pedere kendini yaslama peşinde, artık erkekler kız tarafının destek vermesinden ezilmiyor, hani o eski Türk filmlerindeki kuru ekmek yiyen ama gururundan vazgeçmeyen erkek modelleri orada kaldılar yani.

Tabi ki durumu iyi olan destek olsun, kız erkek tarafı ne fark eder sıkıntı adamın zihniyeti ve adamın beklentilerini cürretkar bir şekilde haklıymış gibi dile getirip yüzsüzce beklenti içine girdiğini açık açık belli etmesi..

Hahahahahhahahahaha cürretkar bir sekilde haklıymış gibi dile getirip yüzsüzce yazmaniza cok kotu kahkaha attım o kadar sinirlenmissiniz ki . Gercekten nasil bu kadar yuzsuz olabiliyorlar anlamıyorum dogrusu pes artik devir gercekten degisti kurnaz olmakta fayda var normalde hic sevmem ama insanlar boyle olmuşlar su bdvde konulari okuyorum kadin calisiyor adam evde yayilmis yatiyor falan o kadar ifrit oluyorum ki ama bazi kadinlara harbiden mustehak diyorum .
Birde erkekler kadinlasti sanki tovbe tövbe herseyin icinde oldular herseyi biliyorlar birtanesi demiski kocasina
Ben nisan istemedim senden evde yaptik (sitemlice). Adam demis ki
Asıl ben senden istemedim. (Kiz tarafi yapiyor ya) belkide sizin dediginiz gibi beklentisi vardi.

Back
X