Evlilikte Maddi Fark

Bence her şeye laf edecek ya da ukala olan insanlar değiller, sanmıyorum. Ama burda öğrendiğim kadarıyla her şey evlendikten sonra belli olurmuş:deli:
Ama bence düşüncesizler. Mesela keşke para biriktirselerdi dediğim çok yanlış anlaşılmış. Benim etrafımda oğlu olanlar 2 bilezik de olsa attı kenara zamanla. Bundan bahsetmiştim. Tabii tutup 50/60 bin biriktiremezler yoksa. Belki de ben yanlış biliyorumdur.:110:

Senin etrafindakiler biraz geri kafalı sanırım oyle bilezik atmak eski usul ama bilezik parasi atabilirlerdi .Benim herseyim 4 4 luk oldu cok şükür ama nisan zamani nisan takisi dugun zamani dugun takısı alındı,gidilip.yooo ayrica 50.60 binde biriktirebilirlerdi aslinda bise diimmi bunu yapan aileler var canim benim ,her aile evladina yapmıyor iste bunlar tam saldim cayiraaaa hesabi hic sevmiyorum boyle seyleri insan evladina neden hic yardimci olmaz evlenirken en azindan..

Senin etrafindakiler biraz geri kafalı sanırım oyle bilezik atmak eski usul ama bilezik parasi atabilirlerdi .Benim herseyim 4 4 luk oldu cok şükür ama nisan zamani nisan takisi dugun zamani dugun takısı alındı,gidilip.yooo ayrica 50.60 binde biriktirebilirlerdi aslinda bise diimmi bunu yapan aileler var canim benim ,her aile evladina yapmıyor iste bunlar tam saldim cayiraaaa hesabi hic sevmiyorum boyle seyleri insan evladina neden hic yardimci olmaz evlenirken en azindan..
Akrabalarım evet biraz öyle sanırım. Mesela ben bilezik ne öyle kro gibi ben istemem takmam diyorum. Sus sen bileziksiz olmaz diyorlar.:duduk:
50-60 bin biriktirme imkanları asla yok, olsa da yardım etmeseler daha da içime otururdu. Ama annesi küçük de olsa köşeye atabilirdi. Erkek arkadaşım tek kardeş bir de ablası abisi falan da yok.
Takıları erkek arkadaşım yapıp ailesine vercek, onlar takcak artık kendileri almış gibi:uykucu:

Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..:KK68:
Bu günlerde kafamı kurcalayan bir sorun var sizinle dertleşmek istedim.
Uzun yıllardır süren ilişkim var yaklaşık 6 yıldır birlikteyiz. Okullarımız bitti. Askerlik de bitti. Dolayısıyla artık evlilik konusunu düşünür olduk ister istemez.
Sevgilim çok iyi, hani tam evlenilecek erkek derler ya ha işte karakter olarak o. Hiçbir yanlışını görmedim bu zamana kadar. Zaten beraber büyüdük. Ailemde de tanıştırdım. Annem, babam, kardeşim kendisini seviyor.:21:

Sorun şu ki bizim aramızda baya bir maddiyat farkı var şöyle söyleyeyim bizim eve ayda giren miktar 4-5 kat daha fazla. Evleri vs yok. Bu benim şimdiye kadar hiç umrumda olmadı. Ama evlilik, düğün masrafları, takısı, geçim sıkıntısı vs bunlar ortaya çıktıkça bu ara ikimizde de bir bunalım havası var:KK57:

Ufak bir örnek verecek olursam benim ailem otelli yemekli düğün isterken, karşı taraf salonu bile ödeyecek durumda değil:cry: Evlenirsek bizim evde oturacağız kira derdimiz olmayacak.

Sevgilimin işi güzel, 2.500 kadar maaşı var yeni başladı.
Yani kızlar kısaca bu iş olur mu? Olursa beni ne gibi sorunlar bekler? Sevgiliyken sorun olmayan şeyler iş ciddiye binince arkadaşlarımın bazı laflarıyla da beni düşündürür oldu. Şimdiden diyecekleriniz için teşekkür ederim. Karışık anlattıysam affola:KK37:

Geçinmeye gönlünüz varsa her şekilde mutluluk sizinle olur
Ama yoksa en küçük bahaneler bile koca koca sebep olur
Sonuçta 6 yıl az değil ikinizde birbirinizi biliyordunuz
Karşınızdaki vicdan sahibi ise
İnsansa en önemlisi bu
İkinizde eğitimli meslek sahibi insanlarsınız sonuçta
Sadece babalarınızın maddi imkanlarının denk olmaması yüzünden ayrılık fikri biraz acımasızca
Ama öncelikler farklıysa durum değişir tabi

Akrabalarım evet biraz öyle sanırım. Mesela ben bilezik ne öyle kro gibi ben istemem takmam diyorum. Sus sen bileziksiz olmaz diyorlar.:duduk:
50-60 bin biriktirme imkanları asla yok, olsa da yardım etmeseler daha da içime otururdu. Ama annesi küçük de olsa köşeye atabilirdi. Erkek arkadaşım tek kardeş bir de ablası abisi falan da yok.
Takıları erkek arkadaşım yapıp ailesine vercek, onlar takcak artık kendileri almış gibi:uykucu:

Dogru diyorlar sus sen bileziksiz olmaz :) hem sen takmak zorunda degilsin sevmeyebilirsin ama bunlar guzel ve onemli adetlerimiz.

Dogru diyorlar sus sen bileziksiz olmaz :) hem sen takmak zorunda degilsin sevmeyebilirsin ama bunlar guzel ve onemli adetlerimiz.
Zaten konu açma sebebim bu adetler. Şu an 5-6 bilezik bile 25 bin lira civarı:110: daha bunun seti var osu busu var. Bir bohça yapmak bile baya bi para.
Umarım bir şekilde hallolur. Yorumların çoğu olumlu aslında. Biraz içim rahatladı. Bir kaç örmek dışında.

Yoksa neyi atacaklar kenariya ? Insanlar ucu ucuna geciniyor bu ülkede. Herkes sizin standartlariniz da yasamiyor. Kimisi bir kahve icin bi kafeye oturamiyor.
Yada begenilen bir ürün icin bir sonra ki ay bekleniliyor. Üc bes kurus zor bir araya getiriliyor.

Türkiye sartlarina hosgeldiniz.

Bence siz çalışmazsanız zor, çalışırsanız neden olmasın? Evet evlilik aşamaları sıkıntılı geçecek muhtemelen ama orta yolu bulursanız sorun çıkmaz. Mesela otelde yemekli düğün yerine daha uygun bir yerde sadece düğün yapabilirsiniz. Biz sade nikah sonrasında deniz kenarı güzel bir restaurantta 80 kişilik kadar sadece yakınlarımıza yemek verdik. Çok da güzel oldu, bizi maddi açıdan hiç sarsmadı. Siz de böyle yapın diye söylemiyorum yanlış anlamayın, sadece farklı fikirler geliştirebileceğinizi göstermek istedim :) Umarım mutlu olursunuz.

Canim o senin beklentine bağlı bence. Benim ailemin durumuda çok iyi apartmanları dükkanları vs var.eşimin ailesi hala kirada .

8 yıllık evliyim ve eşimi ilk günkü gibi seviyorum hatta aşığım.
Bassta maddi sıkıntilarimiz oldu ama idare ettik beraber . Ev aldık , ailem de destek oldu.esim memur bu arada , daha zor olabilirdi.
Şimdi bir de su var her şey değişti. Kına organizasyon lar vsler otelde düğün vs Ler. Aileler de ,genç kızlar da özeniyor istiyor.

Tercih yapicaksin yada çalışıp beraber hepsini yapicaksiniz.

Ben bir tarafın her şeyi yapmasına karşıyım. Evleneceğim adam da isterse dünyanın en zengin adamı olsun ne ailem ne ben tüm yükü erkek tarafına yikmazdik. Aileler biraz gururlu olmalı bu konuda. Sanki karşı tarafın parasına tamah ediyor gibi. Aynı şekilde sizin babanız karşılayabilecek durumda ise karşı tarafın da elini taşın altına koyması lazım. Tek taraflı olmaz o işler hiç bir zaman. Yok karşı taraf hiç bir şey yapmıyorsa ben kendi babamı da hiç karıştırmam.

Yoksa neyi atacaklar kenariya ? Insanlar ucu ucuna geciniyor bu ülkede. Herkes sizin standartlariniz da yasamiyor. Kimisi bir kahve icin bi kafeye oturamiyor.
Yada begenilen bir ürün icin bir sonra ki ay bekleniliyor. Üc bes kurus zor bir araya getiriliyor.

Türkiye sartlarina hosgeldiniz.
Yengem mesela, pazar paralarından-ordan burdan arttırıp ufak birikim yapmış oğlu için. Durumları iyi değil. Demek istediğim bu zaten. Öyle yüksek miktar zaten biriktiremezler. Ama hiç umurlarında olmamış beni üzen kısım bu zaten.

Bence siz çalışmazsanız zor, çalışırsanız neden olmasın? Evet evlilik aşamaları sıkıntılı geçecek muhtemelen ama orta yolu bulursanız sorun çıkmaz. Mesela otelde yemekli düğün yerine daha uygun bir yerde sadece düğün yapabilirsiniz. Biz sade nikah sonrasında deniz kenarı güzel bir restaurantta 80 kişilik kadar sadece yakınlarımıza yemek verdik. Çok da güzel oldu, bizi maddi açıdan hiç sarsmadı. Siz de böyle yapın diye söylemiyorum yanlış anlamayın, sadece farklı fikirler geliştirebileceğinizi göstermek istedim :) Umarım mutlu olursunuz.
Çok teşekkür ederim:KK200: yaptığınız yemek benim hayalim aslında, ne güzel aileniz saygı duymuş. Benimkiler böyle bir şeyi asla kabul etmiyor işte. Tek kız evlatmışım olmazmış .
Zaten otelde yemekli düğün olmucak, otel olmasa da güzel bir yerde yemeksiz düğün olacak olursa.

Bu konuda ikna edebildim en azından. Akrabalar da ne derse desin, onlar doysun diye o kadar da borcun altına sokamam kimseyi.

Canim o senin beklentine bağlı bence. Benim ailemin durumuda çok iyi apartmanları dükkanları vs var.eşimin ailesi hala kirada .

8 yıllık evliyim ve eşimi ilk günkü gibi seviyorum hatta aşığım.
Bassta maddi sıkıntilarimiz oldu ama idare ettik beraber . Ev aldık , ailem de destek oldu.esim memur bu arada , daha zor olabilirdi.
Şimdi bir de su var her şey değişti. Kına organizasyon lar vsler otelde düğün vs Ler. Aileler de ,genç kızlar da özeniyor istiyor.

Tercih yapicaksin yada çalışıp beraber hepsini yapicaksiniz.
Allah daha da mutlu etsin, ne hoş ya.:nazar:
İşte böyle şeyler duydukça mutlu oluyorum.
Türkiyede kız tarafı daha iyiyse sorun oluyor genelde, ama atlatanları duymak güzel.
Evet her şey çok pahalı. Arkadaşıma gelinlik bakmaya gittik o fiyatlar ne öyle asgari ücretle 4 ay çalışılsa anca alınıyor:işsiz:

Allah daha da mutlu etsin, ne hoş ya.:nazar:
İşte böyle şeyler duydukça mutlu oluyorum.
Türkiyede kız tarafı daha iyiyse sorun oluyor genelde, ama atlatanları duymak güzel.
Evet her şey çok pahalı. Arkadaşıma gelinlik bakmaya gittik o fiyatlar ne öyle asgari ücretle 4 ay çalışılsa anca alınıyor:işsiz:
Canım ben gelinlik olayını da şöyle yaptım. Kendim nasıl bir gelinlik istiyorsam sıfırdan diktirdim ve satın almadım, sadece kiralama ücretini ödedim. Nikahtan sonra geri verdim. İnan o gelinliği satın alınca evde bir kenara kaldıracaksın, kim bilir kaç kere açıp bakacaksın bir daha.. Boşuna yer kaplayacak ve boşuna fazladan para vereceksin. Evet kimisi fazla anlam yükleyebiliyor gelinliğe ama inan ben hiç keşke satın alsaydım demedim. Gelinliğini özlersen bol bol fotoğrafın olacak zaten :)

Çok teşekkür ederim:KK23:
Annem ve babam bir şekilde halledilir diyor. Ailesinin yardımcı olmayacağını bilmiyorlar, ben de zaten yeni öğrendim. :cry: En azından takıları yapmışlardır ve düğün parasını karşılarlar sanıyordum açıkçası.

Ben de toz pembe şeyler yazmak isterdim ama bu durumun sorun olabileceğini düşünüyorum. Bir ilişkide bir tarafın devamlı verici olan taraf olması hiç hoş sonuçlar doğurmuyor. Şu ana kadar devamlı veren olmamışsınız, ilişkiniz iyi gitmiş. Bence şimdi de ilişkide verici olan taraf olmayın. Eşit olmasına çalışın.

Ailenizle konuşun, durumu anlatın. “Dengeli bir ilişkimiz olmasını istiyorum. O yüzden siz onların yaptığından çok daha fazla harcama yapmayın” deyin. Zaten babanızın verdiği bir evde oturacaksınız, size her ay en az 2,000 TL yardım ediyor olacaklar. Ya çok sade bir düğünle evlenin, mobilyaları vs sade tutun ya da birkaç yıl bekleyin, erkek arkadaşınız birikim yapsın, biraz çaba göstermiş olsun, öyle evlenin.

Hahahahahhahahahaha cürretkar bir sekilde haklıymış gibi dile getirip yüzsüzce yazmaniza cok kotu kahkaha attım o kadar sinirlenmissiniz ki . Gercekten nasil bu kadar yuzsuz olabiliyorlar anlamıyorum dogrusu pes artik devir gercekten degisti kurnaz olmakta fayda var normalde hic sevmem ama insanlar boyle olmuşlar su bdvde konulari okuyorum kadin calisiyor adam evde yayilmis yatiyor falan o kadar ifrit oluyorum ki ama bazi kadinlara harbiden mustehak diyorum .
Birde erkekler kadinlasti sanki tovbe tövbe herseyin icinde oldular herseyi biliyorlar birtanesi demiski kocasina
Ben nisan istemedim senden evde yaptik (sitemlice). Adam demis ki
Asıl ben senden istemedim. (Kiz tarafi yapiyor ya) belkide sizin dediginiz gibi beklentisi vardi.

Aynen, bir de işine gelmediği için bilinçlice kaçan, yük taşımak istemeyeni var. Misal ev kuruyorsun, beğendiklerini pahalı bulup '' sen eşya için mi evleniyorsun '' al bir de buradan yak! İki gönül bir olunca samanlık seyran olur demişler ya, şimdi erkekler çok çakal ya :sinirli:

Çevrem de evlenen çok olunca örnekte çok oluyor.

Mesela bir yakınım 5 yıl sonra ayrıldı. Düğünde her şeyi kız üstlendi borç harç, ne çok şeyden vazgeçti. Şuan hangimiz küçük bir tatil beldesinde ev kiralayıp kendimiz pişirip, balayı yapıyoruz? Çocuğun ailesi bizim durumumuz yok, biz de para yok dedi durdular.

Kız çocuğun dişlerini yaptırdı kredi çekip, sonra bir de telefon dükkanı açtı, olmadı battı. Adam sonra bir yere giriyor terfi alıyor, maaşı yükseliyor başlıyor kızı beğenmemeye derken ayrıldılar tek celse de, kayın validesi evlenirken hediye verdiği halıyı geri istemiş bir de utanmadan bu da cabası:KK14:

Ben de toz pembe şeyler yazmak isterdim ama bu durumun sorun olabileceğini düşünüyorum. Bir ilişkide bir tarafın devamlı verici olan taraf olması hiç hoş sonuçlar doğurmuyor. Şu ana kadar devamlı veren olmamışsınız, ilişkiniz iyi gitmiş. Bence şimdi de ilişkide verici olan taraf olmayın. Eşit olmasına çalışın.

Ailenizle konuşun, durumu anlatın. “Dengeli bir ilişkimiz olmasını istiyorum. O yüzden siz onların yaptığından çok daha fazla harcama yapmayın” deyin. Zaten babanızın verdiği bir evde oturacaksınız, size her ay en az 2,000 TL yardım ediyor olacaklar. Ya çok sade bir düğünle evlenin, mobilyaları vs sade tutun ya da birkaç yıl bekleyin, erkek arkadaşınız birikim yapsın, biraz çaba göstermiş olsun, öyle evlenin.
evet sevgiliyken hiç sorun olmadı. yedik de içtik de gezdik de. ama iş ciddiye binince farklı oluyormuş. o_O
Mobilya konusunda ya da eşya konusunda sıkıntı yaratmam zaten. Benim korkum şu; erkek arkadaşım mecburen kredi çekecek yoksa tüm masrafların altından kalkamaz. O kadar borca yıpranmaktan çok korkuyorum.

Hayat ortak beraber çalışıp ödersiniz ailesinin Durumu yok diye böyle Düşünme eğer kendisi çalışıp kazanma arzusunda azimli biriyse para kazanılır da kaybedilir de

evet sevgiliyken hiç sorun olmadı. yedik de içtik de gezdik de. ama iş ciddiye binince farklı oluyormuş. o_O
Mobilya konusunda ya da eşya konusunda sıkıntı yaratmam zaten. Benim korkum şu; erkek arkadaşım mecburen kredi çekecek yoksa tüm masrafların altından kalkamaz. O kadar borca yıpranmaktan çok korkuyorum.

İnsan yıpranıyor ama, onca borcun varken yokmuş gibi davranamıyorsun çünkü yıpranmaktan kastın eski rahatlığını standardının olmaması mı, bir süre belli bir bütçeyle hayatını devam ettirmen mi. İyi düşünün derim. Evlilik flört etmeye benzemiyor.

Hayat ortak beraber çalışıp ödersiniz ailesinin Durumu yok diye böyle Düşünme eğer kendisi çalışıp kazanma arzusunda azimli biriyse para kazanılır da kaybedilir de
Haklısınız, artık böyle düşünüyorum tamamen:KK76:
Ben ilerde sorun yaşayan oluyo mu diye merak etmiştim sorun olan da var olmayan da. Demek ki tamamen bize bağlı durum.
Ben zaten lüks meraklısı değilim. Marka takıntım var mesela ama tutup da bu 2 binlik ayakkabılar değil tabii ki, baba evinde bile almadım o kadarını:deli: bir yorumda okumuştum şimdi aklım geldi örneği.

İnsan yıpranıyor ama, onca borcun varken sen bir taraftan gülüp eğlenemiyorsun flört ettiğindeki gibi. İyi düşünün derim. Evlilik flört etmeye benzemiyor.
Mutlaka zorluk yaşayacağım. Ama bu yüzden de ayrılamam asla. Çünkü gerçekten karakteri çok düzgün biri, benim için büyük şans. Tek bir sorun var o da nazar boncuğu işte:nazar:
1-2 yıl para biriktirip daha sonra kredi vs bir şekilde olacak. Her şeyi ailem yapmaz çünkü sevgilim asla kabul etmez zaten.

Back
X