Evlilikte Maddi Fark

Vallahi bence sen anlamıyorsun sana denileni. Sorunların var sanırım,ilk önce alıntılayan polemik yaratmaya çalışan sensin,ezmeye çalışan da sensin,şimdi de bana suç buluyorsun. Cevap vermek suç mu? Cevap vermemi istemiyorsan alıntılama gözardı edip geçebilirsin. Alıntılayınca cevap hakkı doğuyor çünkü. Mesajdan attığım editi de buraya atayım istersen,konularıma bakıp bana laf çarpmaya çalıştığın bariz belli,o yüzden attım. Allah yardım etsin. Sana da mutluluklar dilerim. İyi günler.
:deli:

E sen gelmiş tanımadığımız adamın dedikodusunu yapmışsın, bir de etrafın lafı sözü bitmez demişsin? :confused:
Yani iste onu diyorum ya esim de dedikoduya basladi biner binmez bende onu anlatıyorum ama reelde lafi gecmez benim tarafımdan,dedikodusu olmaz yani. itin hatrı yoksa sahibinin hatrı var ne olsa:D :D

Öyle oluyor ama, evlenmeden önce aldın aldın, sonra bir türlü fırsat gelmiyor.
Bana da kiraya gidiyorsun ne gerek var ev alınca alırsın diyorlardı.
Bir de böyle bir zihniyet var ki, herkes sanki mutlaka ev sahibi oluyor!
Birine '' ev alabileceğimi nereden biliyoruz '' demiştim..
Belki hiç alamayacağım belki de 10-15 yıl sonra alacağım, artı ev borcu altına girip bir de sıfırdan ev düzeni henüz görmedim o da ayrı bir konu.
Bunu diyen de erkekti bu arada :)
Masallah kadin gibi herseyi biliyor bu erkeklerde utanmasalar regl olacaklar
Evet o kira muhabbeti en sacmasi sanki kira diye o evde yaşanmayacak iyi o zaman 2.el koltukta oturalim. Bu kerkenezler ne cogaldi boyle ya

Simdi bu konularda cok da romantik olmaya gerek yok bence. Evlilik sevgililik gibi degil, nasil bir maddi standardin varsa evlenince de onu arayacaksin malesef. Burdaki konularin,sorunlarin cogunun temeli de maddiyat.
Yanlis anlama sakin, sevgilin de zengin degilse bu is olmaz falan demiyorum ama enikonu dusun, nasil hareket edecegini ona gore belirle.

Evet yokluk gormediginiz belli, bi sey diyim mi ben de hic yokluk gormedim. Ama herkesin ayni sartlarda olamayacagini bilecek kadar olgunum. Sizin biricik eşinizin ailesinin demekki kenara koyacak parası varmis ki koymus. Konu sahibinin esinin ailesinin ne sartlarda oldugunu biliyor musunuz? Belki eve sadece asgari ucret giriyordu ve o sartlarda cocuk okutuyorlardi, ne malum? Kim aliyor araba o sartlarda allah askina?
Bu arada kendinizi fazla onemsiyorsunuz benden soylemesi :) sizi uzmek istemem ama yorumunuzu alintilarken kim oldugunuza bile bakmadim, konularinizi hatirlatinca cikardim kim oldugunuzu. Ayrica ben size yokluk gormemissiniz derken kulp mu takmis oluyorum. Yokluk gormemissiniz halden anlamiyorsunuz diyorum gayet somut laf sokmadan dumduz. Bunda alinacak ne var ben onu cozemedim.
Hayatiniz dusunceleriniz beni ilgilendirmezse buraya yorum da yazmayin konu da acmayin o zaman, nitekim ben siz dediniz diye yorumumdan vazgececek degilim. Ayni zamanda ne guzel demissiniz siz kendi dogru buldugunuz gorusunuzu belirtir gecersiniz diye. Ben ne yapmisim peki, silah mi dayamisim kafaniza ille de benim gorusumu benimseyin diye :)
Baska bi konuda size yaptigim yoruma atif yapiyorsunuz da kocanizi gömdüğünüz yerden överseniz dikkat cekersiniz, inanin yapacak bi seyim yok bu sizin probleminiz.
Tobe estagfurullah :KK45:
Mesaji zirt pirt alintilayan sensin yetmeyip ozelden de yazan sensin
Sen daha sana denileni anlamiyorsun ki icimi sisirdin vallahi
Sana hayatta mutluluklar dilerim
Canım sen hiiiç o güzel dilini yorma çoluk çocuğu siteden bi salsınlar artıkta milletin onun mutluluğunda ultra lüx hayatında gözü kalmasın:KK70:aynısını geçenlerde bana yaptı özelden ayrı yazıyo benım mutlulugumu kıskanma allah belkı sanada verır dıye yorumdan ayrı alıntılıyo :deli: aman yarabbi allah bununla bağlantısı olan herkese kendi sabrından versin:KK53::KK70:

Eğer çocuk hırslı çalışkan biriyse mesele etme maddiyatı. Ailene seviyorum dersin bir şekil ikna eder nikah yapar evlenirsin. Beraber büyüdük diyorsun onun bunun lafına takılıp canını sıkıyorsun. Sen önce duygularından emin ol sonrada kimseyi takma. Ayrıca bu devirde tek maaşla geçim zor mutlaka çalış destek ol.

Şimdi böyle diyorsunuz ama bir süre sonra bazı şeyler size batmaya başlayabilir.
Erkek arkadaşıma yaptığım hiçbir şey bana batmaz da. Akrabalarımın düğün takı beklentileri çok yüksek olduğu için ailemin laf duymasını istemiyorum. Asıl sorunum bu aslında.
Yoksa asla benim param çok onun parası çok muhabbeti yapmam. 1-2 gün tanımıyorum onu çünkü. Çocukluğumdan beri. Bu yüzden batmaz işte.

Offf adetlerden, geleneklerden, o sarı bileziklerden, bohçadan her şeyden nefret ediyorum.:olamaz:

Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..:KK68:
Bu günlerde kafamı kurcalayan bir sorun var sizinle dertleşmek istedim.
Uzun yıllardır süren ilişkim var yaklaşık 6 yıldır birlikteyiz. Okullarımız bitti. Askerlik de bitti. Dolayısıyla artık evlilik konusunu düşünür olduk ister istemez.
Sevgilim çok iyi, hani tam evlenilecek erkek derler ya ha işte karakter olarak o. Hiçbir yanlışını görmedim bu zamana kadar. Zaten beraber büyüdük. Ailemde de tanıştırdım. Annem, babam, kardeşim kendisini seviyor.:21:

Sorun şu ki bizim aramızda baya bir maddiyat farkı var şöyle söyleyeyim bizim eve ayda giren miktar 4-5 kat daha fazla. Evleri vs yok. Bu benim şimdiye kadar hiç umrumda olmadı. Ama evlilik, düğün masrafları, takısı, geçim sıkıntısı vs bunlar ortaya çıktıkça bu ara ikimizde de bir bunalım havası var:KK57:

Ufak bir örnek verecek olursam benim ailem otelli yemekli düğün isterken, karşı taraf salonu bile ödeyecek durumda değil:cry: Evlenirsek bizim evde oturacağız kira derdimiz olmayacak.

Sevgilimin işi güzel, 2.500 kadar maaşı var yeni başladı.
Yani kızlar kısaca bu iş olur mu? Olursa beni ne gibi sorunlar bekler? Sevgiliyken sorun olmayan şeyler iş ciddiye binince arkadaşlarımın bazı laflarıyla da beni düşündürür oldu. Şimdiden diyecekleriniz için teşekkür ederim. Karışık anlattıysam affola:KK37:
Valla iki gonul bir olunca seyranlik olur sozu ne kadr dogruysa davul bile dengi dengine o kadar dogru:))
Tamamen ikinize kalmis bi durum. Bazilarinin fikirleri zamanla degisiyir bazilariysa aynen devam. Ben farkli kultr ve ucuk maddiyat farki olan ailelerin cok da taraftari degilim. Benmde durumum senin gibi. Beklntm de yok. Ama cok garip oluyor. Yalan yok bazen uzuludgm konularda oluyor. Ve bi cikmaza bazen girilebiliyr

Zengin kız fakir oğlan mevzusu demek aynı benim mevzu ama ben yokluğu çektiysem eşimle birlikte atlattım aileme yansıtmadım birde küçüklüğümdede çektim yani az çok yokluğu bilirdim aradaki uçurum seviyorsanız kapanır elbet biraz çaba gerekiyor uyum sağlamak gerekiyor kaldı ki bizim aramızda dağlar kadar fark vardı eşimin aile birliği bile yoktu

Ben olumlu yorum yapamayacağım
Erkek arkadaşının maaşı çok düşük. Yani sen orta halli bi aileden de gelsen 2.500tl ile hem düğün yapmak hem eşya yapmak hem geçinmek zor.

Ha dışarda yemezsiniz kit kanaat yaşarsınız o ayrı.

Sor bakim evlendikden sonar senden beklentisi neymis? Elendikden sonar babanin parasi babanin kocanin parasi kocanin ve senin olur. Sen de calisirsin olur biter. Ama eger ailenin cocugun durumunu bile bile yook ben otel de dugun istiyorum derseler o da ailenizin anlayissizligidir.

Ben esimle evlendigimde esimin hicbirseyi yokdu ama benim 1 evim ve 1 ev daha alacak param vardi. Calisiyordum ve guzel paralar kazaniyordum. Evlendikden 2 yil sonra esim isini degistirdi ve aldigi paranin ikki mislisini aliyor. Ben ise 7 yildir calismiyorum cocugumla ilgileniyorum 6 oda li bir evde yasiyorum. Ha bunu anlatmamin sebebi mal varligimi millete anlatip hava atmak degil. Demek istemem yarin durumlar farkli olabilir. Onemli olan cocugun meslegi olmasi, effendi olmasi, temiz aileden ve temiz biri olmasi yoksa gerisi nasipdir ve ancak Allah nasibi verir ve alir.

Zaten biraz negatifim oğullarını hiç düşünmedikleri için. Saygısızlık yapmam ama içime de sokmam gibi geliyor:dondurma:

Evet şu an kabul edilmez gibi gelse de belki de olacak sizdeki gibi. Zaten düğün tarihi falan daha en ufak konusu yok. Şu sözü bir atlatalım da.
aileler tanıştı mı yoksa sözde mi tanışacaklar?
bir de ailenizin ve sizin sözde yapılacaklar konusundaki beklentileriniz neler?ve bunlarda erkek arkadaşınızın haberi var mı?
ve ayrıca bir an önce işe girseniz çok rahatlar kafanız.

Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..:KK68:
Bu günlerde kafamı kurcalayan bir sorun var sizinle dertleşmek istedim.
Uzun yıllardır süren ilişkim var yaklaşık 6 yıldır birlikteyiz. Okullarımız bitti. Askerlik de bitti. Dolayısıyla artık evlilik konusunu düşünür olduk ister istemez.
Sevgilim çok iyi, hani tam evlenilecek erkek derler ya ha işte karakter olarak o. Hiçbir yanlışını görmedim bu zamana kadar. Zaten beraber büyüdük. Ailemde de tanıştırdım. Annem, babam, kardeşim kendisini seviyor.:21:

Sorun şu ki bizim aramızda baya bir maddiyat farkı var şöyle söyleyeyim bizim eve ayda giren miktar 4-5 kat daha fazla. Evleri vs yok. Bu benim şimdiye kadar hiç umrumda olmadı. Ama evlilik, düğün masrafları, takısı, geçim sıkıntısı vs bunlar ortaya çıktıkça bu ara ikimizde de bir bunalım havası var:KK57:

Ufak bir örnek verecek olursam benim ailem otelli yemekli düğün isterken, karşı taraf salonu bile ödeyecek durumda değil:cry: Evlenirsek bizim evde oturacağız kira derdimiz olmayacak.

Sevgilimin işi güzel, 2.500 kadar maaşı var yeni başladı.
Yani kızlar kısaca bu iş olur mu? Olursa beni ne gibi sorunlar bekler? Sevgiliyken sorun olmayan şeyler iş ciddiye binince arkadaşlarımın bazı laflarıyla da beni düşündürür oldu. Şimdiden diyecekleriniz için teşekkür ederim. Karışık anlattıysam affola:KK37:

6 yıllık ilişki bu sebepten bitirilmez bence. Borçla falan bi şekilde halledersiniz ailesine de yük oladan

Normalde böyle seyler sorun olur derdim ama bir kac sene önce evlenen bir arkadasimin hala ilk zamanlardaki kadar mutlu oldugunu gördükce neden olmasin ki diyebilirim..
Arkadasimin babasi epey eski bir gecmisi olan sirketin sahibi idi.Arkadasim tek cocuk haliyle sirketin tek varisi.Sonradan muhasebeci olarak giren ve basari gostererek egitim alarak ve emek vererek müdürlüge yükselerek azmi ve tabiki yakisikliligi ile :) bizim kizin dikkatini cekiyor gel zaman git zaman aralarinda baslayan cekim aşk'a dönüsüyor ve nihayetinde evlenme karari aliyorlar.
Isin basinda aileler cok onaylamasa da aileler ikna ediliyorlar ve evlilik gerceklesiyor.
Genelde filmlerde olur boyle seyler.Huzursuzluk yasadiklarini duymadim,görmedim aksine cok mutlu görünüyorlar cok tatli bir bebisleri oldu ve birbirlerine hala aşkla bakiyorlar.
Arkadasim maddi acidan cekici gelmis olsaydi evlilikleri bu kadar güzel sürmezdi.Keza "paran icin"diyenlere aldirma.6 sene para icin feda edilmez.
Ailenin zenginligi aileyi baglar.Onlardan cok fazla destek istemeyin ve esitligi saglamaya calisin boylelikle kimse eziklik hissetmez.Birlikte emek verin birileri de böylelikle konusmamis olur..
Seviyorsaniz,inaniyorsaniz..Bence şansı hakediyor..
Mutluluklar diliyorum.. :KK66:

aileler tanıştı mı yoksa sözde mi tanışacaklar?
bir de ailenizin ve sizin sözde yapılacaklar konusundaki beklentileriniz neler?ve bunlarda erkek arkadaşınızın haberi var mı?
ve ayrıca bir an önce işe girseniz çok rahatlar kafanız.
Aileler tanıştı birbirini tanıyor ama biz çok eski arkadaş olduğumuz için. Yani bu nişan vs için bir tanışma olmadı.
Şu an işe giremem bir kaç kursa yazıldım bu yıl onlarla uğraşcam:KK43:
Aileme kalsa tabii en iyisini isterler. Otelde düğün, pırlanta set vs.
Ama erkek arkadaşımın durumu olmadığı için mümkün olmadığını biliyorlar :KK72:
Bilen sadece annem, babam. Diğer akrabalar bu farkı bilse demediğini bırakmaz, dedikodudan ölürler herhalde:KK70: (umrumda da değil:KK34:)
Erkek arkadaşım az çok biliyo tabii o yüzden bu aralar çok bunalmış durumda. Hem düğünü, hem takıları, hem eşyayı, eve gelecek olan çikolataya kadar kendisi yapacak çünkü:mad:
Bana kalsa, ben düğünmüş altınmış sevmiyorum.

Bak sevgili kardeşim egerki erkek arkadaşına karakterine güvenin tamsa maddiyatı boşver bu devirde karakteri düzgün adam bulmak emin ol paradan daha önemli kaç kardeşsiniz bilmiyorum ama o kadar parayı mezara götürecek değiller destek olsun ailen bi damat değil oğul almış olurlar parası olan bi züppeyle evlenmekten daha iyidir emin ol evine baba olacak sana eş olacak adamı seç ailenide bu yönde ikna etmeye bak gerçekten güveniyorsan ve seviyorsan yoksa para bi var bi yokadam iş adamı olur bi anda batar iflas eder evinin yolunu bilen adam önemli seni üzmeyecek sana değer verecek bizim binada yaşlı teyze damadına 6 tane daire verdi damat el üstünde tutuyor oğlundan daha önde

Back
X