Sabah okudum konunuzu ancak fırsat buldum yazmaya.
Büyükler boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye...
Yanlış anlamayın, tamamen bir dış göz olarak size yazıyorum.
Bugün birşey yok, bir şekilde evlenilir ve yuvanız kurulur.
Ama ya sonrası?
İşte mühim olan o...
Sizin malda mülkte, parada pulda gözünüz yoktur tamam.
Ama bazen yaşantının gerektirdiği gereksinimler vardır.
Bir gün gelir o gereksinimler göze batar, sonra irite eder, sonrasında karşınızdakinde de huzursuzluk yaratır.
Hele bir de çoluk çocuk girdi mi işin içine, işte o zaman herşeyin rengi değişir.
Öncelikle etrafınıza kulak verin.
İyi gözlemleyin ve büyüklerinizin dediklerini de hafife sakın almayın.
4 düşünün 1 hareket edin.
Hayat sizin hayatınız, evliliği de yaşayacak olan sizsiniz.
Bizim dışardan müdahalemiz ancak bir kaç cümle ile olabilir.
Neyi nasıl yaşamak istediğinize iyi karar verin.
Seçimlerinizi de buna göre yapın derim.
Zaten evlilikte maddi sıkıntı, stres varsa her şeyi tükeniyor.
Bir öpücükle gönül alırsın ama kirayı, faturaları ödeyemezsin.
Özellikle bir tarafın durumu iyiyse aynen bahsettiğiniz gibi bazı gereksinimler oluyor kişiden kişiye değişen..
Belli bir düzenle, standartta geldiysen arıyorsun onu..
Hiç bir zaman mal mülk düşkünü olmadım.. Olmadım ki eşim ve benim sadece maaşlarımız vardı.
Yavaş yavaş olur, hem alın teri olursa tadından yenmez dedik ama evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.
Bir de madalyonun bu yüzü var işte, çalışıyoruz dedim ben işten ayrıldım, 3 yıl çocuk düşünmüyorduk.
Çikolata kisti hastalığım olduğunu öğrendik, her doktor erteleme, olmayabilir, ileri de çok pişman olursun diye diye 3 yıl hiç düşünmediğim hamilelik bir anda kapımı çaldı hani olmayacaktı ya?
Sonra yeni girdiğim tam da istediğim gibi bir yer nasip oldu derken işten çıkarıldım hamileyim diye..
Sonra oğlum doğdu, annem hayatta değil kayın validem de öyle, oğlum da çok zor bir bebekti, desteksiz kalmanın verdiği psikoloji, yorgunluğun verdiği ayrı, maddi sıkıntının verdiği ayrı..
Hani bir söz var ya Kullar plan yaparken, Allah gülermiş diye.
Önemli olan hiç aklına gelmeyen şeyleri yaşamak zorunda kalırsan altından kalkıp kalkamayacağım bence..
2.kısmı da bu yüzden işaretledim babam eşimle evlenmeme sıcak bakmıyordu.
Beni benden iyi tanıyormuş meğer çünkü çok yıprandık.
Hani büyükler biliyorlar bir şeyleri..