Evlilikte Maddi Fark

Aileniz otelde yemekli dugun istiyorsa buyursun yapsin o zaman.
Parasini başkasinin odeyecegi bi seyde ben şoyle dugun istiyorum demek ayip oğlu ayiptir.
Hele karsi tarafin durumu bile bile boyle bi sey yapiliyorsa bin kat ayiptir.

Sabah okudum konunuzu ancak fırsat buldum yazmaya.
Büyükler boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye...

Yanlış anlamayın, tamamen bir dış göz olarak size yazıyorum.

Bugün birşey yok, bir şekilde evlenilir ve yuvanız kurulur.
Ama ya sonrası?
İşte mühim olan o...
Sizin malda mülkte, parada pulda gözünüz yoktur tamam.
Ama bazen yaşantının gerektirdiği gereksinimler vardır.
Bir gün gelir o gereksinimler göze batar, sonra irite eder, sonrasında karşınızdakinde de huzursuzluk yaratır.
Hele bir de çoluk çocuk girdi mi işin içine, işte o zaman herşeyin rengi değişir.

Öncelikle etrafınıza kulak verin.
İyi gözlemleyin ve büyüklerinizin dediklerini de hafife sakın almayın.
4 düşünün 1 hareket edin.

Hayat sizin hayatınız, evliliği de yaşayacak olan sizsiniz.
Bizim dışardan müdahalemiz ancak bir kaç cümle ile olabilir.
Neyi nasıl yaşamak istediğinize iyi karar verin.
Seçimlerinizi de buna göre yapın derim.

valla sizin istediğiniz olacak sonuçta emin olun..babam da öyle diodu..bu yazı da nişanlı geçirin diodu..düğün martta oldu..şimdi de herkese martta yaptık iyi oldu diyomuş..kendinizi bu kadar teslim etmeyin aileniz bile olsa..

kötü olmamaları ya da iyi bir imaj uyandırmaları iyi..bir şeye karışmazlarsa da çok rahat edersiniz..ama tavsiyem en baştan ayh kibar olcam ayh bu benim kayınvalidem diye kendinizi geri çekmeyin..nasıl başlarsa öyle gidio..hatta en başlarda biraz dişli gösterin kendinizi..yapacakları varsa da yapamazlar..
Zaten biraz negatifim oğullarını hiç düşünmedikleri için. Saygısızlık yapmam ama içime de sokmam gibi geliyor:dondurma:

Evet şu an kabul edilmez gibi gelse de belki de olacak sizdeki gibi. Zaten düğün tarihi falan daha en ufak konusu yok. Şu sözü bir atlatalım da.

Aileniz otelde yemekli dugun istiyorsa buyursun yapsin o zaman.
Parasini başkasinin odeyecegi bi seyde ben şoyle dugun istiyorum demek ayip oğlu ayiptir.
Hele karsi tarafin durumu bile bile boyle bi sey yapiliyorsa bin kat ayiptir.
Yok aileyi bilip isteyip değil. Ailede çoğu kişi bu şekilde yaptı bizim. Benim için de öyle düşünüyorlardır sadece. Tutup da mahalle arasında yapamam mesela.:110:

Yemekli düğünden ve otelden ailemi vazgeçirdim zaten. Annemle babam karşı tarafın yapamayacağını biliyor az çok. Ama yine lüks bir yerde yemeksiz düğün olacak :bicak: he bana kalsa, düğün sevmiyorum bu arada.

Dediğim gibi; senin annen baban sana bir bütçe ayırıyorsa onun ailesininde bunu düşünmesi lazımdı.
Erkek arkadaşın senin ailenin yanında küçük düşecek,sıkılacak,ailesi bundan zevk mi alacak? Bunu düşünememişler mi?
Her neyse. Tavsiyem tanışma olsun ama düğün için acele etme.
Belli ki para mevzusu dönecek ortalıkta.
Nişanlılık döneminde en çok bu konulardan tartışma çıkıp çiftler ayrılıyor.
Sen hemen acele etme herşeyi ağırdan alın,erkek arkadaşında ailesiyle konuşmalı para düğün takı konusunu.
Erkek arkadaşının borç ödemekten çok sıkılacağını bunalacağını düşünüyorum ama umarım öyle olmaz.
İnsanlarin parasi yoksa yoktur hanimefendi. Eve 2000 lira maas giriyorsa ornegin, o insanin oglunu evlendirmesini, kenarda bilmem kac tane altininin olmasini falan bekleyemezsiniz. Hiç yokluk gormemissiniz belli ki.
Koca koca insanlari evlendirmek ailelerine mi düşmüş?
Valla burada cok degisik yorumlar okuyorum ve sukrediyorum ailemden aldigim görgüye.
Utanmasaniz adamin ailesinin girtlagina bicak dayayacaksiniz beni evlendirin diye.
Evlenecek kizin işi yok kendine ait beş kuruşu yok sorun bu degil de ailenin durumunun olmamasi mi yani? Pes vallahi.

Sabah okudum konunuzu ancak fırsat buldum yazmaya.
Büyükler boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye...

Yanlış anlamayın, tamamen bir dış göz olarak size yazıyorum.

Bugün birşey yok, bir şekilde evlenilir ve yuvanız kurulur.
Ama ya sonrası?
İşte mühim olan o...
Sizin malda mülkte, parada pulda gözünüz yoktur tamam.
Ama bazen yaşantının gerektirdiği gereksinimler vardır.
Bir gün gelir o gereksinimler göze batar, sonra irite eder, sonrasında karşınızdakinde de huzursuzluk yaratır.
Hele bir de çoluk çocuk girdi mi işin içine, işte o zaman herşeyin rengi değişir.

Öncelikle etrafınıza kulak verin.
İyi gözlemleyin ve büyüklerinizin dediklerini de hafife sakın almayın.
4 düşünün 1 hareket edin.

Hayat sizin hayatınız, evliliği de yaşayacak olan sizsiniz.
Bizim dışardan müdahalemiz ancak bir kaç cümle ile olabilir.
Neyi nasıl yaşamak istediğinize iyi karar verin.
Seçimlerinizi de buna göre yapın derim.
Haklısınız, bu dedikleriniz hep aklımda. Zaten düşündüğüm kısım buralarda. Yavaş yavaş ilerlemek en mantıklısı. Ben söz nişan düğün hemen olması taraftarı biriydim yani 2 yıl nişanlı kalmak istemezdim ama sanırım en mantıklısı beklemek:işsiz:

İnsanlarin parasi yoksa yoktur hanimefendi. Eve 2000 lira maas giriyorsa ornegin, o insanin oglunu evlendirmesini, kenarda bilmem kac tane altininin olmasini falan bekleyemezsiniz. Hiç yokluk gormemissiniz belli ki.
Koca koca insanlari evlendirmek ailelerine mi düşmüş?
Valla burada cok degisik yorumlar okuyorum ve sukrediyorum ailemden aldigim görgüye.
Utanmasaniz adamin ailesinin girtlagina bicak dayayacaksiniz beni evlendirin diye.
Evlenecek kizin işi yok kendine ait beş kuruşu yok sorun bu degil de ailenin durumunun olmamasi mi yani? Pes vallahi.
Görgünüz üslubunuza da yansımış.

Yok aileyi bilip isteyip değil. Ailede çoğu kişi bu şekilde yaptı bizim. Benim için de öyle düşünüyorlardır sadece. Tutup da mahalle arasında yapamam mesela.:110:

Yemekli düğünden ve otelden ailemi vazgeçirdim zaten. Annemle babam karşı tarafın yapamayacağını biliyor az çok. Ama yine lüks bir yerde yemeksiz düğün olacak :bicak: he bana kalsa, düğün sevmiyorum bu arada.
Ustte yorumumda da belirttim, insanlarin durumu yoksa yoktur herkes ister bi seyler yapsin ama ulke sartlari malum. Kit kanaat gecinen insanin kenarinda beş kuruşu olamayabiliyor işte malesef.
Evlenirken kimseden yardim beklememeli, tabiki ufak tefek seyler olur durumu olan aile yapmak ister ama benim en buyuk hayalim kendi paramla evlenmek. O yuzden sartlar olgunlasana kadar evlenmeyecegim.
Sizin de hataniz bu bence, evlilik dusunmeden once bi ise girip paranizi biriktirip yavas yavas her seyinizi alip oyle evlenecektiniz.

Haklısınız, bu dedikleriniz hep aklımda. Zaten düşündüğüm kısım buralarda. Yavaş yavaş ilerlemek en mantıklısı. Ben söz nişan düğün hemen olması taraftarı biriydim yani 2 yıl nişanlı kalmak istemezdim ama sanırım en mantıklısı beklemek:işsiz:

Biraz beklemeniz en doğrusu.
Hem kendi ailenizin karşı aileyi tartması açısından.
Hem de sizin nişanlınızı tartmanız açısından önemli.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kimi erkek umursamaz, kazanırım elimden geleni yaparım der, gocunmaz.
Ama kimi erkek bunu kaldıramaz, önemli olanda bu denge.
Baktın kaldıramıyor, mutsuz bir evliliktense, yol yakınken dönersin.
Baktın ki gerçekten olgun, hayatını sana ve geleceğinize yönelik şekillendiriyor, o zaman ne mutlu size.

Yorumum size degildi neye saldirmaya calistiginizi anlayamadim ama tesekkur ederim cok sukur gozum tok gonlum zengin, anlayişli ve gorguluyumdur :)
Cevabınız sertti sadece, bence o kadar sert cevaplara gerek yok ki.
Ben de görgüsüz, aç gözlü olduğumu düşünmüyorum yoksa ortayı bulmaya çalışmazdım sanırım.

Valla cevreyi cok kaale alma ama ilerde sen sinir olur musun bilmem o önemli. Beklentin olmayacaksa ileride karsi taraftan kaynana kayimnaba en basta da kocandan tabiki cik bu yola. Oglan zaten ise başlamış guzel birsey bu. Boyle şeylerde surekli oglani düşüncek baban,sunu yapsam ezilir mi,bunu alsam uzulir mu diye. Biliyorum cevremde var bu durum. Cok yakin arkadasimda
Kizin ailesi baya baya zengin ,varlıklı. Kız otelde yemekli kına gecesi yapti düğünü ise milli düğün salonlarimizdan cok kotu bir yerde oldu:işsiz: berbat ama cerez kola..
Kızın arabasi var,oglanin yok. Kizin arabasini sürüyor :işsiz:
Kizin babası düğün hediyesi bmw alcakti oglan ezilir diye almadi:işsiz:
Kizin babasinin evinde yaşıyorlar neymis babasina kira veriyorlarmis hahahahahhaha inanmis numarasi yaptik
Kiz sonra bi isyeri daha acti oglan gecti basina. Oglana motor hediye aldi... oda yaziyor canim karim cok tesekkur ederim omrum nefesim:kusmuk:
Aradan zaman geçti o bahsettigim bmw alındı ama daha düşük modeli daha ucuzu boya izi var ama iste bmw ya oda oyle boyle denklestirmisler .. adi kocacim aldi oldu bu yalana da sadece inanmis numarasi yaptik:halay:

Neyse simdi bmw var hersey var da.. oglan iyice yüzünün astarini eline almis olmali ki kayınbaba yani kizin babasi ev aldi oglanda evde bahcede keyif yapiyor uyuz oglu uyuz o kadar nefretlik bi tip...

Disardan gelen yorumu söyleyim mi?

Birgun yine birsey yazmis instagrama hayatımın en guzel gunlerini yasatan beni mutlu eden bilmemne

Kocam dediki..

Lan .... (kufur var o noktali yerde) benimde motor alanim ev alan kayinbabam isveren karim olsa bende hayatımın en guzel gunlerini yasarim:halay:

Esimle cocugu tanışırdık arabaya bindik dedikodu basladi..
Ya askim bu cocuk icguveysinden hallice olmus dedi cocugun meslegi varmiydi vardi ama gunubirlik isler falan yagli kapi buldu yani.

Etrafta laf soz bitmez onlara kulak tikican artik.

E sen gelmiş tanımadığımız adamın dedikodusunu yapmışsın, bir de etrafın lafı sözü bitmez demişsin? :confused:

Haklısınız, artık böyle düşünüyorum tamamen:KK76:
Ben ilerde sorun yaşayan oluyo mu diye merak etmiştim sorun olan da var olmayan da. Demek ki tamamen bize bağlı durum.
Ben zaten lüks meraklısı değilim. Marka takıntım var mesela ama tutup da bu 2 binlik ayakkabılar değil tabii ki, baba evinde bile almadım o kadarını:deli: bir yorumda okumuştum şimdi aklım geldi örneği.
Zaten o ilişkiniz içinde belli etmiştir kendini . Maddi olarak bı zamana kadar sorun yasamadıysanız sıkıntı yok.

evet sevgiliyken hiç sorun olmadı. yedik de içtik de gezdik de. ama iş ciddiye binince farklı oluyormuş. o_O
Mobilya konusunda ya da eşya konusunda sıkıntı yaratmam zaten. Benim korkum şu; erkek arkadaşım mecburen kredi çekecek yoksa tüm masrafların altından kalkamaz. O kadar borca yıpranmaktan çok korkuyorum.

Biraz para biriktirse, öyle evlenseniz daha iyi olmaz mı? Olabildiğince az harcama yapın derim. Tüm eşyaları ve gelinliği vs peşin fiyatına taksitle alın. Böylece kredi faizi ödemezsiniz. Erkek arkadaşınız düğün masraflarını biriktirdi mi tamamdır.

Allah daha da mutlu etsin, ne hoş ya.:nazar:
İşte böyle şeyler duydukça mutlu oluyorum.
Türkiyede kız tarafı daha iyiyse sorun oluyor genelde, ama atlatanları duymak güzel.
Evet her şey çok pahalı. Arkadaşıma gelinlik bakmaya gittik o fiyatlar ne öyle asgari ücretle 4 ay çalışılsa anca alınıyor:işsiz:
Eşine diyorum iyiki erken evlenmiş yoksa bu zamanda zor evlenirdik bizde. Hayat çok pahalı artık. İdareli gitmek lazım. Bende düğünü gereksiz buluyorum. Gelenler nikaha da geliyor. Ev eşyaları da çocukla beraber ister istemez yipraniyor. Güzel parçalar seçmek lazım ama çokta pahalı değil.

Ya ne alaka.
Bu devirde ne kadar alınırsa alınsın tek kişinin çalışmasıyla bir ev dönmez zaten.
İkinizde çalışır huzurla yaşarsınız. Arkadaşlarınızın maddiyatı bu şekilde düşünmesi bile çok ayıp..:işsiz:

Bence aileler maddi ve kültürel anlamda denk seviyede olmalı. Yoksa sonradan çok fazla anlaşmazlık çıkabiliyor.
Ama evlilik aşamasında işin maddi kısmını ailelere yıkmayı hiç anlamıyorum.
Siz çalışıyor değilsiniz, çalışmak sizin için olmazsa olmaz bir durum da değil anladığım kadarıyla. Babanızın maddi durumu sizi ilgilendirmez ki.
Evlenmek sizin ve sevgilinizin sorumluluğunuzda.

Mezun olup işe girildiği andan itibaren benim maddi gücüm kendi kazandığımdır. Sevgilimle gücümüz neye yetiyorsa onu yaparız.
Ailelerimiz zaten okutmuşlar, meslek sahibi yapmışlar, sorumlulukları bitmiş durumda benim gözümde.
Çok isterlerse eve ufak tefek hediye olarak bir şeyler alırlar, düğüne gelip hediye olarak takılarını takarlar olay biter.

Siz de evlenirken ve sonrasında sadece ikinizin sözü geçsin istiyorsanız girin bir işe çalışın, her şeyinizi sevgilinizle beraber yapın. Şu an onun maaşı 2500 lira, sizinki 0. Maddi imkanlarınızın eşit olmadığı konusunda haklısınız yani.

Evet dediğim bu zaten. Bin lira bile olsa atsa yine de oğullarını düşünmüşler derdim. Ama yok. Takıları bile erkek arkadaşım yapıp onlara verecek taksınlar diye.
Durumu olmayanın halinden ne anlarsın denmiş bana hep, zaten kenara 50 bin atmış olmalıydılar demedim ki :)
Çevremde durumu hiç ama hiç olmayan insanlar da var ama hep kız tarafı yaparsa olmaz diye kendi imkanları ile bir şeyler yapıyorlar. Bence bu bahane değil. Bizim elimizde bir şey yok diye geri cekiliyorlarsa siz de ailenize bir şey yaptirmayin. İşe girin sevgiliniz ile beraber yapın her şeyi.

Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..:KK68:
Bu günlerde kafamı kurcalayan bir sorun var sizinle dertleşmek istedim.
Uzun yıllardır süren ilişkim var yaklaşık 6 yıldır birlikteyiz. Okullarımız bitti. Askerlik de bitti. Dolayısıyla artık evlilik konusunu düşünür olduk ister istemez.
Sevgilim çok iyi, hani tam evlenilecek erkek derler ya ha işte karakter olarak o. Hiçbir yanlışını görmedim bu zamana kadar. Zaten beraber büyüdük. Ailemde de tanıştırdım. Annem, babam, kardeşim kendisini seviyor.:21:

Sorun şu ki bizim aramızda baya bir maddiyat farkı var şöyle söyleyeyim bizim eve ayda giren miktar 4-5 kat daha fazla. Evleri vs yok. Bu benim şimdiye kadar hiç umrumda olmadı. Ama evlilik, düğün masrafları, takısı, geçim sıkıntısı vs bunlar ortaya çıktıkça bu ara ikimizde de bir bunalım havası var:KK57:

Ufak bir örnek verecek olursam benim ailem otelli yemekli düğün isterken, karşı taraf salonu bile ödeyecek durumda değil:cry: Evlenirsek bizim evde oturacağız kira derdimiz olmayacak.

Sevgilimin işi güzel, 2.500 kadar maaşı var yeni başladı.
Yani kızlar kısaca bu iş olur mu? Olursa beni ne gibi sorunlar bekler? Sevgiliyken sorun olmayan şeyler iş ciddiye binince arkadaşlarımın bazı laflarıyla da beni düşündürür oldu. Şimdiden diyecekleriniz için teşekkür ederim. Karışık anlattıysam affola:KK37:

E iyi de sizin durumunuz onunkinin 4 5 katı değil ki.SSiz çalışmıyorsanız sıfırsınız adamın 2500 tl geliri var. Düğün de buna göre yapılacak özel steği olan da bir zahmet parasını verecek

Back
X