evlilikte maddi konu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herhalde cimri insan sevmeyenler hatirliyordur konuyu.

O konunuzda borç ödediğinizi ya da iş aradığınızı söylememiştiniz, bayağı bayağı adamın yemesinden kısıyordunuz. Bana göre evlilikte çirkin kısmalar hesaplar bunlar. Borç onun diye fedakarlık yaptım demek saçmalık, ortak bir hayat yaşıyorsunuz artık tabiki birşeylerden fedakarlık yapmak zorundasınız. Siz fazla hesapçısınız. Bu kötü bir huydur.

Neden çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz ya? Bu da kötü bir huydur, yalan söylemenin anlamı yok.
5bin maaş alıyor yemeğe abur cubura çok harcıyor en az 2bin artmalı asgari ile geçinmeliyiz yazmışsınız. Bayağı bayağı borç için değil adamın boğazından kısıp biriktirmeye çalışıyorsunuz parayı. Çok biliyorsanız siz çalışın, iş öyle kolay bulunmuyor ama sizin bir çabanızda olmamış, ne yapacaktı işverenler mi arayacaktı sizi? Emek harcamadığınız para üzerinde emek harcayandan çok hak sahibi olmaya çalışırsanız aynı kişinin size öyle davranması kaçınılmaz, hatta sizin durumunuzda gayet normaldir. Size ne yediği abur cuburdan kaşardan sucuktan. Siz karışıyorsanız o da karışsın sonuna kadar haklı eşiniz. Benim sucuğuma kaşarım karışan kocamın bende kıyafet almasına kendine para almasına karışırım. Bu aç gözlülük değil mi? Onun parasını kontrol edeyim para biriktirelim ama o benim parama karışmasın. Çok biriktirmek istiyordun madem niye kendin çalışmadım, kendin çalışıp biriktirseydim. Hiç borç mevzusu yazmamışsın, ki olduğunu da sanmıyorum adamın borcu olsaydı ödemeden evlenmezdiniz bence. Senin kısma sebebin birikimdi borç değildi. Başkasının emeği hakkında ne güzel söz sahibi oluyorsunuz ya, oldu ya valla ne güzel hayat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kadının çalışması kadına bırakılmalı ama günümüzde erkekler kadın çalışşın diye gözüne bakıyorlar. Atanmayınca ilişkilerini bitiriyorlar. Memur eş ariyorlar falan filan. Bu ortamda eşiniz çalışın dememiş kazandigi maaşı elinize saymış siz lokmalarını saymışsınız. Şimdi daha çalışmayı düşünme surecine girmişsiniz yani iş bulup bulamayacağınız bile meçhulken eşiniz çok doğal bir soru sorması bile size batmış. Daha para kazanmadan para benim havalarına girmişsiniz. Sizin beklentiniz sanırım benim param bana ait olsun sadece ama eşim maaşıyla evi geçindirsin hatta birikim yapsın. Hadi eşiniz 20k falan kazansa tamam derim ama bu durumda diger uyelerinde yazdigi gibi ac gozlusunuz.

Günümüzde çok da garip bir istek sayılmaz. Kim istemez hayatını daha refah halinde geçirsin. Ama atanamiyor diye ayrılmak saf kötülük o ayrı da ilişki başlamadan iki kişi çalışalım diye bir kriter normal.

Valla eşinizin maaşından birikim yapma derdine düşüp adamın lokmalarına kadar sayan sizdiniz, şimdi de borç vardı onu ödedik diyorsunuz e siz de çalışmıyorsunuz o zaman, işler böyle mi olacak yani. Calışsaydın da bu kadar kısmak zorunda kalmasaydık der o da size o zaman. Ne kadar çirkin bir diyalog. Adam gelsin maaşını elinize saysın siz de kendi maaşımı kendim harcayayım kafasına girin. Oh ne güzel dünya. Aşırı bencil buldum sizi. Evlilik böyle bir şey değil.

adamın bekarlıktan kalma borcunu ödedik napalım
Valla herkes sucuga takmis ama herif zaten ceyiz olarak borc takmis sana.. sukretsin evliliigi zehir etmemissin.. sen tutumlu olmasan zaten odeyemezdiniz bence.. buarada biri demis ama kadin ve erkeklerin ihtiyaclari baska..giderleride baska yani.. erkekler 1 jiletle aylar gecirip ayda bir berbere gitse yetwrliyken.. kadinlarin agdasi pedi lazeri makyaji zarti zurtu bitmez giyim vs de ihtiyaciniza gore alirsiniz.. yiyemedikten giyemedikten sonra ne anlami var? Mezara mi gotureceksiniz? Once sen bi is bul gerisi kolay

öncelikle ben çalışmıyorum, eşim ticaret yaptığı için her ay eve farklı miktarlarda para giriyor. hepsinin hesabını bilirim, market vs ihtiyacı dışında da kimse kimsenin aldığına karışmaz. ben sizin konunuzu hatırlıyorum, sürekli arttırmaya çalışıyordunuz. bu zaman için belki haklısınız fakat bir tık cimrisiniz de aynı zamanda. sizde çalıştığınızda eşinizle giderlerin düzenlemesini yapın yine ortak toplanabilir para, herkes ihtiyaçlarını kalan paradan karşılar

buradaki üyelerin durumu iyi galiba çok eleştiriyor bu konuyu yazalı aylar olmuştu ama ben her hafta alınması konusuna takılmıştım o zamanlar, yani arasi sıra olabilir ama her hafta alınmasına gerek yok
Siz yokluktan gelmiş olabilirsiniz, bu size lüks geliyor olabilir ama kaşar peyniri de tıpkı zeytin gibi çoğu evde her zaman bulunan şeylerden biri. Hala adama her hafta frambuazlı cheesecake alıyor muamelesi yapıyorsunuz herhalde. O zaman size insanlar bir sürü şey söyledi. Hala aynı kafadasınız.

Şuan okuduğum yazıda hiç bi anormallik göremedim.

2 yıldır evliyim ve aynı ücreti alıyorum eşimle ve eşim kira faturalar ve bebeğimizin giderlerini karşılıyor ben ise mutfak alışverişini karşılıyorum eve haftalık gelen temizlikçi bir ablamız var onun ücretini karşılıyorum . bana hiç demez geriye kalan parayı ne yaptın diye kadınız tabi ki kuaförümüz oluyo ve erkek gibi berbere 20 tl verip hem saç hem sakal hallettiriyorlar bizim öylemi saç boyası kaş bıyık ağda manikür pedikür bu sadece kuaför özel ihtiyaçlar da oluyo ve her harcamanın hesabını verecek olsaydım ohooooo yeri geliyo kız arkadaşlarımla buluşuyorum bazen içiyorum arkadaş grubumla bence eşler bu kadar kısıtlamamalı .sende gider dağılımı yapabilirsin.

Valla ben erkek olsam, 5 bin maasim olsa calismayan kadinla evlenmezdim. Hatta garanti isi olsun isterdim. Açgözlülükten degil, ne onu ne kendimi kepaze etmemek icin. Kadinin calismasini kadinin keyfine birakmak bu devirde büyük lüks.

Evet 5bin gunumuze az. Ona ragmen konu sahibinin esi zorlamamis bence guzel bir sey dayatma yapmaması. 2 kisi zor gecinir ama evlilikte kadinin yuku cok fazla oluyor. Ari gibi bazi kadinlar helal olsun diyorum. Hem evi hem cocugu idare ediyorlar hem de para kazaniyorlar. Erkeklerin cogu eve yardim etmiyor. Bulasiklari bulasik makinesine dizince çoğu alkış bekliyor. Eger eve cocuga kadinla ayni derecede emek verecekse istesin erkekte calismasini.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…