- 9 Aralık 2009
- 17.181
- 54.759
- 1.123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Herhalde cimri insan sevmeyenler hatirliyordur konuyu.evet eşim abartıyor bazı şeyleri alma diyorum cimri olabilirim yazmıştım. ama o da beni alışverişe götürüp kendi soruyordu alıyım mı diye çocuk gibiyeme şekli bazen çok aşırıya kaçıyor. kilo alıyor. bir de yeni evliydik öyle abartılı yediğini görünce anormal geliyordu, abur cubur, dışardan sürekli yemek söylemek, iki günde biten kaşar, sucuk meşhur örneğim
sorsam eşime o hatırlamaz yani bilmiyorum burdakilere niye malzeme oldu konuyu açalı 4-5 ay olmuş başka bişey soruom yine o çıkıyor
Aynen ben bogaza düşkün biri olarak incinmistimYemek yemeye esktra düşkün olanlar için unutulmaz bir konuydu o bencebenim aklıma ilmek ilmek işlenmesi ondan
Aynen ben bogaza düşkün biri olarak incinmistim
Oh missBen konuyu okurken elimde kasarli sucuklu tost vardi. Utanmistimcok üzülmüstüm..
O konunuzda borç ödediğinizi ya da iş aradığınızı söylememiştiniz, bayağı bayağı adamın yemesinden kısıyordunuz. Bana göre evlilikte çirkin kısmalar hesaplar bunlar. Borç onun diye fedakarlık yaptım demek saçmalık, ortak bir hayat yaşıyorsunuz artık tabiki birşeylerden fedakarlık yapmak zorundasınız. Siz fazla hesapçısınız. Bu kötü bir huydur.ilk olarak abartıldığı kadar kısmadım, ikincisi de bekarlıktan kalan bir borç için bence fedakar olan benim ki herşeyden kısıp onu ödemeye uğraştım. birkaç çeyrek altın sattık, eşime kalsa ödenmezdi kendisi de diyor sayende ödedik diye. ayrıca iş de hazır beklemiyor. satış temsilcisi için bile tecrübe arıyorlar ayrıca part time ya da düzgün çalışma şartları olmayan yerler için zaten eşim müsade etmezdi. orası ayrı. sabah 10 - akşam 10 asgari ücret bile vermediklerine şahit oldum, yani şu zamanda okuyan birine iş vermiyorlar bunca zaman doktora ya kadar geldik işe yaramıyor Türkiye şartlarında bir hiç
ilk olarak abartıldığı kadar kısmadım, ikincisi de bekarlıktan kalan bir borç için bence fedakar olan benim ki herşeyden kısıp onu ödemeye uğraştım. birkaç çeyrek altın sattık, eşime kalsa ödenmezdi kendisi de diyor sayende ödedik diye. ayrıca iş de hazır beklemiyor. satış temsilcisi için bile tecrübe arıyorlar ayrıca part time ya da düzgün çalışma şartları olmayan yerler için zaten eşim müsade etmezdi. orası ayrı. sabah 10 - akşam 10 asgari ücret bile vermediklerine şahit oldum, yani şu zamanda okuyan birine iş vermiyorlar bunca zaman doktora ya kadar geldik işe yaramıyor Türkiye şartlarında bir hiç
Neden çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz ya? Bu da kötü bir huydur, yalan söylemenin anlamı yok.eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Günümüzde çok da garip bir istek sayılmaz. Kim istemez hayatını daha refah halinde geçirsin. Ama atanamiyor diye ayrılmak saf kötülük o ayrı da ilişki başlamadan iki kişi çalışalım diye bir kriter normal.Bence kadının çalışması kadına bırakılmalı ama günümüzde erkekler kadın çalışşın diye gözüne bakıyorlar. Atanmayınca ilişkilerini bitiriyorlar. Memur eş ariyorlar falan filan. Bu ortamda eşiniz çalışın dememiş kazandigi maaşı elinize saymış siz lokmalarını saymışsınız. Şimdi daha çalışmayı düşünme surecine girmişsiniz yani iş bulup bulamayacağınız bile meçhulken eşiniz çok doğal bir soru sorması bile size batmış. Daha para kazanmadan para benim havalarına girmişsiniz. Sizin beklentiniz sanırım benim param bana ait olsun sadece ama eşim maaşıyla evi geçindirsin hatta birikim yapsın. Hadi eşiniz 20k falan kazansa tamam derim ama bu durumda diger uyelerinde yazdigi gibi ac gozlusunuz.
Valla herkes sucuga takmis ama herif zaten ceyiz olarak borc takmis sana.. sukretsin evliliigi zehir etmemissin.. sen tutumlu olmasan zaten odeyemezdiniz bence.. buarada biri demis ama kadin ve erkeklerin ihtiyaclari baska..giderleride baska yani.. erkekler 1 jiletle aylar gecirip ayda bir berbere gitse yetwrliyken.. kadinlarin agdasi pedi lazeri makyaji zarti zurtu bitmezadamın bekarlıktan kalma borcunu ödedik napalım
Siz yokluktan gelmiş olabilirsiniz, bu size lüks geliyor olabilir ama kaşar peyniri de tıpkı zeytin gibi çoğu evde her zaman bulunan şeylerden biri. Hala adama her hafta frambuazlı cheesecake alıyor muamelesi yapıyorsunuz herhalde. O zaman size insanlar bir sürü şey söyledi. Hala aynı kafadasınız.buradaki üyelerin durumu iyi galiba çok eleştiriyor bu konuyu yazalı aylar olmuştu ama ben her hafta alınması konusuna takılmıştım o zamanlar, yani arasi sıra olabilir ama her hafta alınmasına gerek yok
Şuan okuduğum yazıda hiç bi anormallik göremedim.ben şuan çalışmıyorum. eşim aldığı maaşı eve bırakıyor. kartında da bir miktar para var o yanında ama yanımda nakit para bulunursa harcarım diyor bu sebeple bana bırakmayı tercih ediyor. bende gayet tutumlu veya cimri biriyimdir denebilir.
bende çalışmayı düşünüyorum ve maddi konu açıldığı zaman bana dedi ki kendine para ayırır mısın? evet tabiki kıyafet bakım vs. için falan ayırırım diyorum. o da gerektiğinde yaparsın tabi de kendin para kazanınca ekstra harcama yapar mısın diyor. paranın tamamen ortak olmasını ve bu kendim için olan harcamaları da ortak olarak harcama yapmamı istiyor. ben kendime para ayırıyor muyum ayırsam naparsın falan diyor. yani haklı belki ama bunları konuşması yine de sinirimi bozdu.
ben şuan durumumuz iyi olmadığı için bazı şeyleri almıyorum ama çalışırsam durumumuz iyileşecek ona göre davranıcaz dedim ama bilemiyorum şimdiden böyle konuşması beni gerdi.
üstelik ben tutumlu biriyim şuan durumumuz ancak fatura yeme içme bunları karşılıyor. farklı bir harcama yapmıyoruz giyim için yılda ancak iki kez harcamışımdır. tabi ki gelirimiz fazla olursa ona göre davranırım. niye bu konularda sorguluyor anlamıyorum
Bence kadının çalışması kadına bırakılmalı ama günümüzde erkekler kadın çalışşın diye gözüne bakıyorlar. Atanmayınca ilişkilerini bitiriyorlar. Memur eş ariyorlar falan filan. Bu ortamda eşiniz çalışın dememiş kazandigi maaşı elinize saymış siz lokmalarını saymışsınız. Şimdi daha çalışmayı düşünme surecine girmişsiniz yani iş bulup bulamayacağınız bile meçhulken eşiniz çok doğal bir soru sorması bile size batmış. Daha para kazanmadan para benim havalarına girmişsiniz. Sizin beklentiniz sanırım benim param bana ait olsun sadece ama eşim maaşıyla evi geçindirsin hatta birikim yapsın. Hadi eşiniz 20k falan kazansa tamam derim ama bu durumda diger uyelerinde yazdigi gibi ac gozlusunuz.
Evet 5bin gunumuze az. Ona ragmen konu sahibinin esi zorlamamis bence guzel bir sey dayatma yapmaması. 2 kisi zor gecinir ama evlilikte kadinin yuku cok fazla oluyor. Ari gibi bazi kadinlar helal olsun diyorum. Hem evi hem cocugu idare ediyorlar hem de para kazaniyorlar. Erkeklerin cogu eve yardim etmiyor. Bulasiklari bulasik makinesine dizince çoğu alkış bekliyor. Eger eve cocuga kadinla ayni derecede emek verecekse istesin erkekte calismasini.Valla ben erkek olsam, 5 bin maasim olsa calismayan kadinla evlenmezdim. Hatta garanti isi olsun isterdim. Açgözlülükten degil, ne onu ne kendimi kepaze etmemek icin. Kadinin calismasini kadinin keyfine birakmak bu devirde büyük lüks.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?