• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte maddi uyum

İlişkiniz çok tanıdık. Öyle düşünmüyorsanız, sadece zamana bıraktıysanız neden konu açtınız?
inanın şu anki kafamla ben de neden açtım diyorum. dün konu açmadan önce telefonda maddiyatla ilgili konu açıldı. pek birikimi olmadığını söyleyince birden kafam karıştı. maaşını evi ve arabası olmadığını biliyordum ama birikim kısmı beni şaşırttı açıkçası. birden karamsarlığa kapıldım.ama dün bunları konuşurken yan yana değildik. bugün yanındayken bu konu aklımdan tamamen çıktı. ayrılırken ben arabama bindim o otobüs durağına gitti. evlerimiz ters istikamette arabama binemezdi. o otobüs durağına giderken düşündüğüm tek şey umarım ıslanıp hasta olmaz oldu.

tabi dediğiniz gibi bu tanışma aşaması. sadece çok mutluyum. zaman gösterecek elbette.

buradaki yorumlar faydalı oluyor gerçekten. erkek arkadaşımın maddi durumu bizim toplum standartlarında. ben maaş ve aile bakımından daha şanslıyım. o o kadar değil ama bizim toplumumuzda birçok kişi aynı durumda.ben de çok da zengin değilim tabi.

Neden eksilendi ? Bence gayet makul bir şey demiş konu sahibi. Bir yanda evi arabasi olan 10bin maasli biri. Öbür yanda evi arabasi birikimi olmayan yari maasli biri. Diğer özellikleri aklina yatmis ki bunu da sormak istemiş. Nedense forumda maddiyati düsünen herkes lincleniyor.
Konu sahibi size gelince evi arabasi olmamasina takilmayin belki gezmeyi seven özgür ruhlu biridir. Cimri değilse ya da asiri bonkör değilse.Diğer özellikleri icinize yattiysa maddiyat halledilir. Zaten sizin maasiniz iyiymiş karsinizdaki cimri değilse siz de lüks harcamayi seven biri değilseniz mutluluk sansiniz yüksek. Ama bir agzini yoklayin daha düşük maasli bir ise gececegim diye tepkisini o zaman gözlemleyin.

bir de arkadaşlar kendi konumla ilgili bir yorum daha yapayım. bundan 20-30 sene önce çalışan iyi maaşlı kadın çok azdı. o yüzden yüksek maaşlı, iyi gelirli kadın- görece daha düşük maaşlı daha az maddi imkanlı erkek çiftlerine pek rastlanmıyor toplumda da pek kabul görmüyordu. artık nerdeyse en erkek mesleği denen mesleklerde bile birçok kadın çalışıyor. artık bu tarz çiftlere daha çok rastlanacağını düşünüyorum.

benzer tecrübeyi yaşayanlar var mı diye merak ettim. yaşarken ne oluyor.sonuçta bilemeyiz. herkesin tecrübesi farklıdır evet ama o zaman burada konu açmak gereksiz.

Yakın bir arkadaşım benzerini yaşadı. Kocası onun yarısı kadar maaş alıyordu. Önce sorun olmaz gözüyle bakti ama malesef sorun oluyor. O daha çok kazandığı için kocasının zoruna gitti bu yüzden de bunu baskilamak için sürekli arkadaşımı eleştirmeye başladı, Böyle yaptıkça da arkadaşım soğudu kocasından ve boşanma asamasina kadar geldiler. Kim ne derse desin ya maaşlar eşit olacak yada erkek bir tik fazla alicak.

arkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı
Yanlış anlamayın ama buraya yazdıysanız, bu konuda tereddüt ediyorsanız sizin içinize pek sinmemiş demektir:)

inanın şu anki kafamla ben de neden açtım diyorum. dün konu açmadan önce telefonda maddiyatla ilgili konu açıldı. pek birikimi olmadığını söyleyince birden kafam karıştı. maaşını evi ve arabası olmadığını biliyordum ama birikim kısmı beni şaşırttı açıkçası. birden karamsarlığa kapıldım.ama dün bunları konuşurken yan yana değildik. bugün yanındayken bu konu aklımdan tamamen çıktı. ayrılırken ben arabama bindim o otobüs durağına gitti. evlerimiz ters istikamette arabama binemezdi. o otobüs durağına giderken düşündüğüm tek şey umarım ıslanıp hasta olmaz oldu.

tabi dediğiniz gibi bu tanışma aşaması. sadece çok mutluyum. zaman gösterecek elbette.

buradaki yorumlar faydalı oluyor gerçekten. erkek arkadaşımın maddi durumu bizim toplum standartlarında. ben maaş ve aile bakımından daha şanslıyım. o o kadar değil ama bizim toplumumuzda birçok kişi aynı durumda.ben de çok da zengin değilim tabi.
Bu arada benim babamda 35 yaşında evlenmiş.
Hiç birikim yapmamış. Gezip yemiş. Bekar kafası iste.
Sonra annemle evlendiler. Çok şükür oldu herşey.
Çoğu erkek bekarken birikim yapmıyor. Tabi yapsa iyi olur ama yapmadı diye hiç yapmayacak diye bir durum yok.

15 Bine rahat birikim yaparsınız. Tek çocuk istiyorsanız daha da birikimli bir hayat olur.
Bir de mühendis maaşları daha hızlı artıyor.
Bence olur bu iş..

Bu arada düğün çok gereksiz. Ben inşallah evlenirsem nikah ardından da yakınlarımı çağırdığım bir yemek istiyorum. Güzel bir mekânda yemek. Yeterli bence.. öyle 200 kişilik yemekli düğüne gerek yok. 100 bin ona veremem.

Gelişmeleri yazın mutlaka..

Inşallah güzel şeyler olur..:KK51:

Kadın çok kazanmış erkek çok kazanmış bir anlam ifade etmiyor. Bunlar toplumun kendi kafasında kurduğu, bizlere biçtiği görevlerdir. Erkek kadından çok kazandığı zaman sorun edilmiyor. Kadın çok kazansa ne olacak? Zaten evlenirseniz ekonomik bir sıkıntınız olacak gibi görünmüyor. Karşınızdaki de komplekse girecek biri değilse gerisi önemli değil.

bir arkadasimin durumu sizinkine benziyor,

Arada ciddi bir fark var,
kadin birikim yapmis maasi da yuksek,
erkegin hem maasi dusuk hem birikimi yok.

Onlar evlenmemeyi sectiler, dolayisi ile kadin kendi adina birikim yapmaya devam ediyor.
ayni evi paylasiyorlar su an,
sorun yasamiyorlar,
ayrilmalari durumunda kavga edecekleri mal mulk de olmadigi icin daha cok iliskilerine yogunlasabiliyorlar diyebilirim,
en azindan disaridan boyle gorunuyor.

Mesleği nedir önemli olan o...
Eğer iyi bir meslekse bugün almaz yarın alır ev araba..
Önemli olan azmi ve yetenekleri fikirleri ve mesleği..
Bunlar iyiyse şu anki hali geçici olabilir..
Mesleğini falan yazmamışsınız

Bence çiftlerden evlilik öncesi birikimi çok ve maaşı yüksek taraf varsa mal ayrılığı sözleşmesi imzalanmalı nikahtan evvel. Sonra zamanla dopru kararmış denirse istenilen hale getirilsin.

arkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı
Şöyle sorayım bu adama karşı için ısındı mi? evet ben bu adamla evlenebilirim bir ömür gecirebilirim ona karşı yoğun duygularım var diyebiliyor musun?

Bu arada benim babamda 35 yaşında evlenmiş.
Hiç birikim yapmamış. Gezip yemiş. Bekar kafası iste.
Sonra annemle evlendiler. Çok şükür oldu herşey.
Çoğu erkek bekarken birikim yapmıyor. Tabi yapsa iyi olur ama yapmadı diye hiç yapmayacak diye bir durum yok.

15 Bine rahat birikim yaparsınız. Tek çocuk istiyorsanız daha da birikimli bir hayat olur.
Bir de mühendis maaşları daha hızlı artıyor.
Bence olur bu iş..

Bu arada düğün çok gereksiz. Ben inşallah evlenirsem nikah ardından da yakınlarımı çağırdığım bir yemek istiyorum. Güzel bir mekânda yemek. Yeterli bence.. öyle 200 kişilik yemekli düğüne gerek yok. 100 bin ona veremem.

Gelişmeleri yazın mutlaka..

Inşallah güzel şeyler olur..:KK51:
inşallah güzel şeyler olur sizin için de benim için de paylaşırız burdan.

Mesleği nedir önemli olan o...
Eğer iyi bir meslekse bugün almaz yarın alır ev araba..
Önemli olan azmi ve yetenekleri fikirleri ve mesleği..
Bunlar iyiyse şu anki hali geçici olabilir..
Mesleğini falan yazmamışsınız
muhendis demiştim. 6-7 yıldır çalışıyor.

muhendis demiştim. 6-7 yıldır çalışıyor.

22 yasında başladım ben de mühendisim 28 yaşında anca araba parasının yarısını biriktirebilmiştim kirada oldugum için...ev almayı bırak...normal yani 6 yılda ev falan nasıl alsın...çok aileci değilse ailesi sürekli para istemiosa evlen

Back
X