Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Hergün farklı farklı ödeme planı yapıyor kredi çekip başka bir borcu ödemek gibi artık aklım almıyor nereye ne borç var. Çünkü yatırım yapmayı, mal varlığı olsun, arabası olsun çok hırslı. Kendim için harcamıyorum geleceğim için harcıyorum diyor.

olmaz ki öyle bilmeniz lazım ve size söylemesi lazım ..

Aslında 200tl mevzu değil çalışıyorum 1 ay diyorum tamam borç var otomatik ödeme yapalım benim karttan tüm faturaları ödeyelim, mutfakta ne biterse denk gelen alsın sende para biter havale yaparım. Aldığım maaş 2900 TL çok değil aslında ama onuda eşimin yönetiminde olması zoruma gidiyor. Kendisinin maaşını sorgulamam onun emeği zaten bizim için harcıyorum derim kırmam ama benim maaşı ben yöneteyim dediğim zaman çalışma o zaman diyordu çalışma hayatım da mı onun fikrine göre olacak.. Evliliği ben çok yanlış bilişim yıllarca 6 yıldır buradaki yorumları okuyunca. Ama eşimin çevresi böyle çalışan kadınların maaaş kartı kocalarında, ve onlara göre olması gereken de bu.

Evde olduğum zaman daha zor aile binasında oturuyoruz eşimin abisi, annesi, abisi, kuzenleri. Elti görümce aynı apartmanda rahat değilim çalışmak daha huzurlu geliyor.

ama
bakın geleceğim diyor, geleceğimiz demiyor. Akıllanmanız için ne lazım bilmiyorum ki

Bi bayan burada onca yorum yapılmış Savunuyorsunuz demişti haklı onca yorum yapılmış ama ben hala aynı saf pasif ezik ben..
yok pasif ezik değilde .. bu durumu sormanız hakkınız.
bazen eşim bile bana sorar hemen anlatırım hesap hareketlerini açar gösteririm .
önce bi konusun sorun kendisine kartınızı isteyin , baktınız olmadı kartsız da maaşınızı çekebiliyorsunuz gidin çekin kendniz..

Şakadır umarım bu konu?
200 lira, bir markete gitsen, bir dışarı çıksan bitecek bir para. Biz liseye giden kardeşime ay başında 200 ay sonunda 200 olmak üzere 400 lira veriyoruz. Çünkü evde kendi ihtiyaçlarını kendi görüyor, istediği birşey oluyor, kitap kıyafet vs alıyor. Çalışan bir kadın için çok az. Hele ki kendi maaşından 200 lira almak gerisini vermek saçmalık. 8 ay önce o adam tek maaşla evini nasıl geçindiriyordu ise şimdi de öyle geçindirsin ama size insanca muamele yapsın. Tepkinizi koyun, sizin alınterinizin aktığı para o.

Olması gereken bu değil, bu bariz kadını sömürmektir. Etinizden sütünüzden yününüzden faydalanmaktır. Eksik etek muamelesidir. Ne demek çalışma o zaman. Ya bana verirsin ya da çalışma o zaman!

Kendi maaşından ödemeleri yapsın, yetişmeyince sizden istesin çok zor bir şey değil. Kafa karıştırmak için ordan alıp oraya ödemeler, sanki dünyayı yönetiyor.
Ne kadar bencil, sığ kafa bir eşiniz var.

Profiliniz ve mesaj gonderiniz kapali durumunuza cevap yazamadim

Evet biz bu konuda kadın-erkek eşit değil dersek, kadın erkeğin ailesine "gelin gider" adı altında bütün haksızlıkları da kabul etmek zorunda kalırız.

maaş kartınız sizde dursa siz her ay kendi ihtiyacınız dışında kalan miktarı eşinize havale yapsanız daha mantıklı değil mi sonuçta sizde çalışıyorsunuz ve 200 lira çok yetecek bir miktar değil

ama

bakın geleceğim diyor, geleceğimiz demiyor. Akıllanmanız için ne lazım bilmiyorum ki
Arabayı benim üzerime alacak kredi çekilirse ben istemiyorum almasını alırsa da benim üzerime olacak dedim dün akşam kabul ederim ailem için çabalıyorum sizler için diyor hem iyi hem kötü derler ya öyle.

Profiliniz ve mesaj gonderiniz kapali durumunuza cevap yazamadim
Sizler kadar eşim düşünse keşke çok daha mutlu olurdum dün 2. Çocuk olsun dedi onada sen karar ver tabii dedim. İstemiyorum dedim Allah kızımın bahtını güzel yazsın istemiyorum başka isteyene nasip etsin Allah dedim. Bide neden ki diyor size yazdığım gibi onunla da konuşuyorum bu konuyu anlamak istediği gibi anlıyor.

Sizin durumunuzdaki kadınların eşlerin bu birikimlerini en sonunda kocalarının sevgilileri ve sonrada ikinci eşleri yiyor genelde. Zira evlilikte birikim yapmak farklı şey, karısını hem maddi hem manevi son damlasına kadar sömürmek ayrı. İşte tüm gün ezildikten sonra birde evin, çocuğun tüm yükünü yıkıp, bütün parasını alarak oluyor o birikimler ve aradan yıllar geçince , karısının sırtına binerek mal mülk sahibi olan koca, yıllardır kendisine bakamadan hem ev hem iş yükünü sırtına yüklenen ve bu nedenle yıpranan eşini beğenmemeye başlıyor, eee mal mülk olunca dışarda kadın bulmakta zor olmuyor, sonrada size reva görülmeyen ne varsa o ikinci kadının ayağına seriliyor. Birde boşanırsanız size mal kaptırmamak için o mallar bir güzel kaçırılıyor, sizde boşa geçmiş bir ömür sonrası, yıllarca mahkemelerde uğraşıp mahkememin verdiği miktara razı geliyorsunuz. Bu yurdumda çok sık tekrar eden bir senaryo genelde.
Bakın mal mülk sahibi olmak iyidir ama bunun için bugününden vazgeçmek, hayatta kendiniz için hiçbir güzellik yaratmadan boş boş yaşamak , işte çalışırken kocadan hiçbir yardım almadan birde evde didinmek ve üstelik bunları başkasının hayalleri ve hırsları için yapmak hiç mantıklı bir iş değil, evlilik hayatı paylaşmaktır yoksa, kendinden vazgeçip kocanın maddi manevi kölesi olmak değil.

Son düzenleme:
Bence bu kadar takmayın bazen benim kartım da eşime geçer. Hatta bir kredi kartı var dışarı kim çıkarsa markete pazara kim giderse ona geçer kart. Dediğim gibi coronadan önce iş çıkışı marketlere ben uğruyordum. Bazen çocuğu okuldan alıp gezdiriyordum. O zamanlar kredi kartı hep bendeydi. Her şey gibi o günler de eskide kaldı (

Bir kaç yorumda okudum eşinizle farklı problemleriniz de var galiba. Belki onları yaşamış olmanız kartın elinizden alınmasını daha da batırıyordur gözünüze.

Fikir olur mu bilmem ama bir arkadaşım sağa sola şuna buna borcum var deyip maaşını biriktiyordu eşinden gizli. Ya da pazara gidip 50 lira tutan alışverişi 150tuttu deyip 100 ünü cebe atan komşu teyzeler gibi yapın. Günlerde zekalarına hayran kalarak dinliyordum.

Kızlar konu uzadı biliyorum destek oldunuz çok teşekkür ederim 8 aydır eşimle çözemedim problemi. Velim değilsin ben senin çocuğun değilim diyorum. Herşeyi benden iste ben alırım diyor.
Marketten, manavdan, kasaptan ne lazımsa liste yap ben alırım,,
Faturaları, çocuğun masrafını ben karşılarım dedi. Yani diyor ki sen çocuğa bak temizlik, ütünğ yap yemek yap ben parayla olan tüm işleri hallederim. Bende herşey beraber olsun istiyorum gerekirse alışveriş ben yaparken o evde yemek yapsın istiyorum ama uymuyor fikri bana ve son 2 yıldır böyle bu adam.
Eltim, görümcem, kuzenleri hep böyle kadın ev içi işi kadının görevi evin dışındaki erkeğin.
Burada bukadar kadın aynı fikirde çalışan kadında dursun kart bugün aradım bankayı iş adresime yeni kart istedim ve vermiyorum bu bana ait benim emeğimin karşılığı diycem eşime.
Destek oldunuz çok teşekkür ederim
Akıllandım artık

Ben ödüyeceğim ben yapacağım diyır da sizin maaşınızla bi şeyler ödenince her şeyi o ödemiş olmuyor,maaş kartım bende evin bi çok giderini de hallederim çalışıyorsam kazandığımı kullanabilecek kadar aklım var demek ki,ayrıca para bir motive aracı,maaşı görmezsem ne anladım ben çalışmaktan,

Yani öyle maaş günü farklı olmuyor ki!! Bekarken patronumun evinde kiracı olarak çalışırdım kirayı maaşımdan keserdi annem kızdı o kızımın maaşı ver ona maaşını ben kiranın öderim emeğini onun izni olmadan kullanamam demişti. Pazartesi gelicek kartım ve bende duracak artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…