- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Neye itiraz ettim ki çalışma işten çık evinde otur diyenler için sadece kızım için birikim yapıyorum diye cevap verdim. Okumak zorunda değilsiniz ki sayfalarca yorumları. Yazan fikir verenlerden Allah Razı olsun.Konuyu neden açtınız ? Amaç nedir merak ettim. İnsanlar 25 sayfa boyunca olayın saçmalığından bahsetmişler. Hala Savunuyorsunuz, sıkıntı ne ? 250 tl versin anlaşın o zaman ?
1 ay öncesine kadar çalışıyordum, Ben maaşımın yarısı gönderirdim çünkü en ufak harcamaya kadar eşim ilgileniyor. Benim işim yoğun ve iş dışında çok sorumluluğum olunca tüm her şey eşimdeydi. Ben tüm özel harcamalarımı kredi kartı ile yaparım onu da eşim öder.Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
Okumak zorunda değilim neden okudum ne çok yazmışlar rahatsız oldum demedim ki ? sizin konuyu açmaktaki amacınızı sordum ? sorununuz çözüldü mü ? hayatınızda 25 sayfa sonra ne değişti ? artık 100 tl ile mi geçineceksiniz ? eşiniz size saygı duymuyor, parayı kontrol ediyor size sadece çalışma kısmı düşüyor. Bunun açıklaması çocuğum için çalışıyorum olamaz babası ne işe yarıyor. Borçları babası neyine güvenerek giriyor çocuk müşterek çocuk değil mi ? ben ihtiyacı olsun olmasın her kadının çalışması üretmesi gerektiğini düşünen bir kadınım. sizin ki çalışmak değil kölelik, karnınızı doyuyor üstünüzden geçiniyor.Neye itiraz ettim ki çalışma işten çık evinde otur diyenler için sadece kızım için birikim yapıyorum diye cevap verdim. Okumak zorunda değilsiniz ki sayfalarca yorumları. Yazan fikir verenlerden Allah Razı olsun.
200 TL ne ya? Bundan 16 sene önce ortaokula giderken , o zamanın ekonomisiyle babam günde 5 TL,haftasonlari dersane var diye 10 tl verirdi, o bile ayda 200 yapardi.Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
Esitlik istemeyin ozamanayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
?Esitlik istemeyin ozaman
Eşim calisiyor maaş kartı kendinde duruyor ben harcamak istediğim zaman bana veriyor sadece onun dışında kendisinde bende calissaydim maaş kartım bende dururdu ona niye vereyim ihtiyacı olnca verirdm snra bende kalırdı eşin sana 200tl vererek senin paran benim param benim param yine param demek istemiş birikim tek başına yapılmaz eş ile yapılır aynı evde yaşıyorsanız herşey ortaktirMerhaba hanımlar.
Bütün masraflar neden eşinize ait?Merhaba hanımlar.
Birazcık sert çıkın eşinize ne diyeyim :) Bazı hanımefendiler para kazandıkları halde sanki bu kazancı kendi başlarına çeviremeyecekler, yatırım yapamayacaklar gibi eşlerine veriyorlar, ben beceremem sen hallet der gibi. Eş de nasıl olsa o beceremez diye düşünüp bunu kendine hak görüyor. Eşim adil biri ama başka türlü olsa benim sert çıkacağımı tepki göstereceğimi de bilir :) Bazen ben yokken büroya bir borçlu gelir ödeme yapar eşime, eşim de onu bana verir kim ödedi ne ödedi kaydederim. Ben yokken bana iletilmesi için para verildiğinde bunu da verir, şu kadar giderimiz oldu onu da buraya yatıralım diyemez.Herkes böyle düşünse keşke. Malesef ama bu konuda bazen çok cömert oluyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?