• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte maddiyat

Ben çalışan bir bayanım iyi de maaş alıyorum ama aldığım maaştan 1000 tl'sini kendime harçlık yapıyorum gerisini bankaya yatırıyorum. Üstüne ay içinde eşimden de alıyorum (fazla uyanığım galiba) artı kendi kredi kartım var ve eşim de kendi kredi kartınından yedek kart çıkardı bana yetmediği yerde bunu kullan diye. Daha bir gün de ne kadar çok para harcıyorsun imasında bulunmadı. Ama bende ne zaman ihtiyacı olsa ödemelerde sıkışsa bankadan çekip veriyorum ayrımız gayrımız olmuyor yani. Yine de insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok eşinizi bir şekilde ikna etmelisiniz.

Peki çalışan her kadın çok mu rahat parası ay sonuna kadar yetiyo hesap falan yapmıyo mu çalışsam da onun bana verdiği kadar para kazanıcam bunu ikimiz de biliyoruz o yüzden eşime bişey demek yerine kendime döndürdün okları çok mu harcama yapıyorum alışveriş hastslığım mı var diye

Asgari ucet alan da var 20 bin kazanan da var

Simdi biz kalkip her kadinin parasi cok mu rahat yetiyor diye ne kadar tartissak da bos.

Calissaniz da esinizin verdigi kadar para alacak olabilirsiniz. Iyi de siz calisinca evi siz tek basiniza mi gecindireceksiniz?
Evin tum ihtiyacini siz mi gidereceksiniz? Yari yariya bile eve masraf yapsaniz kendinize ayirmak icin suana gore cok daha buyuk bir meblag kalacak.

Maddi sıkıntı yoksa neden sizin savurgan olduğunuzu ima ediyor ki? Üçün beşin hesabını yapmasın.
Ben çalışmıyorum neye ihtiyacım varsa eşim alıyor. Hiç bi zaman mağdur etmedi beni.

Maddi sıkıntı yoksa neden sizin savurgan olduğunuzu ima ediyor ki? Üçün beşin hesabını yapmasın.
Ben çalışmıyorum neye ihtiyacım varsa eşim alıyor. Hiç bi zaman mağdur etmedi beni.
Beni de mağdur etti desem hakkını yemiş olurum aslında savurgan olduğumu ima etmesi sephoradan faturayı görmesinden sonra oldu 750 liraya bi krem almıştım ne gerek var falan tarzında konuştu

Beni de mağdur etti desem hakkını yemiş olurum aslında savurgan olduğumu ima etmesi sephoradan faturayı görmesinden sonra oldu 750 liraya bi krem almıştım ne gerek var falan tarzında konuştu
Size evin geçimi için 4500 TL veriliyor(ben ancak mutfak ve dışarıda yemeye yetirebiliyorum bu parayı) siz 750 TL si ile krem alıyorsunuz.Kimbilir kaç kalem daha kişisel harcamaniz var.Yavrum geri kalan parayla taş mi pisiriyorsun?

Size evin geçimi için 4500 TL veriliyor(ben ancak mutfak ve dışarıda yemeye yetirebiliyorum bu parayı) siz 750 TL si ile krem alıyorsunuz.Kimbilir kaç kalem daha kişisel harcamaniz var.Yavrum geri kalan parayla taş mi pisiriyorsun?
Çok doğru diyorsunuz hayat inanılmaz pahalı şu an bi markete girmek bile 500 tl civarı. Bilmiyorum biz mi hesabı bilmiyoruz ama toplu alış verişte 500 kesin gidiyor. 200 civarıda marketten lazım olan ekstra şeyleri alıyoruz. Çok değil. Normal dimi ?? Soru içinde soru oldu ama Anamnez Anamnez

Ben calisiyorum, aylik belirli bir sabit giderim var zaten onun harici maasimdan hicbir sey harcamayip esimin cuzdanini kemiriyorum :KK53: bir maasi birikim icin birakiyoruz zaten, hele cocuk olunca bu zorunluluk oluyor.. ama emin olun calismak gibisi yok, esiniz bile olsa acaba ne der diye dusunup bazi seylerin icinizde kalmasi cok kotu.. bir sekilde ikna edip calisin, sonra bir parfume bu kadar mi verdin muhabbeti baslayacak sizde belli.. esinizin parasiyla 750 liralik krem almayin mesela..

İlahi sen çok yaşa emi ay çok güldüm sesli hem de :D
Ben 4.500-TL kazanıyorum evim kira , çocuğum kreşe gidiyor , faturalar ödeniyor , aç kalmıyoruz çok şükür ama giyemiyoruz ( en azından kendime bir kuruş harcayamıyorum ) , gezemiyoruz vay be mucize eseri hayatta kalıyoruz sanırım :D

Sadece eşiniz çalışıyorsa bir kreme 750 tl para vermek bence savurganlık.
En azından böyle yüklü bir ödemede onunda fikrini alın, adama sonradan süpriz olmasın.
Bunu siz çalışmadığınız için söylüyorum bir çözüm yolu olarak.
Çalışıyor olsanız söz hakkınız olurdu.

Ben calisiyorum, aylik belirli bir sabit giderim var zaten onun harici maasimdan hicbir sey harcamayip esimin cuzdanini kemiriyorum :KK53: bir maasi birikim icin birakiyoruz zaten, hele cocuk olunca bu zorunluluk oluyor.. ama emin olun calismak gibisi yok, esiniz bile olsa acaba ne der diye dusunup bazi seylerin icinizde kalmasi cok kotu.. bir sekilde ikna edip calisin, sonra bir parfume bu kadar mi verdin muhabbeti baslayacak sizde belli.. esinizin parasiyla 750 liralik krem almayin mesela..
Kesinlikle katılıyorum size. Kendi paranızı kendiniz kazanın onu şakır şakır harcayın hayat mottom:)) maaşımın olmadığı 4-5 aylık zaman dilimi olduğunda eşim aylık 1000 civarı harcayabileceğimi söylemişti. Bir kısmını nakit bir kısmını kart olarak vermişti ama ben kendi maaşım gibi istediğimi alamadım :))) ama yok vermede demedim. Nakiti kenara ayırdım karttan olan kısmı ihtiyaca yönelik en uygun markaları seçerek harcadım :)))

İlahi sen çok yaşa emi ay çok güldüm sesli hem de :KK70:
Ben 4.500-TL kazanıyorum evim kira , çocuğum kreşe gidiyor , faturalar ödeniyor , aç kalmıyoruz çok şükür ama giyemiyoruz ( en azından kendime bir kuruş harcayamıyorum ) , gezemiyoruz vay be mucize eseri hayatta kalıyoruz sanırım :KK70:
Güzel arkadaşım Allah hep yüzünü güldürsün,bunu en çok sen hak ediyorsun.Benim harcamalarım da sadece mutfak,temizlik malzemesi,yeme/içme için fazla ama eşim de buna alışmış bunu istiyor.Ama bir kreme 750 TL verdiğini söylemeden de bu konuyu açıp adamcagiza verip veristirmemize yol açtınız ya alacağın olsun konu sahibi:KK45:

En iyi fabrikalarda stajlarımı yaptım bölümümü dereceyle bitirdim üzerine de master yaptım okul bitmeden de evlendim.daha iş hayatına girme fırsatım olmadı ama iyi yerlerden teklifler aldım görüşmeye gidemedim bu şekilde iyi bi kariyerim var

Buna kariyer degil 'iyi eğitimli' denir canim, calismadan kariyer sahibi diye birşey olmaz. Ya da 'iyi bir kariyer potansiyeline sahibim' diyeceksin. Aklinda olsun.

Güzel arkadaşım Allah hep yüzünü güldürsün,bunu en çok sen hak ediyorsun.Benim harcamalarım da sadece mutfak,temizlik malzemesi,yeme/içme için fazla ama eşim de buna alışmış bunu istiyor.Ama bir kreme 750 TL verdiğini söylemeden de bu konuyu açıp adamcagiza verip veristirmemize yol açtınız ya alacağın olsun konu sahibi:KK45:
Canım benim çok teşekkür ederim duaya çok ihtiyacım var gerçekten. Senin harcaman gayet normal ben evimde yemek pişirmiyorum zaten evde yokuz haftada 6 gün ve akşam yemeklerini öğlen şirkette pişen yemeklerden götürerek çözüyorum. Ahçı sağ olsun oğlumun yiyeceği yemeklere baharat ve acı katmadan önce ayırıyor. Gıda firmasında çalışıyorum senin marketten 150-200 Tl ödeyerek aldığın temel şarküteri ürünlerine ödediğim en fazla para 40-50-TL arada numune ürünlerden ya da SKT sı yaklaşan ( 3 ay kala ) ürünleri ücretsiz de dağıtıyorlar personele gibi idare edici durumlarım var. Temizlikte zaten iki kişi çok kullanılmayan evde çok fazla tüketim gerektirmiyor. Normal yaşamın olduğu günde 3 öğün yemek pişen bir evin yemeği , temizliği vs gayet normal bence... Çocuğuma da iç çamaşırı çorap dışında kolay kolay bir şey almıyorum alamıyorum , her sezon başında arkadaşım kendi oğlunun kıyafetlerinden ayırıp getiriyor sağolsun çok bir ihtiyacımız kalmıyor. İnsanlar garipler benim anam babam garip takmışlar çok kira veriyorsun diye 1.500-TL kiram var yahu ne yapayım saçma sapan bir yere mi gideyim tek başıma kadın halimle el kadar çocukla... 600 milyar parayı 3 ayda yiyip içinden 6-TL bile torunlarının cebine çıkarıp koyamamış insanlar bir de har vurup harman savurduk kaldık ortada diyorlar bana :D şaka gibi.... ben herhalde ucuz bir eve taşınırsam yardım etmemi bekliyorlar sanırım.... ki olayları öğrenene kadar şirketten taşıyıp paşa paşa parasını maaşımdan ödüyordum şimdi parasını istiyorum :D ben de kötü oldum sanırım iyice... Yani geçinmek zor iş bu zamanda arkadaşım gerçekten zor....

Yahu ben çalıştığım üstelik gelirim iyidir, eşimin ise benim 2,5 katı falan ama ona rağmen 750 tl ye krem almam :KK48: eşi mağdur ediyor demiş bazıları da neyin mağduriyeti bu? Bence buradaki tek mağduriyet çalışmak isteyip çalıştırılmaması ki oda yine tercih! Ben beni çalıştırmayan adamla sevgili bile olmazdım, demek ki durum konu sahibine de ters gelmemiş ki evlenmiş. Ben de istesem çalışmayabilirdim ama ne demek? Boşa mı okudum? Ailemin emekleri ne olacak? Ya eşimle 15 yıl sonra ayrılsak ne yapacağım? Verdiği iki kuruş nafakayla mı ömür geçireceğim? Üstelik ben o nafakayı alsam bile sadece çocuğum için alırım, boşandığım adamın parasıyla geçinmek iğrenç bir şey bence. İşte bu sebeplerden bir kadın ayaklarının üzerinde durmalı. Çalışmak güzel bir şey mi tabii ki değil, yorucu, stresli, ömrünüzü yıpratan bir süreç ama muhtaç olmadan yaşamak kadar keyifli bir şey yok. Çalışınca da manyak gibi para harcamıyoruz tabii, öyle bir dünya yok. Hesap yapmalar bitmeyecek ama zaten aklı başında ki herkesinde hesabını bilerek harcama yapması şart.

kariyerim var ama eşim istemediği için çalışmıyorum kısmını suratım kırpkırmızı halde okudum. eşinizle tanıştığınızda çalışmıyor muydunuz? sonradan noldu da işten çıkmaya ikna etti sizi? yani bir de kusura bakmayın ama bu nasıl bir sevgi ki sizi en doğal hakkınızdan mahrum bırakmayı kendine hak görüyor ve siz de bunu kabul edebiliyorsunuz? ev işi için olmadı bir kadın tutarsınız ayda 2 kez gelir mis olur ev. çalışmaya sadece para olarak bakmayın. aktif bir insan olacaksınız. yani yere batsın ev işi. nolur eşinizi ikna edin ve işe geri dönün. çalışmak, kendi paranızı kazanabilmek çok büyük bir nimet ve bunu elinizin tersiyle itmeyin.

Bence bir an önce iş hayatınıza başlayın. 4 yıllık evliyim eşim başta çalışmamı doğru bulmadı aldım karşıma ve konuştum onun bu davranışının cahilce olduğunu boşuna okumadığımı eğer diretirse mutsuz olacağımı ve mutsuz edeceğini söyledim eşimde düşünmüş olacak ki sorun etmedi heee ayrıca kesinlikle izin istemedim nedense o fikir sundu. Bu süreçte evet ev işleri aksadı hemde çooookkk evi b.k götürüyordu bazen bazı akşamlar hatta bir haftada 3,4 akşam makarna yedik akşam yemeğinde kahvaltı yaptığımız bile oldu evet aksıyor ama ben çalıştığımda mutluyum ve bana saygı duymak zorunda kendimize bunu yapmayalım biz hizmetlisi değiliz eşlerimizin ev işi aksarsa o da yapacak iş bölümü yapılacak halledilecek aslında sorunuz farklıydı ama ben bu konuya biraz takıldım. Bütçe sorununa gelince harcamalarım hep kontrollüdür gereksiz hiçbir şeyi almam ne kadar harcadığımı hesaplamadım şuan bebeğim olduğu için izindeyim başladığımda ilk işim ne kadar harcıyorum ona bakmak olacak

Back
X