• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Manipüle Edilmek

O kadar zor ki. Benim eşim de inceden manipüle ederdi ta ki ben bir gün aydinlanana kadar.Sen istiyorsun ben değil. Benim kararımmis gibi ama aslında onun. Çildiricak gibi olmuştum ilk farkettiğimde. Elle tutulan birşey olmadığı için (aldatma,siddet) kimse yeterince anlamayacak sizi. Burda bile tuhaf yorumlar var. Umarım bir an önce çözülür sıkıntılarınız.

sevgililik doneminden beri esimde benimle girdigi hic 1 tartismadan hakli cikamadi.lafi cevirmeyi damara basmayi o bam telini yakalamayi insani ummadığı yerden vurmayi biliyorsun derdi.evlendikten sonra yine ayni cok zor insansin der gecinilmesi en zor insanlardansin ama sana sevgim karsinda susmamin sebebi der gecer.
Evet zorum ve evet bunu saklamadim.
Esiniz saklamis kotu olan bu.
Ve tabi ben bu yaptigimla ovünmüyorum ama biraz tahammulsuz biriyim malsef

Sizi hem çok anlamadım hem anlamadım. Zaaflarını bunca yıl verdiği tepkilerden nasıl anlamadınız ya da bam telini? Deneme yanılma yoluyla bile olsa bulurdu insan. Robot mu hiç mi öfkeden deliye döndüğü ya da bi durumda gözlerinin parladığı olmadı?

Kendinizle ilgili verdiginiz bilgiler;
Depresif ve melankolik bir kisilik
Tartismalarinizda esinizin verdigi hakli haksiz davasi guttugunuz soyleminden yola cikarak, hakli oldugunuz dayatmasi yaptiginiz
Esinizin zaaflarini, zayifliklarini ogrenmek icin sorular sormaniz
Kendinizi kurban gibi hissetmeniz
Her konuda manipule edildiginizi dusunmeniz-esinizin severek yaptigi ama az kazanc sagladigi isi konusunda bile-
Psikiyatriste gitmeniz
Antidepresan kullanmaniz

Yanlis anlamayin ama bana sizin daha ciddi bir kisilik bozuklugunuz varmis gibi geldi. Esinizin cok ilgili bir baba oldugunu soyluyorsunuz, daha sonra buna bile gostermelik yuzeysel diye burun kiviriyorsunuz, yapmayin Allah askina. Kendinize dert ariyorsunuz. Cok mu psikoloji kitaplari okuyorsunuz bilmiyorum ama cok alti bos soylemler geldi sikayetleriniz. Daha cok kendi karakterinizdeki zaaflari esinizin size karsi kullandigini dusundugunuzden dolayi bu kadar ofkeli gibisiniz.

Disariya karsi bahsettiginiz gibi sosyal, esprili biri size karsi mesafeliyse belki ikinizin arasindaki bir iletisim problemindendir. Adamin huyu bu olsa herkese boyle olur. Kaldi ki siz flort doneminde disadonuk, esprili hallerinden etkilenmissiniz. Bahsettiginiz tipteki insanlar - yani ifadesiz suratli, icine kapanik, kendiyle ilgili hic bir sey anlatmayan- herkese her durumda oyledirler, degismezler karakter meselesi cunku bu.

Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Belki saklamiyordur gerçekten duygusuzdur...benim çoook yakın bir akrabam da boyle hemcinsim hem de ben kesin kanaat getirdim duygusuz olduğuna. ..bazan deserim ben de derinlere ineyim diye ben buyum yüzeyim bu kadar diyor. ..eşi bile geçmişini falan hiiiç bilmez...inandım yani ama haklısınız felaket bir yavanlik bu...

Canım senin sorular da biraz garip yahu ben senden daha çok korktum eşin ilgisiz ve çok konuşkan biri değil anladığım kadarıyla en fazla sinsi dersin de sen baya psikolojik terimler kullanmışsın senin sandığın kadar bu konular üzerine düşündüğünü sanmıyorum

Cok güldüm bu yorumunuza.

Insan eşinin zaaflarını neden arar ki? Neden geçmişini bu denli ve bu şekilde öğrenmeye çalışır? Yeri zamanı geldiğinde eşiniz geçmişiyle ilgili birşey hatırladığında bak ben çocukken şöyle olmuştu falan filan diye anlatır zaten eğer siz dinlemeyi bilen ve eşiniz e değer ve güven veren bir insansaniz. Anlatmada da anlatmaz. Icedonuk olabilir geçmiş ı hatırlamak istemiyor olabilir sizin yeterince iyi dinlemeyeceginizi düşünüyor olabilir. Bu tutumlar bana sağlıklı gelmedi. Herkeste bor psikolojik tahlil etme ve teşhis koyma yargılama ve hatta mahkum etme sevdası baş gösterdi şu sitede kaç gündür. Başka bir üyenin daha belirttiği gibi bazıları nasıl da başkasının hayatının bu kadar önemli mevzularinda boşan bilmem ne diye akıl verme cesaretini görüyor, pes... gittiğiniz psikiyatristin de eşinizle görüşmeden dahi narsist diye tahminde bulunup etiketlemesi hiç etik değil. Doğrusu bir psikiyatristin bu kadar dikkatsiz ve özensiz olabileceğini de şüpheyle karşılıyorum. Bu tip sezileriniz varsa lütfen çift terapstine görünün. Burda kendi kendinize yazıp cizmeyin. Birilerinin dolduruşuna da gelmeyin

konu sahibi yazdiklarinizi okuyunca icim ürperdi.Okudukca sanki her sey gözümde canlandi.Esinizin tehlikeli oldugunu söylüyorsunuz ben inaniyorum size.Ben de narsistik kisilik bozuklugu oldugunu düsündüm.Eger sizin yerinizde olsaydim ve buna inanmis olsaydim bir dakika bile durmaz ayrilirdim.Benim gözümde en tehlikeli insan tipi.Muhatabini delirtip tereyagindan kil ceker gibi siyrilan birinden daha da korkunc ne olabilir.

Ne alaka demede yay burcumu burçlardan anlamam ama bu burcun erkekleri %90 böyle gibi geliyor kendince tezimi onaylamak istedim ondan sordum:)

Bir insana sadece tek taraflı anlatımla narsistik kişilik bozukluğu tanısı koymak ilginç. Bu tanılar öyle kolay koyulmaz. Yorumlarda da konu sahibinin de yaptığı en büyük hata bu. Kullandığınız terimler psikoloji ile ilgili birşeyler okuyup arastirdiginizi gösteriyor. En büyük yanılgiyi burada yasamissiniz. Herşeyden biraz biraz bilmek herşeyi bütünüyle bilmek anlamına gelmez. Kişi bazı yanlış davranışları sergiliyorsa buna direk davranış bozukluğu demek için çok fazla kriter var. Süresi, şıklığı, günlük yaşam aktivitelerini etkileyip etkilememesi, herkese aynı şekilde davranmasi...vs. Bu kadar etiket dolu, yargilayici yazı ilk kez okudum. Ayrıca eşinizi gormeden, onu dinlemeden, veya ikili görüşme yapmadan size eşinizin narsist olduğunun söylenmesi ve sizin bu tanı koyma durumunuzun desteklenmesi korkunç bir mesleki hatadır. Eşinizin ve kendinizin bireysel farklılıklarıni kabullenmekte zorlanıyorsanız aile danışmanlığıni öneririm. Ayrıca burada yapılan aynısı bende de vardı boşa gitsin yazıları inanın beni benden alıyor. Nasıl aynısı olabilir nereden biliyorsun boşa diyerek belki birinin aklına fikir sokmaya nasıl cesaret ediyorsun. Hayatı çok zorlastiriyorsunuz, kendinizi yoruyorsunuz...
Uzun zamandir okudugum, eniyi yorum.

tüm yorumları okumadım ama ben sizin ne demek istediğinizi anladım. bir aile terapistine gitmeniz gerekiyor. tek başınıza bu sorunları çözemezsiniz. gittiğiniz terapist bu şekilde uzaktan teşhis koymakla hata yapmış ama eşiniz narsistik olabilir. bunu öğrenirseniz de ona göre davranırsınız. bu şekilde psikolojik şiddete maruz kalmak zorunda değilsiniz.

Konuyu kendime yakın buldum ama kısmen genelde ben de eşimin beni sürekli haksız bulup kendini hiç eleştirmemesinden yakınırım acaba bunlar hepimizin yaşadığı sorunlar mı normal mi diye düşündüm siz yazınca

bir de sürekli kaç yıllık kocanız, bilmem kaç yıldır tanışıyorsunuz, flört etmişsiniz tanıyamadınız mı diyen arkadaşlar kimi ne kadar tanıyor merak ediyorum ya da ne kadar tanıdığını sanıyor. aynı yatağa da girseniz, aynı kaptan yemek de yeseniz, kaç yıl olmuş olursa olsun karşınızdaki insan size kendini açmak/göstermek istemiyorsa hiçbir şeyden habersiz yaşarsınız ay ben onu çok iyi tanıyorum diye. kimse zaaflarını, sırlarını, kötü yönlerini ortaya sermiyor. öyle bir dünya yok.

Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Bende sizin gibiyim kişilik olarak baya sinirli takıntılı geçimsizlik var kabul ediyorum eşimde bunu bildiği için bana karşı kullanmışlığı çok oldu ama psikoloğa eşimin gitmesi gerekiyordu ben değil empati yaptırarak biraz doğru yola getirdim hatalarını kabullenmediği bana yıkmaya çalıştığı zamanlarda empati olarak kurup anlattım şükür şimdi bana yıkmıyo ve iyi geçiniyoruz oda bende mutluyum

İnternetten tanışıp 4 yıl uzak mesafe ilişki yaşamanın bir neticesi. Kendin ettin kendin buldun demeyin. Onunla tanışıp sevmeyen kanı kaynamayan bir kişi bile görmedim. Hayatta başıma gelmez dememek lazım galiba. Ajite etmiyorum yaşadığım hiçbir şeyi. Kişilik çatışması yaşanıyor ciddi anlamda. İnsanın kullanıldığını hissetmesi berbat bir şey. Boşanmaksa o da konuşuluyor merak etmeyin.

Bakin ben size 4 yilda taninadiniz mi ben sizi de normal bulmadim demisim sadece sizin verdiginiz cevap bosanmaya kadar gelmis!
Ben kendimi cok zeki sanirdim evlenmeden once esimi her turlu teste tabi tuttum ama cocukluguna inmek, zayif noktalarini bulmak hic aklima gelmemisti mesela..evlilik bi yaris, bir savas degildir. Kusura bakmayin lutfen ama bana cok tehlikeli geldiniz. Esinizi bilemem sizin varsayimlariniz, sizin iddialariniz bir de esinizden dinlemek lazim ama siz sorunlu gibisiniz sanki.

Üni. zamanında bi sevgilim olmuştu. Adamın karşısında çileden çıksan durur izler ve hatta ufaktan sırıtabilirdi. Ben bu adamı patlattım. Annesinin davranış biçimini kopyaladığını fark ettim. Ağladığında, bırakırmış annesi, saatlerce hiçbir şekilde muhatap almaz, sakinleştirmezmiş. Çocuk kendi kendine tek bir odanın içinde döne döne sakinleşirmiş. Sarılma, sevgi teması eksik bir ailede büyümüş. Baya bi dökülmüştü bana. Eşiniz de muhtemelen 0-6 yaş arası anne babasından kopyaladı bu etki tepki biçimini. Bu bahsettiğim kişi de tek erkek çocuktu.
:bicak:Yazik ya ne anneler var Allahim

Eşiniz kavga ettiğinizde siz eğer geri adım atmazsanız biraz yumuşuyor mu? Ya da hatasını yüzüne vurduğunuzda ilk kabul etmeyip sonradan bir iki gün sonra -hatasını kabul etmeden- düzeltmeye çalışıyor mu?
Narsistik kişilerle uğraşmak çok zor. Psikolog , kendisi kabul etmediği sürece asla yardım edemez.
Kendini beğenmiş mi? Sürekli ben ben ben diye cümlelere başlar mı? Her yaptığını sanki dünyanın en önemli şeyini yapmış gibi gösterip sizin yaptığınız işleri küçümser mi?

Sürekli takdir edilmek ister mi? Kendisi ile çok ilgilenir mi? Siz hasta olduğunuzda oda hemen ilgiyi kendine çekmek için kendide hastaymış gibi yapar mı?

İnsanlar onu övsün diye sürekli yardımseverlik yapıp sonra da karşıdan istediğini alamayınca hırçınlaşır mı?

Sürekli dışarıda dikkat çekmeye çalışır mı? Tatlı dilli, hoş sohbet gibi falan?

Back
X