Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

İşi mesleği kenara bırakta, evlenince o kardeşler ne olacak? Önemli olan bu. Kardeşlerini bırakacak mı yoksa 4 kişi aynı eve mi gireceksiniz?
Yok sonuçta bir kardeşi erkek kız kardeşi yaşasa da problem etmem ama erkek kardeş farklı oluyor.Kapalı bir bayanım Ve evde rahat giyinmek istiyorum açıkçası kş erkek kardeşinin sevgilisi var Ve İstanbul'da yaşıyor öyle bir ihtimal olacağını düşünmüyorum

Ben zaten meslek ayrımı yağan biri değilim.Şuan evlensek inşaatta çalışır bir şey satar yine beni aç bırakmaz biliyorum tembel biri değil,insan Ve ahlaklı bunlar benim için önemli olan bazen sinirlenince ağır tepkiler veriyor ama oda sözde yine de beni kırmamak için didinen biri

açıkçası öncelikle şunu söyleyeyim hakim olmak istemeniz ilerde hakim olacağınız anlamına gelmiyor. sınavı kazanmak yetmiyor sonrası için torpil lazım vs vs. bunları işin içine girince daha çok fark edeceksiniz zaten. yani mezun olup hakimlik sınavını kazanamayıp avukatlık da yapmak istemeyip senelerce işsiz kalabilirsiniz bunların hiçbirinin garantisi yok. polislik de açıkçası günümüz şartlarında geliri iyi olan mesleklerden biri. fakat asıl önemli olan sizin ve sevgilinizin bu konuda ne düşündüğü? sevgiliniz bu konuda hiç fikir beyan etti mi,başka bir yorumda bulundu mu? aileler her zaman konuşur, önemli olan ikinizin bu durumu sorun etmemeniz. benim bir arkadaşım şu an hakim stajyeri, sevgilisi de öğretmen geçen ay nişanlandılar gayet de mutlular.

Yazdıklarınızı okudum Ve İnan'ın bu gözle hiç bakmamıştım dediğim gibi sadece haramdan kurtulmak istiyorum ama haklısınız gerçekçi düşünmek gerekiyor

Emredersiniz!Egitiminiz hakaret ve aşağılama uzerine sizi epey geliştirmiş!size kariyerinizle ve zihniyetinizle mutluluklar diliyorum....

Hayır zaten hakim olacağım demedim bunun için çalışmak istiyorum dedim Yoksa zamanın Ne göstereceği belli olmaz ki polislik benim için çok kutsal bir meslektir bir hakimden bir doktordan çpk daha yüksek bir yerdedir.Ama insanlar böyle düşünmüyor İşte bu iş sadece Benimle kalsa ben böyle düşünürüm

Erkek arkadaşım bana güven kendimi ve seni ailene karşı mahcup etmeyeceğim inşAllah diyor ama hangi sınava hazırlansa olmuyor ondan dolayı tedirginim ben nasip Tabiki amenna lakin bana destek olan biri benim başarımla mutluluk duyan biri

anlıyorum sizi, aslında kpssden 70 üstü almak aşırı zor bir olay değil ama bazı insanlar ders konusunda başarılıyken bazıları da başka konularda başarılı oluyorlar. en azından sınav konusunda biraz daha zorlamanızı tavsiye ederim ben. hakim olacak olursanız sık sık tayininiz olacak zaten. eşinizin de memur olması gerekir böyle bir durumda. ailenizi ve çevrenizi takmamaya çalışın fakat öncelikle kendi iç sesinizi dinleyin o daha önemli :)

Spor yapıyor Taekwondo da Türkiye derecesi de var beden eğitimi bölümü geliyordu sınavını da kazandı ama kardeşiyle beraber sınava girdiler ve bu alınsa kardeşi alınmayacaktı kontenjan dolmuş buda kardeşi alınsın diye gitmedi e diğer yerlerde de kazandı ama uzak yerleri tercih edemem kardeşlerim okulu bitirene kadar dedi.Maliye iktisat kazanıyordu tercih yapsa ama önü kapalı hiç yazmayın bile dedi rehberlik hocası bir tanıdığımız yani olaylar böyle gelişti.Dgs de olmadı.Kpssye girdi 2 sene önce 2 yıllık okurken hiç çalışmadı okul derslerinden dolayı 69 aldı ama şuan ne olacak bilmiyorum nasipse olur değilse olmaz Rabb'ime güvenim sonsuz buda bir imtihan diye düşünüyorum

kendini başka türlü geliştirmeye çalışsın.
ingilizce çalışsın.
online programlar var, yayınlar var.
sen okul kütüphanesinden alabilirsin mesela.
illa sınav atama diye düşünme erkek arkadaşın için
kendini de hakimlikle kısıtlama zaten.
elbette idealin odur, istiyorsundur mutlaka ama geniş düşün.
ayrıca esnaflık yeteneği olan, ticari düşünebilen bir insan her şeyi yapar.
hele kendini de geliştirirse ne güzel..
illa herkes akademik eğitim almak zorunda değil..
bence yine de acele etmeyin.
meslek seçiminde mezuniyet sonrasında iş güç yola girmeden evlenmeyi doğru bulmuyorum.
ufkunuzu daraltmayın gençler..

Calistigi surece hic sorun olmaz . O kadar diyorum.

Bizde olmadı "henüz".
Gerçi babadan kalan birşey ama henüz çalışmaya başlamadım,param her ay yatar şuan o parayla geçiniyoruz.
Ha ilerde benim 10 onun 3 kazanması zoruna gider mi? Sanmıyorum,birbirimizi sevdikten sonra kuru ekmek olsa da yer doyarız.

peki konu ne meslek dengesizliği değil mi...ayrıca herkes paraya para diyor espri anlayışınız mükemmel
daha yeni 28 yaşında gencecik bir avukat intihar etti.
sebebini merak ederseniz bulun okuyun haberleri.
işi gücü oturmuş avukatlar bile şu anda işi döndürmekte zorlanıyor.
hiç öyle sandığınız gibi dikensiz gül bahçesi sanmayın bu sektörü.
bu yüzden paraya para diyorlar demiştim..

ama olmaz mı? elbette olur.. düşersin, kalkarsın. yapanlar nasıl yapıyorsa sen de yaparsın istiyorsan.
bence hakimlikten çok daha ufku ve vizyonu geniş bir meslek avukatlık.
hakimlik, dosyaların arasında kaybolmak demek, asosyal bir hayat demek aslında..
tercih meselesi..

hangi sebepten paraya para diyorlar dediğinizi ben burdan nasıl anlayabilirim sebebini yazmadan her işin ceremesi var siz bi örnek verdiniz binlercede mutlu ve zengin avukat var bende onları mı örnek vereyim konu bu değil ki meslekte dengesizlik hakim olamazsanız avukat olursunuz yine dengesizlik olur dedim burdan bu kadar yorum çıkarmanız pesss doğrusu leb demeden çorum anlıyorsunuz hay maşallah.... merak etmeyin kendimde dahil hukuk okuyan bir sürü kişi var etrafımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…