Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

bu arada sevgilim market gorevlisi diye neden utanasin ki,

ben muhendisim, gecen is arkadasim konusuyordu esinden icin bir markete basvurdu cevap bekliyoruz diye.
ki esinin o isi olursa muhendis olan is arkadasim calisma sartlarini degistirip esine gore ayarlayacak.
hic de utanmiyor, calisma azmi oldugu icin aksine gurur duyuyor.

Doğru yöntemle çalışmıyor demek ki.
Bir de sözelci olan birinin dgs ile mühendislik kazanması sizi üzmek istemem ama hiç kolay değil.
Eşim matematik özel ders öğretmeni, oğlumuz üniversite sınavına hazırlanıyor dolayısıyla bu konular hep gündemimizde.
Delikanlı kendi bölümüne yakın sözel dgs sınavıyla bir kariyer planlaması yaparsa daha doğru olur.

Arkadaşımın babası lise mezunu. Türkiye'nin önde gelen işadamlarından biri. Çenemizi yoracak ölçüde zengin. Eşi ise, çok iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun. Bil bakalım bu evlilikte kim kibirli ve diğerini aşağılıyor?

Hiç birbirimizi yemeyelim yok kültür, yok denklik diye. Bu ülkede zengin isen, ilkokul mezunu olsan bile göze batmaz. Hakimle de evlenirsin profesörle de. Ancak zengin değilsen evet denklik hatta üstünlük lazım ki, para açığını diğer özelliklerle kapatabilmeli.

Her yönden mükemmel ne kadınlar, sığır gibi adamlarla evleniyor. Çünkü parası var. Bir kişi bile bu adam ne mezunu demiyor kızın çevresinde? Çünkü parası var. Gayet açık söylüyorum bak, zengin olsaydı annen diplomasını sorgulamazdı.

+++++
++++

Öncelikle sevdiğin ne yapsın ne etsin polislik sınavını kazansın.

İkinci olarak çok kıymetli ve prestijli meslekler günümüzde hakettiği değeri görmüyor. Yanlış anlamayın hevesinizi kırmak istemem ama hakimlik sınavlarında sınava giren kişi sayısının yanında açılan kadronun ne kadar az olduğunu biliyorsundur. Mezun sayısı çok fazla olduğundan avukat olarak iş bulmak çevre edinmek eskiye göre çok zor.

15 yıl önce falan olsaydi olmazdi. Ama artik öncenin çok prestijli meslekleriyle diğer meslekler arasındaki fark epey azaldı. Yani çocuk polis olsa çok da denklik sorunu olmaz.

Ben üni mezunuyum mali müşavirim çalıştığım firmada genel müdür yardımcısıyım, eşim lise mezunu çalıştığı firmada müdür.. Yani demem o ki mesleki başarının okulla alakası olmayabilir çoğu zaman Babam istememişti eşimi (bu arada ilk eşim bilgisayar mühendisiydi 2. ayımızda boşandık), ben de ilk eşim okumuştu da noldu diye karşısında durmuştum.. Hala izin vermeyince de yurtdışında evlendik karşılarına öyle çıktık.. 5,5 yıldır çok mutlu bi birlikteliğimiz var.. Babam da eşime benden daha aşık şu anda

Hayat çok değişti be Alys eskiden ben de böyle düşünürdüm, ama artık farklı bakıyorum.

muhakkak ki,
herkes kendi deneyimlerinden yola cikarak yaziyor.
cok sevip bu sebeplerle yollarini ayiranlarin sayisi da az degil dediginiz gibi.

ancak ben kendim konu sahibinin yerinde olsaydm, deneyimlemek isterdim, birileri olmaz o is dedi diye sevdigimden vazgecemezdim.

4 yıllık bir okul okumus olsa da işsiz olsa sorun değil derdim. Ülkenin durumu belli. Ya da esnaf olsa filan.

Ama bir arkadas ortamında herkesin iyi kötü 4 yıllık fakülte mezunu olduğu ortamda sen takmasan bile o huzursuz olacak. Ve buna inan. Cahil insan kendini böyle ortamlarda zerre miktarı kötü hissetmezken az çok eğitimli olan ve cehaletinin farkında olan kişi kötü hisseder.

Ben üniversite mezunuyum. Ve cehaletimin farkındayım. Ne çok şey bilmediğini biliyorum çünkü .

Oysa cahil insan zateb kendine göre her şeyi bilmektedir.

Polis olsa da bu durum değişmeyecektir.

Tecrübe bunu önermiyor kardeşim. Tecrübe yapm diyorsa bi daha ve bi daha ve sonra bi daha düşün .

Mesajina kismen katiliyorum, kismen cunku baskasinin kocasinin kotulugunu isteyip kendi kocasinin meslegiyle hava atan kadin da ezik benim gozumde.. zaten bizim toplumda genelde kadinin statusu dusuktur, kendi durumunu daha az kompleks yapar cunku.. bunun yaninda kocasinin iyi olmasi kendi durumunu kapatir.. ama erkeklerin dunyasinda cok oyle degil, konu sahibinin ayni egitim duzeyinde arkadaslari ile yiyecegi bir yemek bile skandal olarak yansiyacak eve.. kendini gelistirme konusuna girmiyorum bile, arkadaslar kusura bakmayin ama DGS sinavini kazanacak kadar kendini gelistirememis bir adam, gelistirememis demektir..

valla davul dengi dengine demiş atalar

evet hanımlar çeşitli örnekler vermiş ama bu herkes için geçerli dğeil , herkes bunu kaldıramıyor ( çogunluk )

sen ders olarak biraz destek çık bari bir mesleği olsun eşinin ,

gerçi senınde hakım olacagın kesin değil ama ,

Şöyle diyeyim daha fazla harama bulaşmak istemiyorum pndan helal olsun diye evlilik düşünüyorduk ama söyledim mesleğini eline almadan istemeye gelmeni istemiyorum diye.Çok çabalayacağım seni ve aileni mahcup etmeyeceğim diyor

Tam bizi anlatmışsın bende kamuda çalışıyorum eşimde inşaat sektöründe çalışıyor. bizde de hiç böyle konular olmadı, sıkıntı yapan da olmadı hatta bazen konuşuruz benim böyle bi işte çalışmam bizim içim büyük bi nnimet diye .Şimdi bi oğlumuz var çok şükür çok mutluyuz burda tanıdığımız olmadığı içinde oğlumuza şuan eşim bakıyor.

Not. Biz nişanlıyken atamam geldiğinde bana karşı soğuk ddavrandı.tabii hemen sordum nnedenini bana "bak ataman gelmiş ilerde benden utanırsın, sıkılırsın gün gelir tertemiz eve kirli inşaat kıyafetleriyle gelirim ileride sıkıntı olur".durdum baktım tam tersi olsaydı sen atansaydın bende normal bi işte çalışsam öyle mi düşünürdün, ben kendime kefilim hiç bir zaman bunu sana hissettirecek kompleks e girmem benim için öncelik sevgi saygı ve huzur dolu bi evlilik .ve ikna ettim eevlendim 5 yıllık bi beraberlik ve 3 yıllık evliyim bbaldan tatlı bi oğlumuz var.
Konu sahibine de özellikle şunu söylemek iistiyorum.Aranızda ki sevgiye dair bi şüphe olmasaydı böyle bi soru hiç aklına gelmezdi bile bence öncelikle karşı tarafı iyi tanıyıp ,analiz etmeniz ve eğer ki aklınıza yatarsa da birazcık özgüven ve cesaret diyorum. Şimdiden hakkınızda hayırlısı eğer senin için hayırlısıysa olsun ,değilse de Rabbim senin için hayırlı kılsın onu...

Son düzenleme:
Üstte cevap yazdım bir şey daha ekleyeyim. Yakın arkadaşım İstanbul'un en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görevlisi. Yüksek Lisans+doktora yaptı. Çok iyi bir geliri var ve alanında çok başarılı. Eşi ise şoför. Bildiğimiz şoför. İki yıllık mezun, çok da iş alanı olmayan bir bölümden. O evlenirken ben ona "çok farklısınız. En basitinden konuşacak konularınız bile ortak değil" dedim. O da bana "eşim özgüveni çok yüksek bir adam. Asla sorun etmez bunu" dedi. 7 yıllık evliler. Mutlular.

Annesi sorun ediyor mu? Hala ediyor evet. Hala eşinin kızına layık olmadığını düşünüyor. Yani bu durumlarda kişilerin yaklaşımı çok önemli. Kişi, gelişimini tamamlamış ve Gereksiz egodan sıyrılmış ise, sorun olmuyor.

Teyzemin gelini, ite kaka kpss kazandı. Daha doğrusu kazanamadı. O dönem 50'nin altında puan aldı. Şans bu ya, güneydoğuda bir köyde bir açık olmuş. Bir şekilde atandı. Okuudğu bölüm de, okul da vasattı bu arada. Hani başarılı bir insan değil. Eşi de iyi bir üniversiteden mezun ama kpss kazanamadı. Sonuç olarak eşi sırf o atansın diye işini bıraktı köyde çocuk baktı. Fedakarlık yaptı ki eşi bir yerlere gelebilsin. En nihayetinde bu nankör ve vasat arkadaş, eşinin onca fedakarlığına rağmen "ben memurum onun maaşı az" diye aşağılamaya başladı eşini. Ayrıldılar.

Aman ne çok örnek verdim:) diyeceğim o ki, tamamen kişilere bağlı sorun olup olmayacağı.

Kesinlikle öyle Rabbim anne ve babamızı eksik etmesin ona söyledim anne ve babamın düşüncesi önemli olan beni büyüten bu yaşıma getiren emekler veren onlar.Ne kadar sevsem bile bir erkek için ailemi atmamı düşünme diye.Ama zaten ailenle seni karşı karşıya getirirsem sevginin anlamı kalmaz sen bana güven diypr

Ayyyy maşalllah :) çok hoşuma gitti ama eşiniz anladığım kadarıyla çalışan bir birey. Mutluluğunuz daim olsun:)

Birbirimizi desteklemediğimiz ve geliştirmediğimiz, aksine bizi aşağı çeken hiçbir ilişkiyi sürdürmemeliyiz diye düşünüyorum. Eşim desteklemese motive etmese lisansüstü eğitime başlayacak cesaretim olmayabilirdi, ben ona maddi manevi destek vermesem o da yerinde sayabilirdi.
Teşekkür ederim :)

Nedenini sorabilir miyim acaba bu düşüncenizin?

Bir ayrılık durumunda çocuklara da kadınlar sahip çıkıp bakıyor. Başka birine muhtaç olmamak için ne kadar geliri yüksek olsa o kadar iyi bence. Hem aile bütçesine ortak katkıda bulunduktan sonra kendine kalan kısımdan bir birikim de yapabilir :)

Harama bulaşmama düşüncenize saygı duyarım.
Bununla birlikte aynı sizin gibi düşünen ve bu nedenle acele evlilik yapan çok sayıda genç arkadaş tanıdım.
Bunların bir kısmı eşimin öğrencileri bir kısmı benim birlikte çalıştığım ya da danışmanlık yaptığım insanlar.
Ne yazık ki çoğu süreçte farklı sorunlarla boğuşup yıprandılar.
Evlilik ömür boyu sürmesi beklenen bir kurum ve o kurumda siz çocuk büyütüp yetiştireceksiniz.
Nasip ve kadere ben de inanırım ama evlenme kararı vermeden önce her konu ve detay üzerinde iyice düşünmek biraz da aile büyüklerini dinlemek lazım.

Birkaç kişi daha böyle demiş yanlış anladınız Ve hakim olaağım demedim zaten inşAllah hakimlik sınavlarına hazırlanmak istiyorum dedim.Yoksa Allah o kadar ömür verir mi o bile belli değil

Senin için şuan önemi yok ilerde olacak ve ah diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…