Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Sözelden giremiyor bildiğim kadarıyla çünkü bitirdiği bölüm sayısaldan ondan dolayı sayısal alanından dgsden geçiş yapabiliyor haklısınız sözel ve matematik çok zıt alanlar yanlış anlamayın sözelci arkadaşlarım bende sayısalcıydım ama hukuk okudum coğrafyam hiç iyi değildi mesela

Akıllı kadınlarla fikir alışverişi yapmanın tadı bambaşkadır:)Kadının kendi statüsünü kocasınınkiyle kapatması yönündeki düşünceniz çok doğru.Benim aklıma o yönden bakmak gelmemişti.İnsan doğasından ötürü yargılanamaz ama superego bunun için var.Doğamız bu ama superego ile filtreliyoruz.Bazen hafifçe dışarı sızıyor doğamız bazen de fışkırarak:)

Erkeklerde genel olarak ego problemi vardır bı sure sonra kendini senin yanında ezik hissetmeye başlayacak hırçın kırıcı davranacak aşağılık komplekslerine girecek ve seni uzecektir.bundan emin ol

Çünkü Türkiye de ataerkil toplum yapısı var erkek bir adım önde olmak ister bu olmayınca dengeler bozulur

Kardeş sonuçta abilerinden başka kimseleri Yok.Yük demek değildir bu inşAllah ileride fikrim değişmez başımın üstünde yerleri var

şimdi öyle dersin ilerde iki çocuğun olursa yük gibi gelir o kardeşler sana. erkek olan evlenicem der düğün yapmak gerekir. ha belki hepsi aklı başında insanlardır, kendi hayatlarını kurarlar yük olmazlar vs ama risk işte.

Tabiki kesin değil sınavı yapabilirsem sonra mülakat denen şeyi verebilirsem inşAllah önümden çok uzun yollar var Belki de kazanamam

Tabiki kesin değil sınavı yapabilirsem sonra mülakat denen şeyi verebilirsem inşAllah önümden çok uzun yollar var Belki de kazanamam
Sen olacağın kesin degil diyenlere bakma,kafana koy tüm kişisel bütünlüğünle inan duani esirgeme olursun.
Olmalısında.
Bu senin idealin.ben senin yerinde olsam erkek arkadaşımı şutlar sadece ideallerine odaklanır kendimi gelistirebildigim kadar gelistiririm çünkü bu zamanlar degerli

Kardeş sonuçta abilerinden başka kimseleri Yok.Yük demek değildir bu inşAllah ileride fikrim değişmez başımın üstünde yerleri var

Yok oyle degil o, gercekten degil.. su forumda kvalidemle ya da kardesleriyle yasiyorum ve cok mutluyum diyen cikmaz.. cok ciddi bir risk aldigin..

Çok sağolun böyle örnekler beni mutlu dd
verdiğiniz örnekler çok güzel benim etrafımda pek örnek olmadığı için içimi rahatlıyor Hem mantıkla Hem sevgiyle düşünmemi sağlıyor

Kardeşlerinden biri öğretmenlik yapıyor sözleşmeli diğeri de 11. SInıfta

İnşallah olur inanın içten diliyorum, o zaman biraz daha mı bekleseniz en azından polis olana kadar eğer yaşlar da uygunsa

Çok sağolun duanızı eksik etmeyin bu yolda lütfen İnan'ın sevdiğim destek oluyor bu yolda bana çok iyi bir hakime olacaksın diyor ben yapamayacağım galiba dediğimde bile

Erkek arkadaşını takdir ettim, ne yapsın o çaresizlikte bile 2 yıllık okumuş etmiş bir şekilde kardeşlerine bakıyor Allah yardımcısı olsun. Ama seninle asla mutlu olamaz o cocukcagiz. Hakim olmasan, avukatlıga devam etsen bile ailen asla yanına yakıştırmaz. Sorumlu olduğu kardeşleri var. Sizin için herşey problem olur. Polis olsa daha da zor işiniz. Hiç kolay meslek değil. Birlikte oldukça herşey sorun olur. Bu kadar eminim çünkü ben de az buçuk benzerini yaşamıştım. Yeni mezun olduğum dönem, hayat toz pembe geliyor, mesleğim iyiydi yüksek lisans yapmıştım, çalıştığım yerde biriyle tanıştım on lisans mezunu. O ailesinin nufuzundan dolayi torpilli olduğu için isyerinde statü farkımız yoktu. O dönem eğitim durumumuz hiç gözüme batmadı, sadece arkadaşlarım sana yakışmıyor diyorlardı. Sonra isyerimiz kapandı ben 1 ay içinde yeni bir iş buldum. İnan o aylarca işsiz kaldı. İyice hırçınlaştı huysuzlasti. En sonunda senin sevgilin gibi bir mağazaya kasiyer girebildi (ki o da torpille). Aramız iyice bozuldu ve çok tatsiz ayrıldık. Benimki huysuz ve kompleksliydi çok şükür erkenden kurtuldum. Seninki iyi biriymiş ama yoklukta sıkıntıda ne hale gelir hiç bilemezsin. Çok iyi düşün

Ben üniversite mezunuyum ve idareci konumundayım. Eşim lise mezunu ve emekli (daha önceden özelde şoför olarak çalışıyordu)
Aramızda hiç sorun olmadı hatta aklımıza bile gelmedi bu olay.
Ben helaliyle çalışılan her işi sever ve takdir ederim. Klasik olacak ama limon satsa bile önemli olmaz benim için. Karşınızdaki insan olsun yeter.
Ama sizin ve aileniz için bu ne kadar önemlidir tabiki biz bilemeyiz. En iyi kararı siz verirsiniz.
Makam mevki sahibi olup, insan olamayan biriyle evli olmaktansa bana değer veren biriyle olmayı tercih ederim.

İnşallah olur inanın içten diliyorum, o zaman biraz daha mı bekleseniz en azından polis olana kadar eğer yaşlar da uygunsa
Zaten bekleyeceğiz 1 ay sonra sınava girecek inşAllah benim yaşım 22 omunda 24:)

Sırf size yorum yapmak için girdim
sizinki olacak iş değil kusura bakma
Tabi ki çiftler arasında fark olabilir. Benim bir kız arkadaşım da hakim eşi öğretmen ve iyi bi evlilikleri var mesela
Ama senin sevgilin resmen işsiz objektif bakalım
2 yıllık okul mezunu bir zanaat bilmiyor, mesela atıyorum fayans ustası olsa daha elle tutulur meslek derim
Sen hukuk bitirip en kötü avukat olacaksın daha mantıklı düşünmelisin, çünkü aşk illaki biter sevgi savgı kalır

Ayrıca kadın yüksek olsun ne var diyenlere bakma
Çünkü unvanın ne olursa olsun bir kadın olarak ilerde çocuk konusunda ev konusunda illaki eşinden çok sorumluluğun olacak
o zaman bu kadar fark seni mutlaka rahatsız edecektir
Okulundan, iş çevrenden arkadaş edinmeye çalış
Daha yaşında küçüktür koca kaçmıyo
Ayrıca annenin söylediği mantıklı asla karşına alma pişman olursun ve geri dönüşü olmaz

Ayrıca şu anda sizin tutunduğunuz tek şey iyi bir insan, beni seviyo
Bu da evlenmeden aynı evde yaşamadan tam anlaşılabilecek şeyler değil bir risk yani
Her şey uygun olur o riski alırısın ama sizin durumda riskten bol bir şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…