Sözelden giremiyor bildiğim kadarıyla çünkü bitirdiği bölüm sayısaldan ondan dolayı sayısal alanından dgsden geçiş yapabiliyor haklısınız sözel ve matematik çok zıt alanlar yanlış anlamayın sözelci arkadaşlarım bende sayısalcıydım ama hukuk okudum coğrafyam hiç iyi değildi meselaDoğru yöntemle çalışmıyor demek ki.
Bir de sözelci olan birinin dgs ile mühendislik kazanması sizi üzmek istemem ama hiç kolay değil.
Eşim matematik özel ders öğretmeni, oğlumuz üniversite sınavına hazırlanıyor dolayısıyla bu konular hep gündemimizde.
Delikanlı kendi bölümüne yakın sözel dgs sınavıyla bir kariyer planlaması yaparsa daha doğru olur.
Akıllı kadınlarla fikir alışverişi yapmanın tadı bambaşkadır:)Kadının kendi statüsünü kocasınınkiyle kapatması yönündeki düşünceniz çok doğru.Benim aklıma o yönden bakmak gelmemişti.İnsan doğasından ötürü yargılanamaz ama superego bunun için var.Doğamız bu ama superego ile filtreliyoruz.Bazen hafifçe dışarı sızıyor doğamız bazen de fışkırarak:)Mesajina kismen katiliyorum, kismen cunku baskasinin kocasinin kotulugunu isteyip kendi kocasinin meslegiyle hava atan kadin da ezik benim gozumde.. zaten bizim toplumda genelde kadinin statusu dusuktur, kendi durumunu daha az kompleks yapar cunku.. bunun yaninda kocasinin iyi olmasi kendi durumunu kapatir.. ama erkeklerin dunyasinda cok oyle degil, konu sahibinin ayni egitim duzeyinde arkadaslari ile yiyecegi bir yemek bile skandal olarak yansiyacak eve.. kendini gelistirme konusuna girmiyorum bile, arkadaslar kusura bakmayin ama DGS sinavini kazanacak kadar kendini gelistirememis bir adam, gelistirememis demektir..
Kardeş sonuçta abilerinden başka kimseleri Yok.Yük demek değildir bu inşAllah ileride fikrim değişmez başımın üstünde yerleri var
Tabiki kesin değil sınavı yapabilirsem sonra mülakat denen şeyi verebilirsem inşAllah önümden çok uzun yollar var Belki de kazanamamvalla davul dengi dengine demiş atalar
evet hanımlar çeşitli örnekler vermiş ama bu herkes için geçerli dğeil , herkes bunu kaldıramıyor ( çogunluk )
sen ders olarak biraz destek çık bari bir mesleği olsun eşinin ,
gerçi senınde hakım olacagın kesin değil ama ,
Sen olacağın kesin degil diyenlere bakma,kafana koy tüm kişisel bütünlüğünle inan duani esirgeme olursun.Tabiki kesin değil sınavı yapabilirsem sonra mülakat denen şeyi verebilirsem inşAllah önümden çok uzun yollar var Belki de kazanamam
Kardeş sonuçta abilerinden başka kimseleri Yok.Yük demek değildir bu inşAllah ileride fikrim değişmez başımın üstünde yerleri var
Çok sağolun böyle örnekler beni mutlu ddTam bizi anlatmışsınbende kamuda çalışıyorum eşimde inşaat sektöründe çalışıyor. bizde de hiç böyle konular olmadı, sıkıntı yapan da olmadı hatta bazen konuşuruz benim böyle bi işte çalışmam bizim içim büyük bi nnimet diye .Şimdi bi oğlumuz var çok şükür çok mutluyuz burda tanıdığımız olmadığı içinde oğlumuza şuan eşim bakıyor.
Not. Biz nişanlıyken atamam geldiğinde bana karşı soğuk ddavrandı.tabii hemen sordum nnedenini bana "bak ataman gelmiş ilerde benden utanırsın, sıkılırsın gün gelir tertemiz eve kirli inşaat kıyafetleriyle gelirim ileride sıkıntı olur".durdum baktım tam tersi olsaydı sen atansaydın bende normal bi işte çalışsam öyle mi düşünürdün, ben kendime kefilim hiç bir zaman bunu sana hissettirecek kompleks e girmem benim için öncelik sevgi saygı ve huzur dolu bi evlilik .ve ikna ettim eevlendim 5 yıllık bi beraberlik ve 3 yıllık evliyim bbaldan tatlı bi oğlumuz var.
Konu sahibine de özellikle şunu söylemek iistiyorum.Aranızda ki sevgiye dair bi şüphe olmasaydı böyle bi soru hiç aklına gelmezdi bile bence öncelikle karşı tarafı iyi tanıyıp ,analiz etmeniz ve eğer ki aklınıza yatarsa da birazcık özgüven ve cesaret diyorum. Şimdiden hakkınızda hayırlısı eğer senin için hayırlısıysa olsun ,değilse de Rabbim senin için hayırlı kılsın onu...
verdiğiniz örnekler çok güzel benim etrafımda pek örnek olmadığı için içimi rahatlıyor Hem mantıkla Hem sevgiyle düşünmemi sağlıyorÜstte cevap yazdım bir şey daha ekleyeyim. Yakın arkadaşım İstanbul'un en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görevlisi. Yüksek Lisans+doktora yaptı. Çok iyi bir geliri var ve alanında çok başarılı. Eşi ise şoför. Bildiğimiz şoför. İki yıllık mezun, çok da iş alanı olmayan bir bölümden. O evlenirken ben ona "çok farklısınız. En basitinden konuşacak konularınız bile ortak değil" dedim. O da bana "eşim özgüveni çok yüksek bir adam. Asla sorun etmez bunu" dedi. 7 yıllık evliler. Mutlular.
Annesi sorun ediyor mu? Hala ediyor evet. Hala eşinin kızına layık olmadığını düşünüyor. Yani bu durumlarda kişilerin yaklaşımı çok önemli. Kişi, gelişimini tamamlamış ve Gereksiz egodan sıyrılmış ise, sorun olmuyor.
Teyzemin gelini, ite kaka kpss kazandı. Daha doğrusu kazanamadı. O dönem 50'nin altında puan aldı. Şans bu ya, güneydoğuda bir köyde bir açık olmuş. Bir şekilde atandı. Okuudğu bölüm de, okul da vasattı bu arada. Hani başarılı bir insan değil. Eşi de iyi bir üniversiteden mezun ama kpss kazanamadı. Sonuç olarak eşi sırf o atansın diye işini bıraktı köyde çocuk baktı. Fedakarlık yaptı ki eşi bir yerlere gelebilsin. En nihayetinde bu nankör ve vasat arkadaş, eşinin onca fedakarlığına rağmen "ben memurum onun maaşı az" diye aşağılamaya başladı eşini. Ayrıldılar.
Aman ne çok örnek verdim:) diyeceğim o ki, tamamen kişilere bağlı sorun olup olmayacağı.
Kardeşlerinden biri öğretmenlik yapıyor sözleşmeli diğeri de 11. SInıftaşimdi öyle dersin ilerde iki çocuğun olursa yük gibi gelir o kardeşler sana. erkek olan evlenicem der düğün yapmak gerekir. ha belki hepsi aklı başında insanlardır, kendi hayatlarını kurarlar yük olmazlar vs ama risk işte.
İnşallah olur inanın içten diliyorum, o zaman biraz daha mı bekleseniz en azından polis olana kadar eğer yaşlar da uygunsaİnan'ın küçük görmek Yada azımsamak niyetiyle yazmadım bu konuyu.Benim dert etmediğim şeyi etrafımdakiler benden çok dert ediyor Ve bu beni yoruyor artık.Azimli biri polis olmayı çok istiyor olmazsa nolacak bilmiyorum tabi
Çok sağolun duanızı eksik etmeyin bu yolda lütfen İnan'ın sevdiğim destek oluyor bu yolda bana çok iyi bir hakime olacaksın diyor ben yapamayacağım galiba dediğimde bileSen olacağın kesin degil diyenlere bakma,kafana koy tüm kişisel bütünlüğünle inan duani esirgeme olursun.
Olmalısında.
Bu senin idealin.ben senin yerinde olsam erkek arkadaşımı şutlar sadece ideallerine odaklanır kendimi gelistirebildigim kadar gelistiririm çünkü bu zamanlar degerli
Erkek arkadaşını takdir ettim, ne yapsın o çaresizlikte bile 2 yıllık okumuş etmiş bir şekilde kardeşlerine bakıyor Allah yardımcısı olsun. Ama seninle asla mutlu olamaz o cocukcagiz. Hakim olmasan, avukatlıga devam etsen bile ailen asla yanına yakıştırmaz. Sorumlu olduğu kardeşleri var. Sizin için herşey problem olur. Polis olsa daha da zor işiniz. Hiç kolay meslek değil. Birlikte oldukça herşey sorun olur. Bu kadar eminim çünkü ben de az buçuk benzerini yaşamıştım. Yeni mezun olduğum dönem, hayat toz pembe geliyor, mesleğim iyiydi yüksek lisans yapmıştım, çalıştığım yerde biriyle tanıştım on lisans mezunu. O ailesinin nufuzundan dolayi torpilli olduğu için isyerinde statü farkımız yoktu. O dönem eğitim durumumuz hiç gözüme batmadı, sadece arkadaşlarım sana yakışmıyor diyorlardı. Sonra isyerimiz kapandı ben 1 ay içinde yeni bir iş buldum. İnan o aylarca işsiz kaldı. İyice hırçınlaştı huysuzlasti. En sonunda senin sevgilin gibi bir mağazaya kasiyer girebildi (ki o da torpille). Aramız iyice bozuldu ve çok tatsiz ayrıldık. Benimki huysuz ve kompleksliydi çok şükür erkenden kurtuldum. Seninki iyi biriymiş ama yoklukta sıkıntıda ne hale gelir hiç bilemezsin. Çok iyi düşünArkadaşlar öncelikle soruyu yanlış anlamayın lütfen kesinlikle bir kibir Yada böbürlenme amacıyla sormuyorum gerçekten yorumlarınıza çok ihtiyacım var.Size söylemiştim 3 yıllık bir sevdiğim var.Bu yıl son senem inşAllah okul bitiyor.Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim Allah nasip ederse hakimlik sınavlarına hazırlanmak istiyorum.Sevdiğim 2 yıllık bölüm mezunu Ancak iş Yok dgsyi denedi olmadı ve polisliği çok istiyor Ancak onun içinde KPSS'den 70 üstü alması gerek 1 ay sonra sınava girecek dua edin lütfen oda olmazda nasip tabi ama napalım bilmiyoruz .Ailesi Yok çocuğun kendi ayaklarının üzerinde duruyor şuan markette çalışıp kız Ve erkek kardeşine bakıyor. Annem durumu biliyor Ve onaylamıyor ben izin vermem diyor.Çok yüksek bir eş adayı istiyor.Sevdiğim insan çok değer verir bana dinine de düşkündür hamdolsun.Ama etrafımda ki herkes ileride çok büyük sorun olur.Sen hakim o işsiz Yada normal bir meslekte olursa çok problem yaşarsınız diyorlar.Açıkçası benim için mesleğin önemi Yok insanlık,ahlak önemli.Annem sorun yapıyor Ve babamda sorun yapar.Ben napmalıyım?Bana yardımcı olur musunuz sevgili kk ailem
Zaten bekleyeceğiz 1 ay sonra sınava girecek inşAllah benim yaşım 22 omunda 24:)İnşallah olur inanın içten diliyorum, o zaman biraz daha mı bekleseniz en azından polis olana kadar eğer yaşlar da uygunsa
konumuz bu değil ama..iyide her halükarda bu arkadaş işsiz kalmaz hakim olmazsa avukat olur ki avukatlar da paraya para demiyor uçurum yine fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?