Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Bende sizin gibi düşünüyorum önemli olan helal para kazanması ama ailem çok farklı düşünüyor onlar da kendilerince haklı

İnan'ın şu zamanda gerçekten seven birini bulmak çok zor.Bende çok seviyorum ama bu hassas bir konu ve sadece sevgiye yönelik düşünülmemesi gerektiğinin farkındayım

en . yakın arkadaşım nikah şahiidim
üniversite maliye mezunu oğlan lise mezunu
sevgili oldular sonra evlenme kararı aldı ama ailesi yakıştıramadı
ve asla istemedi alttan altan kıza dr avukat damatlar buldular ama hepsine bahane buldu
ayrılcam ayrılmıcam ailem istiyor istemiyor kavgası derken zorla nişanlandılar
nişanlılık boyunca kızın ailesi yine durmadı, sürekli laf sokmalar küçük görmeler nişanı atsın diye kızın gözüne bakmalar
ve evlendiler 2ci seneleri ve bizim istenmeyen damat oldu mu sana cağğnııım evlat

bu süre zarfında oğlan azim etti, açık öğretimden okudu üniyi bitirdi sonra çok öenmli bir firmaya girdi
sonra o firmanın müdürü oldu

demem o ki, mesele evlenceğin kişinin azimi, cabası ve sana olan sevgisi !!

konusa markette çalışıp kız ve erkek kardeşine bakıyor demişsiniz. markette çalışıp öğretmen olan kardeşine mi bakıyor?
Kardeşi Yen'i başladı sözleşmeli öğretmenliğe hemde İstanbul'da.Yani şimdiye kadar bakıyordu şimdi de bakacak sözleşmeli öğretmen maaşıyla İstanbul'da geçinebilecek bir çocuk değil kardeşi

sözleşmeli öğretmen bir market elemanından fazla maaş alıyor
hala bakacak bunu mecburiyeti yok, kendini onlara adamaya inanmış

sözleşmeli öğretmen bir market elemanından fazla maaş alıyor
hala bakacak bunu mecburiyeti yok, kendini onlara adamaya inanmış
Aynen öyle kardeşi de arayıp para istiyor zaten.Bir keresinde bilgisayarını sattı kardeşi için düşünün

Bence biraz onden gidiyorsunuz. Hakimlik öyle kolay kazanılan birşey değil. Dilerim hakkinizda hayirlisi olur ancak bir okulunuzu bitirin, sınava hazırlanan. Girin. İyi geçsin. Mulakati geçsin. Kazanın. Bunlarin hicbiri kolay degil. Ondan sonra düşünün bunları. O arada da, elbet sevgilinizin hayatı da değişir. Ama simdiden bana biraz abarti geldi durumunuz.

Sorun olur maalesef şimdi o iş bulsa sizin atandığınız yere gelse işinden ayrılsa iş bulmama durumu olabilir ve kardeşleri de varmış her daim onlara yardım etmek de zorunda, siz bunları hiçbir zaman unutmayın her şeyin en kötüsünü düşünün ve evet kötü zamanlarımız da olur diyorsanız devam edin.

Merhaba arkadaşım
Açıkçası eger yeni tanismis olsaydınız hic düşünme vazgeç bitir derdim
Ama iliskiniz uzun sure surmusse ve emek vermisseniz ki öyle? Bence ciddi birseyler düşünmek için garanti bir mesleği olmasını bekleyin..
İlerde bu tarz eşitsizlikler sorun oluyoor ozelliklede erkek dusukse cok buyuk sorun oluyor... Polis olsa sende hakim olsan sorun olmaz ailenide bir yerde sen susturur onunu kesersin ... Ama sen hakim o ozel sektorde markette satis yapıyorsa bu senin için bence büyük problem olur... Hem ailen basta istemdegi icin ve onu sana layık bulmadiklari icin ona hep o gizle bakcaklar...bu da ister istemez belli bir sure sonra senide gercek iliskinize yansicak çünkü...
Ailesi yok demissin kardeslerine bakiyor demissin kardesleri tabiki bakicak ama belli bir zaman sonra bence bu bile aranız da sorun teskil edecek ... Bence herseyi etraflıca dusunup bu karari oylece vermelisin sonucta bu hayati yaşayıp herseyi göğüsleyecek olan sensin

Adam kendini yetiştirmişse sıkıntı olmaz tabi ki! yok başa kalkar, yok kompleks yapar geçerli olmaz..
Annenin babanın böyle düşünmesini doğru bulmuyorum..
benim de bir kızım var, yok o sana denk değil doktor olsun ya da markette çalışan biri olamaz diyeceğimi düşünmüyorum.. İnsanlık, Ahlak çok daha önemli tabi ki... Erdemli insan olmak daha önemli...
Kültür olarak hayata bakış açısı olarak denkseniz, adamın mesleği önemli olmamalı diye düşünüyorum..

Kesinlikle sorun olur kimseyi küçümsemek değil amacım aksine erkek arkadaşını korumak para pul değil. Mesele konum malesef.yaşadığımız toplum çok acımasız bir toplum erkek arkadaşını sosyal çevrede üzerler başkaları onu uzdukce o da gelir seni üzer .yani mesela erkek arkadaşın öğretmen falan olsaydı çokta güzel olurdu ama su an gerçekten hiç denk değilsiniz. Ama tabiki onun karakterinede bağlı bazı şeyler yani bunları sorun yapmicak biri mi küçük cumlelerden bile belli olur düşünceleri tavrı

Haftasonu izni bence burada önemli olan şey.
Mesela senin işinde cumartesi pazar tatilken onun sadece haftaici bir gün izni varsa, senin bayramların seyranlarin tatilken onun fazla mesaisi varsa bu evlilik insanı yorar, bunlaltir.
Bu arada sana abla tavsiyesi
Daha okulu bitirmemissin, inşallah bu sene evleneceğiz hesapları yapıyorsun.
Okul biter bitmez evlenip de aklı gençliğinde kalmayan insan görmedim ben.
Azıcık özgürlüğüne bak,gez toz, azıcık kendi paranı harca, azıcık gençken yapılacak şeyleri yap,doya doya.
Birkaç sene sonra zaten evlenirsin.
Acelen ne?

Ben kesin hakim olacağım demedim konuda hakim olmak için çalışmak istiyorum dedim.Ayrıca sorun hakim Yada başka bişey olmam değil.Allah çmür verirse avukatlık yapıp yine kendimi geliştiririm.Farklı bir noktaya takılmışsınız Ve bu beni üzdü açıkçası.Ailem statü farkı diypr ondan ötürü bu konuyu açtım

Sözleşmeli dediğine bakmayın, ücretli öğretmendir o.
İnan'ın öğretmenlik sistemi değiştiği için pek bir bilgim Yok dediğiniz gibi olması gerekiyor çünkü KPSS'den atanmadı özel bir okulda çalışıyor ücretlidir Yani :)

Yok bir yere takilmadim ben. Bunları dusunmek icin erken demek istedim, siz tadini çıkarın. Dua edin. Hayirlisi olsun deyin. Daha vakit de var hayatınızı kurmak için. Dualariniz karsiliksiz kalmaz, elbet hakkinizda iyi olan gelir sizi bulur.
Yani simdiden dusunmeyin bunları demeye çalıştım :) siz biraz beni yanlış anladınız. Bunlarla karartmayin kendinizi, dersinizi calisin, dua edin bol bol. Gerisine yapcak birsey yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…