Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Siz evlendikten sonra kardeşler ne olacak?
Kardeşlerinin yaşları küçük değil biri 22 diğeri de 16yaşında hani inşAllah evlilik durumu olursa da 2 yıl içinde olur hemen değil.Ondan bi kardeşi yaşı gereği kendi hayatına bakabilir diğer kardeşi de o zamana kadar üniversite öğrencisi olur öyle düşünüyorum yani

Umarım hakkıñızda hayırlısı olur :)

Ortada bir şey sahibi olmayan biri de olsa en azından bir şeyler için çabalayan bir insan var. Yani pes etmemiş, ben böyleyim hayatımın sonuna kadar markette çalışacağım dememiş. Ben bu kişi ile diğer söylediğim kişiyi bir tutmam. Okumanın da yaşı olmaz.

Ailen şimdiden istemiyorsa ilerde elbet bunu sen sorun yapmasan bile yapan kişiler olacaktır. Şunu da unutmayın, anneniz evlenmeyecek siz evleneceksiniz. Ne meslek sahibi olanlar var da karakterleri beş para etmiyor. Mutlu olamadıktan sonra kişinin ne kazandığı para, ne de mesleği kurtarıyor o evliliği...

Sen önce hakim ol sonra devamını düşün diyeceğim zira cidden kolay bir süreç değil

Hakim olunca hayatın yerleşik değil bu nedenle eşinin işi önemli olabilir

Eşi ev hanımı hakim oluyor neden başka meslekten olmasın

İlle de erkeğin üst statüde olması zorunlu değil

Avukat arkadaşın evde çalışan bilgisayardan anlayan lise mezunu eşi vardı

Yine bir başkasının tekstilci bir başkasının tadilatçı eşleri vardı

Karşıdaki Adam önemli Adam mı diye bakmak lazım

Bir öğretmen okuldaki hizmetli ile evlenmişti

İkisi de 30 üstü ve hemşehri diye bunları tanıştırıp evlendirmişler sonra bir seferinde memlekete gidince kızın ailesi adamı aşağılamış adam susmuş susmuş

Eve gelince bu konu açılınca da kadını dövmüş

Bu evlilik olmuyor tabii

Şuan öyle düşünüyoruz zaten polisliği kazanayım sende okulunu bitir öyle gelirim istemeye diyor.Hani nasip tabi nolacak bilinmez.Polis olmazsa dgsye tekrar hazırlanırım mühendisliği kazanırsam Hem öğrencilik yaparım hemde çalışırım evleniriz sana yine bakarım diyor

Yok hayır yanlış aktardım galiba okulum bitince istemeye geliriz diyor Hani hemen anında değil en azından ben sınava girdiğim zaman istemeye gelmiş olacak nişan düğün derken yine mesleği elime almış olurum diye düşünüyorum tabi inŞAllah

Haklısınız yanlış anladım Kusura bakmayın.Erken daha bunları düşünmek için biliyorum ama ona göre planlarımı yapayım diyorum hayatın Ne göstereceği bilinmez ne kadar ömrünüzün olduğu da.Sadece eğer olmayacak bişeyse ne kendimi nede onu üzmek istemiyorum zaman geçtikçe insanlar daha çok bağlanıyor birbirine.Yoksa yazdıklarınıza kesinlikle hak veriyorum çok güzel ifade etmişsiniz

ailedende bu işe sıcak bakmıyor ve seni desteklemiyorsa, ileride yaşayacağınız problmlerde yada çocuk yetiştirme kısmında falan hep arada kalabilirsin. Annenler birşey demesin diye anlatmak isteyip fikir danışacağın konularda bile suskun kalmak içine atmak zorunda kalabilirsin ki buda sana kendini yalnız hissettirebilir. Çok zor bir karar ama bu durum kafanı kurcalıyorsa bir sonraki aşamaya geçmeden önce iyi düşün derim

Parası olsun mesleği iyi olsun ama arada mantık ağır bassın yeri gelsin adam sana saygı göstermesin ama sorarlarsa eşim doktor avukat öğretmen vs dersin havan olur
Bu mu yani ömrü paylaşmak?
Eğer sadakatliyse merhametliyse saygıyı hiç bozmadıysa sorumluluk sahibiyse yeterli bi ömür geçirmek için.
Bazı insanları anlamıyorum adam doktor olsa kadın muhasebeci olsa ya da ev hanımı olsa ya da sekreter olsa laf edilmez ama kadın hukuk okudu diye adamın işi küçümseniyor.
Sorulsa kadın erkek eşitliği diye çığırılır ama ne tuhaf ya.
Bu kafaları hiç anlamıyorum cidden.

Bende öyle düşünüyorum erken daha yaşımda çok büyük değil okulum bu yıl inŞAllah bitecek bazı arkadaşlarım Daha çok erken bunları neden şimdi düşünüyorsun demiş.Ama her ihtimali şimdiden düşünmek istiyorum ki ona göre adım atayım

İşi mesleği kenara bırakta, evlenince o kardeşler ne olacak? Önemli olan bu. Kardeşlerini bırakacak mı yoksa 4 kişi aynı eve mi gireceksiniz?

Annelerin fikri değişiyor merak etme. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Önce güzel bir işe girsin ve özgüvenli olarak karşısına çıksın ailenin. O zaman herşey çok farklı olacaktır merak etme.

Kula değil yüreğine sor hukuk okuyan bir insan sevdiği hayatını birleştireceği insana karar verebilir kararına da sahip çıkar hayat bu ne getireceği belli olmaz yüksek mevkide bir insan ile evlenirsiniz adam kaza geçirir yatağa bağımlı olur veya size birşey olur Allah korusun evlilik bu iki kere iki dört değil bir arkadaşım vardı okuldan kendisi doktor bir hakimle evlendi kız ağlardı benimle ben olmuyor diye cübbesine mi sarılayım diye boşandı önemli olan doktor olsun mühendis olsun hakim olsun yeter ki insan olsun yeter ki yüreğin sevsin evlenince adam Evde de cüppesi ile gezmeyecek evde

kesinlikle önemli. hayatınızın her alanında hissedersiniz bunu. hele ki cevrenizde onaylamayan varsa. bir de evliliğin cicim ayı dedikleri toz pembe dönem biterse o zaman annenizin ne demek istediğini anlarsınız.

Çok klişe ama çok doğru bir söz var; kişi kendi gibi bilir herkesi....

Ailenizin tavrı çevrenin baskısı sizin ilerde iş yogunlugunuz milletin ağzı vs bunlar sizi çok yorar acı ama gerçek

denklik önemli.aşk karın doyurmuyor malesef birde kardeşleri varmış evlendiniz diyelim o kardeşlere eşinin maaşı yetecek mi? ileride çocuğunuz olacak eşin ve sen hangisine yeteceksiniz? annen haklı malesef sen aşık oldugun için mantıklı düşünemiyorsun annen doğru söylüyor. evet sevgi saygı önemli ama sizde hukuk okuyorsunuz mesele iki senelik dört senelik üniversite değil atıyorum dört senelik daha düşük bölümlerde var öyle bir bölüm okuyor olsaydınız sorun yok derdim ama hukuk güzel ve kaliteli bir bölüm ileride sorunlar çıkar.

Aynı hesap.
İstemeye gelince siz yarı evli oluyorsunuz. Sorumluluklar oluyor, yerine getirilmesi gereken görevler, ailelerle arayı iyi turnalar, tüm maaşı çeyize ev eşyasına vermeler,onaylanma ihtiyacı...
En basitinden,sadece bir ornek.. sevgilinizle sadece sevgililik bağı icindeyken,aileyle tanışma olmadan önce yıllık izninizin beş gününde Paris'e gidebilirsiniz. Ya da canınız nereye isterse. Sadece sizin istemeniz yeterli. Ama yüzüğü parmağa taktıktan sonra nisanlinizin ailesi çok hoşnut olmaz, nisanliniz 'tek başına ne işi varmış' muhabbeti duymakta rahatsız olur, 'aşkım seneye evlenince gideriz' der, aileniz '5 gün için masraf yapma kızım, çamaşır makinası olmuş iki bin lira' der, siz de bu arzunuzdan geri kalırsiniz mesela. Evlendikten sonra da o borçla harçla,iki kişinin iznini uygun zamana getir de hamilelikten önce hadi bir ihtimal belki gidersin...
Bu küçük bir örnek, örnekleri çeşitlenebilirsin
Ben bunlara bulaşmadan birkaç sene kendinize ayırın diyorum.
Bu evlilik ve büyük sorumluluk zaten hayatınıza girecek ve bir ömür sizinle devam edecek.
Neden yillarca süren okul sorumluluğu biter bitmez kendinizi yeni ve daha büyük bir sorumluluğun içine atma ihtiyacindasiniz ki?

Bu durum size ve aranızdaki ilişkiye bağlı. Ama erkek kendini yetersiz hissedebilir tabi bunu sorun yaparmı karakterine bağlı. Bence sevgi hiç birşeye engel değil. Sevgi saygı oldukça bunu korursanız neden sorun olsun. Sanki diğer türlü evliliklerde problem yokmuş gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…