Kardeşlerinin yaşları küçük değil biri 22 diğeri de 16yaşında hani inşAllah evlilik durumu olursa da 2 yıl içinde olur hemen değil.Ondan bi kardeşi yaşı gereği kendi hayatına bakabilir diğer kardeşi de o zamana kadar üniversite öğrencisi olur öyle düşünüyorum yaniSiz evlendikten sonra kardeşler ne olacak?
Umarım hakkıñızda hayırlısı olur :)Kardeşlerinin yaşları küçük değil biri 22 diğeri de 16yaşında hani inşAllah evlilik durumu olursa da 2 yıl içinde olur hemen değil.Ondan bi kardeşi yaşı gereği kendi hayatına bakabilir diğer kardeşi de o zamana kadar üniversite öğrencisi olur öyle düşünüyorum yani
Şuan öyle düşünüyoruz zaten polisliği kazanayım sende okulunu bitir öyle gelirim istemeye diyor.Hani nasip tabi nolacak bilinmez.Polis olmazsa dgsye tekrar hazırlanırım mühendisliği kazanırsam Hem öğrencilik yaparım hemde çalışırım evleniriz sana yine bakarım diyorMerhaba arkadaşım
Açıkçası eger yeni tanismis olsaydınız hic düşünme vazgeç bitir derdim
Ama iliskiniz uzun sure surmusse ve emek vermisseniz ki öyle? Bence ciddi birseyler düşünmek için garanti bir mesleği olmasını bekleyin..
İlerde bu tarz eşitsizlikler sorun oluyoor ozelliklede erkek dusukse cok buyuk sorun oluyor... Polis olsa sende hakim olsan sorun olmaz ailenide bir yerde sen susturur onunu kesersin ... Ama sen hakim o ozel sektorde markette satis yapıyorsa bu senin için bence büyük problem olur... Hem ailen basta istemdegi icin ve onu sana layık bulmadiklari icin ona hep o gizle bakcaklar...bu da ister istemez belli bir sure sonra senide gercek iliskinize yansicak çünkü...
Ailesi yok demissin kardeslerine bakiyor demissin kardesleri tabiki bakicak ama belli bir zaman sonra bence bu bile aranız da sorun teskil edecek ... Bence herseyi etraflıca dusunup bu karari oylece vermelisin sonucta bu hayati yaşayıp herseyi göğüsleyecek olan sensin
Yok hayır yanlış aktardım galiba okulum bitince istemeye geliriz diyor Hani hemen anında değil en azından ben sınava girdiğim zaman istemeye gelmiş olacak nişan düğün derken yine mesleği elime almış olurum diye düşünüyorum tabi inŞAllahHaftasonu izni bence burada önemli olan şey.
Mesela senin işinde cumartesi pazar tatilken onun sadece haftaici bir gün izni varsa, senin bayramların seyranlarin tatilken onun fazla mesaisi varsa bu evlilik insanı yorar, bunlaltir.
Bu arada sana abla tavsiyesi
Daha okulu bitirmemissin, inşallah bu sene evleneceğiz hesapları yapıyorsun.
Okul biter bitmez evlenip de aklı gençliğinde kalmayan insan görmedim ben.
Azıcık özgürlüğüne bak,gez toz, azıcık kendi paranı harca, azıcık gençken yapılacak şeyleri yap,doya doya.
Birkaç sene sonra zaten evlenirsin.
Acelen ne?
Haklısınız yanlış anladım Kusura bakmayın.Erken daha bunları düşünmek için biliyorum ama ona göre planlarımı yapayım diyorum hayatın Ne göstereceği bilinmez ne kadar ömrünüzün olduğu da.Sadece eğer olmayacak bişeyse ne kendimi nede onu üzmek istemiyorum zaman geçtikçe insanlar daha çok bağlanıyor birbirine.Yoksa yazdıklarınıza kesinlikle hak veriyorum çok güzel ifade etmişsinizYok bir yere takilmadim ben. Bunları dusunmek icin erken demek istedim, siz tadini çıkarın. Dua edin. Hayirlisi olsun deyin. Daha vakit de var hayatınızı kurmak için. Dualariniz karsiliksiz kalmaz, elbet hakkinizda iyi olan gelir sizi bulur.
Yani simdiden dusunmeyin bunları demeye çalıştım :) siz biraz beni yanlış anladınız. Bunlarla karartmayin kendinizi, dersinizi calisin, dua edin bol bol. Gerisine yapcak birsey yok zaten.
Bende öyle düşünüyorum erken daha yaşımda çok büyük değil okulum bu yıl inŞAllah bitecek bazı arkadaşlarım Daha çok erken bunları neden şimdi düşünüyorsun demiş.Ama her ihtimali şimdiden düşünmek istiyorum ki ona göre adım atayımailedende bu işe sıcak bakmıyor ve seni desteklemiyorsa, ileride yaşayacağınız problmlerde yada çocuk yetiştirme kısmında falan hep arada kalabilirsin. Annenler birşey demesin diye anlatmak isteyip fikir danışacağın konularda bile suskun kalmak içine atmak zorunda kalabilirsin ki buda sana kendini yalnız hissettirebilir. Çok zor bir karar ama bu durum kafanı kurcalıyorsa bir sonraki aşamaya geçmeden önce iyi düşün derim
Çok klişe ama çok doğru bir söz var; kişi kendi gibi bilir herkesi....Kadınların başkalarının kocalarının kötü olmasını istediğini ilk defa sizden duyuyorum.
Bu kanıya nerden vardığınızı doğrusu merak ettim.
Açıkcası yakın çevremde hiç gözlemlemediğim bir durum.
Aynı hesap.Yok hayır yanlış aktardım galiba okulum bitince istemeye geliriz diyor Hani hemen anında değil en azından ben sınava girdiğim zaman istemeye gelmiş olacak nişan düğün derken yine mesleği elime almış olurum diye düşünüyorum tabi inŞAllah
Bu durum size ve aranızdaki ilişkiye bağlı. Ama erkek kendini yetersiz hissedebilir tabi bunu sorun yaparmı karakterine bağlı. Bence sevgi hiç birşeye engel değil. Sevgi saygı oldukça bunu korursanız neden sorun olsun. Sanki diğer türlü evliliklerde problem yokmuş gibi :)Arkadaşlar öncelikle soruyu yanlış anlamayın lütfen kesinlikle bir kibir Yada böbürlenme amacıyla sormuyorum gerçekten yorumlarınıza çok ihtiyacım var.Size söylemiştim 3 yıllık bir sevdiğim var.Bu yıl son senem inşAllah okul bitiyor.Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim Allah nasip ederse hakimlik sınavlarına hazırlanmak istiyorum.Sevdiğim 2 yıllık bölüm mezunu Ancak iş Yok dgsyi denedi olmadı ve polisliği çok istiyor Ancak onun içinde KPSS'den 70 üstü alması gerek 1 ay sonra sınava girecek dua edin lütfen oda olmazda nasip tabi ama napalım bilmiyoruz .Ailesi Yok çocuğun kendi ayaklarının üzerinde duruyor şuan markette çalışıp kız Ve erkek kardeşine bakıyor. Annem durumu biliyor Ve onaylamıyor ben izin vermem diyor.Çok yüksek bir eş adayı istiyor.Sevdiğim insan çok değer verir bana dinine de düşkündür hamdolsun.Ama etrafımda ki herkes ileride çok büyük sorun olur.Sen hakim o işsiz Yada normal bir meslekte olursa çok problem yaşarsınız diyorlar.Açıkçası benim için mesleğin önemi Yok insanlık,ahlak önemli.Annem sorun yapıyor Ve babamda sorun yapar.Ben napmalıyım?Bana yardımcı olur musunuz sevgili kk ailem
Amiiin Allah razı olsun :)Umarım hakkıñızda hayırlısı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?