İnsanlar temelde birbirini tanımadan evleniyor gerçekten. Aile yapılarının ve toplum baskılarının sonuçlarından. Burada kaç kez okuduk 5-6 ayda tanışıp evlenenleri, uzak mesafe olup 2-3 kez görüşüp evlenenleri... Ben de insanların kendini sakladığı fikrini benimseyemiyorum hiç öyle insanlar olmadı hayatımda. En fazla 1-3 ayda belli ediyorlar kendilerini. Tanımaya yönelik çok fazla soru sorup belli durumlarda tepkilerini tartmakla ilgili. Çoğu insan hormonlarına hislerine kapılıp o kötü sinyalleri görmezden geliyor ya da görse de ileride değişeceği yanılgısına kapılıyor.
İnsanlar önemsemiyor galiba başta. Ben çok ölçüp tartıyorum tepkileri, düşünceleri vs. Konu sahibinin dediği gibi sorunları yaşamamanın tek çözümü baştan temelde bu kadar farklılık olan insanlarla görüşmemek, evlenmemek. Özellikle aynı ya da benzer alanda çalışan bu konuda eğitim almış insanların ilişkilerinin daha iyi yürüdüğünü gözlemledim. Özellikle dil, sanat, basın yayın gibi insanın belli bir kültüre, belli bir hayat anlayışına sahip olmasını gerektiren ve sağlayan alanlarsa.
Dayımla eşi mesela evlenmeden 3 yıl birlikte yaşadılar, 12 yıldır da evliler. Sevgiliyken olan sorunları devam ediyor yenisi eklenmedi. İkisi de ressam. Ben de sevgilimle birlikte yaşadım, 5 yıl dolmak üzere bizde de, evlenince güncellerim

ikimiz de İngilizce öğretmeniyiz. Dini inanç aynı ya da benzer, hayattan beklentiler benzer, politik duruş siyasi görüş aynı, tuttuğumuz takım bile aynı (ki aslında küçük görülür belki ama tutulan futbol takımından ben bir insanın analizini çıkarabilirim politik duruşundan adalet anlayışına kadar) bu sayede bunca yılda hiç konu sahibinin dediği gibi sorunlar yaşamadık.