- 31 Aralık 2017
- 6.460
- 22.146
- 348
- 28
- Konu Sahibi strawberry_cake
Cok guzel ifade etmissin demek istediklerimi
Bak benim basima gelen bir ornek , birinci kocadan sonra bir sure bosta kaldim kendi istegimle , hayatimda sadece dinginlik istedim , zaten oglum da vardi cok huzurla bir iki sene gecirdim ama o donem butun arkadaslarim birilerini ayarlamaya calisti, aklkma yatan birkac kisiyle tanistim da ama olmadi
Birgun bir arkadasim aradi , bana birini bulmus , adam muhafazakar , 40 yasinda ( bende 36 ydim zaten) annesiyle yasiyor , guzel bir meslegi var , toplumda oldukca saygin bir isim, zengin ve yakisikli , arkadasim anlata anlata bitiremedi resmen yalvardi cok yakisir sana nolur tanis diyr
Dedim raki iciyor mu , benimle meyhaneye gelip saatlerce dostlarimla sohbet edebilecek mi? Bor gece klubunde cilgilar gibi dans edecek mi benimle? E ben deistim , bundan rahatsiz olmayacak mi? Ben minilerimle gezerken malum siyasi kosullarda bunu kaldirabilecek mi? ( Meslegi acisindan onemliydi bu)
Hepsine cevap hayir , ee ben ne yapiyim ki bu adamla , bana ne mesleginden , parasindan , yakisikliligindan , benim hayatima tamamen ters , hele 40 yasinda anneyle yasamak daha da bir ters ben 22 yasinda ciktim ana evindenbir daha da donmedim ama iste zengin , yakisikli , saygin meslegi var vs vs bunlar onemli olsaydi hayatimda evlenir sonra bi sene sonra ben mutsuzluktan olurdum , boyle yasam olmaz ki ? Herkes kendisi gibi biroyle birlestirmeli hayatini , aksini benim anlamam mumkun degil
Sizi bildiğim için okurken “muhafazakar ve annesiyle yaşıyor” dediğinizde güldüm ben burada.
Bunlar kesinlikle %100 mutlu bir hayatı evliliği garantilemez. Ancak belli bir standardı sağlar diye düşünüyorum ben. Annemle babam o kadar uzak insanlardı ki mesela. Annem lise terk babam üniversite mezunu ancak tam tersi şekilde kültürel bir eşitsizlik vardı. Ben annemle oturup sinemadan sanattan konuşabilirdim lise çağımda. Babamın bir filmi uyumadan izleyebildiğini görmedim mesela bunca yıldır ki annem çok severdi sinemayı. Belki anlamaz çok çok derin anlamlar çıkaramaz ama açık mesajları çok iyi anlardı. Müzik desek yine öyle, babam bu konularda çok boştu. Yine saygı ve sevgiyi korudular ancak çok mutlu bir evlilikleri vardı diyemem. Çünkü ortak noktaları, bir paylaşımları yoktu. Babam üniversite mezunu olmasına rağmen sanayide kendi rot balans dükkanımız vardı, orada çalışırdı. Gelip işte yaşadıklarını anlatsa anlamazdık. Gündemden başka konuşacak bir şeyleri pek olmuyordu, babamın işinin yoruculuğu da eklenince zaten vakit geçiremiyorlardı.
Kısacası onların evliliğinden ben şunu çıkardım, birlikte bir film bile izleyip sonrasında yorumlayamayacağın biriyle evlenme. Evde bir müzik açıp dans etsem bana göz devirecek biriyle evlenme

Benzer yaşantılar ve hayata aynı pencereden bakabilmenin söz konusu olduğu, paylaşım miktarının yüksek olduğu ilişkilerde mutsuzluk görmedim çevremde.