• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para konusu

sistemselseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
42
43
3
Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım

Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım
Madem öyle diyip destek olmayacaksınız. Kendi maaşınızı kendinize harcayıp evde ki işlere de ortak edeceksiniz. Hayır derse yemeği ütüsünü de kendisi yapar beyfendi. Maalesef bunlara ders vermediğiniz sürece akıllanmıyorlar. Elbette giderlere ortak karar verirsiniz ama kendisi lüks yaşayıp size müsade etmiyorsa sınırları çizeceksiniz.

1,5 yıla çok şey sığdırmışsınız. "1 paket sigara aldırmadım" demişsiniz. Hamileyken içmemeliydiniz zaten ; örneğiniz yanlış olmuş.Şu an doğum izninde değil misiniz ?

O degilde 1bucuk yil icinde hangi ara cocuk yaptiniz valla aklim almiyor

1,5 yıla çok şey sığdırmışsınız. "1 paket sigara aldırmadım" demişsiniz. Hamileyken içmemeliydiniz zaten ; örneğiniz yanlış olmuş.Şu an doğum izninde değil misiniz ?
Merhaba şöyle yapmayı deneyebilirsin. Bu ay ve gelecek aylarda sana destek olamayacağım ihtiyaçlarım var kendini ona göre ayarla diyebilirsin. Sana cevap verecektir. Kendine lüks tüketim yapmazsın bu süre içinde bunları karşılarsın diyebilirsin.
Bende böyle söylemeyi düşünüyorum. Herşeyi ortak veriyoruz ama ben elimdekiler ile yetiniyorum kalan parayla birikim yapıyorum kendisi biraz abarttı. Ve psikolojik açıdan da değersizlik hissi doğuruyor

Bende böyle söylemeyi düşünüyorum. Herşeyi ortak veriyoruz ama ben elimdekiler ile yetiniyorum kalan parayla birikim yapıyorum kendisi biraz abarttı. Ve psikolojik açıdan da değersizlik hissi doğuruyor
Hem senin parandan hem kendi parasından eşin fazlasını biriktirmiş demek ki. Bu dönemde sürekli lüks harcama kolay değil. Kendi ihtiyaçlarını net karşıla anlar eşin merak etme.

Daha ihtiyaçlarınızı söyleyemediğiniz adamlardan çocuk yapıyorsunuz.
İsteklerinizi acikca söyleyin, yapalim edelim demesini beklemeyin . İkinizde çalışıyorsanız, ev işi çocuk vs her şey ortak olmalı.
Bir de eşiniz ne yaparsa aynısını yapın. Yemeyenin malını yiyorlar.
İsteklerinizi acikca söyleyin, yapalim edelim demesini beklemeyin . İkinizde çalışıyorsanız, ev işi çocuk vs her şey ortak olmalı.
Bir de eşiniz ne yaparsa aynısını yapın. Yemeyenin malını yiyo

?
e birikim yapacağınıza üstünüze başınıza kıyafet alın.
adam çok harcıyorsa biraz fazla bulduğunuzu söyleyin.
adam size sorup harccamıyorsa buna ortak karar vrmeniz gerektiğini söyleyin
gibi gibi... 1.5 senedir bunları konuşmadınız mı hiç?
sizi anladıysam ne olayım.

Evet daha geçen gün dolar alıyor musun diyor bana onda da gözü var heralde. Ben ondan bişey istemiştim saçma sapan bi model almış kendine gelince öyle yapmıyor. Arkadaşların kocalara bakıyorum benimkine bakıyorum insanın da zoruna gidiyo bide devamlı mağduru oynar böyle durumlarda

?
e birikim yapacağınıza üstünüze başınıza kıyafet alın.
adam çok harcıyorsa biraz fazla bulduğunuzu söyleyin.
adam size sorup harccamıyorsa buna ortak karar vrmeniz gerektiğini söyleyin
gibi gibi... 1.5 senedir bunları konuşmadınız mı hiç?
sizi anladıysam ne olayım.
Maddi olarak ortak yönlerimiz yok görüştüğümüz. Yani ben artık şu noktaya geldim bakamayacaksan boşan bende kendi hayatımı organize edeyim. İstese bakar tabiki işine gelmiyor bende salak olduğum için gerçekten para yok sanıyordum veriyordum

Kira ve faturalar için para göndermiyor musunuz sadece?
Elinize hiçbir şey kalmıyor mu da kıyafet almam lazım diye eşinize diyorsunuz?
1.5 seneye hem bebek hem sigara parası nasıl sığmış olabilir orayı da anlamadım. Sigara parası örnek miydi öylesine?
Sırtınızda kambursa tüm maddi yükü siz taşıyorsunuz o olmasa tüm maddi yükü yine karşılayıp üstüne istediğinizi ona sormadan alacaksınız öyle mi?
Para hesabını ortak yapmamak yanlış evlilikte bence ama siz de bir şeyleri eksik ya da yanlış anlatıyorsunuz sanki kafamda oturmadı.

Back
X