• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para konusu

Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım
Yani çocuk değilsiniz, siz de ben de telefon alacağım Kocacım diyin. Para lazımsa isteyin… ben telefon istiyorum almıyor falan dememişsiniz sonuçta belki kocanız farkında bile değil böyle hissettiğinizin. Evlilikte para ortaktır çoğu zaman. Kendi param onun parası kavramlarını çıkarın bence hayatınızdan. Lazımsa isteyin ikinizin parası sonuçta ondaki de

Gidip kocama sarılıp öpcem şu an.5 yıldır evliyiz sadece 1.5 sene çalıştım bir kuruş istemedi maaştan asla üzerine harçlık veriyordu ,ufak tefek şeyleri ödeyim dediğimde bile kabul etmez kendi eksiğini al diye. Şu an üniversite okuyorum ,tüm masrafım eşime ait ,ne istesem alır ,sıkışırsa kendine almaz bana alır ek iş yapar bana alır limon satar yine alır ,öyle bi karakter. Aksine ben de ben de ona kıyamam ama yine de alırım 😂 Eşim de maaşlı personel ekstra ek işler yapıyor primle ,kendi telefonu 7 yıllık gitti bana phone 12 aldı. Siz de fedakar olmayın bu derece eşinizin umrunda değilsiniz gibi geldi bana evine bakmak zorunda ki sizin bi de çocuk sorumluluğunuz var her şeyi size yıkması garip geldi ,erkek bir de yAni
Kıyamam ama yinede alırım derken kıymış oluyorsunuz. Yani eşinizin bu kadar verici olması iyi mi kötü mü. Neyse mutluluklar

Vala benim yaptığım da doğru değil ama bir erkeği rahat ettirmiceksin. İki kaşığı varsa birini kiracaksin derler. Para ve rahatlik erkeği bozuyor (genel konuştum). Bir erkek tek başına parasını ev geçindirmek için yetirebilmesi gerek bence. Ben şahsen vermiyorum kiraya da faturalarda da destek değilim paramı yiyorum oda sormuyor ne yapıyorsun diye anca ekstra harcama çıkarsa öyle gönderiyorum. Evin mutfağın masrafını bazen alıyorum dışarı çıktığımızda bazen hesap ödüyorum oda canım istediği zaman. Benim yaptığım da belki tam anlamıyla doğru değil ama bana gore doğru para erkeği bozuyor bence. Allah korusun bir şey olsa bütün paralar feda olsun cimri de değilim 😄🙈

Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım
kira faturanizi neden sen ödüyorsun parasi varsa kendi ödesin.. son model telefon almasini biliyor ya...

İkinizde eşit miktarda para yatiriyorsaniz ev masraflarına ve maaşlarınız yakınsa ( ikinizde memur olduğunuz için öyle bir yorum yaptim) kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak para kalıyor olması lazım size. Birikim yapmak yerine harcayın. Siz kendi paranızı biriktirmek kocanizin parasını harcamak mi istiyorsunuz?
kocasi kendi parasini biriktirmiş.. gitmiş son model telefon almiş.. aynisini kadinda yapsın da görsün kimse kendine enayi yerine konmaz.

Adam kendi kazandığı parayı lüks eşyalara harcayabiliyorken siz neden kendi maaşınız için hesap veriyorsunuz ki? Alacağınızı alın

Bana gelince para yok diyor
Sizde aynı cümleyi kullanın.Eşiniz son model cihazlar alırken sormadınız mı nerden buldun parayı diye hem susup,yokluk içinde yaşatıp birde anlaşılmayı nasıl bekliyorsunuz daha önemlisi neden çalışıyorsunuz?

Bende böyle söylemeyi düşünüyorum. Herşeyi ortak veriyoruz ama ben elimdekiler ile yetiniyorum kalan parayla birikim yapıyorum kendisi biraz abarttı. Ve psikolojik açıdan da değersizlik hissi doğuruyor
Parayı biriktirip ne yapıyorsunuz?elinizde para var ama kıyafete harcamayan siz oldunuz bu durumda

Kıyamam ama yinede alırım derken kıymış oluyorsunuz. Yani eşinizin bu kadar verici olması iyi mi kötü mü. Neyse mutluluklar
Niye kötü olsun?
Adam adamlığını yapıyor .
Gerçekten erkek olan böyle olur .gerisi erkek olarak değerlendiriyorum bile
Kadını sırf maaşı için alıp parasını yiyen deger vermeyen adamlar dolu piyasa.

Evlilik sırtında kambur gibi eşi taşımak degildir. Evlilik paylaşımdır, " biz" olmaktir. Sizinki pek evlilik gibi degil. Esiniz hep "ben" noktasinda cunku. Boyle biri icin fedakarlik yapmaya gerek var mi? Bosanin diyemem cunku sadece sizin anlattiginiz kadari ile yorum yapabilirim ama buradan senin bu adamla omrun hep onun konforunu saglamakla gececek gibi gorunuyor. Maaşını eline verirsen, adamin karnını doyurursan, evine cocuga bakarsan, arada da adamin gonlunu yaparsan bu "evcilik" sen verdigin icin bu sekilde ite kaka yurur gibi. Hizmet gormek icin evlenmis adam.
Ha eger sen bir aydinlanma gecirir de bu verme isini kesersen adam üste çıkmak icin sanki icindeki canavari cikaracak gibi. Simdilik srn verdigin icin susuyor sanki. Bosan diyemem de, cekilir dert degil. Evlilik bu degil ama ya.

Bizde giderler ortak, ev kredimiz var büyük bir kısmını ben ödüyorum ama onun dışında asla bir ödemeye karışmıyorum. ALdığım para tamamen bende. Bende pek harcama yapmam kendi kendine birikiyor.

Ama annemin bir lafı var, kocasının parasını yiyen kadın değerli olur. Gerçekten öyle. Ne kadar para yerseniz o kadar değere binersiniz. Benim dipte hep param olur fakat kendime bişey alacağım zaman eşime aldırırım. O da bunu artık görev haline getirdi var mı yok mu diye sormaz. Ki ben kredi ödüyorum ama şuan ev geçindirmek daha zor, onun gider kalemleri benimkini geçiyor. Sizde biraz abartın kendinize harcamayı

Back
X