• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para konusu

Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım
Eğer maaşını olduğu gibi adama gönderip ondan harçlık bekliyorsan en büyük hata sende.
Maaşına ortak olmayı geçtim, tamamen ele geçirmiş. Olur mu hiç öyle şey.
Harcamalar ortak olacaksa ev içi sorumluluklar da ortak olmalı. Mesela evde bir bardak kaldırmıyor, çocuğu yarım saat oyalamıyorsa maaşımdan 5 lira bile göndermezdim.

Çok hassas işler.. çevremde gördüğüm kadarıyla her kurulan ailede de farklı işliyor işler. Biz aynı maaşı alıyoruz. O evin tüm giderlerini karşılıyor. Yetişemediği yerde ben atıyorum. Aynı zamanda kalmışsa o ay bende para, konuşup ortaklaşa yatırım yapmaya çalışıyoruz. Ben bir şey almak istediğimde o ay kendine yapmak istediği bir şey varsa erteler. Önceliği ben olurum. Bende aynı şeyleri onun için yaparım. Öteki türlüsü bana ev arkadaşlığı gibi geliyor. Aile kavramına uymuyor benim kafamda. Siz de sizi düşünmeyen birine para atmayı kesin. Öncelikle kendi ihtiyaçlarınızı görün sonrasında kalırsa oturup konuşursunuz.

Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım
Siz calisiyorsaniz ona para vermeyin

Back
X