• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte saygı

Valla arada eşimle birbirimize gireriz biz de elbette. Eskiden bu tarz kelimeleri kullanmışlığımız da var :KK43: Ama birbirimizi uyara uyara kalmadı o huyumuz. 4 yılı doldurduk. Eşinizle konuşarak ve zamanla aşacağınız bir durum. Ama çözüm bulmazsanız küfürleşmeniz bence kaçınılmaz.

aşan birilerini duymak en azından umudumu artırdı teşekkürler..genelde başlarda böyle oluyorsa devamı daha kötü olur diye düşünüyorum nedense

Bende ise yaramisti. Aniden sinirleniyorum ve gozum donuyor sinirim gecince pisman oluyordum. Sonra karar verdim ben ofkemi yonetmeyi ohgrenecegim diye ve bu konuda yazilan makaleler okudu. Sihirli degnek degmis gibi hic sinirlenmeyen bir insan olmadi tabi ama kisa kesmesini dozunda birakmasini ogrendim. Sinirlenince aklima okuduklarimi getirmeye calistim.

biz ikimiz de öyleyiz. kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

ilk bir yılda tartışmalar olabilir normaldir ama dozunu iyi ayarlamak gerekir... heleki hakarete varan kelimeleri kesinlikle kullanmayın.. bu sadece evliliğinizi yaralar... eşinizden soğutur...
öyle zaten sevgi de azalıyor yavaş yavaş bana nasıl bunu dedi şunu dedi oluyor. işin kötüsü taa komşumuz duymuş hem de karşı apartmanda cam açıktı. kendimi berbat hissettim. rezil olduk

biz ikimiz de öyleyiz. kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Ben acikcasi kitap okumadim. İnternete ofke yonetimi ya da ofke kontrolu yazdim cikan yazilari okudum ama eminim ki bu konu hakkinda yazilan kitapta vardir. Internete yazin karsiniza bu tarz kitaplar cikar.

Son düzenleme:
ama mesela bir konu oluyor ikimiz de kesinlikle farklı düşünüyoruz ve ortak bir karar vermek zorundayız. on dk sonra konuşsam da bir şey değişmiyor so unda yine kavga oluyor
Ben
bir kaç ay önce başlık vardı mutlu evlilikler diye o kadar merak ediyorum ki hiç tartışmayız tartışsak bile ses yükselmez bizde diyor. nasıl oluyor anlamıyorum geçen gün komşu bile duymuş sesimizi çok utandım,ertesi gün sarmaş dolaş. çok yorucuymuş evlilik:KK61:
Bende senin gibiyim ama cok fazla beni sinirlenmdirmedigi surece konusmam hakaret etmem ben esime asiri saygi duyarim ama arada oluyor sikma canini bence

öyle zaten sevgi de azalıyor yavaş yavaş bana nasıl bunu dedi şunu dedi oluyor. işin kötüsü taa komşumuz duymuş hem de karşı apartmanda cam açıktı. kendimi berbat hissettim. rezil olduk
neyse artık geçmiş bitmiş çaresi yok... siz önünüze bakın lütfen bir daha bu şekilde davranmayın birbirinize...

Ben

Bende senin gibiyim ama cok fazla beni sinirlenmdirmedigi surece konusmam hakaret etmem ben esime asiri saygi duyarim ama arada oluyor sikma canini bence
işte o da bana diyor saygı duymuyorsun bana eş saygısı ayrı olur diye. yaşlarımız yakın o yüzden arkadaş gibi konuşuyorum şakalar falan. o ise ben senin eşinim benimle öyle konuşm diyor saygısızlık olarak algılıyor bunu

Ikinizinde öfke kontrolü yok. Derhal bu konuda yardim alin, yoksa cok yipratirsiniz birbirinizi. O en son noktaya gelince sevgide yetmiyor artik, birbirini cekemediginde sonuc bosanma oluyor. Gercekten ciddiye alin bu söylediklerimi, bizzat yasadim, benim esimdede yoktu öfke kontrölü

Ikinizinde öfke kontrolü yok. Derhal bu konuda yardim alin, yoksa cok yipratirsiniz birbirinizi. O en son noktaya gelince sevgide yetmiyor artik, birbirini cekemediginde sonuc bosanma oluyor. Gercekten ciddiye alin bu söylediklerimi, bizzat yasadim, benim esimdede yoktu öfke kontrölü
zaten farkındayım sonu o olacak böyle devam ederse. sevgiliyken anca görüşünce hasret giderme derdinde olunca farketmiyor insan ama evliyken her gün dipdibe gözüne batıyor her şey

Bağırmadan, hakaret etmeden de tartışılabilir inanın. Hatta daha güzel tartışılır. Çünkü bağırmadığınız zaman derdinizi daha iyi anlatırsınız karşı tarafa ve karşınızdaki insanı da dinlersiniz. Böylece sonuca birbirinizi kırmadan daha sağlıklı bir şekilde ulaşırsınız. Bağırdığınız sürece birbirinizi dinlemiyorsunuz çünkü, aradan işinize gelen kelimeleri cımbızlıyorsunuz sadece.

Bağırmadan, hakaret etmeden de tartışılabilir inanın. Hatta daha güzel tartışılır. Çünkü bağırmadığınız zaman derdinizi daha iyi anlatırsınız karşı tarafa ve karşınızdaki insanı da dinlersiniz. Böylece sonuca birbirinizi kırmadan daha sağlıklı bir şekilde ulaşırsınız. Bağırdığınız sürece birbirinizi dinlemiyorsunuz çünkü, aradan işinize gelen kelimeleri cımbızlıyorsunuz sadece.

sizin yorum yapmanıza sevindim çünkü cevaplarınız çok doyurucu takip ediyorum genelde. bunların hepsinin farkındayım ama bir türlü sigarayı bırakamayan insan gibi zararlı olduğunu biliyorum ama yok elimde değil. ağızlarımızı bantlayacağım yakında başka yolu yok. gözlerimden alevler çıkıyor sanki. ki bu eşime karşı böyle sadece çevremdekiler tarafından çok sevilirim eşim de öyle hep aranan çağırılan insanlarız.
birbirimize gelince birbirimizi yiyoruz ama birbirimizden de vazgeçemiyoruz beş dk cevap vermese şehir dışında meraktan deliye dönüyorum. yani bu sevgi sorunu değil.

sizin yorum yapmanıza sevindim çünkü cevaplarınız çok doyurucu takip ediyorum genelde. bunların hepsinin farkındayım ama bir türlü sigarayı bırakamayan insan gibi zararlı olduğunu biliyorum ama yok elimde değil. ağızlarımızı bantlayacağım yakında başka yolu yok. gözlerimden alevler çıkıyor sanki. ki bu eşime karşı böyle sadece çevremdekiler tarafından çok sevilirim eşim de öyle hep aranan çağırılan insanlarız.
birbirimize gelince birbirimizi yiyoruz ama birbirimizden de vazgeçemiyoruz beş dk cevap vermese şehir dışında meraktan deliye dönüyorum. yani bu sevgi sorunu değil.

Yok sevgi sorunu değil zaten, öfke kontrolü sorunu.
Benim abim böyledir mesela, bir anda parlar, bağırır çağırır, hakaret ettiğini duymadım ama hakaret etmişten beter eder. Beş dakika sonra gelip özür diler. Yengem korkunç sabırlı bir insandır o yüzden fazla alevlenmez ortalık. Onlar şimdi terapiye başladılar. İki haftada bir öfke terapisi alıyor abim. Yanı sıra çok bilindik mutluluk hapı diye tabir edilen bir antidepresan kullanıyor. Yeni başladılar ama iyi gidiyor sanırım. Size de tavsiye ederim terapiyi eğer işin içinden tek başınıza çıkamıyorsanız.

zaten farkındayım sonu o olacak böyle devam ederse. sevgiliyken anca görüşünce hasret giderme derdinde olunca farketmiyor insan ama evliyken her gün dipdibe gözüne batıyor her şey

Evet, sevgiliyken körüz cünkü.:)) Aile terapistine gidin imkaniniz varsa. Lütfen ihmal etmeyin, bende bazen burdan fikir alir cok ihmal ederdim söylenenleri dinler ama uygulamada yapmazdim, genctik tabi ozaman toyduk. Lütfen lütfen lütfen dikkat edin, bosuna yuvalar yikiliyor, Allah korusun.

Bu durumdan uzuntu duydugunuzu kocaniza belirtinsene..ben sana saygisizlik yapmak.istemiyorum,sende bana yapma,en basiti bir salak kelimesi bile cikmasin agzimizdan de..bunun icin tartisma esnasinda odanizi degisin,yalniz kalmaya calisin.karsilikli.olursa bu is,daha kolay olur..bugun salakla,gerizekaliyla baslar,yarin obur gun,agzinizdan girip,burnunuzdan cikmaya kadar varabilir,isin kotusu bunlarda zamanla normal kelimeler haline gelebilir.

malesef tartışırken ne dediğimizi bimiyoruz..5 dk. sonra pişman olacağımız keleimeler söylüyoruz..

zorlayacaksın kendini kendini söylememk için..nasıl alıştıysan öyle bırakacaksın...ama eşinde bırakacak..öyle tek taraflı olmayacak...birbirinizi uyaracaksınız...

işte o da bana diyor saygı duymuyorsun bana eş saygısı ayrı olur diye. yaşlarımız yakın o yüzden arkadaş gibi konuşuyorum şakalar falan. o ise ben senin eşinim benimle öyle konuşm diyor saygısızlık olarak algılıyor bunu
O abartiyor bence esinle tabiki arkadas gibi olcksin konisacksin faln

Biz de boyleyiz ama hakaret etmeyiz.
Icimden saydiririm ama disa vurmam. Esim de icinden ediyordur heralde. Sayginin bir sınırı olmali bu kimine gore sesi yukseltmektir, kimine gore hakarettir, kimine gore kufurdur.
Benim icin hakaret bir sınırdır. Bu sebeple esim ilk kez gerizekali dediginde 1 ay boyunca ayri yattik. Bir daha asla boyle bir kelime kullanmadi.
Aslinda 1 ay ayri yatmamin sebebi ceza vermek degildi, o sınırı cizmekti.
Sizin ise sınır aşılmış. Ben artik duzelebilecegini sanmam. Bundan ileri gitmemeye calisin.

Back
X