Evlilikte Sorunlar ...

pearl jam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2019
4.350
5.608
63
Beş yıllık bir evliliğim var . 2 yaşında bir kızım var ve hamileyim .Eşimle birbirimizi çok severek evlendik .Kultur farkı var .Büyüdüğümüz aileler arasında uçurum var .Ben batili yım .O doğulu .ama eşim öyle değildi .Hep çok anlayışlı ,uyumlu idi .Çok iyi anlasiyorduk,hâlâ da öyleyiz .Benim sorunum kayınvalidem,bitmeyen istekleri memnuniyetsiz olması .Görümcem için ayrı bir konu açmıştım zaten tam bir şeytan .Kayınvalidemin tek farkı toplum içinde bu huyunu belli etmemesi .Kayınvalidem yüzünden kaç kere boşanmanın eşiğine geldik.Psikolojim bozuldu.Zavalli gibi ,beni çok seviyor gibi görünüp alttan alta psikolojimi mahvetmesine dayanamıyorum .Artık kendisinden tam anlamı ile nefret ediyorum .Her şeyime karışmaya çalıştı ve ben hep izin verdim .Bu yüzden kendime de kiziyorum .Eşim de hep buna çanak tuttu,bana yapılanları görmezden geldi .Hiç sesini çıkarmadı .Sen haklısın dedi.Onlarla konuşup sonra gelip üzerime yürüdü .Ben dolduruyormus gibi olmayayım dedim .Kadın aileme kadar dil uzattı ama gücü sadece bana yetiyor .Herkese söyleyeceğini gelip bana söylüyor .Sürekli laf sokma ,sitem ,yanıma gelin özledim özledim diyor gidince yüzüme bakmiyor ,son gidişimde bir hoşgeldin demedi .Bana nasıl böyle yapar diye evde bir sürü kavga çıkıyor .Sürekli anneligimi eleştiriyor .Bu yuzden boşanma aşamasına geldik.Evimize alınan eşyalara karışıyor ,her şeyime evime cagirdigim gundelikciye bile.Su an biraz daha iyi gibi ben biraz dişimi gosterdim ama kadın evet ben haksizim deyip hatasını anlayıp susmuyor ve ben mücadele vere vere gercekten yıprandım .Kaç kere evi terk edecektim .Hatta eşimle bosanma konuşması yaptım yakın zamanlarda yalvar yakar affet her şey farklı olacak dedi ama ben inanmıyorum .Sevmiyorum ,aynı ortamda bulunmak ölüm gibi geliyor .Sürekli hasta numarası ,oran ağrıyor buram ağrıyor ama yaptığı hiçbir şey yok .Evime zorla bir şeyler yapıyordu .Elini ayağıni cektirttim evimden .Bana bir akıl verin her şeyi yazamadım o kadar uzunki .Yaşadıkların çok da ağır değil sen buyutuyorsun deyin ya da ne bileyim tavsiye bekliyorum .

Bu aile mevzuları zor işler.
Karşınızdakini değiştiremezsiniz, bir şekilde kayınvalidenize gereken yer de cevaplarını verip, sonrasını kafaya takmamayı ve evliliğinize yansıtmamayı öğrenmelisiniz.
Ben artık eşim neden beni korumuyor, arkamda durmuyor tarafında değilim, gereken her neyse kişinin kendi yapması tarafındayım. Siz söyleyin , onlar düşünsün.

Vallaha bı cinnet herşeyi halleder.yani bizde öyle oldu en azından.5 yıl sustum yuttum.sonra bı firtina koptuki sorma.esimi bile görmedi gözüm.bosanirsak bosaniriz ama ben böyle yasamiycam dedim.10 yıl görüşmedim.ne ben gittim ne o geldi.10 yıl sonra barıştık.simdi kuzu kuzu..

hamilesiniz, biraz sakin mi olsanız?

kadın bu yaştan sonra değişmez, siz yıprandığınızla kalırsınız.

eşiniz de çok da mükemmel değilmiş demek "Onlarla konuşup sonra gelip üzerime yürüdü" kısmı doğruysa. biraz sanki günah keçisi k.valide olmuş, eşinizi kayırıyor musunuz?

biraz boşverin, sürekli boşanma lafını ağzınıza almayın iş iyice laçkalaşır. boşanacaksanız da boşanın tabi de değilse gerek yok bu kadar sinir stres yapmaya.

Mücadele vermeyip acaba uzak mı dursanız artık?
Belli ki değişecek türden biri değil
Eşini görüşürse görüşsün
Siz uzak durun
Bu kadın benden uzak duruyor deyip beni rahat bırakmaz ki .Esimi doldurur .Benim ayrı evde oturmami bile hazmedemeyen biri.Surekli yatılı kalmak istiyor .Aynı şehirde bile .Haftada bir görüşmeye az diyor .Yakamı bırakmaz .Önceden seni çok özledim diye bahane edip geliyordu,çağırıyordu şimdi torununu bahane ediyor .Sadece biz yanına gidelim yeter .Biz gittikten sonra zaten yüzümüze bakmiyor.Aksama kadar bahçesi ile uğraşıp,onu bunu arayıp telefonda lak lak edip oğlum gelinim geldi burda kalacaklar diye tüm köye duyuruyor .

Bu kadın benden uzak duruyor deyip beni rahat bırakmaz ki .Esimi doldurur .Benim ayrı evde oturmami bile hazmedemeyen biri.Surekli yatılı kalmak istiyor .Aynı şehirde bile .Haftada bir görüşmeye az diyor .Yakamı bırakmaz .Önceden seni çok özledim diye bahane edip geliyordu,çağırıyordu şimdi torununu bahane ediyor .Sadece biz yanına gidelim yeter .Biz gittikten sonra zaten yüzümüze bakmiyor.Aksama kadar bahçesi ile uğraşıp,onu bunu arayıp telefonda lak lak edip oğlum gelinim geldi burda kalacaklar diye tüm köye duyuruyor .
E bu nasıl iyi eş o zaman?
Eşinizin kendi aklı yok mu sürekli dolduruşa geliyor 🤦‍♀️
Eşiniz çözmedikçe aranızdaki problemi kayınvalidenize mecbursunuz o zaman

Vallaha bı cinnet herşeyi halleder.yani bizde öyle oldu en azından.5 yıl sustum yuttum.sonra bı firtina koptuki sorma.esimi bile görmedi gözüm.bosanirsak bosaniriz ama ben böyle yasamiycam dedim.10 yıl görüşmedim.ne ben gittim ne o geldi.10 yıl sonra barıştık.simdi kuzu kuzu..
Geçenlerde aynısını ben de yaptım .Küçücük çocuğumun yanında kriz geçirdim .Evlendiğimden beri yapılan her şeyi saydım döktüm ben bosaniyorum psikolojim bozuldu dedim.Blof yapmadım .Çok yoruldum artık .Çok yalvardi,,beni ikna etti .O günden beri de değişti biraz daha en azından eşim .Ablasının terbiyesiz tavırları vardı onla konuştu sanırım şimdi bana canım cicim ama ben. Güvenemiyorum .Böyle ne kadar sürecek bilmiyorum .O kadar dolmusumki küçük bir damla da yine patlayacagim.

hamilesiniz, biraz sakin mi olsanız?

kadın bu yaştan sonra değişmez, siz yıprandığınızla kalırsınız.

eşiniz de çok da mükemmel değilmiş demek "Onlarla konuşup sonra gelip üzerime yürüdü" kısmı doğruysa. biraz sanki günah keçisi k.valide olmuş, eşinizi kayırıyor musunuz?

biraz boşverin, sürekli boşanma lafını ağzınıza almayın iş iyice laçkalaşır. boşanacaksanız da boşanın tabi de değilse gerek yok bu kadar sinir stres yapmaya.
Evet eşim de öyle diyor .kadın 70yasindan sonra değişmez diyor ama benden degismemi bekliyorlar .Eşim de hatalı zaten .Eğer onu hatasız görsem bosanalim demezdim .Hiçbir şeye müdahale etmedi .Sadece izledi .Kırmadan dengeleri saglayabilirdi .Bana gücü yetti .Hep benden bekledi .Ben de doldum artık .

Bu kadar problemin içine ikinci bebeyi yaptığınıza göre bi şekilde geçiniyorsunuz aslında, burda yazıp kendinizi doldurmayın bence, sadece durumu zorlaştırırsınız
Esimle anlasabiliyoruz.Pandemi dönemi mesela kimse gelip gitmedi çok iyiydi her şey ama ne zamanki gelip gitmeler başladı tekrar huzursuzum .

E bu nasıl iyi eş o zaman?
Eşinizin kendi aklı yok mu sürekli dolduruşa geliyor 🤦‍♀️
Eşiniz çözmedikçe aranızdaki problemi kayınvalidenize mecbursunuz o zaman
Evet dolduruşa geliyor .Fikri çok çabuk değişiyor .En son konuşmamızda kabul etti.Artik müdahale edeceğim ,izin vermeyecegim dedi ama ben güvenemiyorum.

Boşanmaktan korktugunuz sürece böyle devam eder. Öncelikle kendi değerinizi bilin gidecektim gidemedim yapacaktım yapamadımla olmaz . Sınırlarınızı ihlal ettirdikce ederler . Çelik gibi sinir lazim istediklerini yapsinlar bildiğinizi yapacaksınız .Yoksa susup asağı oturacaksiniz.

Geçenlerde aynısını ben de yaptım .Küçücük çocuğumun yanında kriz geçirdim .Evlendiğimden beri yapılan her şeyi saydım döktüm ben bosaniyorum psikolojim bozuldu dedim.Blof yapmadım .Çok yoruldum artık .Çok yalvardi,,beni ikna etti .O günden beri de değişti biraz daha en azından eşim .Ablasının terbiyesiz tavırları vardı onla konuştu sanırım şimdi bana canım cicim ama ben. Güvenemiyorum .Böyle ne kadar sürecek bilmiyorum .O kadar dolmusumki küçük bir damla da yine patlayacagim.
Patlamak öyle olmaz.patladinmi silip geciceksin.kavga edip edip yine görüşmeye devam etmek sadece süreci uzatır.cunku insanlar değişmiyor.bi süre sakın kalıyor sonra yine devam.haddini bilmeyeni silip atacaksın.kendinin kıymetini bileceksin.sen ne kadar izin verirsen seni ancak o kadar uzebilirler.

‘’Hep çok anlayışlı ,uyumlu idi .Çok iyi anlasiyorduk,hâlâ da öyleyiz’’

Hala çok iyi anlaştığınız eşinizde suç tamamen.Kayınvalidemle çok iyi anlaşırız görümcem gerçekten çok iyidir.Ama bunları kayınvalidesi ile çok iyi anlaşan biri olarak yazmıyorum.İlk evliliğimde sizin gibi sorunlar yaşayan biri olarak yazıyorum.Kısacası herşey evli olunan adamda bitiyor.Size kimin nasıl davranacağı tamamen onun elinde bunun farkına varın.Bunca olaydan sonra dahala eşiniz ile iyi anlaştığınızı yazmışsınız ama anlaşmak bu şekilde olmaz

Esimle anlasabiliyoruz.Pandemi dönemi mesela kimse gelip gitmedi çok iyiydi her şey ama ne zamanki gelip gitmeler başladı tekrar huzursuzum .

Ya bence problemin büyük kısmı eşinizde , bu adamın aklı yok mu da iki dolduruşa üzerinize geliyor, benim eşim ne kayınvalidemin benimle ilgili kötü yorum yapmasına müsade eder ne beni konuşturur olumsuz anlamda. Gel de bu adamı doldur, yapmayın etmeyin kayınvalidenin kabahatini gördüğünüz kadar eşinizinkini de görün.

‘’Hep çok anlayışlı ,uyumlu idi .Çok iyi anlasiyorduk,hâlâ da öyleyiz’’

Hala çok iyi anlaştığınız eşinizde suç tamamen.Kayınvalidemle çok iyi anlaşırız görümcem gerçekten çok iyidir.Ama bunları kayınvalidesi ile çok iyi anlaşan biri olarak yazmıyorum.İlk evliliğimde sizin gibi sorunlar yaşayan biri olarak yazıyorum.Kısacası herşey evli olunan adamda bitiyor.Size kimin nasıl davranacağı tamamen onun elinde bunun farkına varın.Bunca olaydan sonra dahala eşiniz ile iyi anlaştığınızı yazmışsınız ama anlaşmak bu şekilde olmaz
Anlasmaktan kastım ikili ilişki..Yoksa eşim en başından beri üçüncü kişilerin yanında hiçbir zaman dengeyi sağlayamadı ,çok pasif kaldı .Beni tam anlamıyla ezdirdi.Kendisi kabul etmiyor kabul etse de itiraf edemiyor .Kendine yediremiyor.Yoksa sizin gibi düşünüyorum .Eşim arkamda olsaydı kimse bana bunlari yapamazdı .Her söylediğimde sana ne yaptılar ki ,neyine karistilarki diyor .Fikir alışverişi oldu diyerek konuyu yumusatiyor.Ayni konuları konuşmaktan ben yipraniyorum artık .

Eşinizle çok iyi anlaşıyor haliniz bu mu?

Eşinizin bir sıkıntı yokken iyi olması zaten olması gereken önemli olan ailesi ya da başka bir konuda sorun olduğunda iyi kalabilmesi, sizi incitmekten çekinmesi, kimsenin dolduruşuna gelmemesi.

Kayınvalideniz kadar ailesinin lafıyla üzerinize yürüyen eşinizi de görseniz keşke. O sağlam dursa, annesi bu kadar hayatı dar edemez size. Saçma bir mücadelenin de içinde kalmazsınız böylece.

Son düzenleme:
Ya bence problemin büyük kısmı eşinizde , bu adamın aklı yok mu da iki dolduruşa üzerinize geliyor, benim eşim ne kayınvalidemin benimle ilgili kötü yorum yapmasına müsade eder ne beni konuşturur olumsuz anlamda. Gel de bu adamı doldur, yapmayın etmeyin kayınvalidenin kabahatini gördüğünüz kadar eşinizinkini de görün.
Zaten görüyorum .Benim anlasabiliyoruzdan kastım kültür farkı olmasına rağmen ikili ilişkimiz iyiydi anlamında .Evlenip de ailesi işin içine dahil olunca eşim dengeleri kuramadj .Hep beni sindirdi.Onlarin yaptıklarını gormezden geldi .Bu beni çok yıprattı .Arkamda durmadi ve çok müdahaleci bir ailesi var .Bir ev eşyası almaya bile cumbur cemaat gittik.Arkasindan ben sürat yaomisim kavga hep kavga .Bunlar beni yıprattı .

Back
X