- 21 Eylül 2017
- 2.955
- 7.248
- 158
Ama bedelli zaten 280 bin. Ayda 45 bin veya üzeri kazanıyorsa kârlı bile çıkabilirler. Hem de birikim ortaksa yarısında adamın da hakkı yok mu? Ev sahibinin kovması vs adamın suçu değil. Altınlar da ayrıca erkek tarafının da takıları vardır. Illaki eşi dostu vardır diye düşünüyorum. Oturup erkek savunuculuğu yapmak istemiyorum ama gerçekten adamın bir kabahatini göremiyorum.Hayır kadının takılarına ve düğüne güvenmesi,borç içinde ev sahibinin evden kovması yeni ev yeni masraf yeni sorunlar derken askerliği erteleyip eşiyle el ele verip darboğazdan çıkmak yerine tek varlıklarını satıp bedelli yapmak istemesi
Dedim ama oralı olmuyorailesinden borç alsin ödesin araba satılmaz bunun için
Böyle bir şey yasal olarak mümkün olsa gönderirler kadınlarıKeşke adamlar da eşini biraz sevse de halledecem diye oyalayip oyalayip altınlara arabaya göz dikmese. Evlenmese ne yapacakmiş askerliği mesela? Yaşıtları askerliğimi aradan çıkarayım hayatımı düzene sokayım birikim yapayım diye düşünürken o ne yapiyormuş?
Az kaldı erkekler karısına benim yerime askerliğe sen git diyecek
Evet eşim doktor. Ama eşi 45 bin kazanıyorsa aylık, veya üzerinde kazanıyorsa bedelliye gitmek karlı bile olabilir. Hem de evlilik öncesi halletmesi gerek olsaydı hanımefendi bunu ona söyleyebilirdi. Ben sorun etmemiş diye yorumladım. Yoksa hala askerliğini yapmamış adama kız vermem mottosu ülkenin bir çok yerinde devam ediyorSizin eşiniz doktordu diye hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin.
Konu ve sahibinin eşinin maaşları yüksek değil anladığım kadarıyla, ekstra borçları, ödemekte zorlandıkları kiraları var. Altınları bozdurup aldıkları arabayı, eşinin bedellisi ve borçlar için ödeyecekler. Evlendiklerinden itibaren maddi açıdan rahat edememiştir.
Bedelli onların evliliği için şuan lüks. Eşinin evlilik öncesinde halletmesi gereken kişisel bir borç. Olayı sadece bedelli parası olarak ele almamak lazım. Hangi ekonomik şartlarla ve verilen sözlerle bugüne gelinmiş mesele o.
Adam bedelli için yanlış zamanı seçmiş diyoruz,herşey böyle karma karışık durumdayken elindeki tek yatırımı gözden çıkarması normal mi?Evleneli çok olmamış öncesinde yapabilirdi.Gitmek için sorunların üst üste gelmesini beklemiş.Ama bedelli zaten 280 bin. Ayda 45 bin veya üzeri kazanıyorsa kârlı bile çıkabilirler. Hem de birikim ortaksa yarısında adamın da hakkı yok mu? Ev sahibinin kovması vs adamın suçu değil. Altınlar da ayrıca erkek tarafının da takıları vardır. Illaki eşi dostu vardır diye düşünüyorum. Oturup erkek savunuculuğu yapmak istemiyorum ama gerçekten adamın bir kabahatini göremiyorum.
Vallahi derler hiç de utanmazlarBöyle bir şey yasal olarak mümkün olsa gönderirler kadınları
Ben çalışıyorum gidersem parayı kim kazanacak sen git gel 6 ay değil mi derler
Konu sahibi eşinin gelirini tahmin etmiştir evlenmeden. Ayrıca arabada onun da hakkı var. Açıkçası ben askere gitmek istemezdim. Nasıl gidip eşime sen askere git araba dursun diyebilirim. Arabayı 300-300 bölelim yarısı benim olsun desin. Ancak eşinden ve eşinin ailesinden pek iyi tepkiler almayacağı kesin.İşte siz konu sahibi ile aynı şartlarda değilsiniz. Eşinizin bedelli ödemesi hayatınızda ekstra bir zorluğa ve yoksunluğa sebep olmadan hallolabilir ama onun için öyle değil. Eşiniz her şeyi kendi başına yapmış, o imkanı var, siz hiçbir zorluk çekmemişsiniz, çocuğunuzu büyütüyorsunuz, bu sırada olan bedelli de ödenir ve tabi buna bir şey demez, diyemezsiniz. Şartlarınız aynı mı da, yorumlara şok oluyorsunuz?
Hanımefendi söylemiş evlenmeden halletmesi gerektiğini ama adam halledecem diye diye bugüne gelmişler. Ona kiziyoruz ya zatenEvet eşim doktor. Ama eşi 45 bin kazanıyorsa aylık, veya üzerinde kazanıyorsa bedelliye gitmek karlı bile olabilir. Hem de evlilik öncesi halletmesi gerek olsaydı hanımefendi bunu ona söyleyebilirdi. Ben sorun etmemiş diye yorumladım. Yoksa hala askerliğini yapmamış adama kız vermem mottosu ülkenin bir çok yerinde devam ediyor
Uzatamıyormuş sanırım. Uzatabiliyorsa tabiki uzatsın. Durduk yere kim arabasını satmak ister kiAdam bedelli için yanlış zamanı seçmiş diyoruz,herşey böyle karma karışık durumdayken elindeki tek yatırımı gözden çıkarması normal mi?Evleneli çok olmamış öncesinde yapabilirdi.Gitmek için sorunların üst üste gelmesini beklemiş.
O kadar üst üste geldi ki ne ile uğraşacağımı şaşırdım beni asıl üzen şey tamam satalım arabayı ama bundan hiç gocunmaması aldırış etmemesi ne var ki bunda edasıyla takılması . Sanki ben bunu yapmak zorundaymışım gibiAdam bedelli için yanlış zamanı seçmiş diyoruz,herşey böyle karma karışık durumdayken elindeki tek yatırımı gözden çıkarması normal mi?Evleneli çok olmamış öncesinde yapabilirdi.Gitmek için sorunların üst üste gelmesini beklemiş.
Ben de doktorum sizin durumunuzla bu olayın hiç alakası yok amaEvet eşim doktor. Ama eşi 45 bin kazanıyorsa aylık, veya üzerinde kazanıyorsa bedelliye gitmek karlı bile olabilir. Hem de evlilik öncesi halletmesi gerek olsaydı hanımefendi bunu ona söyleyebilirdi. Ben sorun etmemiş diye yorumladım. Yoksa hala askerliğini yapmamış adama kız vermem mottosu ülkenin bir çok yerinde devam ediyor
Ben onu görmemişim. O zaman hakkı varHanımefendi söylemiş evlenmeden halletmesi gerektiğini ama adam halledecem diye diye bugüne gelmişler. Ona kiziyoruz ya zaten
Konu sahibi söylemiş evlilik öncesi ama eşi halledeceğini söyleyerek bugünlere gelmişler. Bir yıldır ekonomik sorunlar yaşarken, üzerine birde bedelli gibi bir kişisel bir borç eklenip, arabanın satılması gerekince kimse bu durumdan memnun olmaz. O yüzden sizinle konu sahibinin durumu farklı, onu anlamak için bulunduğu şartları düşünmek lazım.Evet eşim doktor. Ama eşi 45 bin kazanıyorsa aylık, veya üzerinde kazanıyorsa bedelliye gitmek karlı bile olabilir. Hem de evlilik öncesi halletmesi gerek olsaydı hanımefendi bunu ona söyleyebilirdi. Ben sorun etmemiş diye yorumladım. Yoksa hala askerliğini yapmamış adama kız vermem mottosu ülkenin bir çok yerinde devam ediyor
Benim eşim asistan hekim. Epey fark var maaş olarak. Branş nedirBen de doktorum sizin durumunuzla bu olayın hiç alakası yok ama
Burada resmen kıt kanaat geçiniyorlar kiralarını zor ödüyorlar
Doktor olsalar bedellinin lafı olmaz tabii ki nerdeyse bir maaşım benim
Bir de öyle zor durumdalar ki kimseden borç da alamıyorlar bu parayı
Kredi çekseler onu da ödeyemiyorlar
Evet sıkıntı burada zaten adam kendi için yapılan herşeyi hakkı normali görüyor Sizin bir hastalık ve sorun olsaydı o arabayı bu kadar kolay gözden çıkarmazdıO kadar üst üstte
O kadar üst üste geldi ki ne ile uğraşacağımı şaşırdım beni asıl üzen şey tamam satalım arabayı ama bundan hiç gocunmaması aldırış etmemesi ne var ki bunda edasıyla takılması . Sanki ben bunu yapmak zorundaymışım gibi
Sorun eşinin uyanıklığı, askerliği evlenene kadar halletmemiş ama arabayı satıp askerlik yapmayı düşünüyor. Parayı seven taraf kim oluyor bu durumda?Okudum ama anlayamadım, sorun arabayı satmak mı yani
Ben o kısmı görmemişim. Üzüldüm gerçekten. Konu sahibi kendi adına kredi çekse eşi ödeyemez miymiş? Belki terfi ile maaşı da artmıştırKonu sahibi söylemiş evlilik öncesi ama kendisi halledeceğini söyleyerek bugünlere gelmişler. Bir yıldır ekonomik sorunlar yaşarken, üzerine birde bedelli gibi bir kişisel bir borç eklenip, arabanın satılması gerekince kimse bu durumdan memnun olmaz. O yüzden sizinle konu sahibinin durumu farklı, onu anlamak için bulunduğu şartları göz önünde bulundurmak lazım.
Çekse ne olacak bu adam bu borcu kadının üstüne yükleyecek bir tipBen o kısmı görmemişim. Üzüldüm gerçekten. Konu sahibi kendi adına kredi çekse eşi ödeyemez miymiş? Belki terfi ile maaşı da artmıştır
Vallahi siz eşinizi daha iyi tanırsınız ama buradan bakınca pek borcuna sadık biri gibi görünmüyor. Bir iki gecikmeyle öyle hemen kredi notu düşmez.Şu an borç yok daha önceki gecikmelerden kaynaklı kredi notu düşük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?