• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte tapu

comeback06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
686
119
103
36
Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?

Anladığım kadarıyla esin zaten bu malları ailesi ile birlikte almış.Simdi üstüne para ekleyip değiştiriyor .Yanlış mı anladım?

Evlendikten sonra alınan malların senin üzerine veya eşinin üzerine olması farketmiyor. Her koşulda ortak sayılıyor.
Evlendikten sonra çalışıp kazanıp aldığınız bir şeyi ailesinin üstüne yapması mal kaçırmak gibi geldi bana da.
Arabanın parası eşine mı ait yani o mu kazanmış hepsini?

Ne olur sa olsun saçma .
Eğer arabayı eşin kullanıyorsa eşinin üzerine olmalı .
Birlikte mi yaşıyorsunuz ??

Biz mesela birlikte ev aldık yine eşimin üzerine benım üzerime olsa nolcak Allah korusun kötü bir durumda butun mallar ortak paylaşılıyor .

Evlendikten sonra alınan malların senin üzerine veya eşinin üzerine olması farketmiyor. Her koşulda ortak sayılıyor.
Evlendikten sonra çalışıp kazanıp aldığınız bir şeyi ailesinin üstüne yapması mal kaçırmak gibi geldi bana da.
Arabanın parası eşine mı ait yani o mu kazanmış hepsini?
Birlikte yaşıyoruz arabayı ikimiz kullanıyoruz bekarken vardı araba önceden beri annesinin üzerine bence onun parası bilmiyorum kendi çalışıp almıştır şimdi biraz para koyacak üzerine annesinin üzerine yapar gibi %100 bunu konuşmalımıyım kimi arkadaş da yazmış önceden alınmış o mal karışma diye

Ne olur sa olsun saçma .
Eğer arabayı eşin kullanıyorsa eşinin üzerine olmalı .
Birlikte mi yaşıyorsunuz ??

Biz mesela birlikte ev aldık yine eşimin üzerine benım üzerime olsa nolcak Allah korusun kötü bir durumda butun mallar ortak paylaşılıyor .
Ben o fark etmez ailesinin üzerine olsun istemiyorum arabayı birlikte kullanıyoruz o bekarken kendine almış siz çalışıyorsunuz heralde evi birlikte aldınız sanırım

Eşime ailesi bekarken ev,araba alsaydı ve bir yıllık evliyken bunları degistirseydi ve annesinin üstüne yapsaydı çok sikinti cikarmazdim,sadece altinlarim varsa onu vermezdim

Ben o fark etmez ailesinin üzerine olsun istemiyorum arabayı birlikte kullanıyoruz o bekarken kendine almış siz çalışıyorsunuz heralde evi birlikte aldınız sanırım
Evet evi arabayı bırlıkte aldık . 0 dan başladık 1 tl bile hakları yoktur evimdeki hiçbirşeyde .
Araba yıda vergiden indirim olsun dıye benım üstüme yaptı :D

Eğer eşiniz kendı parasıyla aldıysa gerçekten ailesinin üstüne olması çok saçma .
Bak sana şunu söylim biz ev alırken kv. Min eşime evi bizim üzerimize yap boşanırsanız bişey alamasın dediğini kulaklarımla duydum . Ama duymamazlıktan geldim eşim nasıl hareket etcek merak ettim. Bana sordu tapuyu ortaklaşa yapalım kı dıye ben dedim yok senın üzerine olsun . Eğer deseydı ki ailemin üzerine yapıcam şuan evli değildik .
Sende böyle bir saygısızlıgı asla kabul etme .

Evet evi arabayı bırlıkte aldık . 0 dan başladık 1 tl bile hakları yoktur evimdeki hiçbirşeyde .
Araba yıda vergiden indirim olsun dıye benım üstüme yaptı :KK70:

Eğer eşiniz kendı parasıyla aldıysa gerçekten ailesinin üstüne olması çok saçma .
Bak sana şunu söylim biz ev alırken kv. Min eşime evi bizim üzerimize yap boşanırsanız bişey alamasın dediğini kulaklarımla duydum . Ama duymamazlıktan geldim eşim nasıl hareket etcek merak ettim. Bana sordu tapuyu ortaklaşa yapalım kı dıye ben dedim yok senın üzerine olsun . Eğer deseydı ki ailemin üzerine yapıcam şuan evli değildik .
Sende böyle bir saygısızlıgı asla kabul etme .
Birlikte alsanız bende susmam ama hakkım yok gibi mi çalışmayınca böyle hissediyor insan ama bende güvencem YÖK boşansam altınlar var Neye yetecek

Ailesinin aldığı evde hak iddia etmem.Bosandigimda da kara geçmeyi hedeflemem.Calismak istiyorsanız eşiniz ile konuşun.Bana bu gün karnımın dolmasının dışında ne vaat ediceksin diye keşke evlenmeden önce konussaydiniz,ama gene konusabilirsiniz

Eşinden seni bir yerde çalışıyor göstererek sgk primlerini ödemesini ya da senin adına bireysel emeklilik hesabı açtırmasını talep et.

Ev araba senle evlenmeden önce alınmış senden bişey kaçıracak olsa kendi üstüne de yapsa evlenmeden önce olduğundan sana hak düşmezdi zaten.
Bu durumda sadece eşinin vefatı durumunda güvencesiz kalıyorsun çünkü annesinin üstüne olan ev arabadan sana ve çocuğuna miras düşmez.

Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?

Eşiniz yeni arabaya ne kadar ekleyip alacak? misal, arabanız 30.000 tl eder, eşiniz gidip 100.000 tl kredi çeker alır ve annesine yaparsa ben olsam istemezdim. Ama cüzi miktarsa sesimi çıkarmazdım.

Siz evlenmeden önce belki arabanın parasının tamamını kv niz verdi. Belki o arabada kardeşleri varsa onlarında hakkı var. içinize hiç sinmiyorsa satmayın eklemeyin yeni araç almayın. onu kullanın. Hem kv kullanın diye araba vermiş hem oturun diye ev vermiş. tapusu onların üstüneyse bile paranızı biriktirip kendiniz alabilirsiniz.

Birlikte alsanız bende susmam ama hakkım yok gibi mi çalışmayınca böyle hissediyor insan ama bende güvencem YÖK boşansam altınlar var Neye yetecek

Bir ev bir araba da insan hayatını garantiye almaz ki. içinize sinmiyorsa eşinizi dinlemeyin çalışın. Bekar olsaydınız nasıl hayatınızı devam ettirecektiniz. Ha ayrıca, çalışmıyorsun hak iddia edemezsin durumu değil bu, siz çalışmasanız bile eşiniz gidip kredi çekip kendi adına ev araba alsa hakkınız olur ama sizden önceki maddiyatsal şeylerde hakkınız yok. bir ev almak için insanlar ömür boyu çalışıyor, yarın birgün gelin damat gelsin, tapu bizim adımıza değil güvencem yok desin, hiç adil değil.

not: arabamız yok. evimizi yeni aldık, kredi benim üstüme. evimdeki eşyalarda eşimin ailesinin tek 1 tl si bile yok.

Birlikte yaşıyoruz arabayı ikimiz kullanıyoruz bekarken vardı araba önceden beri annesinin üzerine bence onun parası bilmiyorum kendi çalışıp almıştır şimdi biraz para koyacak üzerine annesinin üzerine yapar gibi %100 bunu konuşmalımıyım kimi arkadaş da yazmış önceden alınmış o mal karışma diye

Birlikte yaşıyorsanız, aslında kendilerine ev almışlar gibi oluyor. Kredi ile mi alındı ev? Krediyi eşiniz mi ödüyor?

Benim de ailem kendi evleri dışında bir ev aldı kredi ile. Şimdilik babam ödeyecek. Kardeşim de yakın zamanda evlenecek ve kredi için destek olacak. Ben mesela babamla bu konuyu şimdiden konuştum. Eğer krediye kardeşim devam ederse, diğer malını mülkünü bilemem ama o ev için ben ölene kadar benim, ben öldükten sonra oğlumun diye noterde evrak düzenle diye... Çünkü kardeşimin ve eşinin çok emeği geçecek. Kardeşim düşünmez belki ama gelin "ödeyip duruyoruz ama ya ilerde ablası hak iddia ederse" diye düşünebilir. Hiç huzursuzluğa gerek yok.

Sizin durumunuzda, eşinizle konuşun. Evi arabayı katmayın. Eşinizi çalışma konusunda ikna etmeye çalışın. "Allah gecinden versin, sana birşey olsa, başımı sokacak bir evim bile yok. Senin ailen, benim ailem sahip çıkmazsa sokakta kalırım. Ben de çalışayım, el ele verip kendi evimizi alalım" diye konuşup teşvik edebilirsiniz.

Back
X