• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte tapu

Evlendikten sonra alinan hersey ortaktir..
Annesinn uzerine yaparsada minnet borcu vardr ondan yapar muhtemelen onun sayesinde aldi ilk arabayi o sebeple annesinn uzerinedir.Cokta abartmamak lazm dye dusunuyorm.

Ben o fark etmez ailesinin üzerine olsun istemiyorum arabayı birlikte kullanıyoruz o bekarken kendine almış siz çalışıyorsunuz heralde evi birlikte aldınız sanırım

seninle evlenmeden önce aldığı mallar seni ilgilendirmez istediğinin üzerine yapar. arabayı da değiştirecek tamam ona sen para veya altınından bir şey katacak mısın veya bu süreçte altınlarını verdin mi? katacaksan kesinlikle hakkın olur katmayacaksan güzelce oturup konuşabilirsin en azından eşinin üzerine olması konusunda.

Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?

Tabiki hoş değil şuanda sizin üstünüze yapmasa bile kendi üzerine yapması gerekiyordu.
Bende merak ederdim sanırım neden ANNESİ üzerine yapıyor?

Birlikte yaşıyoruz arabayı ikimiz kullanıyoruz bekarken vardı araba önceden beri annesinin üzerine bence onun parası bilmiyorum kendi çalışıp almıştır şimdi biraz para koyacak üzerine annesinin üzerine yapar gibi %100 bunu konuşmalımıyım kimi arkadaş da yazmış önceden alınmış o mal karışma diye
konuşmalısın arkadasım senın bır guvencen yokmuş ısten de çıkmanı ıstemıs arabanın parasını annesı mı kazanmıs senın ustune yapsın hem doğum hedıyesı olur hem de Allah korusun bugunun yarını da var.

Bu gibi konulara mana veremiyorum hakikaten.
Ancak sorma gereği duydum, eşinizin başka kardeşleri var mı?

Evi ve arabayı ailesinin üzerine yapmakta bir sakınca yok bence, sonuçta size "evimden çık, ver arabayı" demedikleri sürece, sıkıntı yok. Ne güzel ki bu şekilde varlıkları var, bu gibi varlığa sahip olamayan bir ton insan var.

Neden evlenince işten çıktınız ki?
Güvencenizin olmaması sizin hatanız neticede, dünyanın bir türlü hali var.
Geleceği düşünerek hayatı hazırlamalı insan hele ki bu zamanda.
Çalışmak bir kadının hem güvencesi hem de özgüvenidir bence.
Bebeğiniz biraz büyüdükten sonra bence çalışma hayatına geri dönmelisiniz, böyle gereksiz şeyleri de kafanıza takmazsınız.

6 yıllık evliyim. eşşek gibi çalıştıp 6 yıl boyunca.
eşime kendimden çok güvendim.
bir arabamız var ortak. bir de farklı bir birikimimiz var. o farklı birikim bizim üzerimize değil.
gelgelelim aramız bozuldu boşanma noktasına geldik. şartları konuşurken sadece oğlanın eğitim bakıcı masraflarını konuştu.
hiç demedi ki birikimimiz paylaşırız! erkek milletine güven olmazmış dedim. 1 yıla kadar araba kredim bitiyor inş. ondan sonra 1 kuruş harcamayı düşünmüyorum. hepsini ayrı birikim yapacağım. kendi üzerime de ev istiyorum bu arada. nasıl olsa ben mal kaçırmam yani. bişey olsa 2 ye bölerim o evi.
sen de çok güvenme gir bir işe çalış. düşünsene ikimizin olan ikimizi çalışarak yaptıklarını bile görmezden geliyor.

Benzer durum bizde de yaşandı. Ailem ev aldı. Abimle eşi oturmaya başladı. (Ev annemin üzerine, evde abilerimin ve benim 1 kuruş katkımız yok) bir süre sonra abim evi satıp başka bir ev almak istedi. Babamda yeni alınacak ev de yine annenin üzerine olacak dedi ve abimler evi satmaktan vazgeçti. Eğer durum sizinde böyleyse kusura bakmayın ama ben sizde art niyet ararım.

Eşinizin varsa diğer kardeşlerinin hakkı ne olacak? Tek çocuk ise zaten kafa yormaya değmez.

Bende evlendikten sonra alınan herşeyin aile üstüne kayıt olmasını doğru bulmuyorum. Yarını düşünüyorlar. Mutlaka çok saçma

Merhabalar, içimi yakan bir konu olduğu için yazmak istedim.
Bizim büyük bir apartmanımız var daha doğrusu vardı.
Şöyle anlatayım, dedem zamanında bir arsa almış ve kardeşler kendi evlerini kendileri yaptılar.
Herkes çalışıp kendi yaptı yani. Ki babamlar bir yatırım yapmak istediğinde dedem hep borca girmeyin ben bunları size alıyorum kime alıyorum der kendi yaptığı yatırımları söylerdi.
Gel zaman git zaman babaannem vefat etti.
Aradan kısa bir süre sonra dedem evlendi.
Ve bir çocukları oldu
Evlendiği kişi oturan herkesin evinin kendine ait olduğunu biliyordu ve dedem de zaten sürekli söylüyordu.
Tabi kadın tabi falan kabul eder gibi.
Ta ki o berbat güne kadar.
Dedem kanser illetine yakalandı ve bizim hakim amca var dedemin yiğeni ona vasiyet yazdırmış hastalandığı için amca da karısı ile resmi nikahı yok zannettiği için noterde onaylatmamış ve yazılı hiç birşey yok ve dedem vefat etti, amca vasiyeti açıkladı dedem sağolsun tüm malı eşit şekilde bölüştürmüş ama kadın o gün itiraz etti.
Kabul etmiyorum ben bunu dedi devletin verdiği hakkı isterim dedi.
Velhasıl kelam 10 yıl geçmesine ramen hala uzlaşamadılar. ,
Devletin dediğine göre arsa hak payları bölüşüldü ve binada hep bi huzursuzluk kadının fitneleri falan.
Her neyse bence bu yazdıklarım ders olsun kendinizin aldığı mülkiyeti kendinizin üzerine yapın kendinizden kastım da aileniz.

Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?

Canım arabayı senden önce aldıysa ailesi de para verdiyse senin bir şey deme hakkın olmuyor maalesef. Ha birlikte çalışıp alsanız tabi ki ikinizden biri üzerine olması istemen en doğal hakkın, evlilikten sonra edinilen mallar ortak çünkü. Biz de mesela kp nin evinde oturuyoruz , sizin diyorlar ama tapu kp nin üzerine, nerde bizim, kv görümce hepsinin hakkı var yasal olarak sonuçta, ondan pek güvenmiyorum bizim diye saymıyorum zaten sayamam benim bir katkım yok.

evliyken alınan şeyi annesinin üzerine yaptırsa kıyameti koparırdım
bu resmen size ve evliliğine güvenmediği anlamına gelıyor

biz de ev aldık ve eşimle tapumuz ortaktır.

Benim basima gelen buydu sakin guvenme 8 yil evli kaldi deli yuksek maasi vardi simdi bosanicam uzerine hiçbirşey yok magdur olarak kaldim senle evliligini devam ettirmek istese sana guvense bu adiligi yapmazdi.

Evlenmeden önce oğullarına hediye almış oğulları ve gelinleri kullanıyor. Şimdi siz üzerine para koyup arabayı değiştirecekseniz bırakın eşinizin yada sizin üstünüze olsun o da. Diğer tarafa olması mantıksız. Hadi o zaman oğulları bekardı şimdi bir ailesi var. Ne alaka annesinin üstüne yapması. Bir şey olduğu zaman ruhsat sahibi gelsin diyorlar ohoo bi ton iş olur.

Bu gibi konulara mana veremiyorum hakikaten.
Ancak sorma gereği duydum, eşinizin başka kardeşleri var mı?

Evi ve arabayı ailesinin üzerine yapmakta bir sakınca yok bence, sonuçta size "evimden çık, ver arabayı" demedikleri sürece, sıkıntı yok. Ne güzel ki bu şekilde varlıkları var, bu gibi varlığa sahip olamayan bir ton insan var.

Neden evlenince işten çıktınız ki?
Güvencenizin olmaması sizin hatanız neticede, dünyanın bir türlü hali var.
Geleceği düşünerek hayatı hazırlamalı insan hele ki bu zamanda.
Çalışmak bir kadının hem güvencesi hem de özgüvenidir bence.
Bebeğiniz biraz büyüdükten sonra bence çalışma hayatına geri dönmelisiniz, böyle gereksiz şeyleri de kafanıza takmazsınız.
İstemiyor hiçbir şekilde konusunu bile açmıyor

seninle evlenmeden önce aldığı mallar seni ilgilendirmez istediğinin üzerine yapar. arabayı da değiştirecek tamam ona sen para veya altınından bir şey katacak mısın veya bu süreçte altınlarını verdin mi? katacaksan kesinlikle hakkın olur katmayacaksan güzelce oturup konuşabilirsin en azından eşinin üzerine olması konusunda.
Kendi işleri ordan alıp katacak gibi

Back
X