• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte tapu

Evlendikten sonra alınan malların senin üzerine veya eşinin üzerine olması farketmiyor. Her koşulda ortak sayılıyor.
Evlendikten sonra çalışıp kazanıp aldığınız bir şeyi ailesinin üstüne yapması mal kaçırmak gibi geldi bana da.
Arabanın parası eşine mı ait yani o mu kazanmış hepsini?

Aslında bu ilk dediğiniz otomatik olmuyormuş, boşanma durumunda mal paylaşımında karar alınması gerekiyormuş. Ya da vefat durumunda yine hak talep etmek gerekiyormuş.
Yani dava süreci gerekiyor, öyle durumlarda da kişi lanet olsun diyip vazgeçebiliyor, boşanma vs gibi durumlarda özellikle.

Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.
O yüzden aslında ilk alınırken ortak yapmak çok daha mantıklı. Araba vs önemli değil de ev tapusu önemli.

Benzer durum bizde de yaşandı. Ailem ev aldı. Abimle eşi oturmaya başladı. (Ev annemin üzerine, evde abilerimin ve benim 1 kuruş katkımız yok) bir süre sonra abim evi satıp başka bir ev almak istedi. Babamda yeni alınacak ev de yine annenin üzerine olacak dedi ve abimler evi satmaktan vazgeçti. Eğer durum sizinde böyleyse kusura bakmayın ama ben sizde art niyet ararım.

Eşinizin varsa diğer kardeşlerinin hakkı ne olacak? Tek çocuk ise zaten kafa yormaya değmez.
Bu ev değil araba ev pahalı ve zaten bize alındı bizim hakkımız tapu sadece annenin ev olsa istem m büyük para die ama arabaya para katacak gene annenin üzerine üzülüyorum bilmiyorum bende zaman emek harcıyorum evliliğime Gebeyimde ok çalışmıyorum ondan utandım demeye

Ev de araba da sizden önce alınma annesinin üzerine olmasında bi durum yok evliyken alınan mal değil
Arabaya da çok bişey katacaksanız sizin yada eşiniz üzerine olabilir

Evi bize aldılar evleniyoruz diye
1 yıllık evlisiniz. Siz rahat edin kirayla bogusmayin diye ev almışlar. Araba almışlar. Sizin huzurunuzu maddi rahatınızı ve konforunuzu düşün en bir aile var. Üzerine azıcık bir ekleme yaparak alacağı arabayı esin annesinin üzerine yapsa ne olur zaten annesi almış arabayı. Sizden de sakınmıyorlar kullanıyorsunuz dilediğinizce. Ev kredisini siz ödemiyorsanız evinde arabanın okların üzerinde olması çok mantikli

eşinizin başka kardeşleri varsa

oturup suçlamadan
para işin içine girince birçok çirkinleşen insanlar görüyoruz
Allah gecinden versin anne-babana brşey olsa mal bölünürken bizim evladımızında hakkı bölünecek
evladımız oluyor artık onu da düşünmemiz gerekir lütfen kardeşlerini suçluyor gibi düşünme ama onlar da yaşlanınca ellerinde ki gelir azalınca kimin hakkı demez bölünsün derler yaş ilerleyince insanların karakterleri çok değişiyor

tarzı suçlayıcı olmadan ve moralinin keyfinin yerinde olduğu hatta birkaç gün cilveli kibar güzel davrandıktan sonra söylemeni tavsiye ederim

Canım arabayı senden önce aldıysa ailesi de para verdiyse senin bir şey deme hakkın olmuyor maalesef. Ha birlikte çalışıp alsanız tabi ki ikinizden biri üzerine olması istemen en doğal hakkın, evlilikten sonra edinilen mallar ortak çünkü. Biz de mesela kp nin evinde oturuyoruz , sizin diyorlar ama tapu kp nin üzerine, nerde bizim, kv görümce hepsinin hakkı var yasal olarak sonuçta, ondan pek güvenmiyorum bizim diye saymıyorum zaten sayamam benim bir katkım yok.
Araba kendi parasıyla önceden almış bekarken annesinin üzerine e şimdi üstüne koyacak kendi üzerine yapsın istiyorum ben bunda çıkar hissediyorum gibi

Bu ev değil araba ev pahalı ve zaten bize alındı bizim hakkımız tapu sadece annenin ev olsa istem m büyük para die ama arabaya para katacak gene annenin üzerine üzülüyorum bilmiyorum bende zaman emek harcıyorum evliliğime Gebeyimde ok çalışmıyorum ondan utandım demeye

evi sana aile alıyor sırf sen rahat yaşa otur diye ve sen üzerinde hak iddia ediyorsun öyle mi? bence hak hukuk mevzusunda otur bi iyice düşün derim. bana böyle iyilikte bulunsa eşimin ailesi öper başımda gezdiririm daha da mal benim üzerime olsun diye hayıflanmam. siz gerçekten para nasıl kazanılıyor o mal nasıl alınıyor farkında mısınız? bence de üzerime yap demeye utanın.

1 yıllık evlisiniz. Siz rahat edin kirayla bogusmayin diye ev almışlar. Araba almışlar. Sizin huzurunuzu maddi rahatınızı ve konforunuzu düşün en bir aile var. Üzerine azıcık bir ekleme yaparak alacağı arabayı esin annesinin üzerine yapsa ne olur zaten annesi almış arabayı. Sizden de sakınmıyorlar kullanıyorsunuz dilediğinizce. Ev kredisini siz ödemiyorsanız evinde arabanın okların üzerinde olması çok mantikli
ArAbayı kendi bekarken aldı annesi almadı

evi sana aile alıyor sırf sen rahat yaşa otur diye ve sen üzerinde hak iddia ediyorsun öyle mi? bence hak hukuk mevzusunda otur bi iyice düşün derim. bana böyle iyilikte bulunsa eşimin ailesi öper başımda gezdiririm daha da mal benim üzerime olsun diye hayıflanmam. siz gerçekten para nasıl kazanılıyor o mal nasıl alınıyor farkında mısınız? bence de üzerime yap demeye utanın.
Evi istemem diyorum yanlış okuyorsunuz ev almış okey de ben doşansam donsuz çıkacağım nerde kadının hakkı ben araba diyorum kendi parası

Kendisine sorsan "neden annenin üzerine?" diye alacağın cevaptan belli olur zaten..
Eşisin sen onun bunu sormak en doğal hakkın..

Bence hiç iyi niyetli bir davranış değil orası ayrı..

Ne acımasız yorumlar var ya anlamıyorum hem eşim çalıştrmayacak hem de GİDECEK her sey annesı ne yapcak yok yaa

Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum eşinin allah gecınden verse başına bi hal gelse hiç hak talep edemez çocukta yoksa iğne ucu alamaz eğer şimdi evlendikten sonra alınan şeyi 1 kez annesine yprsa hep yapar öncesi neyse onu takma ama bu saatten sonsonra izin verme
O zaman çalış kendıne yatırım yp şmdik eli ayağı tutuyor 3 gün sonra bi kaza olsa çalışamaz durumda olsa ne güvencesi var en azından Sigorta ödesin bayanın az olsun eşinle ikimizin olsun

Ama siz çalışıyorsunuzdur değil mi
evet çalışıyorum ancak çalışmasam da
eşim benimle evliyken ev alacaksa annesinin üzerine yapamaz
yapmaz da zaten

bu resmen sana ve evliliğime güvenmiyorum ileride boşanırsak,ev bana kalsın demektir.

sen çalışmıyorsun evet ama senşin o evde emeğin yok mu
evi kim çekip çeviriyor, çalışmak eve illa maddi anlamda katkı sağlamak mı demek

Ama siz çalışıyorsunuzdur değil mi
ev alınırken para kimden cıkacak
ben yanlış mi anladım
parayı eşiniz ödemeyecek mi

eğer ailesi ödeyecekse kendi üzerlerine almak istemeleri normal
bu sefer siz hak iddia edemezsiniz

Evi istemem diyorum yanlış okuyorsunuz ev almış okey de ben doşansam donsuz çıkacağım nerde kadının hakkı ben araba diyorum kendi parası

çocuğun olacak arkadaşım ne boşanması senin kafandaki. donunu arıyorsan iş bul gir çalış boşanırsan kocanın elinden gelecek üç kuruşla yürümez o iş gücüm yok der boşanamazsın da.

çocuğun olacak arkadaşım ne boşanması senin kafandaki. donunu arıyorsan iş bul gir çalış boşanırsan kocanın elinden gelecek üç kuruşla yürümez o iş gücüm yok der boşanamazsın da.
İşe girmem imkansız işte geleceğimi düşünüyorum demek ki ailesinin üzerine yapmakla o da düşünüyor

ev alınırken para kimden cıkacak
ben yanlış mi anladım
parayı eşiniz ödemeyecek mi

eğer ailesi ödeyecekse kendi üzerlerine almak istemeleri normal
bu sefer siz hak iddia edemezsiniz
Araba birde ev değil araba var almış bekarken annesinin üzerine şimdi az para koyacak değiştirecek

Ne acımasız yorumlar var ya anlamıyorum hem eşim çalıştrmayacak hem de GİDECEK her sey annesı ne yapcak yok yaa

Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum eşinin allah gecınden verse başına bi hal gelse hiç hak talep edemez çocukta yoksa iğne ucu alamaz eğer şimdi evlendikten sonra alınan şeyi 1 kez annesine yprsa hep yapar öncesi neyse onu takma ama bu saatten sonsonra izin verme
O zaman çalış kendıne yatırım yp şmdik eli ayağı tutuyor 3 gün sonra bi kaza olsa çalışamaz durumda olsa ne güvencesi var en azından Sigorta ödesin bayanın az olsun eşinle ikimizin olsun

koca parası üzerinden hayat dönmez arkadaşım. bunun acımasızlıkla alakası yok hayatın kendisi acımasız. 1.si evi adamın ailesi bunlar rahat otursun kira ödemesin diye almışlar. arabayı adam bekarken almış. kadının elinde altınları var onu tutuyor kimse elinden almamış belli ki. o onun güvencesi zaten. daha da güvence arayan girsin işe çalışsın kocadan gelecek para üzerine gelecek ve garantili hayat kurulmaz.

Back
X