evlilikte tilkilik

hangi konuda haksızlığa maruz kalıyorsunuz

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .

annesinden korkuyor ozaman canımm yaa senin kocanın haklı tarafları var ama
babası fena adama dese olay annesine patlıyor ada resmen annesinii adama koz diye kullanıyor gibi bişey olmus buuu
senide kıramıyor bir yandan annesini düşünüyor

kuzum sen kendi kendine yapıyorsun ama
artık mutlu olmayı hak ediyorsun ama artık gecmişi geşmişte bırakmanın zamanı gelmedimi kuzum

kesinlikle katılıyorum eğerki evlilikte geçmişi kapatamazsan o yaraları tekrar tekrar kanatırsan o evlilikten hayır beklemeyin kızlar..
unutmak yada üstünü kapatıp Allaha havale etmek zorundayız..ben neler çektim nişanlı iken...sustum sustum şimdi noldu bana yapan edenler peşimden koşup utanıyorlar..Rabbim onları kendi eli ile cezalandırdın..onları gülgürecek bir hareket yapmıyorum..eşimin yanındayım ve elimden geldiğince desteğimm..
en büyük mutluluk evdeki eşinle huzur kızlar..
maddi sorunlar falan çok zor oluyor ama yapcak birşey yokk

nber kuzum nasılsın hoş geldin canım arkadaşım
efulimden haber aldın mı
bebekli hatun birazdan koltuk yıkmaaya gidicem şimdimi gelinir ama yaaa sohbet ederdik
bu arada senin gibi iyi kalpli birisnine bu yapılıyorsa Allah işte onlara böle gösterir kız senin neyin varki neyinle urasıyorlar

ama o durumda zor canım düşünüyorumda babam evde bizim yüzümüzden anneme huzursuzluk çıkartsaydı bende sesimi çıkartamazdım ne kadar olsada annesi sonuçta..
ben kayınvalideme gıcık oluyorum ama haklı sebeplerim var genede eşime kötülemem o da görüyor zaten hatta eşim aramaz annesini ben kızarım annen o senin ne olursa olsun ara derim ve ciddi olarak söylerim bunu..
bende kayın validemle çok uzak oturak bi ara 4 ay görüşmemiştim ..
eşin iyiymiş ama hala gıcık canım gözümde malesef

canım benim nişanlı iken oldu hatırlarsın aslında..
kv beni istemedi..bir sürü olay çıkarttı bana terbiyesiz dedi aileme terbiyesiz kız yetiştirmişiniz dedi daha neler..
ailem sırf nişanlım arkamda destek diye nişanı atmadı..
bunlarun hepsi düüğünden 1 hafta önce oldu canım..
düğüne gelmeyecekti kv ama çıktı geldi.. babam dedi eşime o zaman kızımı zorla kimseye vermem..istemiyorsan nikahlıda olsa alırım elinden diye..eşimde benim tercihim isyan onu bırakmam dedi..babamda o zaman arkanızdayım diye destek verdi..ama kv geldi düğüne..
sustum hiçbirşey demedim...Alahha havale ettimm..ve şimdi onlar utanıyorlar canım...
düğüne 1 tl si bile katılmadı kv nin borç içindeydikkki hala öyleyiz...ama Rabbim büyük geçinip gidiyoruz bir şekildee

anammm şimdi hatırladım pardon yaaa
valla unutmusum kusura bakmaa
ama helal olsun nişanlın keşke herkez ailesine bu kadar direnebilse böle konularda
Allah görsünnn şimdi evine gelmeye utanmıyolarmı

brgün müsayit olunca zamanla herşeyi anlatıcam ozaman beni daha iyi tanımıs olursun kuzum
kız altınlar için çekilen krediyi neden siz ödüyorsunuz ben onu anlamadım :26::26::26:

ben 8 aydır anlamadım zaten canım..
bide acıdım çeyreklerimi istediler düğünün ertesi günü düğünden önce altınlar benim vermem demiştim yüzsüzlük edip istediler bende alın dedim..
allah büyük her vay bi çeyerek vereceklerdi o şartla verdim vermediler..
sonra kaynın askerden gelince borçlarına yardım etcez dediler evlendim 10 gün sonra kaynım geldi 1 ay sonra işe girdi kimse yardım etmedi şimdide kredi çejti kaynım ve işinden oldu bak işte allah büyük beni kandırdılar hep..
evlenmeden önce acık avcık konuştuğum halde kandırdılar beni..
eşyaların parasınıda biz ödüyoruz..
tuz tanesi kadar hakkım varsa dahi helal etmiyorum..
benim düğünüme 1 ay kala arabalarını değiştiridler dedim ki o arabanın borcu benim hayatımı etkileyecekse hayrını görmeyin..
etkiledi arabayla ilgi bi ton sorun çıktı 5 binlik borç oldu 10 bin sonra çeyrekleri verdim bundan 2 ay öncede gelim araba borcu için 5 bin para istediler yarım ağız kaynım 5 bin kredi çekmiş dedim 5 bin çekeceklerine 10 bin çekseydiniz o zaman kayın babamda bana nasıl ödeyeceğiz dedi bende tutamadım kendimi biz ödüyoruz ya her ay sizde öderdiniz dedim pişman değilim sonrada bu lafın üstüne para isteyemediler..
her ay 2500 borca gidiyor hepte onların ödemesi gerekenlere..
bide çok güzel düğün yaptık dillere destan diyorlar dedim yanlışınız var düğünü eşim ben ve benim ailem yaptık siz hiç birsey yapmadınız sağda soldada biz yaptık demeyin anlatırım dedim..
düğüne gideriz kaynana kayın baba bileziklerini neden takmadın millet görmez derki kayın babası elinden almış altınları bende dedim ki yalan mı almadınız mı sanki çeyrekleri almamışlar..
bir tane iğneleri yok evimde ama lafa gelince dayayıp döşediler..
benim annemde para biriktiriyor ev alalım diye alır mıyız annemin parasını asla ama anne var annecik var..
bu borçlar olmasaydı biz ev kredisine girerdik 1 yıla yakınıda bitmiş olurdu..

anammm şimdi hatırladım pardon yaaa
valla unutmusum kusura bakmaa
ama helal olsun nişanlın keşke herkez ailesine bu kadar direnebilse böle konularda
Allah görsünnn şimdi evine gelmeye utanmıyolarmı

yok yaa ne utancaklar utansalarda belli etmiyorlar..
ama hiçbirşeyime karışamıyorlar..
hiçbierşeye ses edemiyorlar..
eşim bazen sinir ediyor o günleri unuttu gitti..bende bzazen patlama noktasına geliyorum ama isyan boşver napsın anası atamaz satamaz sen bunu bilerek evlendin diye tutuyorum kendimi..

caım nerdeyse aynı şeyleri yaşamışızz..
bizede düğünde 1 kuruş yardım etmedi kv..
üstüne üstelik düğüne 2-3 ay kala gitti kredi çekip araba aldı..
hala içima cır kalbim sızlar..
ben altınlarımı bozdum borçlarımızın yarısını kapattık..halada borc ödüyoruz..
benim kv dede düğünü kendi yapmış gibi oraya buraya konuşuyor..
başlarda çok sinirleniyordum ama artık umursamıyorum..
Rabbiöe bıraktım biliyorumki benim ahım benim gözyaşlarım yerde kalmayacak..
sende öyle yap..yoksa o evlilik çekilmez hale geliyor canımm

ayyy kuzumm aynı şeyii yaşamısız senlen be mübarek benimde anısı oldu mobilya borcumuz daha yeni bitti bütün altınlarımı aldılar her eyimi birde kalmıs bizim sene sorunumuz oldu ortaktan kazık yedik bana onun tantasını yapıyolar gecen o yüzden bir daha kavga ettik aramayın beni yoksa evliliğimiz sizin yüzüüzden biticek dedim inan yeminle kocamla 3 ay boyunca hem saglık sorunlarından hemde bu sorunlardan yatakları ayırmaya kadar gittik birbirimize yaklamadık bile adamı evime girsin istemiyormdum kocammıs ne kocası be senden şam babası olur dedim adama neler söledim ananın evine git dedim sonra üzüldüm ama onun ailesi yüzünden gecen sene ben 130 bin borc ödedim

oda ailesi sonucta kuzum ne kadarda olsa atamıyor
ama senin kıymetini biliyor sen onun en büyük desteğisin bunu biliyor

kız hem ona yetiş hem size valla cok hızlısınız heeee heççççç beni beklemekk yokkk
şekerimmm balımmm ben seni sormayalı cok oldu nasıl sın en son sinir krizleri geçiriyodun yaa

Hala aynı...ya adama yok gibi davraniyorum duzelio ozr diliyo snra yine aynı odun geldi odun gtcek bi öle bi böle bi sen haklısın dio bi beni sucluyo kusuyo alyansini cikarip koyuyo snra barisiyo tekrar takio kendi kendine yapio bunları hep bn etkisiz eleman ama...tepki bile vermiorm cildiriyo ben takmadikca ama duzelmiyo ben duzeltcem sanio aramızdaki herşey bitti saygı sevgi ztn yok da karı Koca Gibi yasamiyoruz ev arkadaşi gbi birbirinden haz etmeyen zorunlu bir arada yaşayan. ...

Sn napiosun pki...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yok canım benim umurumda değil ben o borçlar için sabahın 5 buçuğunda uyanıyorum akşamın 9unda evime gidiyorum zorluk çekiyorum ama 2015 haziranda hepsi bitecek inşallah..
Allahım büyük burunlarından fitil fitil geliyor bi gün çok ağladım eşimede anlattım bu borç olayları yüzünden gece sabaha kadar ağladım o zaman yeni evliydim yediremedim kendime annemler borç ödüyo onlarda ödeyecek diye..
o gece kuaför dükkanlarına hırsız girdi..
allah büyük vallahi bak sende üzülme..
kaynın işe girsin borçlarını alacağız dediler kaynım 7 aydır çalışıyor 1 kuruş vermediler üstüne kaynım kredi çekti kredi çektiğini duydum çok üzüldüm bana krediyi yıktılar altınların parasını ödüyorum kendileri kredi çekiyolar demekki ödeye biliyorlarmış diye çok üzülüp ağladım gene kaynım kredi çektikten 15 gün sonra haziranın sonunda işinden oldu şimdi işsiz..
arabanın hergün bi masrafı çıkıyor geçen 1.500 liralık masraf çıktı
resmen adama başlık parası ödüyorum yaaaa

ahh be kuzmmm yaaa accık bagırsan acgırsan adama için rahatlcak ama sen cok susuyorsun
bizimde aramız yeni yeni düzeldi ogün bana yakınlasmaya calıstı ben ittim isteedim bin özürle kabul ettim sonunda onu

bizim o kadar yok ama ne kadar olur sa olsun insanın zoruna gidiyor canım çok zor günler geçirmişsiniz çok şükür atlatmışsınız..
darısı bizim başımıza bi evimiz olur inşallah..

Canım 12 yıldan bahsediyosun ablam sayilirsin tecrübe bakımından da çok iyi olduğunu düşünüyorum ama inan daa ilk çocuğum ve 4.yilimiza yeni gircez bizim için de her şey bitti. ..
Çok iyi bile sürdürüyosundur bence bu da atlatilabilir biraz nefes al doğum sonrası hormonlar yerine bi türlü oturmuyo maalesef. ...
Sadece kendini düşün. ...

bizim o kadar yok ama ne kadar olur sa olsun insanın zoruna gidiyor canım çok zor günler geçirmişsiniz çok şükür atlatmışsınız..
darısı bizim başımıza bi evimiz olur inşallah..

bizde kirada oturuyoruz kuzum hep hayal ediyorumm
böle evim olsa balkonunda çay itsem kocamla asayı izlesemm
nerdeeee ama şimdi hayata umutla bakıyorum kazanıyoruz çünkü kuzum dükkanımız işliyo accık daha borcum kaldı onuda bitireyim bütün bu olaylar yzünden üzüntüden onlar yüzünden bebeğimi kaybettim

valla canım hepsi bende limitini doldurdu eşimde onlar sayesinde doldurdu yanii..büyük konuşmak istemem ama eğer nankörlük yaparda üzerse beni kapı ta orada :113::113:

ahh inanmıyorummm

ahh be kuzmmm yaaa accık bagırsan acgırsan adama için rahatlcak ama sen cok susuyorsun
bizimde aramız yeni yeni düzeldi ogün bana yakınlasmaya calıstı ben ittim isteedim bin özürle kabul ettim sonunda onu

Kız ne susmasi ben neler yaşadım ettim suratına tükürmedigm mi kaldı elini yüzünü tirmalamadgm mi ne susmasi ne kadar deli hareketlerim vardı ama bitince bitio ugrasmak istemiyorum yok gibi kendi gelio yanıma ii diorum tmm bn d ii davraniyim ama yok özü bozuk pis oluktan temiz su akmio maalesef...napcgmi bilmiorum çok bunaldim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…