Konuyu açmakla hiç hata etmemişsin açıkçası evli değilim ama kkda o kadar konu varki, bu konu onların özeti gibi olmuş bir de her ne kadar herkesin ilişkisi kendine özel ve farklıysa da, ailelerle ve ev içinde yaşanan sıkıntılar benzer nitelikte... Burada herkes kendi tecrübelerini ve çözüm yollarını paylaştıkça, bakış açımız gelişiyor.onada yazdım canım yazmam mı nerdesin bir sorun mu var kuzum merak ettim diye tulipa arkadası daha yeni tanıyorum hemde memur ya işi gücü vardır diye düşündüm evet son zamanlarda bir araya toplamadık tamda kafa dengi geldik ama hepimiz ne güzel dün dolmaya sordum konuyu acmakla hata mı ettim die ama şimdi düşündümde etmemişim yoksa sizi tanıma keyfinden kendimi alıkoycaktım bizim 2 sene olcak nerdeyse ama evlendiğimden beri daha yeni yeni yüzüm gülmeye başladı canım hala sıkıntı cekiyorum ama ya artık alıştım yada gözümü okadar korkutmuyorlar en sonunda beni edpsiz ettiler ama şimdi kafam daha iyi anlıcan hangi birini anlatayımki sana oooo o insanlar yüzünden bebeğimide düşürdüm çoguyla konusmuyorum artık zaten
ay canım benim iyi olmasına çok sevindim bende bebek düşünüyorum ama daha zamanı var hele su senet olaylarımız bitsin kışa doru inş Allah hayırlısını versin
Ben insan ilişkileri konusunda kendimi geliştirmeye çalışırım hep, psikoloji ile ilgili yazılar okurum falan... insanları gözlemlerim neye nasıl tepki veriyorlar diye, zamanla insan kendince farklı bakış açıları geliştirmeyi öğreniyor
Ben bu davranış şekillerini özür dileyerek belirtiyorum ki saygısızlık olarak algılarım. Benimle evlenen kişi beni kendi gibi görebilmeli, kendisine yapılmasını istemediğini bana yapmamalı, hele ki başkalarının yanında aramız kötü bile olsa bunu yansıtmamalı canım gülüm olabilmeliyiz ki insanların ağzına laf vermeyelim. Çünkü aynı eve girince yine geçinmek zorunda olan biziz diğerleri dışarıda kalıyor. Ön koşulum : saygı!!!yok zaten canım benim pişman falan değilim aksine iyiki açmısım diyorum sizlerle tanıştım bak sana arkadaşlık teklifi yolladım
mesela bak benim eşim çok fazla gaza gelen bir insan hani derler yaa kocan bagırıyorsa sus falan bizde bu tam tersine işler benim eşim hemen her sacma seye köpürür kıza eger susarsam hiç bişey demezsem üstüme daha çok gelir ben yeni evliyken bunu anlamıyordum bagarmıcam diyordum susuyordum böylece o haksız dahi olsa haklı gibi sürekli beni eziyor aşalıyordu kaç kere misafirlerin yanında yen evliyken beni aşaladını bilirim ben sus dedikce ice bagırır bizi rezil ederdi karım üzülecekmiş falan yok erkekler kv görünce daha ck horozlanır ya özellikle Ankaraya annesi gle gittimizde hep beni aşalardı hep kavga ederdi kavga cıkartırdı durduk yere
Erkekler düz mantık ama arada duygusallık varsa kaybetme korkusunu yaşatmak lazım sanırım :44:yanlıs hatırlamıyorsam beni bagısla seni krmak için yazmıyorum zaten bu yazdığımı istemezsen daha sonra düzenleyerek silicem eşim bana şiddet uyguladı demişssin ya canım benim hatta 7 aylık hamileydim dedin böle bir durumla karşılaşmıssın kendince ailenle paylaşmayı denedin mi yani ailenin bu konuda davranısları nasıl oldu
benim eşim bana şiddet uygulamadı ama daha beterini yaptı zamanında bir kaç kere başka yerlerde yazmıstım bunu birazda babasının yeni vefat etmesimi bilmiyorum ama elinde ne varsa kimse var yok tanımadan elindeki her şeyi fırlatırdı duvara carpar agızı cıkana kadar küfrederdi bazen ben hıckırıklara bogulurdum sadece hiç aslında unutmuyorum o günleri hatırladıkcada ne kadar bana su anda iyi davransada eskiler aklıma gelince bir anlamı kalmıyor işte o kadar kırılganlıgım varki aslında eşim konusunda dedeğin gibi tilkiliklerle çözdüm nabza göre serbet verdim ve gözünüde biraz korkuttum
Canım benim, adamın biraz fazla üstüne gidiyorsun gibime geliyor. Bırak onu kendi haline, sen sadece yanında olduğunu hissettir, desteğini esirgeme, ona şefkatini ver, anlayışlı ve her zaman yanında olan bir kadın olarak görsün seni... O güveni hissettikçe içini daha çok açacaktırKonuştum durumumuzu da, iyi kazanırsa dönmek istememe riskini konuşmadım tek....
Ama bana okonuda yanlış yapmayacak gibi..
Tr ye beş parasız gelmem diye diretti..
Kabul etmek zorunda kaldım..
Herşeyi söyledim..
Ben yaparım gerekeni..vs...
Şuan işe girmeyi bekliyor..Ayın 6 sında işsizlik maaşını alacak ama beş parası kalmadı..ordaki kuzeninden borç istemiş vermemiş..Aynı zamanda 600 Euro da ödemesi gerekiyormuş bir yere..ayın 6 sında 650 Euro işsizlik maaşı var..Taksi kursuna hazırlanacak iki üç ay sonra sınavına girecek..Ama adam yeme içme derdinde ,ders çalışamıyor..Borç istediğine göre beş parası kalmadı.Belki de aç susuz..Napacak ki ...
Ben borç göndermeyi teklif ettim kabul etmedi ,ısrarla..
Sadece maddi-manevi yanında olduğunu hissettir ama maddiyatı çok dile getirme - "ben her zaman senin yanındayım ne olursa olsun" düşüncesinin sinyalini ver ve bırak kendi haline, erkekler de bizler gibi güvenecek bir liman ararlar hele ki seninki gibi aile sevgisi görmemiş birinin daha çok ihtiyacı var buna