evlilikte tilkilik

hangi konuda haksızlığa maruz kalıyorsunuz

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .
Konuyu açmakla hiç hata etmemişsin açıkçası evli değilim ama kkda o kadar konu varki, bu konu onların özeti gibi olmuş bir de her ne kadar herkesin ilişkisi kendine özel ve farklıysa da, ailelerle ve ev içinde yaşanan sıkıntılar benzer nitelikte... Burada herkes kendi tecrübelerini ve çözüm yollarını paylaştıkça, bakış açımız gelişiyor.
Ben insan ilişkileri konusunda kendimi geliştirmeye çalışırım hep, psikoloji ile ilgili yazılar okurum falan... insanları gözlemlerim neye nasıl tepki veriyorlar diye, zamanla insan kendince farklı bakış açıları geliştirmeyi öğreniyor

Ben bu davranış şekillerini özür dileyerek belirtiyorum ki saygısızlık olarak algılarım. Benimle evlenen kişi beni kendi gibi görebilmeli, kendisine yapılmasını istemediğini bana yapmamalı, hele ki başkalarının yanında aramız kötü bile olsa bunu yansıtmamalı canım gülüm olabilmeliyiz ki insanların ağzına laf vermeyelim. Çünkü aynı eve girince yine geçinmek zorunda olan biziz diğerleri dışarıda kalıyor. Ön koşulum : saygı!!!
Erkekler düz mantık ama arada duygusallık varsa kaybetme korkusunu yaşatmak lazım sanırım :44:

Canım benim, adamın biraz fazla üstüne gidiyorsun gibime geliyor. Bırak onu kendi haline, sen sadece yanında olduğunu hissettir, desteğini esirgeme, ona şefkatini ver, anlayışlı ve her zaman yanında olan bir kadın olarak görsün seni... O güveni hissettikçe içini daha çok açacaktır Hem daha çok bağlanır hem de kendini sıkıştırılmış hissetmeyeceğinden daha çok empati kurabilir. Bu adam sorumluluk sahibi olmayı erken yaşta öğrendiğinden yaşından daha olgun belli, ama sen biraz ısrarcı davranınca o da bunalıyordur çünkü içinde bulunduğu durum çok can sıkıcı, parasızlık zor hele ki yiyecek ekmek alacak bir kuruşun olmaması bir erkek için çok daha zordur, erkekler maddi konularda gururlu olurlar (hani cidden adam gibi adam olanlardan bahsediyorum) ona maddi yardım yapma konusunda baskı yapmasan sanki daha iyi olur gibime geldi, acizane bir arkadaş tavsiyesi
Sadece maddi-manevi yanında olduğunu hissettir ama maddiyatı çok dile getirme - "ben her zaman senin yanındayım ne olursa olsun" düşüncesinin sinyalini ver ve bırak kendi haline, erkekler de bizler gibi güvenecek bir liman ararlar hele ki seninki gibi aile sevgisi görmemiş birinin daha çok ihtiyacı var buna

canım ben diyete tekrar başladım. karatay diyeti yapmış 12 kilo verdimiştim. bak foorumlarda var sende oku başla sende beraber bakalım nekadar vericez. ilk önce ekmek un şekeri kes.
aha işte duymak istediğim teklif hemen hemen hemennnnnnnn yarından başlayalım bu aksam kocama börek sözüm varda
ayy keşke bende senin gibi cıtı pıtı olsam nerde accık iri yarı bir hatunumdur hamile kaldımda kendimi düşünemiyorum ama olsun bir hamile kalayımda hele kocaman olayım

kız maşallah he sayfa sayfa okuyup yanıtlıyorsun ciddiye alıyorsun bu tavrın cok hoşuma gitti canım benim
eskiden eşim odunu biriydi düşüncesiz her seyin gazına gelen beni hor gören beni bazen kadın lıgıma söylenen biri ciddiyim böle bir adam şimdi agzımdan cıkacak sözlere bakıyor arada didişiyruz ama galip ben cıkarım genelde
ben önceden kadınlık nasıl olunur bilmiyordum erkeği yola getirebilmek için neler yapılması gerekir bilmiyordum haliyle yatakta soguktum
cok anlayıslı davrandı ama sonunda sanırım hırsını böle çıkardı garibim bazı konularda haklı bence ama genede eski günlerimi unutamam unutturmam
ooo benim basıma neler neler geldi saygısızlık diz boyuydu sıkıyosa şimdi yapsın bakalım aklını alırım
her sey zamanla öğrene öğrene benim eşim benden 10 yaş büyük kaç yasında olursa olsun erkek beyni hakkaten bazen çocuk beyni gibi bizim kadar her şeyi öngöremiyor anlamıyorlar düz mantık mesela kırmızının kaç tonu vardır demi biz ooooo saymakla bitiremezsin ama erkek için kırmızı kırmızıdır bitti
kendini kanıtlamaya çalışana kadar zaten bir kaç senen geciyor ama bu arada da cok canını yakıyorlar cahillikten ne yapacagını sasırıyorsun

Iyiyim canm ole internetden bebege biseyler bakiyorum zaman gecirmece iste sen neler yapiyosun :)
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin maşallah

Erkekler maddi konularda hassaslar bence bunu kendilerine karşı gurur kırıcı bir davranış şekli olarak görüyorlar. O yüzden de maddi konulara kadınları dahil etmekten hoşlanmıyorlar (başta babam olmak üzere etrafımdaki tüm erkeklerde bunu gözlemleyebiliyorum yaşı kaç olursa olsun)

Nedense biraz önce kadın-erkek hakkında biçilmiş rollerden bahsettik ve çocuklarımızı her yönden donanımlı yetiştirmek gerektiği konusunda hemfikirim ama bana göre bir erkek mutfağa girmemeli yani mutfak benim alanım, ama diğer yerlerin temizliğinde erkekten her türlü yardımı beklerim Ha belki aşçı ruhlu biri denk gelirse belki fikrim değişebilir:44:

Ben eşimle aynı ortamda çok sık bulunmak istemezdim sanırım yani bir erkekle hiçbir zaman aşkım bitanem diye her dk dip dibe olmadım hatta sevgilim bile olsa her dk mesajlaşma şurdayım burdayım gibi hesap vermeyi (ya da haber vermek diyelim) sevmem, sıkılırım

İlk aşk başka yaaaa Allah mesut etsin daim etsin inşallah

benim kocam benle konusmak için az caba harcamadı bizim eve geldi ozaman bana göz koymus cakal 6 ay boyunca hep izmire geldi yanıma hep süprizler yaptı sonunda beni kafakadı helal olsun ama cok ugrastı
Sürprizler yapmış hımmm enişte romantik midir peki normalde de? (yani evlendikten sonra) Yoksa sadece seni etkilemek miymiş amacı?:44:

23 yasındayım daha gencim ama içim çürüdü sanırım
Anacım ben seni 30+ topiğinde görünce daha büyük sanmıştım:26: Biraz da yorumlarndan sanırım:26: Hatta fotoğraflarına bakınca ne kadar da küçük görünüyor dedim 21 yaşında evlenmişsin tabii ki de küçüksün - ben birçoğunuzdan büyüğüm o zaman - 28im ablanızım yavrularım benimmmmm daha çok küçüksünüz be kızlar ne aceleniz vardı evlilik çocuk falan

herkezmi kv muzdarip ya benim kv fena benim kocam gibi seninki gaza gelipte üstüne gelmiyorsa iyi saolsun benim kocam gazman mübarek
eşin kaç yaşında? yani bence evlenecek yaşa geldiyse annesinin sözüne bakmak yerine kendi aklıyla hareket etmesini de öğrenmesi gerekirmiş yani bunu sadece eşin için demiyorum genel olarak erkeklerde bu var - annelerimiz tabii ki baş tacımız ama evleniyoruz ve başta iki kişilik aile oluyoruz sonra bu aile büyüyor ve o yeni kurduğumuz yuvada ikimizin sözü geçmeli diye düşünüyorum

yok ben cekistirmiyorum artik aramiz kotu bozuluyor cunku sogukluk giriyor araya ister istemez bende onu istemedim icin susuyorum bu sefer tepkimi direk kv soyleniyorum telde
direkt 1. ağızdan muhatap olyorsun yani?

Ailelere yansıtmak sorun oluyor gerçekten, tvde bir psikolog mu aile terapisti mi ne anlatmıştı bir evin içindeki sınırları yeni evlenen çiftler belirlemeli ve kim olursa olsun bu sınırları aşmasına izin verilmemeli konu aile de olsa... Çünkü artık yeni aile olduğunuza göre içinde yetiştiğiniz aileniz sizin için ikinci planda kalmalı ve büyükler yeni evli çiftin sınırlarına riayet etmeli... Bir de sorunlar hemen ailelere yansıtılmamalı, çok çözülmez bir hal aldıysa ancak o zaman yardım almak için büyüklere danışılmalı... Yani aynı cümleler olmayabilir ama genel olarak bu tarz şeyler söylenmişti.

Canım ya evlenmeden önceki durum tamamen farklı oluyo ben karşımdaki erkeğin degil iki kelimeyi iki harfi yanyana getirmesine müsaade etmezdim ne haddine derdim hep...asla ama asla saygısızlıga tahammülüm yoktur ben de yapmam karsimdakine de fırsat vermem...ama kocaman bir amaaaaaa evlilik öyle "hadi eyvallah arkadaş saygısızlık yaptın ve bitti işte" dedirtmiyooo aa hata yaptı düzeltti duzelticek diyosun cicekti böcekti falan affediyosun ama taviz tavizi getiriyo bu sefer erkeğin hammaddesi odun olunca diyo ki aklinca "Hımmm ben şunu yaptım affetti bunu da yapsam affeder" yani her gün bir aradasin hayat arkadaşım dediğin insan yüz göz olmamak imkansız ha bizim de burda bahsettiğimiz bu duruma geldiğinde bi toparlayivermek tilkilikle sıyrılmak karsidakine fırsat vermemek... ben öyle senin bahsettiğin gibi bi eş bulamadım sen bulursun umarim tatlim yaa gerci evlendikten sonra değişecek bunu engelleyemezsin ama yine de zorla sen valla :sly:

ßůšr@

evet erkekler böle para maddi konulardan hoşlanmazlar geneli yani sanırım eskiden böleydi şimdi kime baksam zengin kadınların paralarını yeme dertleri var ben de sevmem ama ozaman ben başka yerden calısıyordum aksam ben zahmet etmiyim yoruluyorum diye yapmıs ama yapamamıs canım
32 yasında asıl aralık dogumlu oldugundan 33 yazılı 33 diyelim benim kocam cok saftır cok sabuk gaza gelir biri onun için idolse hep onun sözüne bakar bir anlık sinirlenir ve o anda çok ama çok kırıcı laflar söler klasik cocuk karakteri ise cok merhametlidir aslında bazen sorumsuzluk yapsada işinde gücünde biridir önceden beni küçümserdi ama şimdi başbaşka bana davranısı annesinin bana dolduruslarını fark edince ona karsı tavır aldı babasına çook düşkünde bizim evliliğimiz hemen o döneme denk geldi babası vefat etti ve kocam depresyona girdi benim için Ankara dan buraya tasındı ben gitmem diyince kv bana karsı taraf aldı baban gitti sen bana nasıl davranıyorsun diye hep beni kötüledi anlayamadı oda o zamanlar
evet ben bir patlama gecirdim ve herkezin haddini bildirdim buna kv de gecerli bundan sonra istemediğim şeyler oldunda anne doru düşünmüşssün kendince ama bizim böle planımız var derim ama sı falan konusrsa istemiyorum ben saol genede der gecirciririm ama doru konuda bişey derse iyi düşünmüşssün der uygularım ama saygısızlık yapmam genede eşim evet çok romantik ve ilgili biridir aslında hoşgörülüdür eski durumu nere şimdiki nere ama hala gene sinirlenince bir anda patlar ama öle çok sert cümleler söleyemez

Son düzenleme:

Tilkilik de tam böyle bir şey valla helal olsun güzel bir özet olmuş eline sağlık.... arada ver böyle taktik krizantem.i yalnız birakmayalim hepimizin ihtiyacı var valla. .....

ßůšr@

Senin eşin elindne geleni yapmış bence - keşke her erkek bu kadar özverili olsa...
Bir de bence annelikteki rolü biraz kendimiz de belirliyoruz yani evet sen annesin ve bebeğini emzirmek zorundasın ama gözlemlediğim şu ki kadınlar anne olunca eşine karşı da anne rolunu üstleniyor halbuki kadın olmak başka anne olmak başka... Yani ben henüz ne evliyim ne de doğum yaptım ama uzmanlar da bu konuda kadınları uyarıyor (ben ileride bu ayrımı bilebilir miyim emin değilim zira şimdi bile kendimden küçüklere bazen büyüklere bile hemen koruyucu kollayıcı anne rolüne giriyorum)

Krizantem de dediklerimi yazmışmış zaten:26:

bende suyu öneriyorum ama ben dogurana kadar neler cıkar nelerr ooooo ama şimdi pek tutulmuyor ya suda dogum neden se o gün bir hastaneye işim düştü dogum yapanlar yayınlanıyordur hep sezeryan cok az suda dogum
benim de dileğim doğum yaptığımda ayık olup bebeğimin kucağıma almaktır sanırım epidural doğumda bu mümkün - ama dr.lar izin verir mi orası meçhul bana normal doğum yasak da...

ben de kiradayım ve tek başına yaşayıp da 500 lira kira vermek inan ki içime oturuyor 1+1 ya da 2+1 ev bulup krediye gireyim en azından sonunda elimde tapu olur diyorum ama tek başına bodoslama dalamıyorum ailemle bu konuda istişare etmem lazım - hayır demezler de malum büyükler daha deneyimli bir evin nesine bakılmalı daha iyi bilirler belki onlar yanıma geldiğinde ev kredisine girebilirim babacığım benim akıl hocamdır o olmazsa olmaz cidden birkaç ay içinde çok istiyorum bunu - hep araba alma hayalim vardı ama o kadar kira vermektense ev alma fikri daha ağır basıyor - araba nasılsa alınır diyorum
İnşallah Rabbim size de önce borçlarınızı ödemeyi, sonra da kendi evinizi almayı nasip eder

uy balım bende özlemişim.tmm cnm bende ders çalışıcam.
ne dersi çalışıyorsun canım?

inş canım benim inş kendi evim olsun birde bebeişim olsun
amin amin inşallah Allah'ım gönlüne göre versin herşeyi

Kizlarr bebisimin kalp aTisini duydum biraz oncee
Oy maşallah kızımıza benim kız bebeklerine karşı bir zaafım vardır hep kızım olsun isterim ama tabii takdir Rabbimin kız oğlan hangini uygun gördüyse , hayırlı olsun da gerisi mühim değil

zaten iri yapılı bir insanım kocamda bu durumdan hosnut oldugunu zannetmiiyorum zaten bakalım kilo vermeyi amaclıyorum ama sadece amaclamakla kalıyo acıkınca dayanamıyorum dorusu :18:
kilo vermeyi kendin için istemelisin, eşinin fikri ikinci plan olmalı çünkü bahanen eşin olursa zoraki verirsin ama sen kendin için istersen daha azimli olursun ve kendine daha özenle bakarsın ben de uğraşıyorum ama yıllardır artık bıkmışım - bugün yine yeni bir başlangıç yaptım bir kaç ay dişimi sıksam hallolacak da işte artık bıkkınlıktan mı nedir bir zaman sonra pes ediyorum

hislerime tercüman olmuşsun aynı benim kafadansın bu arada aramıza hoşgeldin

1 ayda 8 kg maşallah da biraz fazla yani 100kg üstünde değilsen bir ayda 5-6 kg.dan fazlası sağlık açısından doğru değil ama yine de bravo

çatlak oldumu yaa ben daha hamile değilken bile bende var yandım
ben ilk kilo almaya başladığımda ki ergenliğin başları diyelim, o zaman bacaklarım bir çatladı pir çatladı şimdi umursamıyorum amacım sadece sıkılaşmak o zaman çatlaklar gitmese de daha az belli oluyor

o konuda bilmiyorum işte aksam yeme diyorlar ben en cok aksam acıkıyorum
aslında günü dengelediğinde sorun olmaz mesela diyetisyen listelerinde de sabah 300 öğle 350 akşam 400 kcal alma hakkın vardır aralarla birlikte 1500 kcal.i buluyor

Beni de sezgilerim hiç yanıltmaz bir insan hakkında ne hissettiysem odur, bazen keşke yanılsam derim ama yok yani iç ses her zaman doğruyu söyler - sen de hoşgeldin ben direkt konuya daldım kusura bakma:26:

Tilkilik de tam böyle bir şey valla helal olsun güzel bir özet olmuş eline sağlık.... arada ver böyle taktik krizantem.i yalnız birakmayalim hepimizin ihtiyacı var valla. .....

ßůšr@

sadece krizanteme has konulardeğilki yaşamayan yokdur dimi.kazık yemeden bunları öğrenmiş olmayı tercih ederdim

Ben de hep isterim ki kv ile kendi annemmiş gibi olayım hele ki eşimin ailesiyle aynı yerde yaşıyorsam (yani şehir olarak) kafama birşey takıldığında arayıp sorabileyim ya da canım sıkılsa da ilk ona gideyim anne-kız gibi olalım isterim ama nedense burada okuduğum hikayeler ve etrafımda kv ile ilgili mesafe koyan arkadaşlarımdan anladığım kadarıyla bu durum çok çok nadir olabilecek bir şey bir arkadaşımın yengesiyle annesi anne kız gibidirlerdir çocuklarıyla hep birliktelerdir yani abisi-yengesi çocuklarıyla kendi çocukları falan... ne yengesi arkadaşın yani görümcesinin çocuklarını ayırmıştır ne arkadaşım ve ailesi yengesini el kızı görmüşlerdir - maşallah sanırım bu tür örnekler çok nadir

evet haklısın insan geveze olunca konuşmak ister bide gevezeliği bırak insanın eşi herşeyi olduğu için yani olmalı onun için paylaşmak konuşmak anlatmak isteği duyulur
Yani... Bana göre eş olmak paylaşmaktır, ben eğer eşimle konuşmayacaksam, sus pus oturacaksak, herkes ayrı dünyasında takılacaksa benim evlenmemin bir anlamı yok ki ben şimdi de yalnız yaşıyorum ha bundan şikayetçi değilim rahatım iyi, yalnız da olsam huzurum yerinde çok şükür ama evli olmak benim için paylaşmak demek bunu belirtmek istedim

saolasın teşekkürler ama sen proculardanmışssın
proları içip içip atıyosunuz etrafa olmuyo özellikle konu sahibemiz
pro üye olduk canım - normalde hiç düşünmemiştim de konu Soma olunca ve birşey yapma ihtiyacı hissedince pro olduk işte

oooo sayfalar coşmuş görmeyeli muhabetler artmış ,tilkilikler had safhada
ben coşturdum dimi krizantem biraz kendime pay çıkartayım bugun şımarıklığım üstünde biraz da

ben hayatta mutlu olabilmenin insanlardan beklentileri minimuma indirmek gerektiğini öğrendim
eğer ki eşin yapıcı olup bir adım atıyorsa sen de karşılık vermeyi dene bence - belki kilit nokta budur ne dersin? denemekle birşey kaybetmezsin hatta belki eşinin gönlünü kazanırken o da seni memnun eder kimbilir
sus kız sus rezil ettin beni tamam hakkaten yapıp getiricem söz
Allah iyiliğinizi versin okurken güldürdünz beni

bir paragrafta tüm topiğin amacını ve sorunların çözümünü açıklamışsın tebrik ediyorum
taktikler için teşekkürler
bu topik bana da iyi geldi yani yeni insanlar tanıma açısından, farklı bakış açıları kazanma açısından falan...
benim soruma da yanıt verdiğin için teşekkür ederim kendini bilen bir insanım, aslında insanlara önyargılı değilim yani fazla beklentiye girmiyorum ama bana özveride bulunulduğunda da mutlu oluyorum mesela bir erkekten çiçek beklemem aşk sözcükleri de beklemem çünkü bilirim ki erkekler hele ki Türk erkekleri çoğunlukla ağır abi takılır (odunluk aslında bunun adı da neyse siz anlayın ben odun diye yaftalamamak adına ağır abi dedim) o yüzden aşkım balım kelimelerini hiç beklemem zaten cıvık gelir demese de olur yani, beni sevdiğini bileyim çok ilgi de göstermese olur sadece saygı ve güven istiyorum
bir de demişsin ya elde edinceye kadar lafı banal geliyor bana da öyle ama genel kanı bu maalesef toplumda, evlenene kadar aman idare edeyim sonra zaten kendi dediğimi yaptırırım düşüncesi hakim - aslında bunu belli ediyorlar bir şekilde - ben anlıyorum en azından o yüzden de ona göre hareket ediyorum

Son düzenleme:

maşşlh sana herkese yetişdin walla evet biraz fazla oldu ama kilo çok olunca banamısın demiyor. tekrar başladım bugun krizantemde başlıcak boğazını tutabilirse. diyorum ona benimki yap iştahsız ol az ye diye ama nerde hominigırtlak beni kesecek bu arada bende ev aldım yeni rabbim hepinize nasip etsin inş. kira dediğin hemen geliyor anlamıyorsun 1 ay nasıl oldu. oraya vereceğime kredi ödüyorum.

Canım sayfalar çok ilerlemeden konuya hakim olmak adına okuyayım dedim - hem madem ki burada herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor, kaçırdığım birşey olsun istemedim
Eşinle ilgili yazdıklarına bakıyorum da maşallah adamı epeyce bir yontmuşsun
Eşin aslında çok küçük değil ama erkekler geç olgunlaşıyorlar ben şimdi 28im ama benimle yaşıt hatta benden 5 yaş büyük erkeklere bakıyorum çok çocuksu... Bence bu biraz yaşanmışlıklarla alakalı, yani hayatta insanı törpüleyen yaşadığı olumsuzluklar, acılardır. Genelde de hayatın yükünü kadınlar çekip erkekleri pışpışladığından olgun kadınlar çocuksu erkekler oluyor. Bence kız olsun erkek olsun çocuklara gerekli olan sorumluluklar küçük yaşta verilmeli, aman oğlum sen otur ben yaparım değil kalk bana yardım et denmeli ki sonra bu zahmet olarak görülmesin.
Etrafımda yaşı benden küçük olup çok olgun olan, benden yaşça büyük olup da çocuksu tavırlar sergileyen bir sürü insan var. Acılarla yoğrulan kişiler nerede nasıl davranması gerektiğini biliyor ve daha sorumluluk sahibi oluyorlar bence (örn. tulipa'nın sevdiği genç)

Ben aradığımı bulamazsam evlenmemeyi bile düşünüyorum gerçekten evlenememkten korkmuyorum - hayatın sorumluluğunu maddi anlamda bir senedir almakla birlikte manen çocukluğumdan beri haddimden fazla sorumluluk aldığımdan birlikte olacağım erkeğin de benim sorumluluğumu alabilecek kapasitede olmasını isterim. Tabii bu demek değil ki herşeyi ona yükleyeceğim, sadece erkek olarak üzerine düşeni yapsın yeter, yani ben çalışıyorum ama benim maaşıma değil de kendine güvensin ben eşimi de çocuğumu da geçindiririm desin zaten öyle olursa ben her daim ona maddi manevi destek olurum. Yeter ki arkamda sapasağlam durabilsin.
Karşımdakine laf ettirmeme durumum yoktur kötü de olsa hoşuma gitmese de önce dinlerim, onu anlamaya empati kurmaya çalışırım kendmce analiz edip sonra kendi fikrimi söylerim. Hani ön yargılı olmamaya çabalarım, bir sorun varsa önce çuvaldızı kendime batırırım suçlamayı sevmem sen şöylesin böylesin demem çok dırdırcı biri olduğumu düşünmüyorum (gevezeyimdir ama başa kakmamaya çalışırım) erkekler de bu yönümü takdir ederler yani anlayışlı birisin derler ama bir yere kadar. Dinlerim dinlerim, bazen insanlık hali der içime atarım ama patladığımda da mümkünse etrafımdakiler korksun benden. Sabırlı olduğumu düşünüyorum, kötü davranış şekillerine bile "insanlık halidir, olabilir o da onun yapısı" diyebilen bir insanım. Ama dediğin gibi bir şekilde taviz tavizi doğuruyor ben de çiçek böceğe kanmıyorum işte, belki sorun orada. Bir hata yapılır, susarım tekrar edildiyse kırgınsam/kızgınsam belirtirim üçüncü kez olduysa da patlarım ve o insanı silerim ya da son bir şans daha veririm. Ha o kişiyle muhatap olmam lazımsa mesafe koyarım.
İnsanlar evlendikten sonra değişmiyor aslında, yani özü aynı kalıyor sadece birlikte törpüleniyorsun belki, o kadar. Yoksa bir adam kıskançsa o kıskançlık gitmiyor sadece eşinin o kıskançlığı tetikleyecek şeyler yapmayacağını zamanla kabul ediyor ve tavırları daha yumuşak oluyor. Bilmiyorum sanırım ben fazla mantık çerçevesiyle yaklaşıyorum olaylara, duygularım devreye girdiğinde hayal kırıklığı yaşayıp çabuk yaralanıyorum çünkü... Güçlü kadın imajı iyi bir kalkan aslında, özümde olan kırılgan lily'i perdeliyor.

Sen iyi yontmuşsun adamı maşallah Bende o yok işte yani bir insanı yontamam gibime geliyor, ben neysem oyum karşımdaki de aynı olsun dürüst olsun saygı duysun inan ki aşk istemiyorum, çiçek böcek istemiyorum, romantizm beklemiyorum, odun olsun ama adam olsun.
Ha bu arada şu renklendirdiğim kısma katılıyorum erkekler günümüzde kadın çalışsın maddi destek sağlasın diye bekliyor ama eve geldiğinde de yemeği önüne gelsin, güler yüz gösterilsin hep bakımlı ona karşı cilveli olunsun da istiyor ben de çok beklersin diyorum böylesine

Amin inşallah Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin
Kilo konusunda ben listelere uyamıyorum kalıplar bana göre değil neden dersen 15 yıldır istediğim gibi yiyip de kilo almayanlardan olmadım hep dikkat ettim yeri geldi aç kaldım ama ilk defa kendimi kasmadan herşeyden yiyerek kilo veriyorum az gidiyor ama gidiyor bir şekilde - son 1,5 aydır aynıyım biraz kaçamak yapsam hemen alıyorum sonra birkaç gün dikkatle veriyorum 2 haftadır falan çok dikkat etmiyorum ama abartmıyorum da ve ne aldım ne verdim tartıda 300-500 gram oynuyor ki o da normal yani ödem oluyor falan... Karatay bana göre değil ya da herhangi kalıp bana göre değil en güzeli az ama sık beslenmek - günde 2-3 öğünle ben kilo alıyorum bir de karatayın dediği gibi doyana kadar ye prensibi bana uymuyor zira ben 2-3 lokmayla doyup 2 saat sonra acıkan biriyim.
Dün akşamdan itibaren mütemadiyen topiği okuyup yorum yapıyorum sonunda bitti yetiştim

Kızlar ben çıkıyorum mesai biter fırsat buldukça gelirim yine - yeni taktiklere açığım

topiğin cırcırböceği seçtim seni. iradeli olmakla başarmışsın sen diyet konusunu bizde o yok

iyi akşamlar kızlar.yemek yapıcam aşkım mesaideymiş bugün onun sevmediği pırasayı yapıyım bari hepinizi

Eklentiler

• $1399111435701.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 56
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…