Bence cok sey istemiyorsun.
Yeni nesilde cok geleneksel cocuklar var. Onlardan uzak dur. Onlar senin beklentini karsilamaz.
Bunun disinda istediklerin bence zaten olmasi gerekenler. Hayati dolu dolu paylasamadigin adamla ne isin var?
Günümüzde cogunluk evde kalmamak icin abuk subuk insanlarla evleniyor.
Biz esimle yilda 10 15 kere yurtdışına cikariz.
Haftasonlarini yüzde 70 oraninda istanbulda gecirmeyiz.
Bati karadeniz kiyilarinda, assos taraflarında oralar olmazsa agvanin köylerinde kamp yapariz.
Uygun bilet buldugumuz an aliriz. Izmir hatay kayseri trabzon gezeriz... Balkanlarda falan o kadar uygun yerler var ki.
Dügün yapmadik ona harcayacagimiz parayla miamiden ev kiraladik.
Öğrenciyken fransaya bag bozumuna gidip calismistik. Bu maasli 1 aylik isti. Aldigimiz parayla avrupanin kalanini gezdik
Kenyada kahve çiftliginde calismistik. Bu gönüllüydü.
Datcada keci ciftliklerinde calisirdik
Gecen yil ben cin hindistan tayland malezya endonezyaya gittim 4 ay suren bir eğitim icin.
Esim istifa edip benle geldi
Herkese bizi "anormal" "degisik" bulur, e napiym bana da dugun yapip 2 sene borc odemek anormal geliyor.
Eve gelip yemek yapmayiz ikimiz de asciyiz
Evde mutfaga girmek hic tercihimiz degil.
Halimiz de kalmiyor pek. Geldigimizde yemek hazir oluyor.
Eltim ve görümce yok.
Esim tek cocuktavsiye ederim.
Arkadaslarimiz cok cok fazla degil ama kafa dengi, hep birlikte toplanabildigimiz mini capli guzel gruplarimiz var.
Önemli olan acele etmeden dogru adayi bulmak. Maddi yönden de hazirlikli olmak.
Yaşamadan asla ögrenemeyeceginiz, öngöremeyeceginiz şeyler bunlar.Hayalinizdeki gibi başlayabilir ama yıllar sonra da aynı heyecan ve enerjiyle devam etmesi nadiren gördüğüm bir durum.
Sana çok net bir cevapla geldim. Eğer bu maddelerin 'evet' ise,inan evliliğin de çok farklı olmayacaktır. cevap verisen memnun olurumMerhaba kızlar,
Malum karantina günleri yapacak bir şey yok bol bol düşünür oldum
Evlilik fikri beni hep korkutmuştur çevremde arkadaşlarım evlenmeye karar verdikçe tepkim “oha nası yaniii emin misin” falan olmuştur. Nasıl bir evlilik beni mutlu eder diye düşünüyordum ve kriterlerim çok mu arş dağında diye size danışmak istedim. Gerçekçi olmayan şeyler düşünüyor olabilirim. Kendi evliliklerinizden, çevrenizden gördüklerinizle beni bi gerçek hayata döndürür müsünüz
Öncelikle eşimle en yakın arkadaş olabilmek çok isterim. Beraber gülmekten ölebilmek çok önemli. Hep konuşacak bir şeyler bulabilmek, saçmalayabilmek...
Eşim hem çocuk ruhlu olmalı hem de yeri gelince dağ gibi duracak bana güç güç olabilecek bir adam olmalı çünkü ben kaygılı bir insanım
Maddi olarak orta üstü yaşayabilecek olmamız, en azından bekarkenki standartımın altına düşmeyecek olmam
Gezme görme tutkusu olan yılda 2-3 kere bir ülkeye gidip gezebileceğimiz, tatillerimiz, haftasonu kaçamaklarımız olan
Bu hayatta bir şeyler başarmak için yaşamak için bir tutkusu olan
Akşam işten eve geldiğimizde beraber mutfağa girip güle eğlene yemeğimizi yapıp yiyip, belki bir kadeh şarabımızı içip salaş salaş koltuğumuzda tv karşısında sarmaş dolaş takılabileceğimiz
Tatmin eden bir cinsel hayatımızın olduğu
Beraber takıldığımız bir arkadaş grubumuzun olması güzel olur (how i met your mother ya da friendsteki ortam gibi mesela)...
Öyle aklıma gelenleri yazdım.. Bunlar gerçekçi olmayan istekler mi? Çok mu abartıyorum? Başarılı evlilikler böyle mi oluyor? ☺
...diye hayal etti bekar kız...Merhaba kızlar,
Malum karantina günleri yapacak bir şey yok bol bol düşünür oldum
Evlilik fikri beni hep korkutmuştur çevremde arkadaşlarım evlenmeye karar verdikçe tepkim “oha nası yaniii emin misin” falan olmuştur. Nasıl bir evlilik beni mutlu eder diye düşünüyordum ve kriterlerim çok mu arş dağında diye size danışmak istedim. Gerçekçi olmayan şeyler düşünüyor olabilirim. Kendi evliliklerinizden, çevrenizden gördüklerinizle beni bi gerçek hayata döndürür müsünüz
Öncelikle eşimle en yakın arkadaş olabilmek çok isterim. Beraber gülmekten ölebilmek çok önemli. Hep konuşacak bir şeyler bulabilmek, saçmalayabilmek...
Eşim hem çocuk ruhlu olmalı hem de yeri gelince dağ gibi duracak bana güç güç olabilecek bir adam olmalı çünkü ben kaygılı bir insanım
Maddi olarak orta üstü yaşayabilecek olmamız, en azından bekarkenki standartımın altına düşmeyecek olmam
Gezme görme tutkusu olan yılda 2-3 kere bir ülkeye gidip gezebileceğimiz, tatillerimiz, haftasonu kaçamaklarımız olan
Bu hayatta bir şeyler başarmak için yaşamak için bir tutkusu olan
Akşam işten eve geldiğimizde beraber mutfağa girip güle eğlene yemeğimizi yapıp yiyip, belki bir kadeh şarabımızı içip salaş salaş koltuğumuzda tv karşısında sarmaş dolaş takılabileceğimiz
Tatmin eden bir cinsel hayatımızın olduğu
Beraber takıldığımız bir arkadaş grubumuzun olması güzel olur (how i met your mother ya da friendsteki ortam gibi mesela)...
Öyle aklıma gelenleri yazdım.. Bunlar gerçekçi olmayan istekler mi? Çok mu abartıyorum? Başarılı evlilikler böyle mi oluyor?
Sorulara cevap gelirse beni de etiketler misiniz merak ettim :)Sana çok net bir cevapla geldim. Eğer bu maddelerin 'evet' ise,inan evliliğin de çok farklı olmayacaktır. cevap verisen memnun olurum
1) normalde eğlenceli, coşkulu bir insan misin? Mizah yeteneğin var mı? Hoşsohbet misin? Kötü Olayları mizaha vurup daha kolay alt eder misin? Yoksa çabuk mu ofkelenirsin? Modun hemen düşer mi? Strese girince kendini kapatır mısın??
2) şu an maddi durumun orta üst mu? Yani Türkiye şartlarında hiç yoktan 5 bin lira ve üstü bir para alıyor musun?
3) kaç şehir ve ülke gezdin? Boş vakitlerinde-kucuk tatillerde hemen kendine bir tur ayarliyan bir insan misin?
4) hayatında ulaşmak istediğin ve bu uğurda çabaladigin bir hedef var mı? Mesela 'ileride 9/5 çalışmak istemiyorum,yazılım yapıp para kazanacagim' deyip işten geldiğin gibi yazılım konusunda kendini gelistiriyor musun?(sadece bir örnek. Senin hedefin neyse, zayıflamaksa spor/başka ülkede yaşamaksa dil öğrenme/memur olmaksa KPSS) yoksa sadece istiyor musun? Yoksa böyle güçlü bir hedefin aslında yok mu?
5) yemek yapmayı biliyor musun? Mutfağa girmek , çeşitli yemekler yapmak senin için bir zevk mi yoksa makarna haşlayıp geçiyor musun? Yoksa annen yemek hazırlıyor sen mutfaha uğramıyor musun?
6)Şu an yaşadığın evde kaliteli şarapların var mı? Benim mesela seyehatlerden alınan Süryani saraplarim,Rus votkalarim hep giysi dolabımda durur ozel anlarda içmek için. Ama aile evinde yaşadığim için koltukta uzanıp içemem maalesef.
Sende durumlar nasıl? Akşam yorgunlugunu güzel müzik ve şarap eşliğinde sonlandıriyor musun? Yoksa yatakta uzanıp elinde telefon gezinirken uykun mu geliyor?
7) simdiki cinsel hayatin nasıl? Yeniliklere açık misin? Yoksa hep en bilindik 5-10 pozisyonda yatar kalkar misin? Cinsel hayatın aktif değilse kendini mutlu etmeyi , en azından neleri sevdigini bilir misin?
8) şu an çok harika bir arkadas grubun var mı? Arkadaşlarında dağıtıp arkadaşlarında toparlayabiliyor musunuz? Dostluğunuz sağlam mı??
Sorularım bu kadar.
Eğer gelen cevaplar 'evet evet . ŞU ANKİ hayatım hep böyle ise , tabii ki evliliğin de böyle olabilir. Yeter ki kafa dengi bir insani bul.
Ama şu an çok boş,sıradan bir hayat yaşıyorsan ve evlenince level atlamayı düşünüyorsan , üzgünüm. Evliliğinde de sıradan bir hayatın olacak.
Benim çocukluktan kalma bir arkadaşım var. Dünyayı keşfetmeyi istiyor ama Biraz aile baskısı,biraz çekingenlik henüz teyzesinin yazlığından başka yere gidebilmis değil. Bense giyiminden kusamindan kesip her boşlukta seyehat eden biriyim. Bu kıza her seferinde, ama kaç defa 'birlikte çıkalım. Ailen beni de ailemi de tanıyor,ikna olurlar. Bir başlangıç olur' dedim. Ama her seferinde heveslenip vaz geçti. Ve ne diyor biliyor musun?
'ben evlenince gezeceğim. İnşallah kocam seyehat etmeyi seven biri olur. Evlenince karavan almak istiyorum' . Doğu ekspresinde evlenme teklif edilen resimlere falan özeniyor.
Bu bana içi boş bir hayal gibi geliyor. Çünkü büyük ihtimalle yurdum erkeğiyle evlenecek , ve adam seyehati masraf kapisi olarak görüp 'babanin evinde de bu kadar geziyor muydun?' diyecek (ki cevap hayır)
İkincisi gezen gezeni yolda bulur. Seyehate düşkün bir insanla tanışacak ortamlara girmiyorsun , hadi girdin ,Doğu ekspresinde evlenme teklif alacaksın. Ama 'babam koymaz,babam koymaz' diyen bir insansın. Adam seni kampa cagiramayacak gitmeyeceksin, dağa cagiramayacak,gitmeyeceksin, doğu ekspresine cagiramayacak,gitmeyeceksin. Güneşin doğuşunu izlemek isteyecek '9dan sonra eve gidersem annem kizar' deyip güneşin batisini bile zor izleyeceksin. Gönlü gezmekten yana, ileride karavan almak isteyen bir insan böyle bir kadinla sevgili olup evlenir mi? Küçük bir ihtimal...
Senin konunda da böyle düşünüyorum.
Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsan önce kendin yasa. Gelen insan zaten sana eşlik edecektir.
Ama evlenince level atlayıp bir anda bambaşka bir tarafa geçeceğini düşünme.
Şimdi neyse,o
Sana çok net bir cevapla geldim. Eğer bu maddelerin 'evet' ise,inan evliliğin de çok farklı olmayacaktır. cevap verisen memnun olurum
1) normalde eğlenceli, coşkulu bir insan misin? Mizah yeteneğin var mı? Hoşsohbet misin? Kötü Olayları mizaha vurup daha kolay alt eder misin? Yoksa çabuk mu ofkelenirsin? Modun hemen düşer mi? Strese girince kendini kapatır mısın??
2) şu an maddi durumun orta üst mu? Yani Türkiye şartlarında hiç yoktan 5 bin lira ve üstü bir para alıyor musun?
3) kaç şehir ve ülke gezdin? Boş vakitlerinde-kucuk tatillerde hemen kendine bir tur ayarliyan bir insan misin?
4) hayatında ulaşmak istediğin ve bu uğurda çabaladigin bir hedef var mı? Mesela 'ileride 9/5 çalışmak istemiyorum,yazılım yapıp para kazanacagim' deyip işten geldiğin gibi yazılım konusunda kendini gelistiriyor musun?(sadece bir örnek. Senin hedefin neyse, zayıflamaksa spor/başka ülkede yaşamaksa dil öğrenme/memur olmaksa KPSS) yoksa sadece istiyor musun? Yoksa böyle güçlü bir hedefin aslında yok mu?
5) yemek yapmayı biliyor musun? Mutfağa girmek , çeşitli yemekler yapmak senin için bir zevk mi yoksa makarna haşlayıp geçiyor musun? Yoksa annen yemek hazırlıyor sen mutfaha uğramıyor musun?
6)Şu an yaşadığın evde kaliteli şarapların var mı? Benim mesela seyehatlerden alınan Süryani saraplarim,Rus votkalarim hep giysi dolabımda durur ozel anlarda içmek için. Ama aile evinde yaşadığim için koltukta uzanıp içemem maalesef.
Sende durumlar nasıl? Akşam yorgunlugunu güzel müzik ve şarap eşliğinde sonlandıriyor musun? Yoksa yatakta uzanıp elinde telefon gezinirken uykun mu geliyor?
7) simdiki cinsel hayatin nasıl? Yeniliklere açık misin? Yoksa hep en bilindik 5-10 pozisyonda yatar kalkar misin? Cinsel hayatın aktif değilse kendini mutlu etmeyi , en azından neleri sevdigini bilir misin?
8) şu an çok harika bir arkadas grubun var mı? Arkadaşlarında dağıtıp arkadaşlarında toparlayabiliyor musunuz? Dostluğunuz sağlam mı??
Sorularım bu kadar.
Eğer gelen cevaplar 'evet evet . ŞU ANKİ hayatım hep böyle ise , tabii ki evliliğin de böyle olabilir. Yeter ki kafa dengi bir insani bul.
Ama şu an çok boş,sıradan bir hayat yaşıyorsan ve evlenince level atlamayı düşünüyorsan , üzgünüm. Evliliğinde de sıradan bir hayatın olacak.
Benim çocukluktan kalma bir arkadaşım var. Dünyayı keşfetmeyi istiyor ama Biraz aile baskısı,biraz çekingenlik henüz teyzesinin yazlığından başka yere gidebilmis değil. Bense giyiminden kusamindan kesip her boşlukta seyehat eden biriyim. Bu kıza her seferinde, ama kaç defa 'birlikte çıkalım. Ailen beni de ailemi de tanıyor,ikna olurlar. Bir başlangıç olur' dedim. Ama her seferinde heveslenip vaz geçti. Ve ne diyor biliyor musun?
'ben evlenince gezeceğim. İnşallah kocam seyehat etmeyi seven biri olur. Evlenince karavan almak istiyorum' . Doğu ekspresinde evlenme teklif edilen resimlere falan özeniyor.
Bu bana içi boş bir hayal gibi geliyor. Çünkü büyük ihtimalle yurdum erkeğiyle evlenecek , ve adam seyehati masraf kapisi olarak görüp 'babanin evinde de bu kadar geziyor muydun?' diyecek (ki cevap hayır)
İkincisi gezen gezeni yolda bulur. Seyehate düşkün bir insanla tanışacak ortamlara girmiyorsun , hadi girdin ,Doğu ekspresinde evlenme teklif alacaksın. Ama 'babam koymaz,babam koymaz' diyen bir insansın. Adam seni kampa cagiramayacak gitmeyeceksin, dağa cagiramayacak,gitmeyeceksin, doğu ekspresine cagiramayacak,gitmeyeceksin. Güneşin doğuşunu izlemek isteyecek '9dan sonra eve gidersem annem kizar' deyip güneşin batisini bile zor izleyeceksin. Gönlü gezmekten yana, ileride karavan almak isteyen bir insan böyle bir kadinla sevgili olup evlenir mi? Küçük bir ihtimal...
Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsan önce kendin yasa. Gelen insan zaten sana eşlik edecektir.
Şimdi neyse,o
Sorulara cevap gelirse beni de etiketler misiniz merak ettim :)
Sana çok net bir cevapla geldim. Eğer bu maddelerin 'evet' ise,inan evliliğin de çok farklı olmayacaktır. cevap verisen memnun olurum
Sorularım bu kadar.
Şimdi neyse,o
buna hiç Katılmıyorum. Gayet de evlenip level atlayan çok başka hayatlar yaşayan bizzat yakın arkadaşlarım var. 27 yaşına kadar bırak teyzesinin yazlığını yaşadığı şehirden çıkmamış arkadaşım evlendikten sonra eşinin durumu normal olmasına rağmen çocuğa dünyanın çoğu yerini gezdirdi. Keza türkiyedeki tatilleri de öyle. Evlenmeden önceki hayatına taban tabana zıt bir hayat yaşıyor şu an. Eşi zamanla kendine iş yeri açtı şimdi biraz daha da iyi durumu çok daha farklı bir hayat yaşıyor.
bu sadece bir tanesinin örneği idi. Benzer bir çok örnek var çevremde. Evlilik biraz da şans kader meselesi.
Hayatınızın aşkı karşınıza çıktığında bol bol vakit gecirin :)
Güzel bir işim var 7-8bin bandında kazanabiliyorum çok şükür.
İşim gereği bolca yurtdışına çıkabilme imkanı buluyordum şimdiye kadar (virüs sonrası ne olur bilmiyorum tabi)
İş dışında da bolca gezdim gezmekteyim yurtiçi-yurtdışı. Gezmek benim tutkum :) Mini tatiller turlar, trekkingler de yapabildiğim kadar yaptım hep.
Yemek yapma konusunda: örneğin patlıcan musakka yapmaktan hiç hoşlanmam ama evde italyan usulü pizza yapılır, ev yapımı hamburger ekmeği, evde kremalı mantarlı makarna, ispanyol omleti gibi değişik şeyler denemeye meraklıyım.
Hayatımın bir noktasında bir kaç sene yurtdışında yaşamak hayalim şuan... Annemi kaybetmeseydim geçen sene taşınıyordum da Almanya'ya ama şuan hayallerimi erteledim. Küçük bir kardeşim var onu bırakamam. Belki hiç gerçekleşmez.
Mesai sonrası şarabımı doldurup kitap okuduğum da oluyor telefonla pineklediğim de :)) Gittiğim yerlere özgü içkiler alıp gelirim hep..
Cinsel hayatımda da çok tecrübeli değildim aslında ama bu konuya çalıştım ve kendimi son zamanlarda baya bir geliştirdiğimi düşünüyorumneyi seviyorum neyi sevmiyorum biliyorum değişikliğe fantezilere de oldukça açığım :)
Nasıl Bi evlilik yaşıyorsunuz da bunlar size imkansız geliuo. Üzüldüm açıkçası adınızaO zaman daha çok beklersinöyle bir dünya yok malesef.... çizdiğin resim birçok kadının hayali....ama bu resimde olmayacak şeyler çok...biri olsa biri olmayacak...karşına bir kadın gelir ben hepsini yaşıyorum mükemmel bir evliliğim var derse mutlaka yalan söylüyordur inan bana... .
Bekarken geziyordum ben, o aralar euro en fazla 5'i görünce biraz ara vermiştim ama aynı sene içinde fransa, belçika, hollanda, almanya, yunanistan yapmışlığım var. Çalıştığımı sadece tatile veriyordum ama , ailem de üstünü destekliyordu.Bu anlatılan evliliği yaşayan sevgili üyeleri piste alabilir miyiz?
Yılda 2 3 ülke gezecek maddiyat ne kadar ?
Çünkü benim cevremde eşiyle orta üst kazananlar bile yılda 2 3 ülke gezemiyor.
Ülke ici geziyorlar. Onda sorun yok. Ama olay dolar ve euro olunca kalıyorlar.
Not: Tl maaş alanlara soruyorum tabi ki..
Ne var pekiHayalimdeki evlilikte gorumce kayınpeder kaynana kayın yok ♥
Sadece kocaNe var peki
Ben euro 3te iken iskandinav turu istiyordum.Bekarken geziyordum ben, o aralar euro en fazla 5'i görünce biraz ara vermiştim ama aynı sene içinde fransa, belçika, hollanda, almanya, yunanistan yapmışlığım var. Çalıştığımı sadece tatile veriyordum ama , ailem de üstünü destekliyordu.
Sadece koca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?