Evlilikten emin olmak

Neyapsamkisimdi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2019
6.116
20.966
298
31
Arkadaşlar herkese merhaba.
1.5 senelik birlikteliğim var agustos sonunda isteme nişan olucak. Aslında daha önce olacaktı ama koronadan ötürü ertelendi, kışın daha da artacağı icin aradan cıkarmayı düşünüyoruz. (5-10 kisi ile bahce de olacak isteme yüzük takma.)
Neyse. Ben cok stresliyim. Seviyorum onu yerim

ama böyle nasıl anlatsam. Stresliyim işte , zaten aynı evde yaşıyor gibiyiz sürpriz bir durum olmayacak. Huyunu suyunu cart curt biliyorum, normalde ayaklarımın yere değmemesi lazım. Düğün seneye olucak daha cok zaman var biraz da ortalama 10 ay sürecek nişan beni endişelendiriyor. Korona olmasa planımız Eylül de evlenmekti.

Neyse işte cok stresliyim bu normal mi? Yoksa emin olmadıgım şeyler var da ben mi farkında değilim de ondan mı strese giriyorum? Ailem tanıyor cok seviyorlar birbirlerini. Ama yine de icim de kalbime öküz oturmuş gibi bir his var.
hiç evlilik insanı değilim, evlenenlerle alay ediyordum kendimi bu durumun ortasında bulmuş olmam acaba ondan mı kaynaklı? Yoksa tamamen normal stres süreci mi? Tecrübeli üyelerin desteğini yardımını istiyorum.

Son düzenleme:
Nişanlilik suresi uzamasin. Uzayinca her sey sarpa sariyor. En cok kavga o zaman ediliyor.

Ben boyle merasimlerden nefret eden biriyim. Ayni stresleri yasadim :)
Bazilari dogarken evlilik hayali ile doguyor onlarin ayaklari yere degmiyor:)
ayyy kesinlikle ben bu. tepsi elbise bile yük gibi geliyor, ev eşyası bakıyorum arkadaslarım renk cart curt ben diyorum ki alt tarafı nevresim yani üstüne günlerce düşünmeye gerek yok
Ya genel anlamda evlilikle alay değil tabi ki. Kendi çevremden arkadaşlarım evlenince yaktın başını tarzı düşünen biriydim yani. Hiç evlilik koca hayalim olmadı. Sizi üzdüysem kusura bakmayın
Nişanlilik suresi uzamasin. Uzayinca her sey sarpa sariyor. En cok kavga o zaman ediliyor.
ya şöyle uzamasın dersek kışın nişan yapmamız gerekecek zaten nişan olmayacak isteme de yüzük takılacak. Kışın koronayı bilmiyoruz bir de ben hemşireyim şu an bile çok yoğunum daha artarsa izin vs problem olcak. Önümüzde

Şu an birlikte yaşıyoruz ama kopuk kopuk. Yazmıştım hemşireyim korona vs durumlarında ayrıydık işi çıkıyor ayrı kalıyoruz. 30 günün 15 günü aynı evdeyiz. Son dönemde covid serviste calıstıgım icin bayram dahil 12 gündür falan görüşmüyorum onu riske atmamak icin.

Evlilik başlı başına bir sorumluluk, birlikte yaşarken de sorumluluk hissediyorsunuzdur ama evlilik sanki geri dönüşü olmayan bir yol gibi :) karşınızdakinin huyunu suyunu ne kadar bilirseniz bilin, istediğiniz kadar ondan emin olun yine de bir korku kaplıyor içinizi.

Eşimi çok sevdim, iyi bir eş olacağını da biliyordum ama nikah günü bile tırsmıştım, evlendikten sonra da acaba doğru mu yaptık diye düşündüğüm oldu.

Nişanın uzun sürmesi sizi korkutmasın hatta bence daha iyi, zira ilişkinin resmiyete dökülmesi anlamı taşıdığından aniden gelişen yeni huylar vb olursa o huyları görmenize ve net bir karar vermenize yardımı olur.

Abla seni cok seviyorum ya ilac gibi geldin.
Aynen sanki yüzük değil de kelepçe takılacak öyle hülyalardayım derbeder gibi. Ölene kadar aynı evde yaşayalım evlenmeyelim kafasındaydım. Sevgilim de karı koca olalım resmiyette de olsa hayat arkadasın olarak görüleyim diyor. Normal yani di mi bu korku ben de bi tuhaflık yok iş yerinden bir arkadasım sürekli havalarda seneye nişanlanıcam diye diye ben de saklanıyorum biri konuyu açınca djfjfj acaba dedim tuhaf olan ben miyim.

Normal bu hissiyatlar her insanda bulunur bence sonuçta hayatını bir insana bağlıyorsun. Zaten sevip tanidigin adam her gunune sukredeceksin icini ferah tut

Ben de geç evlenenlerdenim.Hep korkmusumdur nasıl olacak diye .Ama şükür 2 yılımız bitti hiç sıkıntımız yok şükür .Evliliğin en büyük kuralı birbirinizi değiştirmeden ,olduğu gibi kabul edebilmek.Ve birbirinizi sıkmadan kendi alanlarinizi yaratabilmek.Esimle inanılmaz eğleniyorum ve tartismalarimiz çay suyu kaynayana kadar bitiyor Bazen korkmadan gözükara atlamak gerekiyor hayata

Ablasının kuzusu
Bence düşüncelerinde bir tuhaflık yok, koskoca kadınım kaç yıllık evliyim, sizlerin yaşlarında kızım var ama evlilik denilince bana da tırsma geliyorhele çocuk düşüncesi

Eşimin yüzüne söylediğimi sizlere de söylememde sakınca yok, 22 yaşında saflığın doruğunda aşık olarak evlenmeseydim ve evlendiğim adam değişseydi, aşkı kalmasaydı, beni olduğum gibi kabul etmeseydi evlilik bana da soğuk duş etkisi yaratırdı, bu evlilik kurumunu küçümsemek değil, cidden evlilik çok başka bir şey.

Flört ederken birlikte yaşasanız dahi tepeniz atınca ayrı eve çıkma veya ailenizle yaşama şansınız oluyor lakin evlendiğimizde her dakika kapıyı vurup gidemiyorsunuz, ya gidince tam gideceksiniz ya da oturup bekleyeceksiniz, bavulu al çık bavulu al çık saygı maygı kalmıyor, gitmek inandırıcılığını da yitiriyor.

Birlikte yaşarken erkekler beynini hep zinde tutuyor, arada bir nikah resmiyeti olmadığından giderse endişesi oluyor fakat evlenince kendilerini yayabiliyorlar:)))
Bunları düşünüp endişe etmeni doğal buluyorum ben, nişan süresi 10 ay olsun valla daha iyi, evlilik cepte diye düşünüp huyu değişecek mi gözlemlemen için bir fırsat.

Normal bu hissiyatlar her insanda bulunur bence sonuçta hayatını bir insana bağlıyorsun. Zaten sevip tanidigin adam her gunune sukredeceksin icini ferah tut
Zaten normalde aksam eve gelmeyecekse ben başka yerdeysem falan özlüyorum. Sabah uyanınca yanımda onu görmek beni o kadar mutlu ediyor ki bunu yazarken bile sırıtıyorum 32 diş.
İlerde ne olur bilemem ama şu an birbirimize aşırı müdahalelerimiz hatta aşırı olmayan bile yok. En fazla ben sakalını şöyle şekillendirsene derim O da rahat giyin falan der ki bınlar da müdahale değil bence evet ama yapı gereği o kadar irdeliyorum ki

Stresin normal, evlenirken herkes bu stresi yasiyor.

En rahat en uyumlu ciftler bile evlenme asamasinda mutlaka stresten dolayı gerilebiliyor. Kafana takma, merasimler bitince normale donersiniz :)

Cok dogru ben de öyle düşünüyorum ailem iliskimden haberdar hiçbir tartışmamı açmadım söylemem de taa ki ayrılana ve kesin bitiş olana kadar açık etmem ilişkimi, evliliğim de öyle olur kan kusar kızılcık serbeti ictim derim. Cok dikkatli olmak gerekiyor, hele bide bebe yaparsak hem cok istiyorum hem cok korkuyorum. aksam gelirken trilece alıp geliyor sevdiğimi bildiği için o an beyimmm anan anam olsun diyorum içimden

Stresin normal, evlenirken herkes bu stresi yasiyor.

En rahat en uyumlu ciftler bile evlenme asamasinda mutlaka stresten dolayı gerilebiliyor. Kafana takma, merasimler bitince normale donersiniz :)
Böyle gizlice dümdüz nikah kıyıp evlendik desem keske

Bu ikilemler çok fena oluyor, bir yanın evlenelim diyor bir yanın deli misin böylesi daha güzel diyor.
Misal biz flört ederken hararetli kavga etsek adam bana en sevdiğim çikolatayı alır, şiir yazar, kırmızı gülü de yanına iliştirirdi ben mest ama şimdi maydonoz roka tere aranjmanı yapıyor
Oyyy bebek meselesi ayrı bir konu başlığı, doğurana kadar gel-gitler yaşadım:))) biraz da bu gel-gitler sebep oldu sanırım tek çocukla kaldımhamilelik doğum korkutmuyor rahat geçiriyorum o dönemi ama bir birey yetiştirmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…