evlilikten soğudum

geçinmekle ilgili sorun olmaz,evi zaten ben geçindiriyorum.Onun aldığı kredisine gidiyor.Sadece elektirik,su vb.fatura ödüyor.Aileleleride çevreyi de düşünmüyorum artık.Sonuçta ben yaşıyorum bu hayatı.Hergün ben ağlıyorum.Eskiden onlar üzülmesin diye çok düşünürdüm.özellikle de babam mahvolur diyordum.Canım kadar sevsemde kendimi ve çocuklarımı düşünmeliyim önce.Aklıma takılan büyük oğlum altından kalakabilirmi.Çok duygusal ve babasına çok düşkün.Birazda onun için katlandım.En azından 18 olsun dedim.Birde küçüğüm ttek nasıl bakacağım.banyosunu bile eşimle yaptırıyoruz

bak iste banyosunu bile beraber yaptryrz diosun.emin ol kimse babasi disinda o cicukla ilgilenmez ama kendim herseyn altindan tek basima kalkarim diosan elbet senin yasadiklarin onemli ayril derim.ben bu sekilde hasta cocugu olupta asla ilgilenmeyen babalar anneler gordum o yuzden soyluyorum zaten

bende çok duydum terkedip giden babaları.O şefkatle ve bir gün şikayet etmeden bakıyor.Eminim ki yavrularımızı bizden daha çok kimse sevemez,ilgilenemez, oda ayrılmak istemez çocuklarından bende nasıl yapacağız bilmiyorum

Ayrilsan bi dert ayrilmasan ayri bi dert..iyi dusun ne diim kardesim

sanırım sorun onun aile yapısıyla benim ona takındığım yanlış tutumdan oldu.Onların aile kadınlar konusunda bağnaz bizde de annem.Babam ve erkek kardeşlerim eşlerini el üstünde tutarlar.Onlarda ise tam tersi.(Bunları evlendikten sonra öğrendim) babasıyla annesi zorla evlendirilmiş.Adam kadını hiçbir zaman sevmemiş,dövmüş,aldatmış,hatta üstüne kadın getirmeye çalışmış,annesi engel olmuş.Çalışıp kazandıklarını arkadaşlarına ve akrabalarına yedirmiş.Araba almış,ev almış.Kendi evinin damını yapmamış.Yağmur yağdığında evi su dolardı.Sigorta bile yapmamış kendine . Başkalarına harcamış durmuş.Ama gelgelim dışarıya göre harika bir insan cömertliğinden dolayı cenazesi kalabalıktı.Eşimin büyük abisi de eşini annesine karşı geliyor diye dövmüş ne zaman kadın hastalanmış iyi davranmaya başlamış.Şimdi bir dediğini iki etmiyor özellikle de çocuklarının torunlarının.Birgün aşkım hayatım canım dediğini duymadım eşine.Hep maço bir erkek.Küçük abisi farklı daha şefkatli canayakın konuşkan.Yetiştiriliş tarzı herhalde onlarda kadın hizmet eden çocuk doğuran birisi sadece.Anneleri de maaselef çocukları köşe yastığı gibi yetiştirmiş.Erkek hiçbir ev işine elini sürmez onları kadınlar yapar şeklinde yetiştirmiş.Neyseki azda olsa ben eşimi biraz değiştirdim.Abileri masadan bir tabak bile almazken eşim sofrayı toplar.Ama yaptırana kadar da canım çıktı.Çöp bile dökmezdi kadın işi o derdi..

kadın nasıl sevilir nasıl davranılır bilmiyorlar.Görmemişler ki.Hep kötü örnekler.Armut dibine düşer misali onlarda babalarına çekmişler.Aşk nedir sevgi nedir paylaşım nedir gezmek eğlenmek nedir görmemişler kadınlar hep annelerine ve kendilerine hizmetçi

ama 6 yıldır ne maaşımı veriyorum nede dediklerini umursuyorum.
aslında boşanmayı gerektirecek kadar bir sorun yok sevginizin bittiğini düşünmeniz dışında.
geçmişte yaşıyor gibisiniz, geçmişte olanları unutup, çocuklarınız için yeniden sevmeyi ya da ötelediğiniz sevgiyi dışarı çıkarmayı deneyin.
geçmişe takılı kalmak ve engelli çocuğa dair endişeler, iş hayatı ve belki aklınıza taktığınız diğer şeyler üstüste gelince siz kafa ve ruh olarak yorulmuş, bıkmış olabilirsiniz. boşanmanın sıfırlamak olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. eminim başka yöntemler, çözümler bulabilirsiniz evliliğinizi ve hayatınızı renklendirmek, yeniden mutlu olmak için.
Allah yardımcınız olsun.

ama 6 yıldır ne maaşımı veriyorum nede dediklerini umursuyorum.
Kotu bi durum bi kadin sevgi ister ilgi ister kibarlik ister anlayis sadakat ister..odun gibi bi adamla yasam surmekte zor ama katlanmak zorunda kaliyoruz iste ne yazik ki

ya hayatımı sorgulamaya başladım özellilede engelli oğlum olduktan sonra ben neden bu haldeyim nerelerde hata yaptım ya da yaptık diye.İçimden başka bir kadın çıktı.Hep alttan alan aman üzülmesinler diyen kadın gitti .daha cesaretli herşeyi silebilecek bir kadın çıktı.Aklımın bir kısmı boşver evliliğin devam etsin bir süre ondan artık hirbirşey bekleme hayattan ne istediğin varsa tek başına yap diyor bir tarafımda onun cahilliğine,cimriliğine,bencilliğine duygusuzluğuna katlanma artık bırak artık aptalllığı diyor.Etrafımda başta kendi kardeşlerim yiğenlerimi gördükçe üzülüyorum.Eşlerini el üstünde tutuyorlar aşkla bakıyorlar gözlerinin içine.Ben 17 senedir oğlumun doğumu ve onunla geçirdiğim vakitler dışında hiç gülmemişim ki.Hep duvar gibi birisiyle hem maddi hem manevi bni sömüren biriyle beraber olmuşum.SEN ZATEN KAYBETMİŞSİN KAYBEDECEK HİÇBİRŞEYİN KALMAMIŞ DİYORUM.gemileri yakmak istiyorum.Doğru zamanı düşünüyorum

sizi anlamaya çalışsam da anlayamam. her insan ilgi ister, sevildiğini duymak görmek ister. kesinlikle haklısınız. ancak kendinizden önce düşünmek zorunda olduğunuz engelli evladınız var. eğer eşiniz olmadan evladınıza gerekli ilgi ve sevgiyi gösterebileceğinizi, yetebileceğinizi düşünüyorsanız, evliliğinizin kurtarılacak yanı kalmadığını düşünüyorsanız, yakın gemileri. bir de çevrenizdekilere bakıp evliliğinizi kıyaslamayın. her evlilik kendi içinde farklıdır. sizin bilmediğiniz nice sıkıntılar dertler barındırabilir içinde.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

erken evlilik iste bu nedenle cok yanlis
cünkü biz büyüdükce fikirlerimiz
ihtiyaclarimiz hayata bakis acimiz
insanlara evlilige bakis acimiz hersey ama hersey degsiyor
ben 29 yasimda evlendim
bence yinede erken evlenmisim

erken evlilik iste bu nedenle cok yanlis
cünkü biz büyüdükce fikirlerimiz
ihtiyaclarimiz hayata bakis acimiz
insanlara evlilige bakis acimiz hersey ama hersey degsiyor
ben 29 yasimda evlendim
bence yinede erken evlenmisim
erken evlenmeye hiç niyetim yoktu aslında üniversiteden sonra düşünüyordum.Ama dediğim gibi o yaşlardaki toyluk annemin bağnazlığı eşimin ailesinin bağnazlığı bizi bu noktalara getirdi.Anneme birbirimizitanıyalım ben evliliğe hazır değilim ben evliliği değil okumayı düşünüyorum dedim.Annemde evlilik şans işi kızım flörtte zaten gerçek yüzünü göstermez iyiysede geçineceksin kötüysede geçineceksin sen idare edeceksin,falandı filandı .Ben bir söz keselim sonra 2 sene sonra nişan 4 senede sonrada evleniriz okuldan sonra da desemde .Sözden sonra tayinimçıkınca annem bir anda hemen evleneceksin ben senin peşinden gelemem.Zaten kız çocuğu gözü açılmadan evlendireceksin falan filan derken...6 ayda kendimizi evli bulduk.En zoruma gidende annem ailesinin nasıl bir aile olduğunu biliyormuş.Bile bile ateşe atmış beni

bencil diyorsunuz ama çocuklarına evine bağlı bir profil de çizmişsiniz. acaba adamdan soğuduğunuz için hiçbir şey gözünüze görünmez mi olmuşş? bazı adamlar sevgisini gösteremez. ben eşinizin sizi sevmediğini düşünemedim. bence biraz daha düşünün. boşanınca da dertler bitmiyor çünkü. hatta yeri geliyor çoğalıyor. güçlü olsanız da bunalıyorsunuz.

30unda da evlensen çekecek çilen varsa yapacak birsey olmuyor malesef.hiç değişmez mi eşiniz?bu anlattıklarınızi onunla Paylaşsaniz? Hayat çok zor.yeniden başlarsınız tabi ama çocuklar... baba şefkati çok özel birsey...kimsenin hayatı mükemmel değil ki

Çok iyi bir baba diyorsunuz.
İyi bir koca olamamış ama ufak ufak alışmış bir şeylere.
Ama benim ömrümden, gönlümden gitti artık her şey diyorsunuz.
Anlıyorum ama boşanınca daha güzel bir yaşamınız olacak mı?

Bilemedim, çok üzüldüm durumunuza.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Dilerim ayrılığa gerek kalmadan düzelir bir şeyler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…