Evlilikten ve bebekten sonraki hayatım

Merhaba benim bebeğimde öyleydi çözüm buldum artık uyanmıyor
 
Bebek arabasını değiştirseniz, belki rahat edemiyodur. Benim kızım da durmazdı, değiştirdim, meğer arabadanmış, çocuktan değil.
14 ay arayla doğan iki bebeği yardımsız büyüten biri olarak işinizi kolaylaştıracak birkaç tavsiye vermek istiyorum.
Temizliği zorlaştıran bütün eşyaları kaldırın, biblo, orta sehpa, fazlalık kıyafet vs.
Hem evinizin enerjisi değişir, hem de iş yükü azalır.
Akşam bebek uyuyunca muhakkak ortalığı şöyle bir toparlayın, sabah uyandığınızda evi derli toplu görmek sizi motive edecektir.
Erken kalkmaya gayret edin ki gün bereketlensin, bebeğinizi de erken yatırıp muhakkak bir uyku rutini oluşturmaya başlayın.
Aldığınız eşyayı mutlaka yerine koyun,eşinizden de aynısını yapmasını isteyin. Yapacağınız herhangi birşey 5 dakikanın altında sürecek bir iş ise sakın ertelemeyin, o an bebeğiniz ağlasa da 1-2 dakika yanınızda ağlasın, işlerin birikerek dağ gibi olmasına fırsat vermeyin.
Her temizlik yaptığınızda bir parça da büyük temizlikten ekleyin, mesela rutin süpürüp silme yaparken bir gün mutfak dolaplarının bir kısmını siliverin, bir gün camlardan birini, parça parça ve sık sık temizlik yapınca işler daha çabuk bitiyor. Eşinize de iş paslayın. Gurur yapıp her şeye tek başınıza yetişmeye çalışmayın. Erkekler biraz pohpohlayınca hepsini yapıyor :)
Çamaşır ve ütü biriktirmeyin, bir müddet imkan varsa ütü istemeyen rahat kumaşlar tercih edin.
Yemeklerinizi akşam bebeğiniz uyurken yapın, sevdiğiniz bir film, belgesel, dizi, program vs eşliğinde terapi gibi oluyor :)
Herşeyi instamomlar gibi dört dörtlük yapacağım diye uğraşmayın... Çocuklu ev dağınık da olabilir, eşinizden, misafir olarak gelenlerden yardım istemekten çekinmeyin.
Vitamin desteği kullanın, kan değerlerinin düşmesi de insanı depresif bir ruh hâline sokuyor.
Ve en önemlisi, bu zamanlar geçecek, geriye bebeğiniz ve eşiniz ile geçirdiğiniz mutlu anlar kalacak. Eskiden belki daha özgürdünüz, ama şimdi sizi koşulsuz seven, gözünüzün içine bakıp gülümseyen, kokusu dünyalara bedel bi evladınız var. Siz iyi olun ki o da iyi olsun... Hepsi geçecek. :)
 
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için elimden geldiğince yapmaya gayret edeceğim.
 
Eşim eve Bluetooth hoparlör almıştı tableti bağlar müzik dinlerdik. Neyse hamile kaldım doğum yaptım bebeğim 5 aylıkken sanırım en ufak seste uyanmaya başladı . Tableti Bluetooth hoparlöre bağlayıp reklamsız beyaz gürültü açtık çok şükür hiç uyanmıyor yanımda yatırıyorum bebeğimi şu an 16 aylık yatak yayı sesinden bazen kıpraşıyor saçını okşuyorum güvende hissedip uykuya devam ediyor . Lamba gibi asıldığı için gürültüyü bastırıyor . Ben gürültülü bir apartmanda oturduğum için daha hamileyken stres yapmıştım bu apartmanda çocuk nasıl uyutucam diye . Ama çözüm karşıma çıktı Şükürler olsun meleğim şu an yanımda uyuyor
 
Benim cozumum herseyi bebekle yapmak . Yalniz baktigim icin dogdugundan beri heryere benle gelmeye alisti . Kuafor ( kas ,biyik en fazla tabi ),devlet dairesi ,banka , semt pazari ,cafeterya,ap toplantisi . Akliniza ne gelirse. İstanbuldan tasinmadan once surekli parktaydik . Gunde uc kez ciktigimizi bilirim . Gece uyuyunca da evi toplayip oyle yatiyorum .Utu vs yapmiyorum biraktim . Sebze haric alinacaklari internetten soluyorum. Kizim miymiy yemek yiyen bir cocuk o yuzden termoslar , meyveler hep yanimizda beslenme cantasinda bizimle geziyor . Bunlar beni cok rahatlatti acikcasi . 11. aydan beri de tek uyku yapiyor . Gunduz uyumayi seven bir cocuk degil bazen hic uyumuyordu dusunun .18 aylik olucak cok yakinda ve ayni sizinki gbi sese cok duyarli . Ne kadar yorulursa ya da temiz hava alirsa o kadar derin uyuyor bizim tecrubemiz boyle .
 

Bebegi dışarı çıkarmak demek bebek arabasina koyup süpürge almaya gitmek demek değil önce oradan baslayabilirsiniz.
Madem arabada durmuyor, çocuğu kucağıniza alır en yakın yürüme mesafesindeki parka ya da yürüyüş alanına götürürsünüz. Ek gıda yedirecekseniz orda yedirirsiniz, bi piknik örtüsü serer üstünde yuvarlanıp oyalanmasini sağlarsiniz, büyük legolari,sevdiği oyuncağı oraya tasirsiniz onu gerçekten rahatlatma odaklı olarak dışarı götürürsünüz.
İnsan psikolojisi sonuçta ortada, temiz hava hepimize iyi gelir ve negatif enerjiyi atmanızı sağlar.

Bunu sizin direkt çözüm değil diye reddetmeye çalışmanızın bana bı zararı yok, siz kendinize edersiniz.

Ama siz aman ağlar da rezil olurum, evdeki işleri yapamam, onu her gün taşıyıp uğraşamam derseniz o sizin bileceğiniz iş.

Her insan gibi bebekler de rutin seviyor ve günlük olarak örneğin kahvaltıdan sonra dışarı çıkmaya alistirdiginiz bir bebek günden güne enerjisini atmanın yolunu bulup rahatlayacaktir.

Siz neyin çözüm olmadığına peşin hükümle karar vermeden önce bir on beş gün bunu denerseniz zaten ne kadar etkili olduğunu anlarsınız.
Ayrıca siz de çok bunalmissiniz, böyle bir şey size de çok iyi gelir.

Son bir öneri olarak bebeğiniz gündüz uykusuna daldiginda ev işi yapmayın. Siz de uzanın.
Çıkın balkonda bi çay için. Ev işlerini ufak ufak o kalkınca onun yanında olduğu kadarıyla yapın.
Onun uyuduğu bütün firsatlari dinlenme zamanı olarak ayarlamazsaniz bu aşırı yipranmislik sizi çok zayıf bir psikolojiye sokabilir. Sizin de gücünüzü toplamaya ihtiyacınız var, kendinizi es geçmeyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…