Evlilikten ve bebekten sonraki hayatım

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Anais0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba 2yaşında bir kız çocuğu annesi olarak yazmak istedim. Yeni üyeyim ve ilk yorumum size . Benim kızımda kolik ve uyumayan bir bebekti. İlk iki ay bende çok zorlanmıştım. Ama sonra bir kaç küçük şey hayatımı çok değiştirdi. İlk olarak iki yönlü kullanılan kanguru inanılmaz bir hayat kurtarıcı. Bebeğimi kanguruya yerleştirip sırtımda taşıyordum.bu sayede hem kanguruya önde taşıdığımda olan ağrı olmadı. Hem çok rahatlıkla ev süpürme, bulaşık makinesi kaldırma gibi işlerimi hallettim. Ayrıca sırtımda sürekli benimle hareket etmek onunda çok hoşuna gitti. Bağırsakları sırtımda ısındığı için gaz sorunu da çözüldü.
Ayrıca bebeğin ağlaması her zaman susturulması gereken bir şey değil bunu fark ettim. Örneğin karnı tok altı temiz ve banyo yapmış bir bebek, siz duş alırken banyonun kapısına çektiğiniz Park yatakta takılabilir. Sesinizle onunla iletişimde olarak gayet banyonuzu yapabiliyorsun. İlk bir kaç sefer çok ağlıyor. Fakat sonra oda bu rutine alışıyor. Yada siz yemek yaparken sesli kitap açın eline tahta kaşık tencere gibi şeyler verin kendi kendine vakit geçirmeyi öğrensin. Sesinizle onunla iletişim kurabilirsiniz. Kısaca çocuk ağlayabilir temel ihtiyaçları karşılanmış ve gözetiminizdeki çocuk sürekli ağlamayı huy edinmemeyi öğrenmeli.
 

10 aya çok güzel gelmişsiniz. Bebişin uykusu giderek ağırlaşacak. 3 gündüz uykusundan 2'ye 2'den 1'e geçecek. En zor zamanlar geçiyor zamanla daha rahat edeceksiniz.
Bu aylarda anneye düşkün olabilir çok normal. Bebeğinizi güvensiz hissettirmeden bir şeyler yapabilirsiniz ama küt diye bir şey denemek onları strese sokar. Mesela ben kızımı ana kucağına koyduğumda şu bilgiyi edinmiştim: ilk gün ana kucağına koy, oyna onunla yakın etkileşimde ol. Sonraki gün ama kucağına koy dokunma ama yakından cee falan yap etkileşimde ol. Sonraki gün mesela mutfak işi yaparken dön arada laf at. Sonraki gün koy ana kucağına işini yap. Gerçekten bu tarz yöntemler işe yarıyordu. Birden koyup işe koyulsam eminim ağlardı.
Mesela habersiz dışarı çıkmadım hiç, uyurken kaçmadım dışarı. Güvensiz hissetmedikçe, çaresizce ağlayacağım o kadın da buraya gelir düşüncesine kapılmadıkça daha rahat özgürleşecek çocuk.
Ama temelde ihtiyacınız olan şey maalesef zaman. Bi 10 ay daha gittiğinizde birçok şey daha iyi olacak.
Ama sizinle beraber uyuması veya belki emerek uyuması gibi alışkanlıklarını çocuğu strese sokmadan yoluna koymanız gerek. Parça parça bu konuları araştırıp çözüm yollarına başvurabilirsiniz.
 
Aynı böyleydim şuan 9 aylik bebegim.hele ilk 3 ay çok çok zordu çünkü süt sagiyordum az geliyordu sağmak yarim saat susuyordu onu içirip dakinlestiryorum bi saat geçiyordu ve tekrar 2 saatte bi emzirmek olduğu için tekrar sağıma otuyordum kendimi inek gibi hissediyordum ağlıyordum derdimi anlatamadım kimseye eşime anlayışlı gibi göründü ama sindi düşünüyorum da aslında şunu şunu yapabilirdi ya diyorum. Hayyan insandan herşeyden uzaklastim göğüs uçmadım yara ağrı içindeyim.bi yandan emzirme bi yandan kendime yemek yapma isteğim bile olmuyordu mutfağa girip 5 10 dk geçirsem oh ne mutlu bana çünkü durmuyordu ağlıyordu.kucakta sürekli durmak istiyordu.altini değiş kusarsa üstünü değiş kremini sur sakinleşir tekrar emmek istiyor .süt var mı yok o ağlarken ayağımda ben prize takılı pompaj sagiyordum yerde bi yandan onu sallıyor bi yandan süt sağımı. Kocalar kocalık yapmıyor doğru düzgün
 
Ben huniyi takardım kafama herhalde ikiz olsa. Destek olmadan çok zor oluyor gerçekten.
Rahat olacaksiniz. Biliyorum cok zor bir durum ve insan bilemiyor ne yapacagini ama cok rahat olmak zorundasiniz. Ben cocuklari disarida salamiyordum. Ustleri kirlenicek o olacak bu olacak diye sonra krese bir basladilar. Ust bas toz toprak icinde gelmeye baslayinca anladim rahatligin ne oldugunu. Birakin oynasin, hersey temizlenir. yemek konusu da ayni. Birakin kendi yesin 1 sene sonra cok rahat edeceksiniz.
Ben esimden yana bu konuda sansliyim cunku dogduklari gunden uzunca bir sure geceleri cocuklari paylastik. Bazi gunler birakip gittim o bakti cocuklara. Tv konusunda anlastik. Cok zorlandiginda evet acti ekran ama kendisi de bunun sonuclarinin ne oldugunu cok iyi biliyor.
Bir ara bir kac ay Tv konusunda bir gevseme oldu evde. Sonra bir fark ettik cocuklar hem konusmayi azalttilar hem de daha da cok kudurmaya ve oyuncaklari ile oynamamaya basladilar. O noktada ikimiz ortak karar alip komple kestik. Simdi artik aksam uykudan once yarim saat-1 saat teletubbies ya da youtube da Ms Rachel var onun sarkilari guzel ona bakiyoruz ve iste kek/muz falan yiyip sakinleme evresine giriyoruz.
Esiniz cocukla vakit gecirdikce daha da alisacaktir. Bence bu isi de kademeli yapabilirsiniz. Once birakip evden yarim saat cikabilirsiniz, sonra onu 1 saat yapabilirsiniz sonra sonra 2-3 saate cikarabilirsiniz. Cocugunuz da sizin gittiginizi ama geleceginizi de ogrenmesi lazim. Bu da farkli bir guven gelistirmesi oluyor zaten
 
Bebek ağlasın boşverin, yani karnı toksa 7-24 yatakta yanında yatacak değilsiniz. Siz alıştırdığınız için hep ağlayarak sizle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Amerikali bir anne bir kitap yazmış. Bebeği 3 aylıkken restorana gidermiş fransa'da ve Fransız bebekleri sessizce kendi kendine otururken kendi bebeği neden aşırı sorun yaratıyor şaşırırmış. Sonrasında öğrenmiş ki fransızlar 2 3 atlik bebeğe uyku eğitimi vermeye başlıyor ve her ağladığında istediğini yapmıyor.

Kulak tıkacı alın, ya da anc kulaklık ve Kafa dinleyin. bence sizin sorununuz hep bebek ağlaması duymak ve uykusuzluk. Evet bebekler değerli ama siz de değerlisiniz. Ve siz mutsuz ve gergin iken sütünüzde de o hormonlar oluyor. O yüzden bebeğe zarar vermediği sürece kendinize odaklanın, o da Kendi kendine eğlenmeyi öğrenecek.
 


Amerikalı Bir Anne Fransız Usulü Ebeveynliğin Sırrını Keşfediyor.

Amerikalı gazeteci Pamela DRUCKERMAN Paris'te yaşadığı sırada bebek sahibi olduğunda "Fransız usulü bir ebeveyn" olmak gibi bir niyeti yoktu. Ta ki Fransız bebeklerin daha iki-üç aylıkken gece boyu deliksiz uyuduğunu, haşlanmış sebzelere bayıldıklarını ve ebeveynleri keyifle cafelerini yudumlarken bir kenarda sakince kendi başlarına oynayabildiklerini keşfedene dek!

Dahası tüm bunları yaparken bu çocuklar gayet canlı, meraklı ve yaratıcı görünüyorlardı. Bu nasıl olabilir? İşin sırrı nedir?

Bez çantasına sıkıştırdığı not defteri ile Pamela, bunun nedenini nasılını öğrenmeyi kafasına koyar. Fransızların sadece farklı bir ebeveynlik yaklaşımları olmadığını, çocuğun aslında kim (ya da ne) olduğuna dair de bambaşka bir bakış açıları olduğunun farkına varır.

Bebeğinize Fransız Kalın! Çok eğlenceli bir diller yazılmış bir aydınlanma hikayesi.

Bu kitap tüm kendi yetişkinlik hayatlarını şifalandırmak, parlak, iyi huylu ve maceracı çocuklar yetiştirmek isteyen ebeveynler için.

"An itibarıyla sekiz yıldan fazladır ebeveynim ve itiraf etmeliyim ki, hiçbir ebeveynlik kitabını bitiremedim. Fakat bu, karşı konulamaz bir kitap."

-Slate

"Üç çocuk büyüten Druckerman kendisiyle dalga geçmeyi iyi biliyor. Kitapta uyku savaşlarını kazanmanın ipuçları da yer alıyor."

-Daily Mail, London
 
A Anais0 bebeğin uyku düzeni nasıl ? Sizin günlük rutinleriniz neler biraz bahsedin size destek vermek istiyorum. Bende yanlız büyüttüm şuan 5.5 yaşında eşimde yardımcı olamadı
 
Sabah 8 gibi uyanıyoruz oyun kahvaltı vs derken 11de öğlen uykusuna yatıyor bazen 2 saat bazen yarım saat belli olmuyor sonra tekrar oyun yemek yarım saat kadar yürüteçe koyuyorum etrafı topluyorum ama yine ağlayarak peşimde dolanıyor tabii. Uyandıktan 3-4 saat sonra diğer uykusuna yatıyor yarım saat uyuyor. Uyanınca ara öğün veriyorum oyalıyorum babası gelene kadar sonra babasına devrediyorum ben yemek yapmaya gidiyorum. 8 gibi yemek yiyoruz 10da da gece uykusuna geçiyor. Her gün böyle geçiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…