valla dört duvar arasında ne yaşanıyor kimse Bilemez.. kocaman Bi aşkla evledi Benim ablam.. üstelik alt katımızda oturuyorlardi.. işyeri açtılar karı koca sabahları Beraber gider gelirlerdi sarmaş dolaş.. Bi karıcım derdi eniştem ağzından Bin karıcım çıkardı.. maddi manevi ablamın Bir dediğini iki etmezdi. ne rahattı içimiz. ne iyi kocası vardı.. 3 sene Böyle geçti.. sonra Bi gece çıkıp "Biz Boşanıyoruz" dediler.. annem şok oldu.. anlaşmalı olarak Boşandılar.. evet anneme göre, anneanneme göre Bütün sülaleme göre ablam aynen kendisini BaşBakan sanmıştı.. hiç mücadele etmemişti yuvasını kurtarmak için.. eeee kariyeri vardı, iş yeri vardı altına arabasını da çekmişti kocası, şimdi kocasını Boşayip özgürlüğünü yaşayacaktı.. yaptiği tamamen şımarıklıktı.. yuva yıkmak ne kolaydı ona göre.. Bencildi.. ergenler gibi davranıyordu.. heyecan ariyordu Bu kız kesin.. hatta Babam çoook suçlandı ee kızını dövmeyen dizini döverdi.. sen kızını zamanında şimartip durursan işte Böyle kocayı beğenmez yuvasına sahip çıkmaz asla gerçek Bi kadın olamazdı.. daha ne istiyorsun daha ne yapsın Bi koca dedi herkes ona.. kuaförüne gidiyorsun, iş yerini açtı, gardroBına Bak, kimde var Bu kıyafetler ha ? kimde var BU kadar makyaj malzemesi.. üstelil sana prensesler gibi davranıyor, çocuk da yapmadın işte demekki yuvanı hiç Benimsemek istemedin.. sen kendini düşünen Bencil Bi kadınsın.. dedi herkes.. evet sadece alt katımızda oturuyordu ve Biz onu çoook mutlu Bi eli yağda Bi eli Balda sanıyorduk... kimse 4 duvar arasında ne yaşandiğini asla Bilemez.. ve hele de güçlü kadınlar ailelerine Bile yansıtmak istemezler çektikleri acıları.. evet kocasının uyuşturucu kullandığını, ablamı 3-4 kez dövdüğünü, ailesine ezdirdiğini Biz Bile Bilmiyorduk.. ablamdan da öğrenmedik zaten.. eski eniştemizin ailesinden öğrendik tüm Bunları.. evet gerçekten evliliği kötü giden , Boşanmak isteyen kadınların yüzünde en hakiki "mutluluk maskesi" vardır.. çok güçlü ve mutlu göründü her zaman.. hayranlık duyduğum tek insandır kendisi.. her zaman ona hayran kaldım her zaman da kalacağim.. yanımızda Bi kez olsun ağlamadı.. annemi teselli etti.. ona üzülen insanları teselli etti, Ben iyiyim merak etmeyin dedi.. ve şuan.. zamanında kendi işinin patronuydu.. altında arabası vardı.. evet şuan hepsinden vazgeçti.. kendi isteğiyle.. nafaka Bile istemedi, eşi çok zengin olduğu halde 5 kurusunu istemem dedi.. evet şuan mağazada çalişiyor, tezgahtarlık yapiyor o zamanın BaşBakanı..
offf .bir derinden offffff çeksem yetmez.benimde evliliğim bitmek üzere.daha mahkemelr açılmadı ama açmakta istemiyorum.ben kocamı çok seviyorum
biliyorum ki o da beni seviyor artık seni sevmiyorm desede.bizimde dış etkenlerden dolayı bitmek üzere olan bi evliliğimiz var.ailesine olan aşırı düşkünlüğünden,bana sahip çıkmadı hiç.çok mücadele ediyorum ya diorum dışarda buluşalım bi konuşalım diorum .konuşacak bişey yok yine sen eski sen olacaksın dior.sürekli suçluyor ama ben yinede mücade ediyorum.evide bırakıp gitti.mesaj atıyorum ,arıyorum cevap yok kendisinden.ne yapacam valla bende şaşırdım.ama gönlüm bitmesinden yana değil.ileride ne olur bilemem.ALLAH hayırlısını nasip etsin ama geri dönsün istiyorum evimize.
Kendi parasını kazandığı için kocasına muhtaç olmayan kadınla kendi parasını kazandığı için ilk fırsatta kocasını boşayacak kadın farklıdır hanımefendi...
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama ne kariyerli kadınlar tanıdım boşanmamak için kendilerinden verdiler de verdiler...
ne kariyerli kadınlar tanıdım çocukları ellerinden tutu annem çıkalım bu evden dediler de kurtuldular o evlerden ki hala devam ettirebilir miydim diye düşünüyorlar...
ne kadınlar tanıdım pislik kocaları cüzdanından kartlarını çalıp çalıp borç içinde bıraktılar da hala evliler...
ne kariyerli maaşlı kadınlar tanıdım ben...
siz boşanmayı çocuk oyuncağı mı sandınız ki kadın incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten ayrılsın...
Hiç bir kadın sonuna kadar denemeden bitirmez evliliğini...Her kadının dayanma eşiği farklıdır ama bence o dibi görmeden bitirmez kadın...
konu sahibi arkadasim yazdiklarina cok üzüldüm,kendi basima gelse nasil olurdum diye düsündüm....cidden cok zor bi durum...insanin sanki
kücük kiyameti kopmus gibi olur herhalde...allahima cok sükür 3 yilin ardindan sevdigim erkekle evlendim...simdi 3 yillik evliyiz bir de bir
oglumuz var...esimle cook iyiyiz allaha sükür...arada tartisma oluyo tabiki,ama ayrilmayi hic düsünemem onu cok seiyorum...allah seninde
karsina iyi hayirli birisini cikarir insallah....senin kiymetini bilenn....
Televizyon kültürüm 0.
O yüzden dizilerle ilgili yorum yapamayacağım.
Bahsettiğiniz kadınların dört duvar arasında neler yaşadığını bilseydiniz emin olun bu satırları yazmazdınız.
Biz kadınlar,hele ki boşanmış kadınlar güçlü olmasak bile güçlü görünmek zorundayız.
Çevremize eşe hele ki eski eşe ihtiyacım yok imajını vermek zorundayız.
Çünkü yaşadıklarımız bizi o kadar yopratmış oluyor ki eşimizin bizi üzdüğü asıl konulara değenerek yaralarımızı açmaya çekiniyoruz hatta inanmazsınız ama utanıyoruz bile.
Ne saçma di mi?
Öyle ama işte..
Yaşayan biliyor..
Kendi parasını kazandığı için kocasına muhtaç olmayan kadınla kendi parasını kazandığı için ilk fırsatta kocasını boşayacak kadın farklıdır hanımefendi...
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama ne kariyerli kadınlar tanıdım boşanmamak için kendilerinden verdiler de verdiler...
ne kariyerli kadınlar tanıdım çocukları ellerinden tutu annem çıkalım bu evden dediler de kurtuldular o evlerden ki hala devam ettirebilir miydim diye düşünüyorlar...
ne kadınlar tanıdım pislik kocaları cüzdanından kartlarını çalıp çalıp borç içinde bıraktılar da hala evliler...
ne kariyerli maaşlı kadınlar tanıdım ben...
siz boşanmayı çocuk oyuncağı mı sandınız ki kadın incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten ayrılsın...
Hiç bir kadın sonuna kadar denemeden bitirmez evliliğini...Her kadının dayanma eşiği farklıdır ama bence o dibi görmeden bitirmez kadın...
O gördükleriniz için iddialaşamam sizinle...çünkü siz sadece gördüklerinizi değerlendirebiliyorsunuz anladığım kadarıyla...
Ama şunu sakın aklınızdan çıkarmayın, hiçbişey göründüğü gibi değildir....
Hiçkimse tamamen gösterdiği gibi değildir...
Bu hayattaki en sağlam maske boşanmış ya da evliliği sorunlu kadınların yüzünde vardır...
Çünkü o kadın kendisini korumak zorundadır, işinde, arkadaşları arsında hatta yeri geldiğinde kendi ana babasının karşısında...
Hele o kadının çocuğu varsa o maske yapışır yüzüne, çıkarmaz çıkaramaz...çünkü hem kendini hem evladını ayakta tutmak korumak kollamak zorundadır...
İnsanlar yaşamlarıyla ilgili kendilerini kandırıyorlar artık hanımefendi, sizi kandırmışlar çok mu...size umursamaz görünmüşler çok mu....
Kaç tane kadın göğsünü gere gere dayak yedim boşanıyorum diyebilir...
Kaç kadın göğsünü gere gere aldattı beni diyebilir...
Kaç kadın göğsünü gere gere borç içindeyim tükendim onun yüzünden diyebilir...
Kaç tanesi içip içip gecenin köründe geliyordu gram sorumluluk almıyordu diyebilir rahatça...
Çünkü biz kadınlara susmayı öğretmişler...Hata başkalarında da olsa üstüne almayı öğretmişler...
Yuvayı dişi kuş yapar diye öğretmişler...
Bir bakın eşinin kusuru yüzünden anne olamayan birçok kadın aman onun erkekliğine zeval gelmesin diye benim olmuyor der aynen bu sebepten...
Siz duyduklarınıza gördüğünüzü zannettiklerinize inanmaya devam edin...Ama hiçkimsenin evinin içini bilemezsiniz...Hiçkimsenin....
canım bundan sonraki hayatında sana mutluluklar dilerim bende boşanmak üzereyim umarım çok mutlu günler bekliyor bizi
ve tüm bunlar ne kadar anlatılsa anlatılsın ancak yaşayan bilir...
herkesin acısı içinde büyüktür ama gerçek olan birşey var ki hala biz kadınların çok sorunlarla boğuştuğu ve ezildiği gerçegi...
o dört duvar arasında yaşanan sıkıntıyı hiçbir kadın haketmiyor ve arkadaşın dediği gibi en dibi görmeden boşanmıyor kadın...
ne zor bir karardır bu bilen bilir,bütün acıları dertleri toptan sırtlanmısızdır üzerimize...
oyle zordur ki bazen kendimizle bile baş edemeyiz,,ama hep ben güçlüyüm,kimseye muhtaç değilim,kafam dik olmalı diyerek kendi
kendimize soyleriz,,buna kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum...
boşanmış olmanın en iğrenç halini de gördüm arkadaşlar emin olun,öyle kahpe bir ortamda yaşıyoruz ki mecbur dik durmak zorundayız...
ne bu toplumda ne de başka toplumda,,
sırf bütün bu olanlara inat dik durmalıyız arkadaşlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?