Evlililk bitince herşey bitiyormuş...

ben çok ikilemde kaldım düşünüyorum tamam karar verdiim derken dönüyorum yok olmaz nasıl yaparım diyorum tabiyki hersey karsılıklı tek problem bende değildir karsılıklı biz ayrılma kararı verdikten sonra bitakım kötü olaylar yaşadık o sebepten herkez biliyor yani ailelerde hatta boşansak herkez göbek atacak durumda yani aile destegide yok bu noktada ben kilitlenip kalıyooorum ayrıyız şimdi bana su ana hersey anlamsız geliyo hiç birsey kayif vermiyo analam tasımıyor hersey bos gibi geliyor oooof bilemiyorum

Ben de şu an bu durumdayım. Aynı durum.Canım bi taraftan dünyayla ilgili hiçbir şey istemiyor, diğer taraftan beni aşağı çeken adamdan kurtulmuşluk ve yenilenmişlik hissi... Daha önce durum ailelere bir kez yansıdı, ikincisini yansıtmayın gidin boşanın dedi onun anası. Bizimkiler bitmemesinden yana halen. Ben hiçbir şeyden yana değilim. Sanki şu an sadece evlilikten sonrasından korktuğum için sürdürme isteği var.Bir de 2 gün eşimin yaptıkları aklıma geliyor, sonraki 2 gün de kendi hatalarım ve pişmanlıklarım, ettiğim haksızlıklar. Sonra yine kendimi haklı çıkarma çabası. haklı çıkarmak istiyorum çünkü haksızdıysam bile mutsuzdum, öyle olmasın istiyordum o yüzden hırçındım. Ben enerjik, hevesli heyecanlıydım, oysa sakin, huzurlu, durağan ve sıkıcı. Şimdi diyorum ki belki de zaten bana göre birisi yok bu alemde. Çok büyük olasılıkla hiç karşılaşamıcaz, o yüzden büyük ölçüde uyan ama benim ruhumun sığmadığı bu ilişkiyi hayatımın bi köşesinde tutmalıyım. Yani o köşede tutmaya çalıştığım şey evlilik, köşede kalamayacak kadar önemli ama bir arkadaş da demiş az önce, merkeze koyunca da bunlar oluyor.

Kendi parasını kazandığı için kocasına muhtaç olmayan kadınla kendi parasını kazandığı için ilk fırsatta kocasını boşayacak kadın farklıdır hanımefendi...
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama ne kariyerli kadınlar tanıdım boşanmamak için kendilerinden verdiler de verdiler...
ne kariyerli kadınlar tanıdım çocukları ellerinden tutu annem çıkalım bu evden dediler de kurtuldular o evlerden ki hala devam ettirebilir miydim diye düşünüyorlar...
ne kadınlar tanıdım pislik kocaları cüzdanından kartlarını çalıp çalıp borç içinde bıraktılar da hala evliler...
ne kariyerli maaşlı kadınlar tanıdım ben...
siz boşanmayı çocuk oyuncağı mı sandınız ki kadın incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten ayrılsın...
Hiç bir kadın sonuna kadar denemeden bitirmez evliliğini...Her kadının dayanma eşiği farklıdır ama bence o dibi görmeden bitirmez kadın...

gercekten aynı seyleri yasıyoruz her söylediğin söz de kendimi buluyorum ya bakıyorum da herkes bu dertlerde bu sıkıntılarda cevremdeki evlıliklerde hep uçlardan dönmekte çocuk olduğu için ayrılmaynlar falan nedir bu evliliklerle insanların alıp veremediği herkes bi savaş içerisinde kendini kabullendirme çabasında diyorumki sabır sabır sabr etmek lazım da karsımızdakininde böyle düşünmesi lazım hep kurucu kadın olmamalı sadece kadının üstüne yüklenince öyle oluyo ben kendimi öyle hissediyorum mesala yuvamı hep ben kurtarmalıyım gibi tamam karsı tarafta istiyo ama sanki olursa basım üstüne olmazsa ne ala der gibi bu tip olaylar cok farklı empoze ediliyor günüzde bir arkadasımızda öle sölemişti zaten kimse kimseye muhtac değil.ben şimdi tamamen farklı bi konuya değindim ama gercekten cok zor bi durum bu aşılması güç allah yardımcımız olsun

delikız arkadaşım sadece yazdıklarında kullandığın sözlerin yanlışlığını söyleme gereği duyuyorum şuanda..
Bende 3 ay öncesine kadar kariyeri olan maddi durumu iyi kendi ayakları üzerinde duran biriydim..
ama DİM...evliliğim için kariyerimi bıraktım sadece sonuna kadar savaşmak için..
Şimdi sorarım sana her parasını kazanan Başbakan gb oluyor..
Hayatta bazı sorunlar aynı gb gözükür ve herkes tek bir pencereden bakar halbuki o kadar başka boyutları vardır ki..
o yüzden mesele o kadar farklı boyutları olan bişey ki..

Ve senin başbakan gb hisseden kariyerli bayanlar dediklerin var ya onlar neden öyle bilirmisin..
parasından kariyerinden değildir onun kendine güveni ve duruşu...
Biz güçlü olmalıyız herkese ve herşeye karşı..
İçinde öylece çökse de bi şekilde ayağa kalkmalıyız..Ve bu ancak bu şekilde görünerek oluyor..
Göründüğümüz şekle inanarak...

Ne hüsran değil mi? Ama noktayı koymak mı, yoksa virgülle duraklaya duraklaya devam etmek mi? Ben 5 yıllık bir beraberlik sonunda evlendim ve iki yıldır evlyim. Bazen çok iyiyiz, bizden iyisi yok. Bazen aynı evde iki yabancı gibiyiz. Ve böyle olduğu zaman canım çok yanıyor. Ben eşim için çok şeyden vazgeçtim. Bir sürü iş fırsatını teptim, hayallerimin bir kısmının üzerini çizdim. Bazen iyiki yapmışım diyorum belki ama bazen de gece valizi toplayıp git diyor içimden birileri. Eşimle tanışana kadar zaten evlenmeyi hiç düşünmedim. Ablamın da çok ağır problemler yaşamasından dolayı ergenlik dönemlerimde soğumuştum evlilikten, erkeklerden... Ailesini çok seviyorum. Benim ikinci annem ve babam gibiler. Eşimin abisi benim abilerimden daha çok destek oldu şimdiye kadar. Yani evliliğim dediğimde sadece gidersem eşimi özlerim düşüncesi yok. Mesela kayın validemin o sıcacık bakışlarını, gülüşünü görmeden yapamam gibi geliyor. Evlenmeden önce de eğlenmeye giderdik arkadaşlarla. şimdi antalya ya geldik. ev kredimizi ödüyoruz, her hafta izin kullanamıyoruz ve kalan zamanı da bilirsiniz temizlik, aile ziyareti vs. Korktuğum şey, bu küçük uzaklaşmaların birikip içinden çıkılmayacak hal alması.
Yine de ne olursa olsun şükrediyorum yaradanıma. sağlığım yerinde, bir çok insanın olmak istediği yerdeyim zorlukları çok da olsa. kötü günlerimi daha test etmedim ama iyi gün dostlarım sevdiklerim benimle. Yarın ne gösterecek bilmiyoruz hiçbirimiz. İyiki de bilmiyoruz. Ama yarın olsun, hepimiz için de hayırlı olsun..... Sizi seviyorum...

malesef mutluluk gıbı mutsuluklardan olumsuzluklarda bızım ıcın var hayatımızın ıllakı bır noktasında karsımıza cıkar ama guzel olan nedır bılıyormusun hıc bır duygu sonsuza dek surmez mutluluk sonsuz degıl ınsanlar ve sartlar bunu sonsuz yapar mutsuzlukda sonsuz degıl yıne aynı sekılde ınsanlar ve sartlar uzatır bunu ıyısıyle kotusuyle bır sayfa cevırmıssın hayatından umarım bu saatten sonra senın ıcın en hayırlı olan hayatında olur etrafında olmayan arkadascıklara gelınce onlar ıcın sıtem bıle etme degermı kı onları boyle sıtemınle degerlı kılma arkdascıklarını kendın gıbı bılmıs hayatına dahıl etmıssın ama olmamıs dogru degılmıs bu saatten sonra sende kımseyı kendın gıbı gorme nasıllarsa oyle gor rabbım senı sevıyorkı herseyı cok buyumeden karsına cıkarmıs evet yasadıkların gercekten cok uzucu ve agır ama ınan bana hayat sana daha ne guzellıkler verecektır HERŞEY ESKİR:112: ZAMAN HERŞEYİ ESKİTİR...

malesef mutluluk gıbı mutsuluklardan olumsuzluklarda bızım ıcın var hayatımızın ıllakı bır noktasında karsımıza cıkar ama guzel olan nedır bılıyormusun hıc bır duygu sonsuza dek surmez mutluluk sonsuz degıl ınsanlar ve sartlar bunu sonsuz yapar mutsuzlukda sonsuz degıl yıne aynı sekılde ınsanlar ve sartlar uzatır bunu ıyısıyle kotusuyle bır sayfa cevırmıssın hayatından umarım bu saatten sonra senın ıcın en hayırlı olan hayatında olur etrafında olmayan arkadascıklara gelınce onlar ıcın sıtem bıle etme degermı kı onları boyle sıtemınle degerlı kılma arkdascıklarını kendın gıbı bılmıs hayatına dahıl etmıssın ama olmamıs dogru degılmıs bu saatten sonra sende kımseyı kendın gıbı gorme nasıllarsa oyle gor rabbım senı sevıyorkı herseyı cok buyumeden karsına cıkarmıs evet yasadıkların gercekten cok uzucu ve agır ama ınan bana hayat sana daha ne guzellıkler verecektır HERŞEY ESKİR:112: ZAMAN HERŞEYİ ESKİTİR...

Evet çalışan hanımların bu kararı alması maddi açıdan belki daha kolaydır. Ama boşanma kararı kolayca alınabilecek bir karar değil..
Tek taraflı MÜCADELE ile de evlilik kurtarılmaz. Eşinde bir bir ışık, bir umut gördüyse mücadele eder, yok eğer bitmişse iş zaten sadece bir imzaya kalmıştır.
Erkekler çok kabullenmek istemese de, onları en iyi tanıyan eşleridir. Anası, babası, kardeşi, dostu değil..
Bir kadın, eşinin ne istediğini ve mücadeleye gerçekten değip değmeyeceiğini çok bilir.

Bu arada Theta_eta, evliliğinle birlikte yitip giden çevreni unut.. Onlara saplı kaldıkça eski hayatından çıkamazsın, yeni hayatına da merhaba diyemezsin.
Belki önünde çok daha güzel bir hayat var..

Son düzenleme:
hepiniz o kadar dogru seyler yazmıssınız yüzümde gülücege sebep mi olsun hüzne mi...
üzülüyorum ara ara aynı hüsranları,yıkımları yaşamışız,hafif bir gülümseme oluyor yüzümde evet diyorum yalnız değilsin güçlü olabilirsin,
bir erkek mi benim hayatımı değiştirecek diyorum,diyorum,diyorum ama çoktan değiştirmiş zaten o erkek hayatımı,,
offf nedir bu beynim durdu hiçbirşey yapamıyorum,,ne başka erkek ne aşk istemiyorum,,
hayatımı mahvetti,bir arkadaşımız yorumunda yazmıs boşanma lafıma hemen geldi diye aynen o da hemen gelmişti,,
meğersem evlilik erkekler için daha basitmişşahsen ben bir mücadele görmedim,bunu bile haketmedim arkadaşlar o kadar zoruma gidiyor ki,,
ben bunu hakedecek ne yaptım diye hep düşünüp duruyorum çevremde duyduklarımı düşünüyorum 'eşi boşanmak istemiyormuş' şaka gibi geliyor bana,
benim ki uzaydan gelmiş olmalı ya da ben...
ayrıca arkadaşımızın rumuzunu unuttum şu an 1 hafta iyiysek 1 hafta iki yabancı gibiyiz demiş aynen bizde öyleydik,
hatta bazen acaba ev arkadaşımıyız diye düşündüğüm çok olmuştur,o ev içinde böyle olmak ne zordur bilirim,hatta daha neler bilirim,
roller değişilmiş gibi kadın erkek,erkek kadın olmuş evlilikte en azından benim ki öyleydi,naz eder git gönlünü al,küser git gönlünü al,
surat asar git gönlünü al...bendeki de can yaa birgunde sen benim gönlümü al,,boşanmak en dogru kararımdı ama seviyorum ne yazık ki....
ben boşanmak üzere olan ya da düşünen arkadaşlara şunu söyleyeceğim lütfen ani kararla değil düşünerek verin kararınızı,,herşeyin hesabını yapın,hatta bazen yalnızlıgın,
duygusallıgın,boşlugun herşeyin....emin olun birgun bir el arıyorsunuz ama yokk,,çok şiddetli sebepler olmadıgı sürece ben tekrar tekrar
düşünün derim,hiçbir erkek diğerinden daha iyi değil ve üstelik seviyorsanız bir değil bin kere düşünün ben yapmadım siz yapın...
yeni sayfa açmak....en çok istediğim şey umarım bunu başarır ve sizlerle paylaşırım,şuan sadece umutsuzluk var hayatımda...
hepiniz iyi ki varsınız ve hep olun....sevgiler

benim dört duvar arkasında neler yaşandığını bilmediğim kanısına nerden kapıldınız ? yazdıklarımı düzgün okumamışsınız demekki .
ben de kendi çevremde çalışan bayanlardan edindiğim tecrübeleri söylüyorum anlatıyorum..
bir çok arkadaşım var gösterdiğim örneklere uyan ..
ben zaten genelleme yapıp da bütün boşanan kadınları aynı kefeye koymadım ki ..benim yazdığım ,yazdıklarım doğrultusunda davranan kadınlar için..siz neden üzerinize alınıyorsunuz ..
ben zaten dul kelimesinden bile nefret eden biriyim ..
boşanan kadınların da sebepsiz yere boşandığı gibbi bir genelleme yapmadım ama içlerinde böyle düşünen çok fazla insan da var bunları görmek gerek ,objektif olmak gerek ,ayrıca sanki kadın bi sebep olmasa asla boşanmaz lafı erkekler için de geçerli ,yani daha doğrusu kadın erkek meselesi değil bu iş karakter meselesi..ben öyle erkekler gördümki ayrılmamak için mücadele veren ..
ben burda kadınları kötülemek erkekleri savunmak için yazmadım ..
ama kendi özeleştirimizi de yapmak gerek diye düşünüyorum ..
çünkü hep kadınların haklı olduğunu düşünerek çözülmüyor bu sorun ,biraz da oturup nedenlerini ii irdelemek gerekiyor ..
nedense bu tip konularda kadın suçlanınca hemen tepki yükseliyor ..ya sonuçta ben de bir kadınım ..bizim de hatalarımız olabilir ben bunu anlatmaya çalıştım ..erkekler zaten hatalı onu baştan kabul ediyoruz ama bir insan kendi özeleştirisini yapamıyorsa o insanın objektifliği kalmaz..

ben türkiyede yaşıyorum ..herkes kendi yaşadığı gördüğü ,tecrübe edindiği ile konuşuyor burada ..
sizin etrafınızda bahsettiğiniz kadınlardan avrsa benim etrafımda da benim bahsettiklerimden var ..
dolayısı ile ikimiz de haklıyız ama aramızdaki fark şu ..
siz hemen kadınları içgüdüsel olarak sahiplenme duygusuna giriyorsunuz..
yukarıda da yazdığım gibi ,bu iş karakter meselesi ,kadın erkeği yok ,ama bahsettiğim tarzda kadınlar da çok olduğundan ,en azından benim etrafımda çok fazla var ,bu kadınların hatasını dile getirdim ben ve biz de sakın bu hatalara düşmeyelim demek istedim ..
amacım kadınları aşağılamak değildi..
konuyu açan arkadaşa da yardımcı olmak istedim ,onun da içinde acaba böyle duygular oluştumu ? kendi öz eleştirisini yapsın diye..
zaten içinin rahat olduğunu da söylemiş , arkadaş açısından bir sorun yok zaten ..
ancak ülkemizde bahsettiğim kadınlar yığın oluşturacak seviyeye çıktı ..
bunun da önlemini almak ,bu insanları da hatadan döndürmek lazım .

Son düzenleme:

Gerçekten okuduklarıma inanımıyorum!
Siz cidden arkadaşlarınızın evinin içinde neler yaşadığınızı biliyorsunuz he?
Arkadaşım insan kendi kardeşinin evinde ne yaşadığını bilmiyor!

SİZ GÖRMEDİYSENİZ herkes görmeyecek değilya ..emin olun çok şeyler gördüm ..hem en kötü kadınları ,hem en iyilerini ..zaten o yüzden objektif yazıyorum tek taraflı değil ..

SİZ GÖRMEDİYSENİZ herkes görmeyecek değilya ..emin olun çok şeyler gördüm ..hem en kötü kadınları ,hem en iyilerini ..zaten o yüzden objektif yazıyorum tek taraflı değil ..

Yahu konuşuturuyorsunuz insanı akşam vakti?
Ne gördünüz arkadaşım?
Adamla kadın sevişirken kadına yaptığı eziyeti mi?
Gecenin bir yarısında uykusundan uyandırıp sarhoşluğunu etrafa kusmasını mı?
Sabahın körüne kadar adam gelsin diye bekleyen kadını ve o gelen adamın kadına evi zindan etmesini mi?

Söyler misiniz bir arkadaşınızın en mahrem hangi anını gördünüz?

Arkadaşım istediğin kadar gör, sen sadece sana anlatılan kadarını bilebilirsin. O kendini başbakan sanıyor da boşanmaya kalkıyor dediğin "dominant teyze" kadınlar var ya, onların da karşılanmamış beklentileri, pışpışlanmamış sinirleri, tüketilmiş sabırları vardır emin ol. Herşeyin para ve statü olmadığını en çok da ona sahip olanlar bilirler. Çünkü genel müdür yardımcısı ve ayda 10.000 kazanıyorsundur ama haftasonu gelmesin de yalnızlığım kendi yüzüme vurulmasın diye en çok onlar acı çeker. Kimsenin canına yetmeden boşanmaya kalkmaz. Olayları içinde yaşayan bile dışına çıkmadan göremiyor, bakıyor sadece ama göremiyor. Olanı biteni yorumlamak ayrı bir maharettir. Tüm olana biteni içinden bakan insan bile göremezken siz dışarıdan bir göz olarak asla görebildiğinizi iddia etmeyin bence.

O gördükleriniz için iddialaşamam sizinle...çünkü siz sadece gördüklerinizi değerlendirebiliyorsunuz anladığım kadarıyla...
Ama şunu sakın aklınızdan çıkarmayın, hiçbişey göründüğü gibi değildir....
Hiçkimse tamamen gösterdiği gibi değildir...
Bu hayattaki en sağlam maske boşanmış ya da evliliği sorunlu kadınların yüzünde vardır...
Çünkü o kadın kendisini korumak zorundadır, işinde, arkadaşları arsında hatta yeri geldiğinde kendi ana babasının karşısında...
Hele o kadının çocuğu varsa o maske yapışır yüzüne, çıkarmaz çıkaramaz...çünkü hem kendini hem evladını ayakta tutmak korumak kollamak zorundadır...
İnsanlar yaşamlarıyla ilgili kendilerini kandırıyorlar artık hanımefendi, sizi kandırmışlar çok mu...size umursamaz görünmüşler çok mu....
Kaç tane kadın göğsünü gere gere dayak yedim boşanıyorum diyebilir...
Kaç kadın göğsünü gere gere aldattı beni diyebilir...
Kaç kadın göğsünü gere gere borç içindeyim tükendim onun yüzünden diyebilir...
Kaç tanesi içip içip gecenin köründe geliyordu gram sorumluluk almıyordu diyebilir rahatça...
Çünkü biz kadınlara susmayı öğretmişler...Hata başkalarında da olsa üstüne almayı öğretmişler...
Yuvayı dişi kuş yapar diye öğretmişler...
Bir bakın eşinin kusuru yüzünden anne olamayan birçok kadın aman onun erkekliğine zeval gelmesin diye benim olmuyor der aynen bu sebepten...
Siz duyduklarınıza gördüğünüzü zannettiklerinize inanmaya devam edin...Ama hiçkimsenin evinin içini bilemezsiniz...Hiçkimsenin....

Öpeyim,gideyim sigaramı içeyim..
Başım ağrıdı..
Neyse ki az kaldı geliceksin inşallah!

insanlar gerçekten psikopatsa herşeyini görüyorsunuz ?
yanımda eşini ölesiye döveni gördüm ..
cadde ortasında tekeme tokat giriştiğini gördüm..
arkadaşımın hergün gelip de her gün dayak yediğini anlattığını gördüm..
aldatıldığını belgeleriyle ve kendi gözümle gördüm ..
içkili halde eve gelip benim yanımda eşine yaşattıklarını gördüm..
öyle çok şey gördümki aklıma gelmiyor hepsi..
beni tanımadığınız için yorum yapmanız kolay ama etrafımdakilerin güzin ablası oldum resmen ..arkadaşlarım en özellerini anlattıkları kişi oldum hep ..
işte bu arkadaşlarım içerisinde bahsettiğim kötü kadınlar olduğu gibi şimdiki gibi olanları da gördüm siz hiç kafanızı yormayın ..
ve hala ii kadınları örnek veriyorsunuz bana ,yazdıklarımn bi kelimesini anlamadığınız buradan belli zaten ..
anlamış olsaydınız , evet haklısınız sizin dediğiniz gibi insanlar da var ama bizim bahsettiklerimiz de doğru deme objektifliğini göremedim hiçbirinize ..ancak ben sizin de haklı olduğunuzu ve benim de doğru söylediğimi belirttimki ,işte buradan bile kimin objektif olduğu ,kimin sabit fikirli olduğu ortaya çıkıyor ..
ayrıca bana siz mi öğreteceksiniz neye inanacağımı ,ben size değil ,gördüklerime inanırım sadece bunu da böylece bilin..ve sizin sosyal hayatınız arkadaşlarınızın özelini görmeye yetmiyorsa o sizin sorununuz ..ama benim özelini gördüğüm ve özelini benimle paylaşan çok fazla arkadaşım var ..

Yani size gerçekleri söyleyen mutsuz azınlığın yanında sizi profesyonelce kandıran mutlu azınlık var...
Herkes sizinle özelini paylaşmıyor demekki...
Neyse...dedim ya siz gördüklerinize inanmaya devam edin...

Hadi bebim akşam oldu eve gidelim!
Kızı öpelim,sarmaşalım,yarınlar güzel!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…