• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama alışamıyorum

27 yas buyük bir yas. Artik bzyüme ve sorumluluk alma vakti gelmis coktan.
Baska ülkelerde cocuklar 18 de gidip ayaklari üstünde diruyor.
Ne 18'i benim ortaokulda, lisede evinden ayrılan o kadar çok arkadaşım oldu ki.işin garip tarafı aynı şehirde, üstelik aynı şehrin içinde de yakın.hiç seks yapmak, bir erkeğin sıcaklığıyla yatmak da mı çekici gelmiyor bu insanlara. ben ilk seks yapmaya başladiğımda ailesin a sını gözüm görmezdi vallla.😁 Allah da hep böylelerine veriyor işte.

Son düzenleme:
Sen birey olamamissin. O kadar cok var ki senin gibi. Hayir bir de toplum nezdinde "evli, barkli, sorumluluk sahibi birey" pozisyonundasiniz. Ekonomik sartlardan dolayi ailesiyle yasayan bir suru sorumluluk sahibi insan ise birey olarak gorulmuyor. Daha ergenlikten cikamamissin ama aile kurmussun. Merak etme sen de alisirsin ama tonla var senin gibilerden. Kocan muhtemelen evin idaresini tamamen ele alir, o da senin gibi buyuyememis biri degilse tabii. Sen de evin adeta kucuk kizi olarak evli hayatina devam edersin.

böylelerini anlamıyorum.

yani evlenmeye karar verdiğinizde aklınızdan ne geciyordu. insanlar mişyon yıldır evleniyor yani sürpriz olmamıştır kendi evinize tasınmanız.

ayrıca ömür boyu annenizin yanında, o komforda mı yasayacaktınız? sorumluluk almak, kendi evinizi ve borcunuzu harcınızı dert etmek size fazla geliyorsa elin adamının gğnahına neden girdiniz?

tabii ki aile, ev özlenir bu normal. ama sürekli gecmişe özlem, gecmise dönmek için bir bahame arıyorsanız yazık hayatınızdaki insana da kendi hayatınıza da.

şekerle kandırıp mı evlendirdiler naptılar anlamadım ki
Sorumluluk dedikleri de biraz daha düzenli temizlik yapmak, aman bu akşam ne yesek sorumluluğu.çocuk yoksa evliliğe niye sorumluluk sorumluluk derler hiç anlamam.

Bunları pek çok kadın hatta herkes hissediyor en başlarda. Ben de ilk evlendiğim zaman bunalıma girmiştim farklı sorunlarla birleşince dayanamayıp hastalanmıştım. Geçici bir süreç olabilir 3-4 ay kadar. Ama şöyle ki boşanıp anne evine dönseniz de hiç Birşey eskisi gibi olmayacak artık. Bi kere boşanmış bir kadın olacaksınız genç bir bekar kız değil. Ayrıca boşanma travması depresyonu derken kafa iyice gider. Bence biraz kendinizi sakinleştirin alışmaya çalışın

Ama aynısını erkek yapsa " anacı adam çekilmez" diye bin yorum gelir.
İşte bu ya. Anacı diye erkeklere saydırıp kadına farklı mı bakacaktık?! Saçmalık. İpini bırakmıyor annesi. Türlü duygu sömürüsü var belli ki.

Ben sanmıyorum evliliğe alışacağını. Bir çocuk yapar annem baksın der getirir annesini eve. Birlikte yaşarlar işte.

Küçükte değilmişsiniz ki evliliğin neyi yorucu bende onu anlamıyorum. Erkeklerde büyük sorun olan bu durum -ana kuzusu sendromu- kadınlar içinde geçerli.
Evlenmeseydiniz o zaman
Sorumluluk dedikleri biraz daha düzenli temizlik yapmak, aman bu akşam ne yesek? Çocuksuz evlilikte ne sorumluluğu olacak?

her zmn diyorum aklı olan evlenmezzzzz boşan kurtul kız,belli yani kocanada çok aşık değilsin
Desene ülkenin yüzde 99 unun aklı yok.eee herkes böyle diyor yine herkes evleniyor.ne kadar şikayet etsen de insan doğası bunu istiyor demek ki.bari konuşup konuşup sinir bozmasınlar.

2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.
Cano üzülme ilk aylar hatta 1 yıl böyle hissediyorsun eşine olan sevgini bile sorguluyorsun ama zamanla eşine daha da sevgiyle bakıyorsun yuvanın olduğunu idrak ediyorsun yavaş yavaş
Anne evine gelince 27 yaşındasın 27 senedir o evdesin sorumlulukların olmadı o evde illaki özleniyor kim özlemez ki anne evini takma kafana diyeceğim alışırsın kendine zaman ver ❤️🥰

Cano üzülme ilk aylar hatta 1 yıl böyle hissediyorsun eşine olan sevgini bile sorguluyorsun ama zamanla eşine daha da sevgiyle bakıyorsun yuvanın olduğunu idrak ediyorsun yavaş yavaş
Anne evine gelince 27 yaşındasın 27 senedir o evdesin sorumlulukların olmadı o evde illaki özleniyor kim özlemez ki anne evini takma kafana diyeceğim alışırsın kendine zaman ver ❤️🥰
Evet herkes öyle hissediyor ama şöyle bir şey var. Artık aile evinde kalınca evime gideyim demesi gerekiyor. Oyle bir his olusyor sonradan. Genellikle öyle olur .günlerce aile evinde kalsa da hanımefendi dönmek istemiyor galiba.

Ben acımasız konuşulmasının fayda sağlayacağını düşünemiyorum hepimizin yaradılışı farklı bazılarımız yeni ortamlara uyum sağlamakta güçlük çekebilir çok normaldir.
Konu sahibi, belli bir konfor seviyesinden aşağıya düşmek herkesi zorlar insanoğluyuz sonuçta. Annem de hep bize bekarken derdi bekar evinizden daha zorlu koşullara evlenirseniz mutlu olamazsınız kafanızda kıyas bitmez diye o yüzden ben sizi çook iyi anladım. Sırf maddi durum için de sevdiğiniz, anlaştığınız birinden vazgeçmemişsinizdir normaldir. Alışmak için bence minimum 6 ay 1 yıl geçmesi gerekiyor o süreçte çocuk yapıp işleri zora sokmayın tek önerim budur.

bu yaz 3 arkadaşım evlendi biri vajinismus diğerinin de kocası isteksiz. seksten başını kaldıramayanlar çok şanslılar. yemeklere sulara mı bir şey katıyorlar da gençler böyle anlamadım
Hâlâ insanların büyük bir kısmı ilk ilişki için evlenmeyi bekliyor.eee 19,20 yaşında evlenenle 30 yaşında evlenen bir mi? O yaşa kadar kullanılmayan sistem köreliyor.kadinlarda da bastır bastır vücut o bölgeyi psikolojik olarak reddetmeye başlıyor.dikkat ettiysen vajinismus konularında hiç sevgilim falan demezler hep yeni evliyim derler.ülkede 10 konudan 10 u da değişti bizimkiler hâlâ evlenmeden yapmam diyor.yapanı ayıplıyor.sonra 30 yaşı nda evlenip iktidarsız kocaya düşüp, ya da kendi yapamayıp adam gibi cinsel hayat yaşayamadan ölüp gidiyor çoğu insan.bebeği de tüp bebek yapıyorlar bitti gitti.aslında önemli bir toplumsal sorun.

Ben de zaman zaman aile evini özlüyorum ama oraya gittiğimde de bir an önce evime gelmek için gün sayiyorum aileyi eski evi duzeni özlemek çok normal ama artık kendi evinize aidiyet için çabalayın bence bu konuda annenizin tavrı da önemli. Size yardımcı olsun hala çocukmuşsunuz gibi davranmasın. Kendi hayatınızın basrolunde olmak varken ne diye çocuk olduğunuz bir hayatı seçiyorsunuz?

bu yaz 3 arkadaşım evlendi biri vajinismus diğerinin de kocası isteksiz. seksten başını kaldıramayanlar çok şanslılar. yemeklere sulara mı bir şey katıyorlar da gençler böyle anlamadım
Bence ülkede çok büyük bir evlilik obsesyonu var o yüzden böyle oluyor.kimsenin derdi kaliteli bir ilişki yaşayayım değil.varsa yoksa evlenmek.sürekli bilmem kimin nişanı oluyor, bilmem kimin düğünü oluyor...öyle kolay mı yani evlenecek birini bulmak? Ondan sonra da uğraşıp dursunlar.önünü arkasını düşünmeden atla gitsin.

Tanıdığım Biri; konusu açıldıkça 10 yaşıma dönüp ailemin yanında olmak isterdim der dururdu, kadın erkek fark etmiyor kendi büyümüş aklı fikri ailesinden ayrışamamış kimse evlenmesin lütfen,insanın sevdiği insanla bir hayat kurması kadar güzel bir duygu var mı? Hayat arkadaşlığı,yoldaşlık.. ve bir sürü şey..kendin seçtiğin insanla kendi kurduğun ailen.. ehline düşmekte mesele tabi.. yoksa ne yaparsan yap olmayınca olmuyor :KK28::KK28:

Bir insana bu kadar bağımlılık sağlıklı değil diye düşünürüz. Siz de dahil. Annenizin yalnızlığı onun imtihanı. Hani elinizde olsa size taşınsinlar istersiniz. Sizin sorununuz adamla değil annenizin zayıflığı ile ilgili. Kendini geliştirme imkanı olmayan annelerimizin çoğunun akıbeti böyle.

• Beğen
Reactions: Gao
Eeee adam da sevişmek yok, tatlı diller güler yüzle geçirilen sohbetler yok, saçını kılını döken etrafı kirleten bir adam ve muhtemelen sürekli akşama ne yiyeceğiz diye soran bir adam var:) Konu sahibinin ben neden rahatımı bozdum diyerek sorgulamasını ben normal buldum.
Eee o zaman ona göre anlatacak.

Back
X