• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama alışamıyorum

ben kendi parasını kazanan ve harcayan bir insanım. öyleydim ve hala öyleyim. sadece annem ile olan o küçük dünya daha huzurluydu, problemler yoktu çünkü birbirimizi çok iyi tanıyorduk. şimdi bir sürü bilinmezlik ve kurulması gereken dengeler var. evliliği herkes ilk kez deneyimliyor. bocalamak veya zorlanmak, başladığımız yere dönme arzusu çok mu anormal? hepimiz seyid onbaşı olamayız, bütün her şeyi sırtladığımızı sanarak yürümek bir noktadan sonra inanılmaz yorucu olabiliyor
Nasıl sorunlarınız var?
Ben burada duydum ilk sene bocalamasını. Bence tam tersi bir çift evlenip bir eve girince sürekli mıçmıç oluyor ilk sene özellikle. Biz büyük şehirden ufak şehire gittik. Kimse yoktu tanıdığımız. Ama kavga dahi etmeden geçirdik o iki yılı. Ne anne ne baba özledik.
Birbirimize yettik. Çünkü büyük sorunlar yoktu.
Sizde bence başka bir sorun olmalı. Evliliğin ilk senesi insan bıcır bıcır oluyor çünkü

2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.
Tuhafsınız gerçekten
Yazık o kocaya
Alışılmadığını çok duydum da odamı özledim boşansam mı diyeni hiç duymadım

"evliliği yaşamak" ne demek? bu arada çoğu kişinin izni o kadar oluyor ve o süreden sonra başlıyor. 1 hafta 10 gün yani genelde, öğretmen filan değilsen...
öğretmenim. basbaya yaşamak. en azından relax geçirilen birkaç gün iyi gelebilirdi. birden hayat denen hengamenin içine girdim gibi hissetmiştim o zamanlar. eşim bile balayından döndükten sonraki gün işe gitti, noldu yani şimdi gıfkgl hiçbi şey anlamamıştım

bak şimdi şöyle senin az çok yorumlarını okuyorum senelerdir.
Sen de ben de sevgili olduğumz dönem beraber yaşadık bir alışma süreci oldu bizde.konu sahibi bence evlenmeden önce eşiyle aynı evde bile bulunmadı o yüzden bunu anlayamadı,anlayamaz da zaten.Herkes evlilik insanı değil,konu sahibide keza öyle.
Bence sebebi bu değil. Konu sahibi büyük olasılıkla evlenmeden önce ailesinin evindedir. Ha ama bana kalırsa yine de cicim aylarında böyle hissetmemeli. Demek ki kocasıyla arası iyi değil.

bak şimdi şöyle senin az çok yorumlarını okuyorum senelerdir.
Sen de ben de sevgili olduğumz dönem beraber yaşadık bir alışma süreci oldu bizde.konu sahibi bence evlenmeden önce eşiyle aynı evde bile bulunmadı o yüzden bunu anlayamadı,anlayamaz da zaten.Herkes evlilik insanı değil,konu sahibide keza öyle.
iyi de bunu anlaşılmayacak birseyi yok ki hic mi annesini görmedi, hic mi evinde durup bir gozlem yapmadi "aaa hergun bize yemek pişiyor bunu da biri yapiyor. evde yemek pismesi lazim evlenince esim calisiyor bunu ben yapacagin" diye? ya da temiz klozeti birinin fircaladigini bilmiyor muydu 27 sene s.çip kalkiyor muydu?
bunlar bilinmeyecek seyler degil ki. is hayati bilinmez belki ama ev insanin hergun gördüğü , yasadigi bir yer. o evin arasira toplanacagi, o camasirlarin sihirli bir gucle degil yikayan kisiyle yikanacagi, evde her gun yemek yapilacagi bir de o yemeğin bulasiginin yikanacagi bilgisinden birinin mahrum olmasi icin annesinin bunca yillik emegini hic umursamamis olmasi gerekiyor. ilginc yani
bunun beraber yasamakla alakasi yok ki. ayrica insanlar bunu evlenmeden önce konusurlar normalde
biz anlastik bir senedir yemekler benden ama bulaşığı elimi sürmem. cok nadir tava falan yoksa yikarim. gibi gibi bir isbolumu yaptik. ortaligin duzeni, supurge ondan klozet lavabo ocak temizligi benden diye. büyük temizligi zaten beraber yapiyoruz mesela bugun camlari beraber sildik, yatagi koltugu o cekti ben altini süpürdüm vs, bazen beraber fayans arasi fircaliyoruz.
çünkü bu bir ev ve bu evin yapılması gereken isleri var
bunu bilmeden evlenmek ne demek ben anlayamiyorum yani .

iyi de bunu anlaşılmayacak birseyi yok ki hic mi annesini görmedi, hic mi evinde durup bir gozlem yapmadi "aaa hergun bize yemek pişiyor bunu da biri yapiyor. evde yemek pismesi lazim evlenince esim calisiyor bunu ben yapacagin" diye? ya da temiz klozeti birinin fircaladigini bilmiyor muydu 27 sene s.çip kalkiyor muydu?
bunlar bilinmeyecek seyler degil ki. is hayati bilinmez belki ama ev insanin hergun gördüğü , yasadigi bir yer. o evin arasira toplanacagi, o camasirlarin sihirli bir gucle degil yikayan kisiyle yikanacagi, evde her gun yemek yapilacagi bir de o yemeğin bulasiginin yikanacagi bilgisinden birinin mahrum olmasi icin annesinin bunca yillik emegini hic umursamamis olmasi gerekiyor. ilginc yani
bunun beraber yasamakla alakasi yok ki. ayrica insanlar bunu evlenmeden önce konusurlar normalde
biz anlastik bir senedir yemekler benden ama bulaşığı elimi sürmem. cok nadir tava falan yoksa yikarim. gibi gibi bir isbolumu yaptik. ortaligin duzeni, supurge ondan klozet lavabo ocak temizligi benden diye. büyük temizligi zaten beraber yapiyoruz mesela bugun camlari beraber sildik, yatagi koltugu o cekti ben altini süpürdüm vs, bazen beraber fayans arasi fircaliyoruz.
konu sahibi ev işlerinden yakınmamış ama bence sorunu ev işleri değil

öğretmenim. basbaya yaşamak. en azından relax geçirilen birkaç gün iyi gelebilirdi. birden hayat denen hengamenin içine girdim gibi hissetmiştim o zamanlar. eşim bile balayından döndükten sonraki gün işe gitti, noldu yani şimdi gıfkgl hiçbi şey anlamamıştım
e ogretmenseniz keske agustos yerine haziranda evlenseydiniz. boylece dolu dolu 3 ayiniz olurdu

annemin evinde yiyip sçtığım izlenimini nereden verdim? süpürgesi az çekiyor diye süpürgemi toplayıp gidiyorum evini süpürüyorum. yorulmasın diye robot bile aldım. annemin huzuru mutluluğu benimkinden önce geliyor. bu yüzden evime alışamıyorum, çünkü o bensiz mutsuz. biliyorum.

şöyle alakası var
ailesinden bu kadar ayrı kalmadığı için eşiylede hiç aynı evde bulunmadığı için içinde bulunduğu durumu seveceğini sandı ama sevemedi.
konu oda değil ki,odamı istiyorum diyor ama bekar hayatını istiyor.Dedgm gb her insan evlilik insanı değil
evlilik denen müessese tamamen anaç kadınlar için.
yahu iyi de ne hayal ediliyor evlenirken?
o faturaları ödeyeceksin
o kirayı da (ev veren olmadıysa yani :D) ödeyeceksin
o temizlik yapılacak
ya yemek yapacaksın ya söyleyeceksin
evin herşeyini düşüneceksin. ha ev pırıl pırıl bal dök yala olmak zorunda değil elbette, kast ettiğim nasıl olması gerektiğne karar veren olmak durumundasın. ve 2 kişi olarak bunda mutabık olmak yoksa sürekli didiş dur.

bunları bilmek için dahi olmak mı gerekiyor anlamadım. "sandı" ne demek? gökten eve temizlik, düzen, yemek düşüyor
eşle ortak hobiler, birlikte ev çevirme, birbirine tahammül yeteneği de yerden fışkırıyor filan mı sanıyordu?

Bence sebebi bu değil. Konu sahibi büyük olasılıkla evlenmeden önce ailesinin evindedir. Ha ama bana kalırsa yine de cicim aylarında böyle hissetmemeli. Demek ki kocasıyla arası iyi değil.
Cicim ayında zaten böyle hissetmesi normal değil,evliliği benimseyemedi.Cicim ayında gülüp eğlenirsin herşey daha iyidir kavga gürültü asla olmaz.
Bence konu sahibi eşine öyle aman aman aşık değil,evliliğide beğenmedi.
Çevremden biri kız kaçırdı,evlendi.Cicim ayı bayağı iyilerdi.Çocukları oldu.İkisde çok pişman kendi ağızlarıyla diyolar bebeği yaptık diye çok pişmanız diye,çocuğun yüzü sürekli mutsuz hatta hepimiz fark ettik mutsuz olduğunu.

annemin evinde yiyip sçtığım izlenimini nereden verdim? süpürgesi az çekiyor diye süpürgemi toplayıp gidiyorum evini süpürüyorum. yorulmasın diye robot bile aldım. annemin huzuru mutluluğu benimkinden önce geliyor. bu yüzden evime alışamıyorum, çünkü o bensiz mutsuz. biliyorum.
Amma dram yaratmışsınız. Eğer bunu anneniz söylemiyorsa emin olun yanılıyorsunuz. Bir anne olarak hayalim ömür boyu çocuğumla birlikte yaşamak değil. Zamanı geldiğinde kendi hayatını inşa ettiğini görmek isterim. Ölümsüz değiliz neticede ben ölmeden önce kendi düzenini kurduğunu görmeyi hayal ederim hatta.
Çocuğumun turşusunu kuralım hayalinde bir anneniz varsa ve bunu size o söylüyorsa bu davranışının sebebi anlaşılır ama. Sağlıksız bir şekilde sizi etkilemek büyütmüş. Bu kadar kendine bağımlı yetiştirmesi kötü.
Biraz sağlıklı düşünmeye çalışın

Ok şimdi çözdüm sorununu.
Çekirdek aileni benimseyemedin.
Aslında evliliğin genel kuralı evlendiğindeki ailenin daha önce gelmesidir.
Senin için annen önde geliyor (doğrusuda bu,elin adamına çok güvenme zaten)

Nasıl sorunlarınız var?
Ben burada duydum ilk sene bocalamasını. Bence tam tersi bir çift evlenip bir eve girince sürekli mıçmıç oluyor ilk sene özellikle. Biz büyük şehirden ufak şehire gittik. Kimse yoktu tanıdığımız. Ama kavga dahi etmeden geçirdik o iki yılı. Ne anne ne baba özledik.
Birbirimize yettik. Çünkü büyük sorunlar yoktu.
Sizde bence başka bir sorun olmalı. Evliliğin ilk senesi insan bıcır bıcır oluyor çünkü
dişe değen şeyler değil
Cicim ayında zaten böyle hissetmesi normal değil,evliliği benimseyemedi.Cicim ayında gülüp eğlenirsin herşey daha iyidir kavga gürültü asla olmaz.
Bence konu sahibi eşine öyle aman aman aşık değil,evliliğide beğenmedi.
Çevremden biri kız kaçırdı,evlendi.Cicim ayı bayağı iyilerdi.Çocukları oldu.İkisde çok pişman kendi ağızlarıyla diyolar bebeği yaptık diye çok pişmanız diye,çocuğun yüzü sürekli mutsuz hatta hepimiz fark ettik mutsuz olduğunu.
kocamla aram kötü değil. seviyoruz birbirimizi. evlilik yorucu, kolay mıydı herkese gerçekten ya? herkes bir gün her şeyi üstlendi ve yaşamaya mı başladı? bocalamak veya farklı şeyler hissetmek neden böyle anormal karşılanıyor

olabilir ya.
ben üniversiteyi şehir dışında okudum. annemle aram iyi değildir. lisede bile eve pek giren bir çocuk değildim. üniversite bitti annemin yanına döndüm 1 sene birlikte yaşadık. sonra istanbula taşınmaya karar verdim. taşındığım ilk hafta sabahları acıyla uyanıyordum. bir şey olsa da geri dönsem annem çağırsa da gitsem diye. ama gitmedim. iş buldum, ev arkadaşı buldum falan derken alıştım. olur böyle şeyler. evinize alışmaya çalışın. sevebileceğiniz ve aidiyet duygusu oluşturan eşyalar alabilirsiniz. telefon var mesela sabahları arayın annenizi görüntülü konuşun. zaten aynı şehirdesiniz gurbete gitmemişsiniz ki

bakın çok ciddi soruyorum

yorucu olan ne?
relax olmadığınız konu ne?
yeni evlisiniz, borcunuz yok yiyin için gezin sizi tutan ne?

ya sanki sevmediğiniz bir adamla zorla evlendirildiniz ve sizden günde 12 çeşit yemek isteyen 18 tane görümceniz var, aile apartmanında her dakika herşeyinizi gözetleyen ve yarıştıran 78 tane eltiniz var, töre namıs intigaam diye bağrınan bir büyük kaynana sizi kayınınızla evlendirmeye çalışacak az sonra gibi yazıyorsunuz...

Amma dram yaratmışsınız. Eğer bunu anneniz söylemiyorsa emin olun yanılıyorsunuz. Bir anne olarak hayalim ömür boyu çocuğumla birlikte yaşamak değil. Zamanı geldiğinde kendi hayatını inşa ettiğini görmek isterim. Ölümsüz değiliz neticede ben ölmeden önce kendi düzenini kurduğunu görmeyi hayal ederim hatta.
Çocuğumun turşusunu kuralım hayalinde bir anneniz varsa ve bunu size o söylüyorsa bu davranışının sebebi anlaşılır ama. Sağlıksız bir şekilde sizi etkilemek büyütmüş. Bu kadar kendine bağımlı yetiştirmesi kötü.
Biraz sağlıklı düşünmeye çalışın
defalarca konuştuk, o da alışmakta zorlandığını söyledi. ilk zamanlar görüntülü aradığımda ağlarken bile karşılaştım yüzüyle.

Back
X