Evliyim anne babama parayi borc olarakmi vermeliyim

Merak ettim,eşinizin ailesine de bunları yapıyor musunuz?

Merak ettim,eşinizin ailesine de bunları yapıyor musunuz?
çok şükür eşimin ailesinin durumu çok çok iyi bir ihtiyaçları yok. Ama mal varlığımız ortak ev araba bağ bahçe tarlalar babadan kalan miras vs. hepsini şimdi kaynım kullanıyor. biz müdahale etmiyoruz.

Durumunuz iyiyse almayın. Sonuçta anne babanız. Üzerinizde o kadar emekleri var.

Adınıza sevindim,zira bir koca bu dediklerinizi yapsaydı burada kıyamet kopardı. Rızkınızı ailesine yediriyor diye.

Adınıza sevindim,zira bir koca bu dediklerinizi yapsaydı burada kıyamet kopardı. Rızkınızı ailesine yediriyor diye.
hayır bakın yanlış anlaşılan birşey var. Ben eşimden hiç bir zaman ailem için para istemedim buz dolabı hariç. bana verdiği harçlıkları biriktirdim ve gönderdim. eşim bunu sorun edebilecek biri değil. ya da ben kötü niyetli biri olsaydım neden abine bizim hakkımızı yediriyorsun evi arabayı tarla ve bağ bahçelerde ki hakkımızı al mirası da ayır derdim.

az birşey değil bence evi arabayı bütün mal varlığını abisinin kullanması di mi? biz şu an sadece eşimin maaşıyla geçiniyoruz eminim benim kabul ettiğimi burada bir çok kadın kabul etmez

Ben olsam, bu konuda kendi bakış açımı değil, eşimi düşünürdüm ve parayı geri alırdım. Eşler ne kadar hoş karşılasalar da sonuçta içten içe bir hayıflanma olabilir.

Almam..
Çalışan kadınım eşime bu konularda kötü hissetmeme gerek yok.

Onun ailesine verdiği 2bine de 5bine de laf etmem..
Harcadığı yer öyle kıymetli bir yer olsun yeter ki... :S
O ailesine vermiyor iste malesef. Aile arasinda verdiklerinide geri aliyorlar

Evlenince ne oluyor ki yine sizin aileniz onlar.Eger eşiniz sorun etmeyecekse ve maddi durumunuz iyiyse geri almayın aksi halde mecburen tabiki

Aslında bu tür durumlar için ya da her ne olursa olsun, eşlerin kendi için özel bütçeleri olmalı. Ben eşimden habersiz biriktiriyordum şimdiye kadar ama..artık maaşımın bir kısmını yatırım için eşime devrediyorum, bir kısmını giderler için harcıyoruz..bir kısmını da kendi özel bütçem için ayırıyorum.
Bunu istediğim kişiye ya da yere kullanabilirim.

Tesekkur ederim. Ev icin aldilar geri en azindan 500 tl almamayi dusunuyorum ev hediyesi olarak.
Paranin birazini almamak yerine onlar verince al (madem tamamini vermek isyemiyrosun)
Sonra da icinden geldigi kadariyla annene bilezik al, yeni ev hediyesi diye ver. Her iki tarag da mutlu olur. Hem ailen para almis tam vermemis gibi hissetmez. Hem esin aldilar vermediler diyemez. Hem sen zaten gözden cikardigin bir para ile almis olursun.
Hem anacağızin sevinir. Win-win yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…