Evliyim anne babama parayi borc olarakmi vermeliyim

Şöyle örnek vereyim babamlar araba aldılar bir miktar istediler verdik, ama babamı biliyorum kesinlikle borç sevmez ve hemen kurusu kurusuna öder. Öyle de yaptı söz verdiği tarihte eşime geri ödedi. Ama yakın zamanda kaynım istedi araba aldı o da , elimizdeki paraya bizimde ihtiyacımız vardı ve verirsek zora giriyorduk ama eşime verme diyemedim babama da verdiğimiz için...
Velhasıl siz çalışmıyorsanız geri kabul edin bence , yarin öbürgün eşiniz bir başka yere verdiğinde söz sahibi olmak icin

Eğer çalışıyorsanız , kendi kurmuş olduğunuz aileniz şuanda ekonomik sorun içinde değilse bu sizin insiyatifinizde.

Anneme ceyreklik vs vermistim geri verdi, bilezik verdim en son onu da geri verdi ve ben aldim.

İhtiyacim yok altinlara duruyorlar oyle ama ben yinede aldim. Eşimin ailesi cok yolucu tipler ve onlara zirnik vermek istemiyorum. Yarin birgun kendi aileme verdim, onlara vermiyor gibi olmasin diye aldim kendi ailemden de. Ailemin hediyelerinin yaninda benim verdiklerim kucuk kalirdi ama ailem zaten almam desemde kabul etmezdi. Siz de kendi ailevi durumlari goz onunde bulundurarak haraket edin.

Ne münasebet, anne babanızın ihtiyacı olmuş sizde vermişsiniz geri alınır mı? Aile içinde bu miktarların lafı olur mu?
Sizin de ihtiyacınız olur, onlar yardımcı olur.
Bence alınmaz, kesinlikle alınmaz.
Ama eşinize karşı mahçup olabileceğiniz bir durumunuz var ise (o zaman da siz parayı kabul etmeyeceksiniz ama onlar bu ihtimali düşünüp takı makı bişey alarak bu bedeli karşılamış olacaklar) tekrarlıyorum eşinizin tutumu bu son aşamayı belirler.

Esiniz bisey dermi ?

Ailemin hiç ihtiyacı olmadı, hatta onlar hep bize tam destek.

Bu şekilde olmadığını varsayarsak ;

Sanıyorum bir şey demez . Sonuçta ailelerimize maddi zorluklarda iki bin bile destek olamayacaksak batsın bu dünya.

Siz eşinize gore hareket edin . Bu miktar için huzurunuzu kaçırmayın.

Eğer sıkıntı çıkaracağını düşünüyorsanız alın parayı.
Hem bir daha ki borç vermede daha rahat verirsiniz.

Eğer ihtiyacınız yoksa geri almayın bence. Ben almazdım. Eşinize de söyleyebilirsiniz almayı düşünmüyorum. Onların daha çok ihtiyacı var diye.

Esin ailesine para verip geri almasa ne dusunurdun empati kur ona gore davran

İlla geri veriyorlarsa alırdım. Ev hediyesi olarak parayı düşünmeyin bence. Bakınca bunu kızımız aldı dedikleri birşey olsun. Perde olur halı olur artık siz karar verin.

esinile aranizda problem yaraticaksa alin.Esinizden cekiniyorsaniz vardir bir nedeni.Ben calisiyorum ihtiyaclari oldugunda para gönderiyorum.Borc olarak degil.Esimin her zaman haberi vardir.Ama ben yurtdisindayim.Türkiyede`ki hayat kosullarinin cok zor oldugunu biliyorum.Esimin ailesinin paraya ihtiyaci yok.Ayi evin ikinci katinda yasiyoruz.Onlarla da aramizda para konusu olmaz.Ilerde daha da yaslandiklarinda yanlarinda olup manevi anlamda destek olacagimi düsündügüm icin haksizlik olarak görmüyorum.Ama dedigim gibi esinizle aranizda problem olmayacaksa almayin.Kendinizi de yipratmayin bu konuda.

Yanlış anlamayın yaptığınız ne derece doğru biraz düşünün. Eşinizin yerine koyun kendinizi. Benim eşim de aynı şekilde ailesine sürekli para gönderir. İkimiz de çalışıyoruz. Kazancimiz da iyi.. Yine de durumdan çok rahatsızım. Çünkü insanlar hazıra çabuk alışıyor. Belki sizin durumdan farklı benimki. Borç diye aldiklarini bile ödemediler. Sanki onlara para göndermeye mecburmușuz gibi davranıyorlar

Evlenmeden onceye kadar babam cok rahatlikla yardim istiyordu.Kucuk capli kredi cekiyordum,markete gidildiginde alisverisi ben yapiyordum,arabaya benzin,gaz aliyordum.Evlendikten sonra hicbirini kabul etmiyorlar.Gecen gun yeni su sebilleri cikmis.Damacanayi alt bolmeye koyuyormussun.Onu yari yariya alalim dedim.Asla.kabul etmediler.Yani hassas oluyorlar kizlari evlendikten sonra.Kabul edin yoksa icleri rahat etmeyecek.

Kendi harçlığınızdan olduğu için pek sorun olmaz diye düşünüyorum. Harçlığınızı istediğiniz şekilde harcayabilirsiniz. Yorumumu genel olarak yapıyorum. Ailelerimiz evet bizi yetiştirdi ufak tefek rakamların lafı olmaz. Eşimin ailesinin de ihtiyaçları oldu bizden 5000 TL aldılar. Eşim ödeyeceklerini söyledi. Epey zaman geçti ödenmedi. Durumları çok iyi sayılmaz. Yine de canım sıkılmadı değil. Ki tek verdiği bu para da değil ara ara küçük miktarlarda çok yardım eder eşim. Ben yanlış mı düşünüyorum?,'Ailesi büyütmüş yetiştirmiş. Lafı olmaz mı demeliyim?'

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…