Evliyim anne babama parayi borc olarakmi vermeliyim

Senin ve ialinen maddir durumuna düşünceye göre değişir babam ve kızkardeşini aynı evde yaşamalarına rağmen borc olarak alıyorlar

4 yildr evliyim calisiyorum 5 bin civari maasim var, babamn durumu kendini idare edebilecek sekildeydi fakat basina beklenmeyen seyler geldi ve sıkstilar o zamandan bu zamana cok defa para gonderdim .belki de 10 bini bulmistur 4 bin tam verdim ondan sonra parca parca cok verdim, kardesim okuyordu ona gonderdim her ay, ailemin yanina gittigmde market alis verisni yaptim hep aylik nerdeyse birde evlenmeden onve ev almalari icin kredi cekmistim evlendiken 1 yil sonra bitti ve bunlarjn hic birini geri istedim istemem de zatem bilirim babamn imkani olsa benden istemez simdi ben onlarin borcu bitince verdigim paralari geri istesem bir de bumu stresine girecekler o yizden artik biraz rahat etsinler bizler genciz calisir yapariz...bu arada esim hic sorun yapmaz hatta sormaz bile senin paran der

Durumum iyiyse almam durumun yoksa alırım ben almasam bile illaha verirler zaten

Kendim çalışıyor olsam ve de maddi durumum iyiyse almamayi tercih ederdim.

Almazdim ihtiyaciniz yoksa, esiniz de raziysa bence almayin. Ev hediyesi yerine sayin dersiniz. Zaten allah korusun onlara bisey olsa o ev size kalacak.

Ben almiyorum.. Annemin tum faturalarini ben oduyorum. Ustune en az 400-500 veriyorum her ay.. Erkek kardesimde kirasini oduyor.. Annemin maasi var ama yetmiyor. Kisacasi neye ihtiyaci olsa biz karsiliyoruz..
Zamaninda bizi ne zorluklarla buyutmusler kimseye muhtac etmemisler. Bana ayip geliyor geri istemek..

Anne babanin istekleri siniri asmiyorsa yani kullanma amaci gutmuyorlarsa zorda kaldiklarinda karsiliksiz olarak yardim edilmesi taraftariyim.. Ama tabi esin rizasi ve ekonomik durum da onemli..

Bence durumunuz iyiyse parayı alın.Fakat aldığınız parayla tam altın alıp ailenize ev hediyesi yapın .aslında evde eksik eşya varsa onu da alabilirsiniz.Ama bence durumu iyi birisi için aile ev hediyesi 500 lira olmaz.

Ne kadar iki yüzlülük yapıyorsunuz kk hanımları. Kadın ailesine para verince kan,can ,ne zorluklarla büyütülmüş olup verilen para geri istenmemeli oluyor.
Erkek ailesine para verilince ne hakları varmış,yüz vermeyin istemenin arkası kesilmez kuruşuna kadat geri alın diye yorum yapılıyor

Kesinlikle almalısn aynı şeyi eşin yapsa ne derdin ??

Anne baba evlat arasında borçmu olur yahu 7 kat yabancımı verdiğin para 20.000 50.0000 100.000 değilki 2000 tl seni ne zengin eder ne batırır senin ihtiyacın olduğunda da ailenin yanında olur haaaaaa çok mağdursan yiyecek ekmeğe muhtaçsan bişey diyemiycem ailem ile eşim arasında para alışverişi olur hiç lafını etmeyiz ama karşılıklı olarak birbirimize hertürlü destek oluruz zaten aile demek bu demek değil mi

babam ,çalışıyor ayrıca emekli maaşı var .
2 aydır ona 1000tl veriyorum borç diye aldı ama vermek istese de almam .

Çalışıyorsanız verebilirsiniz ama şimdi çalışmıyorsanız alın çünkü ilerde esiniz laf söz edebilir bir üyenin dediği gibi alıp ailenize ev hediyesi tarzı kullanabilirsiniz o parayı büyük bir miktar değil zaten

Aynı fikirde değilim. Eşinizin ailesine de 60 bin TL verip aynı şekilde düşünür müsünüz?
Elbette , benim ailem onun ailesi ne fark eder.
60 bin verecek gücüm olsa (aşırı zorlanmadan ) onun ailesi benim ailem fark etmez kimin ihtiyacı varsa verilir.

Elbette , benim ailem onun ailesi ne fark eder.
60 bin verecek gücüm olsa (aşırı zorlanmadan ) onun ailesi benim ailem fark etmez kimin ihtiyacı varsa verilir.
Vermek sorun değil verirsiniz. Aileme 60 bin TL bile versem geri almam dediğiniz için sordum. Yani eşinizin ailesine verdiğiniz 60 bini geri almaz mısınız?

16bin lira verdim 3 yıl önce ev için ondan bundan borç arıyorlardı kelepir bi ev bulmuslardi birikimleri yetmedi. Asla geri almam onlar benim canım kanım bigün bende düştüğümde en önce onlar koşar. Şuan hamileyim ve bi çok şeyimi aldılar. Bence aile arasında bilinen dışında bi bağ eksikliği yok ise asla alınmamalı. Senin yarın öbür gün paraya ihtiyacın olsa değil 2bin 20bini gözden çıkarırlar ne yapıp ne edip. Anne babayla bu muhabbetlere girmek bana kötü geliyor. Benim görüşüm

Vermek sorun değil verirsiniz. Aileme 60 bin TL bile versem geri almam dediğiniz için sordum. Yani eşinizin ailesine verdiğiniz 60 bini geri almaz mısınız?
Evet geri almam .
Evli değilim , 27 yaşındayım sevgilimle iletismimi düşünüyorum .
Evlenince ailesini sever miyim , görüşür muyum onların garantisini veremem .
Ama para konusunda ihtiyaci olan 2 aileye de para verilir (geri alınmaz, istenmez) ben böyle bakiyorum
Nasıl aileme borç veririm aklım hayalim almıyor açıkçası .
E eş kişininde ailesi ona degerli , benim ailem gibi Ayni .
Yanı nasıl ikisine farklı bakılır anlayamadım ,neden farklı bakalım ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…