Evliyim calısmalımıyım?

Ben olsam çalışırım. Net! Kendi ailenizi düşünün bilmiyorum çocuğunuz var mı ama belki ileride olacak. Sonra pişman olabilirsiniz.

sarışın bunu da düşünme ya

sen evlenmeden eşin ve kv nin bütçesi bir idi öyle düşün

dayım dalga geçerdi annem benim param ile bana çeyiz alıyor diye tencere seti yatak yorgan vs aldığında

evet dayımın maaşı vardı ve bunları onun parası ile alıyordu ama dayım da yıllarca anneannemlerle oturup kendi maaşı ile ev aldı

yani anneannemde ondan kira fatura ya da yiyecek parası almadı ayrı bir evde oturup kira ve ev masrafı yapsaydı maaşı ile ev alması olanaksız olurdu

belki annesi o zaman kendi harcamasından ona çeyiz yapardı vs ama bir önemi olmazdı :))))

Eşinizin anne babası daha da rahat yaşasın diye çalışmak istemezdim doğrusu.

Ancak birikim yapmanız İçin iyi olur ama eşiniz destek olmanızı istediğine göre, çalışıp didinip kazandığınız parayı da aileye destek anlamında harcayacaksanız hoş değil.

Yani sizin parayla ev geçinecek, eşinizin parası da refah olan ailenin refah seviyesi yükselsin diye harcanacak. Böyle bir dünya yok.. o halde ailesine destek olmak İçin evlenmeseydi de, çalıştığı parayı ailesine verseydi, lafa bak..

Şöyle yap madem. Paranı alacaklarını düşünüyorsan; maaş konusunda yalan söyle. Mesela maaşın atıyorum 10 lira olsun. Ama sen de ki maaşım 5 lira.

Kalanını gidip altına yatır.

Evet yalan konusmus olacaksın ama başka caren yoksa bu da bir yol.

Ben iş bulsam üstüne atlar çalışırım valla. Ama iş yok.

Ben mi yanlış anladım , çoğu üye kp'e atıp tutmuş

ay da en fazla 700 öderiz 4 yıllık borç diyorsunuz. Yani toplamda max 34 bin rakama, adam evini size vermiş, kendi daha eski bir eve çıkmış, doğru mu?

34 bine ev sahibi olunuyor mu sizin oralarda, sürekli çalışırsam KP sömürecek diye bir korkunuz var. "Sevdiğiniz " adam kendini yıpratıp herşeye tek başına yetişmeye çalışması umrunuzda değil

bence de oturduğun evi ödüyormuşsun gibi düşün ama onun haricinde bi destek vermene gerek yok işini yapmalısın gerekirse maaşını direk birikime çevir yada git borç yap bişeyler al arabanı yenilek redi çek onu ödüyom dersin çalışıro nu ödersin

Evet ya ben cok deşiyorum :) ayni benim kocamda dayın gibi annesiyle bir yasiyorlardı. Gorumce uzakta kira vs ödemiyor tabi kocam

Bu sayede zaten düğünü dugun altinlarini falan tek basina halletti kocam. Hatta kınayı da o yapti.

Dayin bomba ama espiriliymis :)

Ceyiz alsaydi neden onemi olmazdi kiz onu anlamadim esime ceyiz yapsa onemsiz olurdu onu mu diyorsun? Aynennnn bana kelepce takmasi daha iyi evet bak :) hahahjahajajajaja

Kim kimi sömürmüs?
dügünü ödemeniz normal olani zaten- size ev verilmis ve 4 sene kredi ödeyip ev sahibi olacaksiniz? pardon ama 4 sene icinde kim ev sahibi olabilmis?
size zor geliyor galiba calisip kredi ödemek- eeeeee kv, kp niye sizin icin ödesin? sizin diktiginiz kavak agaci altinda gölgelenmeyecekler zaten. ayrica sizin aileniz ne verdi size dügün icin? Yazlik, lüx araba vs. vermediyse bence hiiiiic sömürme lafini agiziniza almayin

Yani şimdi ev aldı

Alacağı üç beş yatak yorgandan kıymetli manasında

5 6 evi olan insan ne diye yeni evli öğlundan borç ister? Bu mu ihtiyacı olan baba? Çok ihtiyacı varsa bir evini satsın. Kıracı yok mu bu evlerde?
Yani nasil eşinize muhtac kalıyor anlamadım.
Sız çalışın tabi. Mutlaka çalışın. Mesleğiniz de varmış. Çalışmayi sadece maaş olarak düşünmeyin. Hem mesleğinizde ilerlemeye başlayacaksınız. 10 sene sonra sıfırdan başlayacağinız yere kariyerinizde ilerlersiniz. Ayrıca çalışan bir kadın olarak emin olun hem eşinize hem de ailesine karşı daha başınız dik olacak. Emin olun.
Siz de kazanınca eşinizin daha rahat yardım edeceğini düşünüyorsunuz, haklısınız. Şoyle bir şey yapsanız; eşiniz de işe gir diyormuş madem, ben eve destek olurum mesela şu şu faturaları öderim onun dışında tüm paramı biriktirmek istiyorum. Birikimimden ben meshulum. Benden bir şey bekleme lütfen dersiniz. Ha ne zaman o tüm kazancını evine getirir o vakit siz de koyarsınız ortaya kazancinızi hayat müşterek olur.

Bu arada evlerden biri eşinizin üzerineyse kredi ödemeniz bana garip gelmedi. Aynı şekilde düğününüzü yapmanız da.

birikimi kendi hesabınızda yapın
ve ileride çocuğunuz olduğunda biranda ciddi bir masrafın altına gireceksiniz
bunu gözardı etmeyin
birikim yapın bu aile size birşey alsa tekrar faiziyle sizden alırlar

Çalışırdım.
Ams paramı kendim harcar hesabımı da kendim tutardım.
Hayatta hersey'e temkinli olmak gerek.
Söz konusu aile olunca eşe de güven olmuyor

Siz evi geçindiriyor sunuz eşiniz de ailesine bakıyor yani

Görümlerimede ev verdi onlarda bıkac milyar önden ödeme yapıp geri kalanini kira öder gibi ev sahibi yapıyor
Tek veren eşiniz değil yani çok yadirgamayin o zaman bu durumu gayet mantıklı bir hareket keşke bnm kp de böyle davransa bana borcu var ve geçenlerde üstüne bir bardak soğuk su iç vermem geri dedi
Sende çalış ama maaşını bir yere bağla mesela maas hesabına bağlı altın hesabı aç maaşının yarısını oraya kes geri kalanını da eşinle kullan kimseye taviz verme bu konuda yumuşak yüz gösterme kimse senden para isteyemesin

10 yıllık ev ama biz iki senedir oturuyoruz onların ki baya eski

Kusura bakmayin kendileri daha yeni bir eve gecmis olupta o evin kredisini size yukleseler size hak verebilirdim ama adamlar siz daha rahat yasayabilin diye eski ve daha dusuk kredili bir eve gecmisler.
Nankorsunuz. Eger onlar oyle bir imkan saglamasalardi o eski evde o parayla siz yasabilirdiniz.
Calismamak icin cok guzel bir bahane

İçeriği okuma gereği duymadan cevaplıyorum; bir kadın her ne olursa olsun çalışmalı!
Hayatın önüne ne getireceği belli olmaz, yarın tek başına hayatına devam etmen gerekebilir, o zaman çok ararsın da bulamayabilirsin. O yüzden ne olursa olsun çalış.

2yıla bitiyor kredi aylik en fazla 700 ödüyoruz, calisirsak para isterler diye korkuyorum cünkü onlar zor zamanımızda maddi acidan hic destek olmadılar bize

Allah aşkına 700tlnin hesabını mi tutuyorsun? Size ev vermisler. Farzet ki kira ödüyorsun diycem de onu bile karşılamaz. Esin gerekirse ailesine daha fazla da katkıda bulunabilir şu zihniyetten çıkın. Çalışma imkanın varsa çalış. Bunu zaten kendin için yap. Sigortan işlesin. Hem eşim yoruluyor diyorsun hem inadından çalışmıyorsun. Evliliğin müşterek olduğunü sadece işimize gelen konularda hatırlıyoruz demek ki. Bir de Allah gecinden versin onları kaybettiğiniz zaman evleri mezara götürmezler yine size kalırlar merak etmeyin

kafanıza silah dayayıp paranızı alamazlar sanırım.çalışıp kenara koyun , altın alın dolar hesabına yatırın olmadı bir yere bağlayın.ilerde siz pişman olursunuz yoksa.

Durman.hata canim varsa imkanin derhal basla parani vermezsin.birikim.yaparsin esine de soylersin benim.hedefim.atiyorum.araba almak vs vs kimse bana.guvenmesin parami yok say dersin her bayan calismali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…