Evliyim,evli erkek arkadaşım devamlı arıyor..

Suzanne777

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
1.686
3.083
408
Merhaba kızlar, benim sorunum şu, 6 yıllık evliyim, evliliğimden öncesinden, üniversite zamanından kalan bir erkek arkadaşım var, eskiden aramız çok iyiydi,kanka gibi birşey. Arkadaş grubumuz vardı,ama o bana yakın oturduğundan ve bir süre de aynı iş yerinde çalıştığımız için samimi arkadaşımdı. O kız arkadaşını,ben erkek arkadaş sıkıntılarımızı paylaşır,dertleşirdik.Ne zaman başım sıkışsa yardımıma koşan çok candan bir dosttu. İkimizde evlendik, benim çocuğum oldu falan arada telefonda falan görüşüyorduk ama eşimle biraz sıkıntılı olduğumuzu anladığından beri tuhaflaştı, hergün aramaya başladı,ben başta herhalde üzülüyor bana destek olmak için arıyor dedim ama arada lafların içine şakayla karışık "ahh ah benim gibi adama bakmadın" gibi seyler sokuşturmaya başladı,ben başta güldüm geçtim saçmalama ne biçim şaka diye ama şimdi artık rahatsız oluyorum bu kadar çok aramasından..Bir yandan kırmak da istemiyorum,şimdilik her aradığında açmıyorum telefonu meşgule falan alıyorum, işim vardı diyorum sonra ama sizce nasıl bu işten kurtulabilirim?

Evlilğin zarar görmesin istiyosan açık açık söylemelisin rahatsızlığını kız arkadaşlarımızla bile her gün konuşmuyoruzki erkek arkadaşla konuşulsun eşin sorun çıkarırsa haklıdır ayda yılda bayramda seyranda olsa neysede her gün olması hiç hoş değil gitsin karısınla konuşsun cnm artık ne kadar yakın olsanızda onun eşi içinde senin eşin içinde kabullenilmicek bi durum bence ,empati yapmak lazım

Merhaba siteye yeni üye oldum,ilk yorumuda sizin başlığınıza yapıyorum.
Arkadaşınız,eşinizle aranızın kötü olmasını fırsat bilip sizden faydalanmaya çalışıyor gibi görünüyor.
Kesinlikle tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun ve bu davranıştan rahatsız olduğunuzu söyleyin ve hatta o kişiyle görüşmenize son verin.
İnşallah eşinizle aranız en kısa zamanda düzelir ve mutlu olursunuz.

En kısa ve kesin yol hattını değiştirmek.Allah korusun evliliğine zarar gelebilir.Evlisiniz sonuçta şakanında dozu olur adamın niyeti iyi değil bence.

Mesafeli ve biraz daha soguk davranirsan bir süre, kendiliginden vazgecer herhalde böyle davranmaya.

Bence ilk önce esinle aranin düzeldigini anlatabilirsin, yani onu fazlasiyla esinle arandaki sorunlara dahil etme...
Sonrasinda, yine ayni simdi yaptigin gibi, her telefonuna cikma, konusmalarini kisa kes, bu aralar cok yogun oldugunu falan söyle...
Böylece görüsmeler azalir, ve oda kendiliginden daha az aramaya baslar karsilik gelmeyince. Böylece onu kirmadan
uzaklasmis olursun. Yani eger ayni sehirde degilseniz ve yüz yüze görüsme olasiligi cok kücük ise.

Ama bu da sonuc getirmiyorsa, acik acik konusmaktan baska bi care göremiyorum.

Bunu sormaya gerek var mı Allah aşkına?

Evliliğine zarar gelmesini sitemiyorsan açıkça söylersin olması hattını degiştirirsin

siz bu durumdan rahatsız olmaya başladıysanız neden bahaneler üretiyorsunuz ki meşgule aldıgınız da yok işim vardı falan..

direk söyleyin eşimin dikkatini çekiyor bu sebepten tartışmak istemiyorum bu kadar sık aramaman benim bile dikkatimi çekti deyin..
bu arkadaşlık kavramı sizin evliliğinizden daha mı önemli yani..
söyleyin açık açık size yakın sizin derdinizi dinleyecek bayan arkadaşlarınızda vardır illa ki

yapmanız gereken şeyin ne olduğunu biliyorsunuz eşinizin bundan rahatsız olmasını beklemek yerine arkadaşınız olacak o niyeti bozulmuş kişiye açık açık görüşmek istemediğinizi belirtin ya da bu işin sonunu görüşmeye devam ederek yaşayın...

Kaçmaya veya bahane üretmeye gerek yok.
Tavırlarından rahatsız oldum,beni bir daha arama dersin olur biter.

Kırmamaya çalışmak neden ?
Zaten bu raddeden sonra arkadaşlık filan olmaz artık.

Eşimin dikkatini çekiyor dersen,eşinin arkasından iş çeviriyor,sadece yakalanmaktan korkuyor durumuna düşersin.
Eşini öne sürmeden,kendin rahatsız olduğunu belirtmelisin.

Evet,zaten hissettiğim andan itibaren eşimle aram iyi dedim,bir anda komple silersem eşimde şüphelenebilir diye çekiniyorum, yüzyüze eşlerle birlikte falan görüşmeye çalışıyor ben hep bir gerekçe ile görüşmekten kaçtım,bu erkekler ne kadar kötü niyetli olmaya başladılar artık ya..

eğer böyle sık aramaya devam ederse laf arasında ''çok mutluyum eşimle.. herşey olduğundan daha iyi gidiyor. herşey tersine döndü.. çok huzurluyum bu aralar'' tarzı şeyler söyle. baktın devam ediyor arkadaşların dediği gibi hemen hattını değiştir. muhabbetini kes.

Son düzenleme:

Doğru aslında,kırmamaya çalışmamın sebebi hem geçmişte çok zor günlerimde bana çok yardımları olmuştu ve iyi bir arkadaşımdı, bir de ortak çok fazla arkadaşımız var yüz yüze gelmemem yada komple bana ulaşmasını engellemem zor,hatta annem,babam bile zaman zaman x nasıl diye sorarlar ama dediğiniz gibi soğuk davranarak anlamasını sağlamak daha da anlamıyorsa açıkça söylemek daha doğru olacak..Açıkça söylersem başka bir çekincem, işi şakaya çevirip beni salak durumuna düşürmesi..Sonuçta ne kadar iyi arkadaşta olsa, evliliğimi riske atıp eşimin yanlış anlamasına sebep olacak kadar değil,

Doğru aslında,kırmamaya çalışmamın sebebi hem geçmişte çok zor günlerimde bana çok yardımları olmuştu ve iyi bir arkadaşımdı, bir de ortak çok fazla arkadaşımız var yüz yüze gelmemem yada komple bana ulaşmasını engellemem zor,hatta annem,babam bile zaman zaman x nasıl diye sorarlar ama dediğiniz gibi soğuk davranarak anlamasını sağlamak daha da anlamıyorsa açıkça söylemek daha doğru olacak..Açıkça söylersem başka bir çekincem, işi şakaya çevirip beni salak durumuna düşürmesi..Sonuçta ne kadar iyi arkadaşta olsa, evliliğimi riske atıp eşimin yanlış anlamasına sebep olacak kadar değil..

Doğru aslında,kırmamaya çalışmamın sebebi hem geçmişte çok zor günlerimde bana çok yardımları olmuştu ve iyi bir arkadaşımdı, bir de ortak çok fazla arkadaşımız var yüz yüze gelmemem yada komple bana ulaşmasını engellemem zor,hatta annem,babam bile zaman zaman x nasıl diye sorarlar ama dediğiniz gibi soğuk davranarak anlamasını sağlamak daha da anlamıyorsa açıkça söylemek daha doğru olacak..Açıkça söylersem başka bir çekincem, işi şakaya çevirip beni salak durumuna düşürmesi..Sonuçta ne kadar iyi arkadaşta olsa, evliliğimi riske atıp eşimin yanlış anlamasına sebep olacak kadar değil..

İlk yorumun için teşekkür ederim canım :) Siteye hoş geldin, iyi dileklerin için de çok sağol

eşin arama kayıtlarına bakarsa ne diyeceksin?hergün hergün ne diye aranır ki art niyet yoksa?açık açık konuş

sanırım ben bu konular da çok eski kafalıym ya kusura bakmayın lütfen de bana ters geliyor evli bir kadının erkek arkadaşı olması ve onu araması ,hadi selam sabah hal satır sorulur iş ortamında yada ne biliyim arkadaş toplantılarında arama telefonda görüşme falan bana çok garip geliyor sonra pek iyi olmayan sonuçlar doğuruyor erkekler için de geçerli bu durum yani benim açımdan siz ne düşünürsünüz bilemem ama ben olsam aramasına fırsat vermem güzel bir dille anlatırım eşimin erkek arkadaş konusuna pek sıcak bakmadığını anlatırım ayrıca o beyin eşi ne düşünür sizin eşiniz her gün kankam o benim diye bayan bir arkadaşını arasa mesela çok az empati yaparsak bu işler sarpa sarmadan çözülür aslında naçizane fikrim :)

Onu kırmaktan üzmekten endişe ediyorsunuz ama sizce o da aynı endişeyi taşısa arkadaşlık ilişkinizin bozulmaması için daha özenle yaklaşmaz mıydı? İnsanın en candan dostunun bile geçmemesi gereken bazı sınırlar vardır bence.

Hem atalarımız ne demiş; fazla iyilikten maraz doğar. Siz sırf o kırılmasın diye yumuşak davranırsınız, oysa karşınızdaki bununla iyice umutlanır, işi o da benden hoşlanıyora kadar götürür. Kesin böyle olur demiyorum da, yüksek ihtimalle böyle olur. O yüzden işler çığırından çıkmadan insanlara haddini hatırlatmakta fayda var.

Bir de şu var; "Benim gibi adama bakmadın." lafı hiç ama hiç hoş değil. Kendisini eşinizle mi kıyaslıyor? Daha iyi bir seçenek miymiş? Bu lafı eşinizin yanında da söylesin bakalım, o da şaka olarak algılayacak mı? Bence böyle şeylere izin vermeyin. Düşünsenize eşinizin bir kız arkadaşı aynı lafı etse, siz ne hissederdiniz?

bidaha aradıgında sende ona deki evliliğimiz düzeldi çok sukur... benım sana soyledıklerım bir kızgınlıktan ibaretti okadar ,kızmıstım kırgındım filan de..

sonrakı aramasındada esımınde selamı var yada msjında bunu belirt ama illaki esınıde sokustur araya onuda slm var filan de,,, aranıza giremecegını anlayınca senden uzak durur gibime gelıyor.. (ben en azından böyle yaparak def ettım basımdan) bosuna demıyorlar evli kadınla evli erkekten kanka olmaz dıye ..haa olanda var tabıkı ama böyle seytana uymayan çok az sanırım.. Allah sakınsın

aman allah korusun boyle insanlardan bence en kısa yoldan sen bununla ilişkini kes bi daha gorusme ciddi dıyorum.. adamın ettiği lafa bak edepsiz

yaa devir okadar kötü olduki Allah kimseyi şeytana uydurtmasın insallah..

kırılır gucenır diye dusunme sakın,bu lafı eden ilerde senden yüz bulursa daha neler der kımbılır eğer ortak arkadaslarınız yoksa hat değiştirin canım,,varsada acık acık konusun.. evli barklı adamsın sana hiç yakıstıramadım filan de.. karısınada yazık hem..

Acmayin....
Ister kirilsin, ister üzülsün.
Size yaptigi ayibin yaninda sizin telefona cevap vermemenizin lafi olmaz..
Üstelik kiz arkadaslariniz dururken neden bir erkekle paylasiyorsunuz
sorunlarinizi, cok sorununuz varsa evlilik danismanina gidersiniz cözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…