Kizlar henuz yasim cok genc 22 yasindayim 1 senedir evliyim. Her sey iyi hos ama bir seyler yapmam gerekiyor. Esimle konustum, iyi bir dershaneye gitmek ve örgün eğitim almak istiyorum. Fakat cesaretim yok sanirim. Sizce hem ev hem okul yürütebilir miyim??
LG G2 D802
canım bende aynı durumdayım :) ve bide bebek bekliyorum geçen günlerde bende aynı konuyu açmıştım ve beni burda baya cesaretlendirdiler şu anda seneye için hazırlanıyorum
istedikten sonra herşey olur , yaşınız da çok genç ,kendinize güvenin ..
Olur olur neden olmasın. Ben ikinci üniversitemin bi kısmını evliyken okudum. Bi arkadaş daha sormuştu ona da yengemi örnek vermiştim. Hatun 35 ten sonra okula başladı. Bir çocuğu vardı. Okulu bititrdi, öğretmen oldu. Kpssye hazırlandı. 40ını doldurmasına bir ay kala bir doğu iline atandı. Aldı kızını gitti iki sene. Abimle ayrı yaşadılar. İki yıl sonra eş durumundan geldi tayini. Şimdi 5-6 yıllık öğretmen.
Bi arkadaşım daha var, 16 sında evlenmiş. Bir çocuğu olmuş, ayrılmış. Kendinden yaşça büyük bi adamla tekrar evlenmiş 20 yaşında ondan da bir çocuğu var. Biz tanıştığımızda ortaokul mezunu iki çocuklu bir kadındı. Aynı yaştaydık ve ben üniversiteden yeni mezun olmuştum. Çok üzülüyordum ona. Sonra bir gün dedi liseyi açıktan okuyayım diyorum yardım edermisin dersler konusunda. Tabi ki reddedebileceğim bişey değildi. Liseyi bitirdi, sınava hazırlandı, girdi kazandı. Şimdi mimarlık okuyor. Birinci sınıfı yeni bitti.
Senin yaşında çok genç daha halledersin. Bak ne kadar çok örnek var. Hem eşin de arkanda. Çalışmaya başla şimdiden. Ara verdiğin için geri olacaksın diğerlerinden. Açığı kapatman lazım.
eşinin maddiaçıdan da arkanda olması çok güzel benimki çalış kazanırsan okursun diyor ama dersaneye falan kesinlikle göndermiyor hatta kitaplarım eksikti tekrar kitap almaz diye kendi biriktirdiğim parayla burdan bi arkadaştan 2.el kitap alıorum benimde istanbulda kazanmam lazım malesef zor ama istanbuldan başka biyere göndermezSupersin, bebekle iyi cesaret, tebrik ediyorum seni. Bizimde bebisimiz vardi 4. Ayinda kaybettik. Cok buyuk duygusal çöküş yasadim. Ustune gurbetteyim zaten ailemden uzak hepsi ust ust geldi. O yuzden toparlanmam lazim. Insallah basarabiliriz canim ya.
Olur degil mi? Cok heyecanliyim.
Nasil motive ettin beni anlatamam. Ne kadar guzel ornekler vermissin. Ben simdi dershaneye yazilicam yaz bittikten sonra yeni doneme hazirlanicam istanbulda da bir okul kazandigim zaman tamamdir, en fazla izmit yazabilirim esim baska ile izin vermiyor , onun disinda beraber calisiriz ben seni derslerine calistiririm diyor o universite mezunu. Icimde nasil bir heyecan var , nasil bir mutluluk 😍
LG G2 D802
eşinin maddiaçıdan da arkanda olması çok güzel benimki çalış kazanırsan okursun diyor ama dersaneye falan kesinlikle göndermiyor hatta kitaplarım eksikti tekrar kitap almaz diye kendi biriktirdiğim parayla burdan bi arkadaştan 2.el kitap alıorum benimde istanbulda kazanmam lazım malesef zor ama istanbuldan başka biyere göndermez
Canim ya kiyamam. Ben dershane olmadan guvenmiyorum kendime hic, kitabim olsa da calismam ben evde ders almadan kendimi biliyorum. Aslinda ben bir ise girmek istiyordum esim izin vermiyor calismama oyle olunca da psikolojik olarak sorunlar basladi bende. Artik dayanamiyorum dedim, aklima okumak geldi. Onun da mantigina yatti o yuzden cok yardimci oluyor sagolsun en buyuk destek o aslinda. Sen nasil calisiyosun tek basina? Okuyan birileri varsa cevrende yardim alsan onlardan aslinda?
LG G2 D802
ben bu sene için hazırlanıyordum normalde ama hamile kalınca bu sene sınavlara falan giremedim aslında öncedende konyada ünv. okuyordum bırakıp evlendim temelim var ama üstünden tekraretmem gerekiyor.bende dersane falan olsa iyiolurözellikle dersane olmadıı için eşit ağırlık değilde sözelden gircem sınavada mat 2 yi yapamıyorum çünkü.seninde dediğingibi evde kalınca insanın psikolojisi bozluyor ben işten çıktıktan sonra çok kötü olmuştum sıkıntıdan yapacak bişey bulamıodm saçma sapan şeyler düşünmeye durdukyere eşimle kavga etmeye tartışmaya başlamıştım sonra ünv sınavlarına çalışmaya başladım kendime başka uğraşlar buldumama yine olmadı hamileyken dahadakötü oluo insanın psikolojisi şuanda bilgisayar kursuna gidiyorum boş zamanlarımdada kendi yaptıım programa göre ders çalışıorm
aynen daha eşimden başkada kimsenin haberi yok kaynanamlarla aynı apartmandayız ders çalışırken niye gelmiyosun falan diolar söylesem çocuğa kim bakcak derler kızarlar 5 aylık hamileyimHamilelik psikolojisi cok farkli bisey zaten, en olmadik seylere insan kirilip uzuluyor. Alinaya yer ariyor :) hele ki canin sıkıldiysa gun icinde. Biz baslayalimda Rabbim kolayligini verir insallah. Ne kadarlik bebisin?
LG G2 D802
aynen daha eşimden başkada kimsenin haberi yok kaynanamlarla aynı apartmandayız ders çalışırken niye gelmiyosun falan diolar söylesem çocuğa kim bakcak derler kızarlar 5 aylık hamileyim
Bende dershaneye gidene kadar kimseye soylemeyi dusunmuyorum annemle kardeslerimle konustum onlarda arkamdalar, burda yalniz oldugum icin tek bir olumsuz cumle beni dagitir. O yuzden ben kendim kararimi verip ilk adimi attiktan sonra haber vericem. Canim benim sende kendini sıkintiya sokma sakin, bebisin herseyden onemli her seyi de hissediyor minik kus :) Allah saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin insallah.
LG G2 D802
Amin cnm inşallah.ister istemez mralm bozulablyo tabi ama yapck bşe yok.bencde kmseye soleme şmdilik çnku buyukler bu tarz şeylere evlendkten snra iyi bkmyolar.ayrıca senle aynı yaştayız birbrimze dstek olalm cnm ya burdan.
İstedikten sonra neden olmasın yeter ki isteyelim o güç bizde var
Sen de mi okuyorsun canim ya da okumak istiyorsun? Boyle gordukce bana daha bi cesaret geliyor :)
LG G2 D802
Evet canim tabiki destek olalim birbirimize. Ben pazar gunu gidicem bakalim dershaneyle gorusmeye bolumler icin. Pdr yada ozel egitim ogretmenligi istiyorum zihinsel, ustun zeka yada isitme engelliler ogretmebligi de olabilir. Icim de cok buyuk bir heyecan var hadi hayirlisi insallah.
Sen de mi okuyorsun canim ya da okumak istiyorsun? Boyle gordukce bana daha bi cesaret geliyor :)
LG G2 D802[/QUOTE
hedefn bya buyuk seninbende ilk senemde pdr istdgm içn zhnsel engelliler ögrt.e puanım yettgi hald gtmemştm.ama pdr çok yuksek.inşallah hrşey gönlumuzce olur benim istanblda olsunda ne olursa olsun.dersane olunca kendni daha çok drslere verirsn keşke bnimd oyle bi şansm olsaydi neler yapmazdm
Okuyorum açıktan ben evet ama henüz evli değilim ama şahsen evlenince hayat bitmiyor insanın eşide destek olduktan sonra neden yürütülmesin çalışırken ev geçindirebiliyorsan hem ev hanımı hem iş kadını olabiliyorsak hem ögrenci hem ev hanımı da olabiliriz yani evlenince de devam ettirmeyi düşünüyorum ben yüksek lisans falan okumaktan zarar gelmez bence bırakmamalı insan gittiği yere kadar hem bir ugraşı hem kendini geliştirme ve mesleğini yapmak kadar zevk veren bir şey yoktur
Yürütürsün tabi neden yürütemeyesin?
İstemek başarmanın yarısıdır, sen isteyerek bi adım atmışsın, inşallah istediğin eğitimi alıp çok başarılı olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?