Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki çocuğum var isteyerek hamile kaldım ikisine de. Kalp atışlarında hiçbir hissetmedim. Özellikle ilk hamileliğide, kalp atışlarını duyunca ağladım diyen arkadaşlarım aklıma geldi, benim duydu duygu durumum hiç değişmedi, kendimde bir problem aradım hatta, niye etkilenmiyorum diye 😆 yani kalp atışlarında da farklı birşey hissetmezsiniz dert etmeyin bunu.

Doğduktan sonra herşey değişiyor çok seveceksiniz de demeyeceğim açıkçası, burada bile bir sürü konu açılıyor, annesi tarafından hiç sevilmemiş ayak bağı olarak görülmüş, yetişkin yaşa gelmelerine rağmen çocuklukta yaşadıklarını atlamamış kadınlar var.

Tam tersi istenmeyen , içten içe kabul görmeyen ama sonrasında çocuğuyla çok güzel bağ kuran anneler de var. @Koalina doğum sonrası açtığı konuda çok tepkiler almıstı iyi değildi psikolojisi, en son ikinci çocuk ile ilgili bir yorumunu okumuştum 😊

Umarım ikinci örnekteki gibi olur sizin için doğum sonrası hayatınız, bebeğiniz için tabi özellikle.

Allahın işine bakarmısınız bizler yumurtlama günü üst üste ilişki yaşayıp malak gibi saatlerce spermin gitmesni beklerken. Sen kalk belli belirsz bi gün prezervatifi yirtta yumurtaya koş.bence mucizenin dibi sizsiniz mucizenizi sevin. Zaten kalbini duydugunuzda o sevgi allah tarafından size verilecek

tamam da ben de ayni durumda anne oldum, en fazla günlügüme yazdim bunlari. cünkü o cizgiyi gördükten sonra bunlarin bir önemi yok. pasalar gibi bacakacagim ve sevecegim o bebegi bunun lami cimi yok. benim sevmeme istememe bakmiyor yani ortada büyük bir sorumluluk var.
annelik duygusu falan olmadi bende de dogdugunde deli tabuk gibi basinda durdum ama kolay mi bebek büyütmek. istemiyom yeaaa demek icin cok gec. gecmis olsun, artik kitap mi alirsin, yenidogan kiyafeti mi bakarsin bilemeyecegim. o bebek geliyor, ki sanslisin 4 haftalikmis ve sen iyisin ben gibi hastanelerde acliktan sürünebilirdin de, iyi bir baslangic yaptin aslinda.
yani artik adapte olmaya calis. ha kimse de icinden anaclik tasarak hamile kalmiyor zaten. tamam deyip günlerini yine ayni gecirebilirsin. durumun cok normal.
hayatin cilvesi. gelsin kakali bezler, gitsin kasik mamalari heheeeyyyt.
o degil de kizim cok güzel oldu ama haa. simdi bes yasinda, bakiyorum da bak bunu ben yaptim diyorum. ben yaptim, acayip birsey. kutlarim kendimi, sanat eseri bu resmen.
hala ayni insanim, baska cocuklari cok sevemem mesela. ama anneligimi on numara bes yildiz yaparim.

Burada doğurduğu çocuğunu istemeyen bir abla vardı. Lohusa iken yazmış. Aradan zaman geçince çok pişmanım ben nasıl böyle düşündüm iyi ki doğurmuşum diye editlemişti konuyu :)

Çok bile isteye yaptığım çocuğu ben bile aldırmak istedim 5-6 haftalıkken. Bi anlık istememezlik ile.
Aradan 26-27 hafta geçti, şu an ben aldırmayı düşündüğüm için bile üzgünüm.
Sizin travmanız normal benim gözümde.
Yaklaşık yarım saat önce de gebeliğimi sonlandırmak istediler adlı konuya, ya benim canımı da alsınlar ya da oğluma dokunmasınlar diye yorum yaptım. Ne kadar doğru bu yazdığım bilmiyorum.
Ama çok seviyorum, çok alıştım. Doğurmak için can atıyorum, gün sayıyorum..
Umarım sen de aylar sonra anneliğin ne güzel şey olduğunu anlarsın

Sayfaların çoğunu okudum ve bazı kadınlar haddi olmadan nasıl da rencide ediyor.
Pardon da herkesin durumlar karşısında tavrı başkadır. Konu sahibi hanımefendi de şok geçirmiş ve hala şokta.
Gelip buraya senden anne olmaz demek çok ayıp.

Zaten çoğu arkadaş yazılması gerekeni yazmış.
Ben sadece size tek bir şey söylemek istiyorum. Sizi Bdv de sık sık görüyorum.
Konuları siz de takiptesiniz. Annesi tarafından sevilmeyen , örselenen ve sürekli “İSTENMEYEN ÇOCUK” olduğunu duyan hatunlarımızın hayatlarını okuyorsunuz.
Öyle bir anne olacağınızı sanmıyorum , ama lütfen bunun önlemini alıp bir psikologa gidin.

Çünkü sizi zor bir süreç bekliyor.

40 + 2 günlük hamileyim.
Deli gibi çocuk sevmeme rağmen beklemediğim anda hamile kaldım.Yaklaşık 4 ay kabullenemedim.Yani hamileymiş gibi hissetmedim.
Daha sonra hareketlerini hissettikçe içimde bir canlının nefes alışını dünyaya gelmek için büyüyüşünü hissettikçe farklılaştım.
Hele biraz daha büyüyüp karnımı okşayıp konuşunca tepki vermeye başlayınca bu mucizeye aşık oldum.
Şimdi ise günü doldu hanfendi gelmiyor sabırsızlanıyorum.
Size büyük süpriz olmuş ve istemiyormuşsunuz.Ben sevdiğim halde sadece zamanlama hatasından çok gel git yaşadım.Kendinize zaman verin.Sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan o kendini size benimsetecek.Önce keseyi sonra kalp atışını göreceksiniz.Kalp sesini duyduğunuzda her şey yavaştan yerine oturmaya başlayacak.
Bu arada o kadar istememenize rağmen keyfi kürtaja karşı olarak hamileliğe devam etme kararınıza ekstra saygı duydum ve helal olsun diyorum.

Bakın şimdi bir carlarım size, sonra da hormonlardan der geçerim kenara.
Sevgisiz bir insan değilim ben. Hangi cümlemden sevgisiz olduğuma kanaat getirdiniz mesela?
Bi' doğsun karanlık odalarda mı tutacağım dedim? Aç bırakıp süründüreceğim mi dedim? Ne dedim?
Bu bile şimdiden anne olduğunuzun kanıtı😍 çok güzel bir anne olacaksınız eminim

sana çok üzüldüm :( içinde bi canlı büyüyecek ve birşey hissetmiyorsun inşallah zamanla bebek büyüdükçe değişir hislerin

İyi de Doğum yaptıktan Sonra hangi anne istemez keşke doğurmasaydım der.Şu anda böle hissetmesi normal bence çünkü planlı değil

Öyle çok anne var ama kimse dile getirmiyor, çünkü tabu cok büyük.

kavun kokusu kavun kokusu Sirf eşinin mutluluğu için yapilcak şey değil bebek. Yarin yorgunluktan, hormonlardan tartiştiğinda, ne yapacaksin? Eşin şimdi mutluda, yarin gece çocuk için kalkmak istemez ise ne yapacaksin? Bez değistirmek istemez ise? Yada o işe gittiği için tüm sorumluluk sende kalirsa ve içten içe kizarsan?

Baze kadinlar anne olmamali. Bu yanliş yada kötü birşey değil. Benim annemde beni bir şekilde seviyordur fakat anaç bir insan değil. Yaşadiğim acilarin haddi hesabi yok. Keşke annemde kürtaj olsa diyorum. Anneliğe hiç hazir değildi çünkü.

Bir arkadaşım da sizin gibiydi.
Asla istemiyordu hatta o aldırmayı ciddi ciddi düşünüyordu.
Doktordan randevusuna kadar almıştı.
Günlerce dil döktük. Bizim konuşmamız mı yoksa günahından korkmak mı etkili oldu bilmiyorum ama aldırmadı, doğum yaptı simdi cocuk 1 yaşında ve arkadaşım ona adeta tapıyor. Kimselere emanet edemiyor,inanılmaz düşkün. Sirf kıyamadığı için işe dahi dönmedi.Evde kendisi ilgileniyor.

Sizin için de benzer bir mutlu son dilerim. Insallah çok güzel bir gebelik geçirirsiniz

Diyetisyen yaninda psikolojik destekte almalisin bence. Bu ruh haliyle dokuz ay hem sana hem bebege hemde esine zarar verir. Bende ikinciye hamileyim. Kizim 2 yasindayken ogrendim. İlk baş şok oldum ama sonra kabullendim. Kabullenmek senin icin suan en zoru galiba. Tamamen hayatı boyunca istemiyorken birden sahip olmak zor olsa gerek... Birde kizima hamileyken ayni topikten bir arkadaş tup bebekle sahip oldugu bebegi bir sure sonra istememeye basladi. Bastan erkek sanildi sonra kiz denildi. Yani bazi insanlar cok degisik psikolojilere girebilir. En iyisine sen karar vereceksin.
Ama herkesin dedigi gibi, hareketlerini hissedince, kucagina alinca.. sanki yillardir hep varmis gibi, hayatinin merkezindeymis gibi olur

hıc cocugu yokken doktorlar tuplerı baglamıyor ona uygun sartların olusması lazım
tuplerı baglatmak yuzde yuz guvenlı degıl tupler baglı olmasına ragmen hamıle kalan cıddı oranda kadın var

neyse...

konu sahıbı sakin olun sinirini bozacak kadar önem verdıgınız kısıler degılız dıs kapının mandalıyız bu yuzden sakin olun her kafadan bır ses cıkar o kafadan cıkan seslerın kulturu ekonomık sartları zekası bır degıl kı... ben kotu bır anne olacagınızı dusunmuyorum tam aksıne cok fazla sorumluluk alcagını bıldıgınden korkuyordun... keske her rahmı olan tavuk gıbı dogurmak yerıne dogurmayı matah bırsey sanmasa da dıkkatlı davransa bır cocugun bır nesıl oldugunu bılse.prezervatıf paranızı hesaplayıp sıze evlenmeseydın dıyenlerı cıddıye alacak degılsınız heralde :D bence komık sızın yerınızde olsam gulerdım

sıkmayın canınızı

hıc cocugu yokken doktorlar tuplerı baglamıyor ona uygun sartların olusması lazım
tuplerı baglatmak yuzde yuz guvenlı degıl tupler baglı olmasına ragmen hamıle kalan cıddı oranda kadın var

neyse...

konu sahıbı sakin olun sinirini bozacak kadar önem verdıgınız kısıler degılız dıs kapının mandalıyız bu yuzden sakin olun her kafadan bır ses cıkar o kafadan cıkan seslerın kulturu ekonomık sartları zekası bır degıl kı... ben kotu bır anne olacagınızı dusunmuyorum tam aksıne cok fazla sorumluluk alcagını bıldıgınden korkuyordun... keske her rahmı olan tavuk gıbı dogurmak yerıne dogurmayı matah bırsey sanmasa da dıkkatlı davransa bır cocugun bır nesıl oldugunu bılse.prezervatıf paranızı hesaplayıp sıze evlenmeseydın dıyenlerı cıddıye alacak degılsınız heralde :KK70: bence komık sızın yerınızde olsam gulerdım

sıkmayın canınızı
Tupleri tam baglamamislar demekki hanile kalmis o kisiler. Bunu jinekolog soyledi

Tupleri tam baglamamislar demekki hanile kalmis o kisiler. Bunu jinekolog soyledi
belkıde bılemıyorum canım azımsanmayacak kadar okadar cok kı
hoş oda degısık okadar sezeryan gıbı kesıyorlar acıp baglıyorlar musluk mu bu akmasa da damlasın :D dıye dusunuyorum bılemıyorum
yukardakı bır uye sinirimi bozdu :D konu sahıbıne saydırmıs gecmıs yazdıklarına baktım epey sinirli biri herkese saydırmıs bana da dokundurdu da baska konuda :D biçer döver gibi dalmıs baya herkese :D

belkıde bılemıyorum canım azımsanmayacak kadar okadar cok kı
hoş oda degısık okadar sezeryan gıbı kesıyorlar acıp baglıyorlar musluk mu bu akmasa da damlasın :KK70: dıye dusunuyorum bılemıyorum
yukardakı bır uye sinirimi bozdu :KK70: konu sahıbıne saydırmıs gecmıs yazdıklarına baktım epey sinirli biri herkese saydırmıs bana da dokundurdu da baska konuda :KK70: biçer döver gibi dalmıs baya herkese :KK70:
Yok iste isini dogru yapmaz oyle bir ihtimal yokmus. Bakayim o yoruma simdi:)

Ben okurken sadece ( rabbim bin defa esirgesin) bu kadar irrite olmuş Allah’ın gücüne giderde engelli bir bebek verirse diye hissettim

Yapmayın o size bir hediye Allahtan gelen
O bir emanet
O canınız

Ne desem boş kucağınıza alın sağlıcakla inşallah

Ama bir defa müsait bir anda “rabbim ben şaşırdım boş bulundum seni gücendirecek söz ettimse affet beni onunla sınama ne olur “deyin oldu mu

Ben okurken sadece ( rabbim bin defa esirgesin) bu kadar irrite olmuş Allah’ın gücüne giderde engelli bir bebek verirse diye hissettim
Siz de yapmayın ama.
Ben gebeliğinin 8 ayını bu düşüncelerle geçirdim.
Sırf başta istemedim diye her sorunu buraya bağladım.
Kötü bir psikoloji, buna zemin hazırlamayın lütfen.
Ve çok saçma.
Allah istemedin mi al sana ceza demez, ki konu sahibinin düşünceleri çok doğal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X